KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro vece. Meni se smrko pred ocima. Jedna zoja me davi ko' zmija zabu, a od nebuloznih pitanja ne da mi je muka, nego... Bilo mi je cudno kada je Sanja rekla kako joj je zena trazila tortu od 1kg., a mene od tada ne znam koliko je ljudi pitalo za torte od 1-1.5 kg. A pravo da Vam kazem ne znam da li mi je to veci sok ili kada pitaju koliko je teska torta na sprat, pa kazu da im treba torta od 2-3kg.

Dobro vece. Meni se smrko pred ocima. Jedna zoja me davi ko' zmija zabu, a od nebuloznih pitanja ne da mi je muka, nego... Bilo mi je cudno kada je Sanja rekla kako joj je zena trazila tortu od 1kg., a mene od tada ne znam koliko je ljudi pitalo za torte od 1-1.5 kg. A pravo da Vam kazem ne znam da li mi je to veci sok ili kada pitaju koliko je teska torta na sprat, pa kazu da im treba torta od 2-3kg.

Hahahaha... E kad smo kod nebuloznih zahteva, meni se pre nekoliko meseci desilo da je dosla zena i zahtevala da joj pravim tortu po njenom receptu i da pecem kore iskljucivo u njenom plehu. Pogledam recept, kore od 8 jaja, a kad izvuce tepsiju, ona tek malo veca od sveske A5 formata. Pokusavam ja da objasnim da to nije bas izvodljivo ali zena insistira i jos mi objasnjava ona uvek pravi tu tortu u tom plehu. I ja pristanem jer MUSTERIJA JE UVEK UPRAVU.

Napravim tortu, a njoj visina veca od sirine. :zcepanje:

Zena je trebala da dodje po tortu u 12h. Oko 11h zvoni telefon i glas sa druge strane kaze: "Jel ste poceli da pravite moju tortu? Znate, ja sam htela sad da pravim pitu i videla sam da sam vam donela pogresnu tepsiju..." Ja sam rekla da je torta gotova, a ona ce na to: "Pa vec ste je napravili? Joooj... Pa kako izgleda? Ja sam mislila da jos niste poceli pa da vam donesem drugu tepsiju."

Ne znam da li sam se vise zgranula zbog toga sto je mislila da u 11h pocnem tortu koja se preuzima u 12h ili sto je opet htela da posalje svoju tepsiju.

Stvarno ljudima svasta pada na pamet...

Dobro veče. Ja uvek kada pišemo o biserima mušterija pišem o mami koja zaboravi za detetov rođendan i zove večeras, za sutra za podne. Ove godine je i za krsnu slavu isto tako zvala. :roll: I čoveka koji me je ujutru u 8h zvao da naruči 5kg kolača, jer mu je danas slava, a "žena zaboravila da naruči". Ili gospođu koja me zove oko 10h da naruči puslu za 14h, jer je mislila da će ona praviti, pa je nešto boli glava, pa ipak da zove mene. :roll: Što bi Jaca rekla, svega ima u božijoj bašti. :D neke prihvatim, neke odbijem, u zavisnosti od slobodnog vremena.

Dobro jutro. da sad mi je lakše kad pročitam sličnih slučajeva i da ima još onih koji traže tortu od 1 kg.Mislim da ću vrlo brzo uvesti pravilo. Da ne pravim ispod 3 kg, odnosno da ne naplaćujem manje od 3 kg torte, a što se mene tiče može da ima 270 gr, cena će biti kao da je 3 kg. To se zove paušal.Pa kome se svidja svidja, a kome ne, neka kupi kutiju keksa. Jer gubim vreme na dekoraciju i za onu od 1 kg i za onu od 3 kg.

Uh, e stvarno kad se ovo sve procita, super mi je sto se druzim sa vama jer se utjesim. Ma nema kakvih nema zahtjeva posebno kad se blizi ovaj blesavi dan zaljubljenih. Stalno traze neke malecke tortice sa natpisima, pa ako moze i masnica, pa i neke figurice, jos kad su me zvali za tortu od 1kg sa figuricama njih dvoje na njoj, ona ima ovakvu kosu i tu boju ociju, on najvise voli svoje Levis farmerke koje su tu i tu malo pocjepane i na rolerima je non-stop... Boze te sacuvaj

nista novo, i ja imam takvih bisera. Pa jos kad naruce cokoladnu tortu od 3 kg , sa fondanom , naravno preko telefona pa kad vide tortu u soku su koliko je mala...Oni bi tortu od 3 kg da bude ogromna , za bar 50 ljudi.....pa jedino da je naduvam :(

dobro jutro!
Obzirom da ste me bas nasmejale sa duhovitim porukama Vasih musterija nije me mrzelo da pronadjem i iskopiram jednu moju staru , jos iz vremena kad sam figure pojklanjala, a glasi otprilike-

.Ja sam to zamislila ovako:da budu dve torte jedna okrugla i jedna cetvrtasta na velikoj tacni i da budu spojene nekim mosticem.Na cetvrtastu tortu da stavite traktor tomai dasti(avion) tako se zove i kombajn njemu ne znam ime sa pravim stablima drveca tj krosnjama i mozda neku malu kucicu tj tu njihovu staju gde spavaju(mozda da pogledate crtani ba bi videli likove)i tu bih stavila sunce onako iznad te staje,a na drugoj okrugloj da stavite dugu i nodija,martu i gegavog naravno tu jos neke ukrase cvetice ili sta vi vec mislite da ce ici lepo,a na tom malom mosticu da stoje pea i djordj i da drze npr balone.E,sada da tacna dole ne bude prazna mozda da se napravi od fondana ili cega vec ne znam kao voda koja je skroz oko torti i ispod mostica.Naravno torte bih da budu 3kg .Vi mi recite da li je to izvodljivo posto moj sin gleda samo ta tri crtaca i obozava te likove pa bih da mu sjedinim sve zajedno..Uh ja se bas raspisala-hahaha-unapred hvala
uvece citam poruku mom muzu a on dodaje - pitaj ti nju da li bi zelela da ispod mostica dodas i dve patkice :zblesav::zblesav::zblesav:

Ivana svasta sam cula ali ovo jos nisam,da donese svoju tepsiju,meni se desavalo da traze tortu po njihovom receptu,ali sam ja to kulturno odbila....
I sta je bilo na kraju sa tortom.

Tek sad sam videla ovu poruku. Pa bila je zadovoljna. Shvatila je valjda i ona da je njena greska. I dosla je ponovo kod mene za tortu posle nekog vremena ali ovog puta bez tepsije. :D

Dobar dan.
Stiglo se sa posla.
Ljubim vas.
121366_harbinice_f.jpg

cek cek polako...posto se druzis sa mnom imas pelcer hahahha
jao sto duva napoljuuu....ja odoh da pogledam film "Sesir prof. Vujica"...i da kupim karte za Fest.....bice prikazan "The Iron Lady" a kazu da je Meril Strip odlicno odlumila Margaret Thatcher.....

Back