KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E više mi ništa nije jasno. Ja sam torte nekoliko puta stavljala u te vitrine, kad ih dovezem u restoran i ništa im nije falilo pa mi nije ni palo na pamet da mogu da otope fondan dok ovde nisam pročitala vaša iskustva. A tortama sa šlagom i neukrašenim tortama ništa ne fali? Topio ti se samo fondan?

Da,u tim vitrinama mogu torte sa slagom ili ne ukrasene bez problema(pricam za ove dve sto ja imam),ali srca je otopila skroz,pocela su da cure niz zicu,eto toliko.Stavila sam tortu u nju uvece u 12,ujutru u 7 sam je izvadila,znaci posle nekih 7,8 sati stajanja u njoj.A znam da po svim igraonicama u NS imaju vitrine i sve do jedne navlaze tortu,npr. na jednom rodjusu sam bila prisutna,bila je moja torta,donesena suva,a kada su je iznosili posle 2 i po sata tako je bila vlazna,sva se sijala.

Dali je ova rashladna kod Koke i Radeta,obicna ona za pice,ili ta namjenska za poslasticarstvo?:think: Posto vidim da nisam jedina koja je u dilemi dali rashladne tope fondn,i vredi li ih kupovati.Molila bih vas da me posavjetujete.Jer sam mislila kupit a sad cujem da nisu dobre za torte s fondanom:eek:

Ja se sluzim nekom rashladnom vitrinom u kojoj se nekad hladilo pice, ali torte dekorisane fondanom mi se tope u njemu, fondan ovlazi i postaje lepljiv. Tako da u nju stavljam samo dekorisane slagom.

Da,da znam za to....oni u igraonici uvek izvade tortu iz kutije,da vidi slavljenik,roditelji pa je ni ne vrate vec odmah u vitrinu.
U svakom slucaju treba dobro razmisliti pre kupovine,moje ne sluze za to,tako da mi nije bitno,pice hlade odlicno,ali je ne bih kupila za torte,to je moje misljenje.

Upaljena je vitrina vec preko sat vremena i sad primjecujem na onim zvjezdicama na zici da se fino primjeti kao mokri sloj, znaci da vlaze, a najmjestena je na najmanju temp. jos malo cu ostaviti, pa cu veceras sve nafilovane torte ostaviti u nju, sutra da se hlade za dekorisanje, a temp. namjestiti na skoro najjace kao sto Cile kaze da je kod nje. Pa vidjecemo sta ce se sutra desiti sa zvjezdicama, i koje sam ja srece, da li mene moj Frigocool susi ili topi

Dobar dan, dobro veče već polako. Ja bila sa mm malko kući, da odmorimo, posetimo, obavimo poslove, dovezemo gomilu cvetića da može da se radi. Išli smo na jug, u toplije krajeve, sa letnjom garderobom, pa smo po ormarima tražili šta ima toplije da se baci na sebe. Dosadna kiša i vetar je bio skoro svaki dan, jedva sam obralal ono malo višanja što je urodilo na jednom drvetu. Sad se sladimo malčice. Donela sam i gooooomilu jagoda, onih naših, ne da su fantastične, nego ovde nikad neće biti takve. Domaće je samo domaće. Ali, provod je bio super, bilo ja poseta, malo kulture u pozorištu, malo poslovnih susreta, sve u svemu super produženi vikend. Ja danas obavljala carinske procedure, juče ceo dan isto, pa sad polako dolazim sebi a ujutru me nema, mora da se radi punom parom.
Višnjice, čestitam za posao.

nemoj na najmanje Daco pojacaj ga i upali ventilator

Cile, kod te vitrine je upaljen ventilator stalno, ni ne mogu da ga iskljucim!
Uglavnom, sinoc sam stavila sve torte u njega, zadnja je nafilovana u 3, jutros u pola 7 sam opet jurcala, ali se sjetih da si ti rekla da su tvoje skoro na najjace i odem da pojacam, na 5 od 6. A vrata od vitrine zamagljena, ni ne vidi se sta je unutra.
Stavila sam neku suvu masnu unutra pa vidjecemo danas

I mene bas zanima sta ce biti ,cudi me sto su ti vrata zamagljena ako su spolja zamagljena to je ok ako su unutra onda je definitivni klima drugacija kod vas :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Zamagljena iznutra samo tako, masnica se ucaklila, fondan mokar i mekan, tako mm kaze, sad sam zvala za izvestaj, tako da sam ti ja vjerovatno u onoj grupi vecine koje vitrina topi :(

A klima, ne da je drugacija, nego ne moze se porediti ova ravnica i tvoji brezuljci.
Ne znam kako kod vas trenutno, ali ovdje vjetar duva, bice neko nevrjeme, znas kako je odjednom sve posivilo, a meni se spava...

Evo i mene, da vam kazem sta je problem sa vitrinama.
Sve vitrine koje imaju ventilator koji hladi unutra, uvek ce da navlaze tortu.
Vitrine koje nemaju ventilator i imaju mirno hladjenje kao kod frizidera nece da navlaze odnosno mozda ako je velika temperatura spoljna.
Vitrine sa mirim hladjenjem su dobre ali nama neodgovaraju jer sporo hlade kada se stave torte unutra a vitrine sa ventilatorom brze hlade jer cirkulise hladan vazduh koji gura ventilator.
Toliko od mene nadam se da vas nisam udavio...

Poslednja izmena:

Back