KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Devojke, da se javim, bila sam opravdano odsutna dva dana, prekjuče završavala neke torte pa putovala, a juče uživala ceo dan sa momkom. :heart: Doduše pod uživanjem mislim na to da sam ja celo popodne šopingovala, a on mukica morao sa mnom ali šta da se radi, neću valjda sama. :D Inače, a ko izuzmemo vetar koji ovde duva (u Kg-u), ovde uopšte nije strašno ali dok sam putovala prekjuče, na momente sam se plašila kako ću da stignem. U mom kraju veje već desetak dana bez prestanka, a tog dana je i duvalo i pravilo smetove. Jedina razlika u odnosu na vas na severu je to što kod nas tako bude svake godine pa su spremni putari i čim počne da provejava prvi sneg, oni odmah krenu da čiste te najproblematičnije delove pa ne bude velikih problema.

I da se osvrnem malo na torte, neke su videle na fb sa čim sam imala posla ove nedelje, a staviću i ovde sličice na ukrašavanju. Naručila je žena mužu za 35. rodjendan mišićavu ruku ali da podlaktica stoji uspravno, da ne bude cela ruka na tacni. Odradim ja sve lepo, šaku napravim od mase od riže pošto je morala da bude malo nagnuta u stranu. Sve lepo sredim, premažem bc. Moja sestra, koja je bila stručni konsultant (skoro polagala anatomiju :) ) mi je rekla da torta onako izgleda odvratno, kao jarac živoderac. :zcepanje: Mada kad malo razmislim i nije bila daleko od istine. I kad sam stavila fondan, vidim da se torta već malo omekšala. Vratim je u frižider i kad sam posle pola sata otvorila taj isti frižider imala sam šta da vidim - šaka je pukla i leži pored torte. E to je već stvarno bila morbidna slika. Došlo mi je da plačem od muke. I onda zamesi ponovo, pa ponovo obikujem šaku i zakačim pa ponovo fondan na taj deo. Najveći problem mi je bio da se ne vide spojevi fondana ali sam uspela da ga upeglam da se ne vidi.

Dobro jutro :)
Preziveh vikend a juce sam uzivala, dosla s posla a nikakvih obaveza, priprema i slicno oko torti nema, mozak sam odmorila. Jos da nisam smrcava i prehladjena sve bi bilo sjajno al' da se ne zalim previse :)
Ivana, vec sam napisala na FB torta je fantasticna, ja sam se odusevila, stvarno, svaka ti cast!

Ja u kancelariji, zabusavam, gledam neke svadbene torte...cekam da se devojke jave ali nema ih...

Sledeći put kada budem dolazila, ima da rešim da ceo dan provedem u Zemunu. Ovo je juče bilo kratko, ali slatko. Jer bila sam vezana za autobuski prevoz, a već sam kasno stigla kod Kaće zbog nekih neplaniranih obaveza, tako da je bilo besmisleno javljati se više bilo kome. Popile smo samo kaficu, preuzela paket iz Jablanice, i pravac kući.

Neki drugi put ću se drugačije organizovati.

Sledeći put kada budem dolazila, ima da rešim da ceo dan provedem u Zemunu. Ovo je juče bilo kratko, ali slatko. Jer bila sam vezana za autobuski prevoz, a već sam kasno stigla kod Kaće zbog nekih neplaniranih obaveza, tako da je bilo besmisleno javljati se više bilo kome. Popile smo samo kaficu, preuzela paket iz Jablanice, i pravac kući.

Neki drugi put ću se drugačije organizovati.

Nije bilo kratko nego prekratko, brzinom svetlosti. Sad vidiš ZD sad je ne vidiš. Ne bih ja imala zamerke kada bi to bilo češće, a ovako... :besna: nisam stigla ni da progovorim. :rotf:

Vidim da me neki ignorišu , probaću opet posle sa sličicama :p . Samo da Vam mahnem , odoh raditi , za vikend sam već počela jutros ranom zorom , najgore mi je što mi je sve za subotu , a mi familijarno idemo na krštenje pa posle sve po redu kod naše male drugarice Lane u subotu u podne . Sve mi mora biti gotovo do subote prepodne , pa sam ubacila u treću ...Odoh raditi prvo na onaj regularan posao pa ću posle onaj neregularni ...ljubac cure :heart:

Ja ne umem da ti pomognem to oko postavljanja slika, a znam da su se još neki forumaši žalili na nekim drugim podforumima. Moj savet ti je da slike postavljaš preko nekog sajta kao što su Dodaj.rs, ili TinyPic, ili Imageshack. Ja ih postavljam tako, i nisam imala problema.

Dobro jutro drage moje zemske ;)

da se javim i ja na raport .... i za posao i za kafenisanje uvek raspolozena :lol: ...

odo da pakujem dvorac (onaj plasticni wiltonov ili ciji vec ) koristila ga jednom a sad ga trazila jedna devojka da kupi pa ga se ja resih (i onako samo zauzima mesto jer meni se vise svidjaju kule koje napravim od fondana :roll: )

Back