KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao, videla sam sliku na FB tortice, izgleda prste da polizes. A ja zarobljena na poslu, ne vredi :) Mada, ne bi vredelo i da nisam na poslu posto sam na dijeti :lol:

Za diplomu se vise i ne nadam ali cu ih svakako napenaliti samo ako mi se ukaze prilika. Ybt, toliko vremena, truda, materijala covek ulozi i da ne mogu da ispostuju najosnovnije to moze samo kod nas, sigurna sam.

more sto bi rekla ZD ,da idete u persun :rumenko:
ja mislila da pratite na FB isto sto i ja pa da ne pisem bas imena al ne vredi , a valjda znate ko je do sada osvajao prva mesta (doduse ova Jelena Ujvari je i ove godine pokupila pet prvih mesta za razne kategorije , sreca samo nije pravila tortu pa za to nije uzela nagradu :zcepanje: )
Staso ja mislim da su oni jedne godine trebali i Koki da posalju pehar i diplomu (delila je sa nekim mesto pa je to razlog sto je nagrada zafalila ) ali da joj nikad nisu poslali znaci ne nadaj se preterano :cool:

ko je u prolazu nek svrati na lesnik karamela torticu... jutros je naceli a nema je vec pola :whistling: nemoj da bude da nisam zvala :whistling:

ljubim Vas :heart:

Meni se čini da sam na fb videla da su poslali ali sa veeeeeelikim zakašnjenjem ali možda i grešim. A tvoju tortu sam videla isto na fb i deluje baš ukusno, ja nisam u prolazu ali bi mogla da pošalješ poštom jedno parče. :D

uh pre neki dan sam spremala onu delimano sa minjine k, svi se odusevili, jos sam nasla jagode na pijaci kao sa slike njam njam... mogla bih jos jednu turu te torte :D mada sam mislila da spremim i indijanere, da isprobam mikser na belancima :) ali mi jedna stvar pade na pamet, ako belanca kad se mute nebi trebalo da se posle mesaju metalnom kasikom kako onda ne smeta da se mute u metalnoj posudi???

Uuuuuuu ove su bile neke grcke, nisu uopste bile plasticne, kao npr paradazj pre sezone st bude... jedino im je peteljka i onaj beli deo ispod nje malo tvrdji pa sam to skinula pre ubacivanja u tortu. Bila sam u Subotici pre neki dan i kupila neke Nemacke/Austrijske pakovane kolacice, kao indijaneri, potamanili smo ih za tili cas pa mi zato pali na pamet. nisam ih do sad pravila ali sam voljna da pokusam :)

ako si primetila nekad u poslasticarnici, skroz preliveno cokoladom, izgleda kao jbg, ovako nesto
indijaneri.jpg

Dno je pecen biskvit, unutra je sham od belanaca, slican sham rolnama ali mislim da se spremi da bude malo cvrsci, kao za sampitu otprilike, i onda se prelije cokoladom ali se sham istiska na bikvit u krugovima i onda se dobije ovaj oblik,

Pošto je tema TORTe, recepti, saveti, ideje http://forum.krstarica.com/showthread.php/298040-TORTE-recepti-saveti-ideje pretrpana savetima oko ukrašavanja, toliko da se više "ne vide" recepti, a Ukrašavanje torti se praktično pretvorilo u galeriju slika odrađenih torti, otvorila sam novu temu TORTE - pomoć oko dekorisanje http://forum.krstarica.com/showthread.php/676057-TORTE-pomoć-oko-dekorisanja gde sam prebacila nekoliko poslednjih postova koji tu pripadaju pa vas molim da dalje priče oko dekorisanja nastavite tu.
Verujem da će tako biti preglednije i jednostavnije za pretragu.

ako si primetila nekad u poslasticarnici, skroz preliveno cokoladom, izgleda kao jbg, ovako nesto Pogledajte prilog 322088

Dno je pecen biskvit, unutra je sham od belanaca, slican sham rolnama ali mislim da se spremi da bude malo cvrsci, kao za sampitu otprilike, i onda se prelije cokoladom ali se sham istiska na bikvit u krugovima i onda se dobije ovaj oblik,

Vidjala sam to ali nisam znala da se tako zove. :) Hvala na odgovoru.

evo mene .... fiogurice , figurice , figurice , cvece , figurice , ... zadnjih deset dana sam odlepila od kolicine , a teme sve razlicite , osim onih konja ( my little pony - prim. aut. ) , sad mi vec tako izmisljaju da ne poverujete ... nego stalno hocu da pitam , da li je neko ( osim mene ) video anketu koju je okacio Eurowilt ) Radi se naime o upitniku koji oni sprovode o organizaciji izlozbe torti . Imaju izgleda volje i ideje da nesto organizuju . Poznavajuci Radu , to ne bi trebalo da bude lose ...

Dobar dan :D
Kittycat neka je sa srecom mikser i da dugoooo sluzi :)
Ivo ovi iz eriksona su odavno poznati po kasnjenju ali bogami i po ranijezatvaranju , vise puta sam poljubila vrata i ako je bilo i petnaestak minuta do isteka radnog vremena :lol: :sad2:
Kato sad sam bila da vidim anketu :D , u sustini mi sve odgovara i alat na popustu i prezentacija uzivo i izlaganje dekorisane torte a i dobro druzenje ako ima ekipe za to :D jos ako moze nesto i da se zaradi ... ihaaaj :whistling:

Ja sam sinoć videla tu anketu, naručivala sam boje. Kod njih na sajt nisam ušla sto godina ali sad sam išla da pogledam da li imaju wilton gel boje pošto ih nigde nema. I iskreno, iznenadila sam se da su kod njih najjeftinije pošto znam da su oni ranije važili za najskuplje, zato sam i prestala da kupujem kod njih.

Cao cure. O kakvoj anketi je reč i gde ste je našli? Što se izložbe tiče ja samm uvke ZA.

Pošto je tema TORTe, recepti, saveti, ideje http://forum.krstarica.com/showthread.php/298040-TORTE-recepti-saveti-ideje pretrpana savetima oko ukrašavanja, toliko da se više "ne vide" recepti, a Ukrašavanje torti se praktično pretvorilo u galeriju slika odrađenih torti, otvorila sam novu temu TORTE - pomoć oko dekorisanje http://forum.krstarica.com/showthread.php/676057-TORTE-pomoć-oko-dekorisanja gde sam prebacila nekoliko poslednjih postova koji tu pripadaju pa vas molim da dalje priče oko dekorisanja nastavite tu.
Verujem da će tako biti preglednije i jednostavnije za pretragu.

Opet smo bile nestašne:mazi::mazi:

Poslednja izmena:
Mikser isproban :D za prvu probu odlican, dok je on mutio koru ja pripremila pleh i pek papir, pripremila sve za fil, iseckala jagode (pala repriza delimano torte, svi odusevljeni jagodama u februaru kakve god da su). Nisam odusevljena onim uzanim nastavkom, probala sam sa njim da umutim margarin ali valjda kako je mala kolicina u ciniji morala sam 2-3 puta da spatulicom skinem sa zidova cinije i dna. Kad sam ubacivala skuvan fil stavila sam onu zicu kao luster :D i dolicno je umutio, mada mi se nesto cini da mi je prosli put ispalo malo vise fila a mozda se i tripujem.

Ne znam da li je normalno, zvacu sutra radnju, kad sam ga sklapala primetila sam da na onom delu gde se ubacuje metlica ima malo masti (kao ona za podmazivanje) tj da je pri okretanju malo iscurelo...kontam da je mozda normalno pri prvom koriscenju ali moracu nesto sutra da mutim da vidim da li ce da se ponovi.

Popunila sam anketu, posto sam prosli put propustila sto bi rekli taj bitni event, nadam se da ce nesto organizovati uskoro

Sneki , na sajtu Eurowilta imas anketu u vezi izlozbe torti koju oni hoce da organizuju , pa virni ...
dobro jutro , moje dame , ja imala burnu noc , sve je skoro gotovo ( mislim na grube radove ) , odoh raditi na onaj drugi posao pa kad se vratim , nastavlja se u istom ritmu . imate ljubac :heart:

Dobro jutro i od mene. Ja sam za ovaj vikend imala samo jednu tortu ali mngo bitnu, rodjendansko iznenadjenje za moju sestru. I taman sam ja sve lepo isplanirala kad šta da završim i da sakrijem da ona ne vidi kad uveče dodje kući, u sredu uveče sam krenula da pečem korice, kuvam filove... Računam juče imam ceo dan pa ću da je završim na vreme i iznesem u ponoć da je iznenadim, kad reši da iznenadi na mene i javi nam u četvrtak uveče u 12 da ujutru u 9 kreće iz Bg-a. I onda se i mama i ja rastrčimo da što veći deo posla završimo u toku noći, a gospodjica se na kraju ujutru uspavala i krenula kući tek u 3 popodne. :dash: I noćas sam montirala tortu u drugoj sobi i onda iznela, Maja se oduševila, baš joj se dopala torta. :srecna:

Back