PrincessAndjela
Domaćin
- Poruka
- 4.300
ne budi tako stroga prema sebi.Mene ponekad sramota šata napiše,a najčešće mešam č i ž jer mi se na poslu i kući tastature razlikuju.*kakaoa, nepismena![]()
Ali važno je da se mi razumemo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne budi tako stroga prema sebi.Mene ponekad sramota šata napiše,a najčešće mešam č i ž jer mi se na poslu i kući tastature razlikuju.*kakaoa, nepismena![]()
"Zvečevo" je jedna od najpoznatijih industrija u "staroj" SFRJ. Imali su licencu za "Nestle" svojevremenoKupila sam veceras u Metrou neku cokoladu, nisam je do sada vidjala. Pise COKOLADA ZA JELO I KUVANJE Zvecevo Hrvatska. Ja inace najcesce koristim Menaz, ali kupih ovu da probam, zbog popularne cene. Pise pozadi da ima 45% kakoa, sto je vise od Menaz. Kosta trenutno 3 komada 132.14 din. jer imaju akciju 3 za 2. Sad sam je otvorila ima ok ukus, za torte jos ne znam, ne smem da eksperimentisem sa ovim sto radim za musterije, pa cu tek posle vikenda. Eto, ako neko zna kakva je, nek kaze, pa da idemo svi u Metro![]()
OD SRCA ČESTITKE!!!!!Posto sam bas, bas happy da podelim to sa vama![]()
![]()
![]()
Moj grad je organizovao takmicenje za najbolji novogodisnji panj - Bûche de Noel, obavezan kolac na bozicnoj trpezi..
Takmicari su trebali dostaviti sliku i detaljan recept.; nekidan su me obavjestili da sam usla u finale i da trebam napraviti kolac i donjeti ga sinoc na ocjenjivanje... ziri je bio sastavljen od 7 clanova od tog su 3 bili poslasticari a glavni je vicepredsednik konfederacije poslasticara francuskene mogu vam opisati frku i tremu koju sam imala... U finalu smo bila nas tri... jedini uslov koji smo imali je bio da u receptu maramo koristiti tipican lokalni proizvod... ja sam izabrala cuveni Cointreau - liker od narance cuven u svetu a proizvodi se u mom gradu... kad je prva djevojka iznjela svoju kreaciju pla sam na dupe i bila ubjedjena da ce ona pobjediti.... neki bijeli mus unutra naranca i naravno liker.. druga sam bila ja... cokoladni mus, kremasti karamel od slanog putera sa likerom i kandiranom narancinom koricom, cokoladni biskvit... ukrasen ganaseom sa zvezdastim nastavkom, sasvim obicno i poprskan zlatnim sedefom i posut zlatnim sljokicama
he he he ..; malo naseg zlata sam morala udenuti... jos sam mu ubola i belu poinssettiu isto poprskanu zlatom
Ziri je pao na dupe!!! najsmesnije mi je bilo kad sam im objasnjavala kako pravim cvet... novinar je pitao ovog glavnog da li zna o cemu pricam, kakva je to tehnika a on reko da ne zna!!! ha ha ha!!!! Treci je bio neki sa lokalnim jako slatkim vinom... grozan i na izgled i na ukus.... Sve je dobro proslo ali degustacija nikad zavrsiti... kako oni to probaju covece, mirisu, okrecu, po mrvicu svega posebno isprobavaju, pa zaliju vodom, pa onda sve zajedno... a ja se preznajam.....na licima nista ne mozes procitati.... Onda su otisli pregovarati i vratili se sa rezultatima.... prvo su rekli trece mesto pa drugo i ja jedva ukapirala da me nije prozvalo i da sam prva!!!! Bila sam sokirana!!! Kakve pohvale!!! Mus i biskvit odlicni ali karamel savrsen!!! Mojoj sreci nema kraja!!! E sad, ovaj moj buche ce se komercijalizovati od Bozica 2012 i prodavati u svim poslasticarnicama pod mojim imenom a ja cu valjda imati neke obuke u poslasticarstvu, to cemo jos videti....
Evo slike onog kojeg sam poslala za kandidaturu a sinocne cu postaviti cim smognem snage....Sekla sam ga tamo i to pilicom pa su uzasne!!!
Pogledajte prilog 215724 Pogledajte prilog 215725
"Zvečevo" je jedna od najpoznatijih industrija u "staroj" SFRJ. Imali su licencu za "Nestle" svojevremeno.
"K plus" čokolada koju kupujemo u "Idei" je njihov proizvod (takođe je trenutno na akciji, 200g košta 100 dinara), ja je baš volim po ukusu i jedna je od mojih omiljenih.
Dobro veče.Ja stigla sa proslave.Baš je bilo dosta kolega i koleginica koje retko vidajm jer su raštrkani po Srbiji, neki su u Nišu, Kruševcu, Užicu.Prijepolju...Pa nam je ovo baš dobro došlo da se vidimo i malo ispričamo. I mnogo sam se lepo provela ,mada sam otišla sa suzama u očima.Jedva sam se suzdržavala da ne briznem u plač dok sam se šminkla.