KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro veče. Al' je 'ladno, k'o u Sibiru. :zima: Nisam danas išla u šetnju, moja mama me zvala i molila da ne krećem. Eh, te mame...:heart:

Nego, idite tamo na temu gde su recepti za torte i napišite mi recept za "vasinu" tortu. Jaco, ti si mi poslednja nada da imaš neki pravi, proveren...Što meni uvek treba neko sa nenormalnim zahtevima? Što lepo neće zoju, reform, doboš, kinder, puslu, nego vasinu...Kako li ću ušpinovati šećer za belanca, ne smem ni da mislim. :sad2:

Našla sam ja to, ali ja bih najviše volela da mi to sve pojasni Jaca. :mrgreen: Šta god mi je rekla, kakav god mi je recept napisala, savet dala, sve je bilo bez greške. Da je nema, ja bih je rodila. :cmok: A neću sa šlagom. Mora da bude sa šamom, jer onda je vasina. Valjda. Nikada je nisam ni videla ni probala, ali kada neko insistira na vasinoj torti, onda valjda hoće po nekom receptu kada nije postojao šlag. :rotf:

Našla sam ja to, ali ja bih najviše volela da mi to sve pojasni Jaca. :mrgreen: Šta god mi je rekla, kakav god mi je recept napisala, savet dala, sve je bilo bez greške. Da je nema, ja bih je rodila. :cmok: A neću sa šlagom. Mora da bude sa šamom, jer onda je vasina. Valjda. Nikada je nisam ni videla ni probala, ali kada neko insistira na vasinoj torti, onda valjda hoće po nekom receptu kada nije postojao šlag. :rotf:

Vasina torta i je sta vasina ako je sa samom, ali...meni su sve musterije trazile sa slagom.
Inace sam pravim...e sad cu da odem na torte, recepti i saveti...

Gle ... i ovde se pravi Vasina torta :zcepanje:
To je jedna od onih što meni više liči na kolače... i priznajem, ne spada mi među omiljene.
Pravila sam i verziju sa višnjama... al' to onda i nije više Vasina... U nju ubacim i malo likera od višanja a i onaj šam pravim sa sokom od višanja... pa bude zanimljive boje.
I "pojačam" čokoladu.
I od "Vasine torte" ostane samo - torta :zcepanje:

Dobro vece,
Ivana bas lepo sto dolazis videcemo se tamo 14.02.12.z:)
Zamislite sad 03.02.12. se odrzava prvo medjunarodno takmicenje u Nisu za mene jos uvek na nepoznatoj lokaciji,eto toliko o organizaciji i medijskoj paznji, a kao pise u novinama da ce izlagati iz Makedonije, Bugarske, Crne Gore i Srbije. Valjda cu da razresim ovu misteriju do tada i odem .
Dolazi jos neko z:cry:

Gle ... i ovde se pravi Vasina torta :zcepanje:
To je jedna od onih što meni više liči na kolače... i priznajem, ne spada mi među omiljene.
Pravila sam i verziju sa višnjama... al' to onda i nije više Vasina... U nju ubacim i malo likera od višanja a i onaj šam pravim sa sokom od višanja... pa bude zanimljive boje.
I "pojačam" čokoladu.
I od "Vasine torte" ostane samo - torta :zcepanje:

Tako kada hoću da ja jedem "moskvu" pravim je sa malinama. :D A preključe sam je pravila u kombinaciji ananas + breskve, jer je tako traženo.

Samo da Vam mahnem. Završavam malu dobošku, pakujemo se sa mm i idemo put domovine na dva dana. Će da se prave kobasice, da ima šta dobro da se jede preko zime. Samo se nadam, da nas neće nigde zavejati. Jeste da svuda najavljuju sibirsku zimu, ali valjda ćemo preživeti.

O kom filmu je reč?

Jaco hvala, nadam se da će sve biti OK: Pa kad se sretnemo preko leta, malo da probamo, ako ih do tada ne pojedu ovde neki moji muški.

Moze...a ako i pojedu neka im je na zdravlje.
E ja odoh na tusiranje pa na lalanje...laku nocka i lepo mi pavajte...
seksiljuljacka.jpg

da budem fina, jel`?

cuti ja sam jos gora...zove mene veceras Tenesa i prica mi kako ce sad da pravi sarmu za ponedeljak..prvo sto sam pomislila, pa dobro mozda im dolazi neko na rucak pa da pripremi danas da ne mora sutradan da se bakce s tim..a tek kad sam shvatila koji je dan danas..aman kako bre danas sarmu za ponedeljak?!?!....a u stvari zena treba da pravi farmu,eee farmu z:mrgreen:

Back