Zdravo drugari.Kod mene uzasan dan.Naime,uradim drugarici tortu,to je onaj ribar sjedi na obali a 18 -ica se ulovila,a on kulira uz cips i kolu.Za njenog brata je torta bila ,slavi 18 rodj.Znaci radim zeni koja savrseno zna kako i sta radim,dogovarale smo telefonski,ona se dvoumila izmedju ribara i nekog auta,ja joj predlagala neku svecaniju torticu,tipa zlatno bijela varijanta,cvjeic ili masna(bar ja tako zamisljam proslavu 18 rodj,a ove tematske torte mogu za bilo koji drugi).ona kaze on je jos veliko dijete,a voli ribolov,pa moze nesto saljivije i dogovorimo se oko tog ulova 18-ice.Kad sam tortu inijela nista nije prokomentarisala ,uzela je i otisla.Od soka nista je ne stigoh ni pitati......jedva docekela jutro da se cujemo,da vidim u cemu je problem.Kaze da su totalno nezadovoljni,ali svi i da to nije torta ni za 8.rodj.,jer je skroz djetinjasta............slicnu prosle god radila za 64.rodj.,ljudi se odusevili.Razocarana sam jer je ovo jos jedna potvrda koliko je ovaj posao zahtjevan i stresan......kako uvijek procijeniti sta ce se kome dopasti i po sastavu i izgledu,a posto ne volim da se ponavljam,cesto mi musterije daju samo temu,a ja osmislim dekoraciju(ne mogu tako brzo da razmisljam da im u istom trenutku opisem kako ce tacno torta izgledati ,koliko ce figura imati i gdje ce koja stajati),na osnovu onoga sto vide u mom katalogu ,ukazu mi povjerenje i budu zadovoljni.U ovom slucaju,ona uopste nije precizirala sta tacno da uradim,a pitala sam da li je djecak preozbiljan ,pa da izbjegnemo tu saljivu varijantu.i zao mi je sto se na sve to nakiti jos sto-sta,znate keko to ide,sad im kao smeta fondan i buter krem na torti,a ja objasnim da dekoracija jeste jestiva,ali ja prva ne jedem ni slagiranu tortu(slag ostavim),pa im je skupa,a uradjena ispod cijene.Njima je to skroz djetinjasto bilo,da bar ne bi onih detalja mimo ribara,...onda ja kazem da treba da saljem papir s pricom torte da bi ljudi znali sta sam htjela reci,jer su cips i kola uradjeni kao simbol tinejdzera..........Pa sad ne znam ,jesam li ja u nekom svom svijetu dekoracije koju ljudi ne razumiju ili sta?
Sve ovo mi se desava par dana pred vrlo stresan posao,radim svadbu i nesto prije svadbe zeni koja je par puta bila na dogovoru i svaki put toliko nepovjerenje siri,da mi je vec muka od nje i posla s njom...........znaci,nemam svijetlecu reklamu da je sasvim slucajno svratila do mene,pa ne zna s kim ima posla ,savrseno zna ,jer smo mala sredina i mogla se raspitati,u stvari dosla je po zestokoj preporuci.............nego je to ona "gastarbajterska",kad dodju ovdje misla da ih svi varaju...........slanise,mafine i kolace joj aranziram,sto kuci,sto u restoran..pa je muci hoce li tu biti dogovorena kolicina,jer ne moze imati uvid u sve,ja joj predlozim da donesem u kutijama,izvazemo,prebrojimo,pa aranziram............Katastrofa!Samo da izguram ovu sedmicu,ma fizicki napor je nista,kako mogu da uniste mentalno,iako sam pomislila da sam imuna!
Predug post,znam,ali trebalo mi je.........HVALA VAM na ovom divnom forumu