KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jao jadna ti...bas je bezveze putovati...z:mrgreen:
evo sad cemo da tugujemo sto ces da odmaras z:cry:

hahah a vidi ove al se smrzli :zima2::zima:

a ti draga ako ima nekog vina eto mene...sta jos nisu pojeli strudlu sa makom..pa proslo je citavih 15min otkad je gotova...hihihih....a oslabio im apetit...e meni je hit kad ti meni pricas sta napravis i kojom brzinom to nestaje...hahahha...jojjj :D jes' da dodjem a drug kaze neka neka bolje ne hahhaaaa z:mrgreen:

Laku noc Tenesa,e to mu je stvarno danas bilo vrlo brizno,ali vraticemo mu,jos jakupila i karanfilic za vino,ali vadicep nisam jos uvek:)
Prasici su ostavili cele dve strudle od 4,ali samo zato sto je i baba poslala krofne,jupi ima i sutra...a i ladine kiflice ce sutra da se mese i to im je dosta do petka...sto ce da mi prija ova nedelja bez torti nemas pojma i onda sa uzivanjem da pravim onu za Janu.Odoh ja malo na foxcrime...ljubim cujemo se sutra...

Dobro jutro.
Planirala sam malo ovu nedelju da lenstvujem, ali izgleda da to baš neće moći. Prvo, na poslu je ludilo, ne mogu više normalno da pričam, vilice me bole.Jutros smo kolega i ja došli pešice jedan deo puta, ko planinski djaci pešaci.
Sinoć sam do pola jedan pekla kore za 3 torte.Skuvala sam i fil, pa ću danas ovako bunovna da filujem.A obećala sam klincima da ćemo ići u igraonicu Space.A mama mora da održi obećanje :) Idemo malo da voze one dvokolice i da se veru po onim stenama. Uh kako bih i ja im se rado pridružila u nekim vratolomijama

Drage moje, evo i mene napokon. Konačno sam se ugrejala pa mogu i da Vam se javim. Sa mm smo stigli u domovinu u cetvrtak poslepodne, po hladnom, ali suvom vremenu. Da se prave kobasice kod druga. Sve bi to bilo super, da nocu nije počeo da pada sneg. Super je bilo, lepa zimska idila, ali ipak, nije joj vreme ni mesto. Mi stigli na par dana i zamalo ostali zavejani. Obavili smo šta smo planirali, nikakve posete van sela, samo jednom i to odmah u petak ujutru za Novi Sad i gotovo. A onda moli Boga, da do nedelje zore očiste put i autoput. Da nismo imali put nazad, bilo bi nam super, samo strah ima velike oči. Ali, na kraju je sve ispalo dobro, srećno smo doputovali a kod nas ni pahuljice snega. Sinoć počeo malčice, ali ništa dalje. Samo je hladno, ali u stanu je super. Smrzla sam se dok smo bili kući, svako greje drugačije a meni zima. Volim sneg, al´ kad imam topao stan ili kuću.
Slavljenicima sa zakašnjenjem želim sve najbolje.
Vežbe sam malo prekinula zbog putovanja, ali ponovo se kreće za koji dan. Treći deo je na redu.

Drage moje, evo i mene napokon. Konačno sam se ugrejala pa mogu i da Vam se javim. Sa mm smo stigli u domovinu u cetvrtak poslepodne, po hladnom, ali suvom vremenu. Da se prave kobasice kod druga. Sve bi to bilo super, da nocu nije počeo da pada sneg. Super je bilo, lepa zimska idila, ali ipak, nije joj vreme ni mesto. Mi stigli na par dana i zamalo ostali zavejani. Obavili smo šta smo planirali, nikakve posete van sela, samo jednom i to odmah u petak ujutru za Novi Sad i gotovo. A onda moli Boga, da do nedelje zore očiste put i autoput. Da nismo imali put nazad, bilo bi nam super, samo strah ima velike oči. Ali, na kraju je sve ispalo dobro, srećno smo doputovali a kod nas ni pahuljice snega. Sinoć počeo malčice, ali ništa dalje. Samo je hladno, ali u stanu je super. Smrzla sam se dok smo bili kući, svako greje drugačije a meni zima. Volim sneg, al´ kad imam topao stan ili kuću.
Slavljenicima sa zakašnjenjem želim sve najbolje.
Vežbe sam malo prekinula zbog putovanja, ali ponovo se kreće za koji dan. Treći deo je na redu.

Dobro da si se ti bezbedno vratila. Jedva sam čekala da vidim zelenu kuglice kod tvog nika.
Nego mnogo mi se svidjaju oni tvoji medenjaci.Ali baš, baš mi se svidjaju. Prosto mi je žao da se jedu

Dobro da si se ti bezbedno vratila. Jedva sam čekala da vidim zelenu kuglice kod tvog nika.
Nego mnogo mi se svidjaju oni tvoji medenjaci.Ali baš, baš mi se svidjaju. Prosto mi je žao da se jedu

Hvala draga. A što se tiče medenjaka, oni se prvenstveno rade za ukras. Hajde na to proturimo i kući, pošto to tamo ne poznaju, ja mogu ovde raditi, pa nekako poslati ili doneti. Valjda će sneg jednom i da prestane da pada i ja ću češće dolaziti kući.

Natasa dobro nam se ti vratila...cmokic tebi...
Stigla sa posla, pa da se uredno prijavim...pijem kaficu, pa da je podelim sa vama...
kafa.jpg

Jer još pada sneg? Sad je bio kum na kafu, pa smo mu sa mm pričali utiske sa putovanja. Stvarno je bilo super, samo da su putevi i trotoari čisti. Kod nas još nema snega. Ko zna kako će biti sutra, kad se ja spremam na jedno moje kraće putešestvije, oko 150 km u jednom pravcu.

Prestao je da pada, ali ga ima na sve strane. Ja sam završila spremanje kuće, stavila "jafu" u činiju, pošto će biti Barbika, ispekla kore i skuvala fil za "moskvu" mom Savi. Dok mi se fil hladi imam da ispeglam nešto veša, pa ću da sastavim tortu, da se istuširam, pa kada onda zasednem ispred monitora...:D

O ko nam je vrijedan, svaka cast, meni se vec sve zbrcalo u glavi sta si sve nabrojala, samo da se tebi ne zbrcka :-))))
Prestao je da pada, ali ga ima na sve strane. Ja sam završila spremanje kuće, stavila "jafu" u činiju, pošto će biti Barbika, ispekla kore i skuvala fil za "moskvu" mom Savi. Dok mi se fil hladi imam da ispeglam nešto veša, pa ću da sastavim tortu, da se istuširam, pa kada onda zasednem ispred monitora...:D

Bar neko je vredan ovde na forumu, ja se nekako ne mogu mrdnuti. Te čitam šta sam sve propustila, te tražim posao, nove lokacije, gde bih išla i ne znam da se razmrdam.

O, pa ovde ima i vrednih! :klap:
A ja sam tako "grogi" da ozbiljno razmišljam o - krevetu!
Samo ne znam šta ću kad se probudim ujutro u 5h - naspavana?!
Snega ima toliko da smo juče angažovali bager da nam ga iznese iz dvorišta... jer nemamo gde automobile da ubacujemo!
Sad imamo pravo brdo ispred salona :zcepanje:
Al' je dvorište manje - više čisto... spremno da primi nove količine koje se najavljuju.
Ali, zato je moje dvorište kod kuće - Sibir!
Postoji "stazica" koju je Dona utabala (i ja tuda prolazim) - ostalo netaknuto. ne pada mi na pamet da ga čistim!
Ispred kuće čiste komšije... dok se je vratim sa posla - sve očišćeno.
Ja ne kažem da ne volim sneg... ako ništa drugo Dona je odjednom čista kao da je iz mašine za veš izašla! :zcepanje:
Samo da je malo manje hladno...

Evo, gotova je sva dekroacija za tortu na sprat sa Baby TV zirafom i neke pcelice i puzici, Mini Maus za sljedecu subotu i sad idem za mafine sa teretana detaljima raditi dekor, neke tegove, en znam, da mi jednostavnije, a ipak efektno, takve ideje mi se najvise svidjaju.
Ma evo sad za subotu bila na sprat pink torta sa zebra detaljima, svjecica 18 i malo dekora na zicama, ih da je svaka takva, zacas se dekorise. Gdje se to moze porediti sa djecijim tortama sa brdo, ali preveliko brdo detalja :zblesav:, toliko se vec zasitim od toga! E onda ponedeljak uzmem slobodno, malo da odmorim pa od utorka opet Jovo nanovo z:poz:

Dobro vece :) Natasha bas mi je drago da vezbas..jel vidis promene? Kako se osecas? Kod nas je bilo isto mnogo hladno i duvao je neki groozni vetar! Snega ima,naravno... sto kaze smeh ko u Sibiru ;) A i nismo daleko hihihi... Danas sam imala posetu u dvoristu, dva bambija sto kaze moj sestric Luka :) Postavicu vam sliku da vidite ali nisam mogla da koristim blic da ih nebi uplasila pa je malo mracno :)
SAM_7878.jpg
SAM_7883.jpg

jao... bambi! :zaljubljena:
Kad sam bila mala, u dvorištu kasarne koja je preko puta mene, bilo je srna. I uživali smo gledajući ih i mazeći ih kroz ogradu.
Odavno toga više nema... kasarna je zapuštena zgradurina u čijem dvorištu raste korov. :(

Back