KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa jeste, obe ste u pravu, kod Evropljana je to sve ipak na nivou, oni su i izmislili prekrasne recepte i ukuse, ali brate oni amerikanci, one kore i oni filovi, ipak da ne grijesim dusu jer ih nisam probala, ali mi se cini presuvo i preslatko, tako da sa,m ja prvenstveno an njih mislila!

SUPER Una za karte, blago tebi

eh i meni je zao sto ne jedu... raspametim se kad vidim dacine ili cilencetove preseke i one divne tanke korice.... ovde prolazi sto laganije krema, skoro bez secera :(
e za moju slavu ima da se ubiju od secera! ne dolaze u obzir light torte!

Evo i ja da nesto kazem na temu inostranstva i nasih kolaca i torti :) .... Slazem se sa Potom nisu oni nesto odusevljeni nasim tortama a ni sitnim kolacima ako su dosta slatki (a jesu ). Ali ja sam za to pronasla lek pa smanjim secer u pola pa jedu i lizu brkove :per: ali ostaje problem korica :(. Posto ja zivim u Nemackoj u Hamburgu mogu vam reci da Nemci jedu ili torte sa punooo slaga ili suve kolace (mramorni,limun i sl.) pa na njih dodaju slag. Naravno kada vide moju tortu oblozenu fondanom oduseve se ali uvek misle da je marcipan koji ja neeeee podnooosim :evil:
Ukrasene torte su jako skupe,na mladenackim se placa svaki cvetic posebno a cena se izracunava u zavisnosti koliko parcica treba torta da ima a ukus im je ocajan :confused: Mogu pstaviti sliku mladenacke torte sa svadbe gde sam bila i koju sam probala i razocarala se izgledom,ukusom a i cenom :dash:
Bas sam vas udavila ali ovo mi je na dusi lezalo :rumenko:

A ja obećala da neću za ovaj vikend ništa da pravim.To ništa su ispale 2 brzinske torte.Jedan za krštenje, a jedna sa čoko dekoracija(da me ubijete ne znaš za šta).LM nije ni bitno.
Prozor otvoren, lagano se steže čokolada na čokotransferu.Ovo mu dodje kao premijera u ovoj sezoni,jer letos nisam htela da pravim torte sa čoko transferima.Uvek čekam noć kad pravim te sa čoko transferom da mi se komšiluk ne čudi,šta to radim
A sutra čim isporučimo torte, mm i ja odosmo u Novi Sad na nes kafu :). Klinci su se izjasnili da neće sa nama,Ćerka ide na rodjendan kod drugarice, a mladji će da čuva baku ili ona njega.Već će se njih dvoje dogovoriti

jos jedno postolje.jpg
jos jedno postolje2.jpg
jos jedno postolje.jpg
jos jedno postolje2.jpg

Dobro vece dame,
Evo malo novina i kod nas :)

Dobro jutro drage moje, evo sad tek pijem kaficu, hvala Bogu da se ovaj sat pomjerio pa se napokon naspavah kao covjek i sad se osjecam :ok:
Juce sam pripremila sve dekoracije za sljedece dvije - tri tortice, to je sve sto imam naruceno u novembru , nesto se pravo utanjilo sa narudzbama, pitaju ljudi, zovu ali poslije vidim na fb da su vec imali ropdjendan bez moje tortice :dash: :dash: skupo im valjda, pa sad sta da radim, ne mogu ovo da radim za Dz i gotovo, ako su kvalitetni sastojci i toliki detalji na torti, uh... uhvatila me neka kriza :besna:

Dobar dan dame,
Postolja su sada izasla iz prozivodnje,bice jos modela,na sprat,okrugla i cetvrtasta,bice separatora... bice svasta! Samo treba napraviti... ;)
cena za postolje za jednu tortu ili tortu na sprat je oko 10 000 din za fi 35 i 11 000 din za fi 40.Naravno radimo dimenzije i po zelji kupca. Nosivost je oko 20 kg, ispod tacne u sredini imate mesta za osvetljenje a tako ce isto i biti sa separatorom koji ce se praviti u kompletu sa ovim stalkom. I u njega je moguce postaviti osvetljenje i proizvoljne su dimeznije. Visina stalka je 12 cm a moze da bude i po Vasoj zelji.
Sve sto Vas zanima,slobodno pitajte :)
Pozdrav i nadam se da se vidimo na sajmu!
Jelena

Dobar dan,zaista prija sto se sat pomerio :)
a od tih sto hoce trista cuda pa im na kraju skupo mi je muka,pojedine i namerno odbijem cenom
skoro mi je zena trazila dve torte od po 1kg,ako moze iz jedne da iskace helo kiti iz torte,a iz druge nodi i meca tesi:eek:
ja sam bila u soku,potpuno paralisana da u momentu ne znam da joj odgovorim pa smo jedva nasle neki kompromis za jednu malo vecu tortu
proslog meseca me zove zena koja je trazila nodija i drugare,raspitivala se sve do detalja i rekla sam joj ako odluci da se javi 7-10 dana ranije jer stvarno zeli puno figura.Zove me dva dana pred rodjendan i kaze ja bi da porucim tortu,ja je pitam sto se niste javili na vreme,pa kaze mi onako drsko,sta ja da radim sa tortom 7-10 dana pre rodjendana :rotf::rotf::rotf:
eto ja vas udavih ali mi je jutros zena digla zivac sa pitanjem sta od figura(ali da ih bude bar 2-3) mozete da mi napravite da zajedno sa tortom bude izmedju 2500-3000dinara
i ako moze vocna torta
ajde neka me neka od vas posavetuje,sta radite sa musterijama tog tipa?

A meni covek naruci torbicu LV i mafincice sa strane u cetvr. za subotu i to me jedva ubedi jer to na knap ne radim..E onda u petak ako moze da promeni ukus i izgled torbice..mlad decko za devojku hoce, ali svejedno sto je mnogo mnogo je..Tako da je dobio ono sto je porucio u cetvrtak. :)

A ja im kažem nema problema, samo da bih imala šta da slikam. :sad2: I još uvek sam u toj fazi, i ko zna dokle ću biti. Recimo, ova torta je koštala 1400 dinara, sa sve dekoracijom i tacnom je imala 2,8kg, a unutra je bila "švaler" torta, sa čokoladom, ne kakao tablom, i 300g oraha u korama, doduše sa margarinom, a ne puterom.
x37052.jpg

Kada sve saberem i oduzmem, a nisam to radila, verovatno mi je ostala čaša hladne vode kao nagrada za moj rad, ali to je jedini način da ja nekome dam do znanja šta umem i mogu da uradim.

ZD kad otvorim ovaj link dobijem opet početnu stranu foruma, mora biti da nešto zeznem ali ne znam šta :dontunderstand:

Inače, vjerujem da je to što si uradila bilo extra i da si ostala i žedna nakon toga jer ti ni za tu čašu nije ostalo, ali te razumijem. Mene moja jedna prijateljica sa fb iz Šapca stalno odgovara od 1000din po kg torte, a ja sam nedavno to povećala sa 900 kad su sve cijene skočile (o C prah šećeru ne smijem ni da pomislim koliko je poskupio :dash:) kaže da je bolje raditi i imati više posla nego po velikoj cijeni manje. Ja sam imala posla za moje mogućnosti i vrijeme kojim raspolažem pored redovnog posla od 7 do 15h i jedva stizala pa mi sad ova 1 torta za sljedeći vikend malo...

Meni mušterije puno ne postavljaju takve zahtjeve, brdo figurica i torta od 1,5-2kg, ja kažem da manju od 2kg nisam pravila, to obično poručuju cure momcima za rođendane, godišnjice i sl. a isto tako kažem da torta sa dekoracijom košta 1000din po kg i to ako ima jedna figurica i ona dodatna na žicama ili štapioćima sa svjećicom ako hoće i to sve sa strane... ili eventualno dvije slične figurice, mede, dalmatinci i tako, gdje je ista boja fodnana, oblik i to, znate već na šta mislim, ako je drugačije onda se svaka posebno naplaćuje, pa ne mogu drugačije jer to vrijeme se ne može naplatiti

Poslednja izmena:

Back