KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hehehheeh.. i ja ne volim da ostajem sama kuci.. uzas..kad mi je muz na poslovnom putovanju ja obavezno zovem nekog da spava kod mene...bas se plasim. Jos kod nas svuda parket pa kad pocne da krcka nocu..da se najezis. Ali zato kada je taja dosao u goste..bezbrizno sam spavala 3 nedelje :)

Evo da javim da sam i ja konacno stigla kuci i naravno odmah upala u obaveze, ali ako bar sam se lepo naodmarala i naspavala.
Veceras uzivam sama u kuci jer se Ilija jos nije vratio sa puta a mm otisao na pecanje sa nocenjem. Obozavam kad imam stan samo za sebe makar jednu noc.
Leo odmor onima koji odmaraju i srecan povratak onima koji su zavrsili sa odmoro.
Mislim da bi uskoro trebali da organizujemo neko druzenje. Strasno mi nedostajete ali uzivo:D:cmok2:

Dobar dan.
Ovde je vidim bilo burno prethodnih dana.

Masa i ja smo danas izasle iz bolnice, bile smo od petka.:(

Dosla sam ovde da se javno zahvalim Ivi memento koja je preuzela moju porudzbinu za ponedeljak, sve odradila onako kako sam se ja dogovorila sa musterijom na svoju stetu i pri tom je sve ispalo savrseno. Nas dve se znamo samo preko foruma, tim pre mi je ovo sto je uradila za mene bitnije i vaznije, ako me razumete.
Iva, jos jednom ti od :heart: hvala sto si me spasila. Vec sam ti rekla, duznik sam ti bas bas:cmok2:

Dobar dan.
Ovde je vidim bilo burno prethodnih dana.

Masa i ja smo danas izasle iz bolnice, bile smo od petka.:(

Dosla sam ovde da se javno zahvalim Ivi memento koja je preuzela moju porudzbinu za ponedeljak, sve odradila onako kako sam se ja dogovorila sa musterijom na svoju stetu i pri tom je sve ispalo savrseno. Nas dve se znamo samo preko foruma, tim pre mi je ovo sto je uradila za mene bitnije i vaznije, ako me razumete.
Iva, jos jednom ti od :heart: hvala sto si me spasila. Vec sam ti rekla, duznik sam ti bas bas:cmok2:

Nadam se da je Masa sada dobro.Kako je to lepo kada se pomaze e zato treba da sluzi ovaj forum da jedna drugu pomazemo i savetujemo itd... da ne davim:bye:

Poslednja izmena:
Dobro vece svima...
S.and.i nadam se da je Masa dobro i da nije bilo nista strasno...
A mi.....evo upravo stigli iz bolnice,moja starija cerka,Sara,je pala i isekla nogu i ruku tako duboko da su morali da je siju pod l.anestezijom....joooooj prezivela....ovo je prvi put da nam se ovako nesto desi,nisam znala gde sam....sad malo dolazim sebi :(

Iva, nema razloga da se postidis, sve sto sam rekla je ziva istina.:heart:

Hvala svima.
Masa je imala proliv 5 dana koji ni pored lekova nismo mogli da regulisemo, pa je dobila njenu staru boljku - laringitis i visoku temperaturu. Sve u svemu, zurka. Primljene smo u petak uvece u bolnicu Olga Dedijer. Za osoblje tamo imam zaista samo reci hvale, prosto sam se iznenadila da mogu da budu toliko raspolozeni za komunikaciju i konsultacije sa majkama.
Primila je 6 Longacefa, u dva navrata bila na infuziji, rukice i nogice su joj izbusene ko sito :( dr je sumnjala cak u momentu i na upalu pluca. Srecom sa njenih 14 meseci ona se toga nece ni secati. Mene je tek sad stiglo sve, potpuno sam iscrpljena, no dobro, proci ce i to, sve u rok (roditeljske) sluzbe:heart:

Novo postolje za cupcakes :)

Prilozi

• IMAG0066.jpg
    IMAG0066.jpg
    12,2 KB · Pregleda: 18
Dobro vece Visnja...tesko je kad su deca bolesna :( covek se oseca potpuno nemocan u svakom smislu.. ostane samo da se uzdamo i verujemo lekaru a za nas majke nema nista gore nego kad neznamo kako da pomognemo nasim andjelcicima. Moja devojcica ima 3 meseca i do pre neke nedelje je imala kolik,palakala je po celi dan i noc a u tuznim uplakanim ocima se videlo da me je molila za pomoc :(...uhhh place ona,placem ja i pitam Boga sto na mene ne predje sve? Super sto ste pobedili bronhitis,preventive radi mozes da joj dajes crnu rotkvu sam medom na sledeci nacin : kupis svezu crnu rotkvu srednje velicine,odsece se vrh,izdubi se bela sadrzina kasikom i unutra se stavi med i jedno belance (nemoras da mutis,samo promesas) skroz do vrha,pa se poklopi sa onim odsecenim vrhom i stavi se u solju za kafu. Ostavi se da stoji 48 sati. Sadrzaj koji je iscureo iz rotkve u solju staviti u teglicu i davati detetu 3 puta dnevno po jednu kafenu kasicicu pre jela. Moja sestra je tako izlecila sinu teski bronhitis koji se stalno vracao. Cak kad je trcao jako je lose disao. Posle 2 ture ovog eliksira on je potpuno ozdravio! Luka je imao 2,5 godine tako da se ovo moze davati maloj deci,naravno KOJA NISU ALERGICNA NA MED!
Pozdrav od Jelene

...vec napisah Visnji, zna ona gde, da ce sve to proci...mi kao roditelji brinemo, to je normalno, a onda ce oni i one da porastu i onda ce roditeljima trebati kiseonik:zper::lol::lol::lol:
Ja to iz iskustva i da vas malkice razvedrim...
Prosla sam i bronhitis i kiseonik i mononukleozu i operisane krajnike i boginje male i velike i jos sto cuda sa njima...a onda su porasli:mrgreen:

Dobro jutro Visnjice i svi ostali...
Pa da, tako je...sto su veci vece brige i tome nema kraja do god smo zivi...
Ja vise nemam ni mamu ni tatu, ali ima svekrvu i svekra, koji su mi, eto, zamenuli moje roditelje, postujemo se mnogo i veruj te mi, iako smo svoji ljudi, porodicni, oni i dalje zivkaju, brinu se, pitaju, nude pomoc, zato kazem, do god je roditelj ziv briga je uvek tu ma koliko ko imao godina, to je taj roditeljski instinkt koji se stice kada postanes roditelj.
Knjige, teze, teorije i sve ostalo su samo mrtva slova na papiru, iskustvo, e to je zivot...
Ljubim vas i lep dan vam zelim, evo moj ruckic pri kraju, tusiranje i juris na posao:metla:

Sinoć napravljene dve tortice, treću sam sad ispekla kore i skuvala fil i crče mikser...Ja se sve nadala da će mi sledeći biti onaj Bosch-ov ali sad ne znam ni kako ću običan da kupim :(
Pošto su sve tri torte prateće za svadbu i treba da ih dekorišem šlagom i čokoladom odoh da malo proučavam tutorijale, pošto to ne umem baš najbolje da radim....

Drage moje, lepo ste napisale o toj našoj dečici. Sve je to istina. Kada nam je sin otišao u Prag na studije, stalno smo mislili šta radi, gde je, šta jede, da li ima to i to. Mada je on i dok je bio kući putovao u školu pa ga nije bilo po ceo dan, izlazio sa društvom do u sitne sate, ali kada znaš da neće doći kući mesec dana, onda je to malo drugačije. A eto, prošle su tri godine, navikli smo na to a sada odlazi i ćerka na studije u Češku, samo ona malko bliže, u Brno, ali i to nije kući. Mi se tešimo, da ćemo imati više vremena za posao, da možemo da zaradimo dosta para za njih, ali ne znam još kako će sve to da bude. Ali, preživeli su drugi roditelji, prežive=cemo i mi. Daće Bog.

Back