KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Torta je ova http://forum.krstarica.com/showthre...anje-torti?p=19451230&viewfull=1#post19451230

I da se odmah na početku priče razumemo, ja se ne žalim, samo komentarišem.

Figurice sam pravila celo posle podne. Srećna okolnost je ta što ja zaista imam puno slobodnog vremena, pa mi to posle podne nije zafalilo. Jer, džaba je meni slobodno vreme, kada nemam para. Ovako, kada nešto radim , nadam se nekim paricama. Ali ja to gledam ovako. Za jedan dan, komotno mogu da napravim tri torte. To je 9kg. Neka mi čisto od svakog kg ostane 200 dinara, to je danas 1800 dinara. Da mi je deset takvih dana u mesecu, to je 18 000 dinara. Nečija plata za ceo mesec, a ja radila deset dana, u svojoj kuhinji. Druga priča je to što ja nemam tih deset dana koje želim mesečno, uglavnom nemam ni jedan dan.

Opet, to je samo moja filozofija i logika, ali 700 din/kg je kod mene svima jako skupo, i svi se odlučuju za jeftinije varijante, tipa smrznutih torti od 2kg za 1000 dinara.

Znam, sjećam se te tvoje tortice, to je od neki dan bilo!
Nisam ni ja mislila da se zališ, ma i mušteriju ni ne zanima jesmo li mi crkle radeći to, nismo spavale ili da li radimo ili ne, koliko imamo ili nemamo slobodnog vremena, zar ne, njih zanima kvalitet i cijena, oni bi sve zajedno, e sad kako ko sebe ukalkuliše tako može i da naplaćuje. Jeste, naravno da je bolje sjediti u svojoj kući i praviti torte pod krovom, a ne prodavati negdje na pijaci tuđu švercovanu robu za minimalac bez slobodnih dana i ostalo kako to sad u ovo užasno vrijeme ide...

Nemam pojma kako da Vas citiram (Zadovoljna domacica, Daca_Su) ali u svakoj vasoj recenici ima nesto sto se i meni desava.Poslednjoj musteriji sam rekla cenu torte ( zelela je na 2 nivoa ,sa vazda ukrasa ) ona rece to ce njenom muzu biti mnogo pa ce reci da je bolje da su uzeli tortu iz nemacke pekare.Ja sam rekla pa dobro ako mogu da ti naprave ok ali ona naravno :per: rece da ne mogu i ako moze malo jeftinije. Ja spustim cenu ali i to joj je puno. Eeeee nece da mozeeee. Doslo mi je da joj spustim slusalicu ali uradicu joj tortu jer dolazi preko moje stalne musterije. Moj muz je rekao da sam budala i da ne cenim svoje vreme provedeno oko torti posto ja zelim da mi sve uvek super izgleda.

Uhh sto volim kad "pricate" na ovu temu.. elem, jer sam pocetnik i bas me zanima kako se kod vas radi... Ja sam pre neki dan pravila jednu mini torticu... Evo sve cu ispocetka da se razumem,. Zove me zena kaze hoce torticu do 2kg i OBAVEZNO slag,,ako moze da bude neka lagana torta bez kora, naprimer plazma, voce,, ja se setim neke tortice nemam pojma ni kako joj je ime, sto kaze ZD to i nije torta to je poslastica,, mislim ide natopljena plazma (piskote) kisela pavlaka, slag, voce... ja kad sam joj rekla kaze e super tako mi treba jer su sve to mala deca.. Onda pomislim, ma ta torta je od samog slaga nije problem moze 2kg..ali joj NAPOMENEM da je to kao poslastica, da ce joj biti malo itd..kaze nece, imam ja jos torti itd... E, sad, ta devojka zivi 50km od mene!! Mislim, ona me zove za tortu od 2kg, pa ne pada mi napamet da je nosium,,kaze ok docicemo mi po nju!! I dan pre rodjendana zovne i pita posto je prevoz,,i ja da ne budem halapljiva, auto mi trosi plin, i cisto da je ispostujem- ja kazem 400din,, i ona pristane!! E, sad pitala me moze li torta u obliku bebe?!!! Kako od te torte da joj napravim bebu?!!! Ja joj predlozim onu bebu iz kalupa samo figuricu, ona pristane... pitala me jel moze da bude sarena, to je 1.rodjendan ali da roze preovladava!! Ja kazem moze!! Napravim figurice, napravim tortu i isporucim je... Naistinu, torta je bila mala!! Jos ja, kad sam sabrala sastojke vidim da torta prelazi 3kg bez dekoracije,,mislim se, ma sto bih ja bila luda da nekome nesto pokljanjam,,,ja skartim tortu ostavim mojim ukucanima, dekorisem je i torta je imala 2.400kg.. Kada ju je videla samo je rekla pa slatka je!! Da bi me danas zvala sestra (njena drugarica) i kaze, lepa im je torta ali je bila bas malaaaa, i nisu imali dovoljno a deca samo tu trazila!! Ma nek se teraju bre dodjavola,,, hoce tortu od samog slaga --POSLASTICU--- i da im jedu 30tak ljudi!!! Hvala im, sto su narucili kod mene, ali dobili su i 400gr vise!! :D :D :D

Poslednja izmena:
Jao ,sto ne volim takve ljude. Jos kada im sve lepo objasnis a oni se sloze da im odgovara a na kraju posle toga kazu da je bilo malo ili sta vec....:evil::dash:
Meni zena rece da je moju kinder tortu jela kod prijateljice i da je ukus ekstra ali da je bila suva :dash:. Hajde neka mi neko kaze kako je to moguce napravila sam je ranije da bi plazma odmekla a i natopila je u mleku, korica tanka meka kao dusa.Pa neka ona napravi bolje ako ume. I rece zasto nema dva reda plazme ona voli plazmu :eek:. Ja plazmu donosim iz Srbije zenoooooo a u turskoj radnji kosta kao Svetog Petra kajgana , u receptu ide jedan red :rtfm:. Ako hoces vise plazme veca je i cena,ali onda ti je skupo.

O drage moje, jos sam ja za sad i dobro prosla u dosadasnjem radu sa ljudima i ovim nasim torticama kad vas cujem sta sve se desava.
To je stvarno najgore kad traze sve i svasta pa jos maleno,pa jos kvalitetno pa jos i da naravno lijepo izgleda i da je povrh svega toga i jeftino, joj joj...

Nije to nista u odnosu na mene. Ja sam dala tortu na 3 rate bez ucesca i ziranata ,a 1 ratu jos nisam dobila .Torta je pojedena pre 15 dana .Nije ni vazno bolje je da ona bezi od mene nego ja od nje . Poslala je poruku u kojoj je navela da je torta ukusna i lepa :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Samo da napomenem morala je platit igraonicu a ja moram da sacekam. Videcu do kad verovatno dok nepopizdim

Poslednja izmena:
Nije to nista u odnosu na mene. Ja sam dala tortu na 3 rate bez ucesca i ziranata ,a 1 ratu jos nisam dobila .Torta je pojedena pre 15 dana .Nije ni vazno bolje je da ona bezi od mene nego ja od nje . Poslala je poruku u kojoj je navela da je torta ukusna i lepa :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Samo da napomenem morala je platit igraonicu a ja moram da sacekam. Videcu do kad verovatno dok nepopizdim

Uh poludim prosto pa svi smo mi bili u nekoj takvoj situaciji pa se potrudimo i sami nekada nesto da uradimo kao sto je doticna gospodja mogla sama da napravi tortu i malo da se potrudi pitam se dali bi ona tebe cekala........

Jaoj drage moje pa ovo je haos. Moraju se platiti igraonice, frizeri, kozmeticari, nova odeca, a torta ako moze sto jeftinije, a da je sa slatkom pavlakom, lesnicima, brdom figurica, da se doveze na noge. Uopste mi nije drago sto vidim da sve prolazimo kroz slicne situacije, ali se bar mozemo izjadati jedne drugima, pa ce nam biti malo lakse. Jer samo neko ko ovo radi moze da razume.

Večeras smo se smejali kao blesavi.Kupila sam nov toster, i da ga probamo ,stavim malo veće parčiće, sve je super.Stavim 2 manja parčeta, i kad je ispeko kako ih je katapultirao.Imam sad novu zabavu u kuhinji.
Laku noć,drage moje.
Iiii nemojte se nervirati drage moje,život je kratak i na kraju sve opet dodje na svoje mesto.

E pa da znas da sam se sad toliko iznervirala kad ovo procitah, uh... iz koze svoje sopstvene da iskocis :besna: :besna:
Ja sam isto imala situaciju gdje mi je moja musterija rekla nekih 5 dana pred samo pravljanje torte koju je narucila mjesec dana prije da ce morati odustati jer nece biti plate pa ne zna kako da plati, tako da smo se dogovorile na odlozeno! Nije frka, to je zaista bezbolno proslo...
Ali to kad mi pocnu pricati koliko je igraonica, koliko se u megamarketu potrosi za sve ostalo, pa jos sutradan rucak za rodbinu :mrgreen: pa covjece zar ne mogu uzeti plazma keks mljeveni, zamuljat sa margarinom i cokoladom, staviti koju coko-bananicu ili zele bonbone i eto ti, okolo slag, svjecica i vozi... Nego brdo svega za Dz

O Princess nasmijah se samo tako, eto ti, sad kad pravis tortice, a ne znas hoce li to uopste biti placeno... ti onda udari brigu na veselje i ukljuci svoj katapult :rotf: ovaj pardon toster :super:
Ljubim vas i laku noc, sve mi se poremetilo sa ovim pomjeranjem sata

Samo na brzinu da vas pozdravim pa odoh da spavam... ujutru na posao, a crkla ovaj vikend....vidim svega i svacega ovde, a ja samo u letu prelistah cose.... Kada vec pricate o palcanju tortica moram i ja da se pohvalim da sam prosli vikend imala musteriju kojoj sam pravila dve torte za deciji rodjendan, sto puta me zvala te da poruci pa da vidi da li pravim pa da li su gotove, a kada je dosla po njih samo mi je rekla izvini ja sam zaboravila novcanik.....uh sto sam bila besna.....

bbgh.jpg

ja ovako ko mace sa tavan, al nisam mogla da odolim reko ovo je pravo mesto za ovu slicicu
ja sam se slatko ismejala, mora mu/joj se odati pocast za inventivnost :zcepanje:

eto poz od mene :D

bbgh.jpg

ja ovako ko mace sa tavan, al nisam mogla da odolim reko ovo je pravo mesto za ovu slicicu
ja sam se slatko ismejala, mora mu/joj se odati pocast za inventivnost :zcepanje:

eto poz od mene :D

Pa ovo može da se patentira:klap::klap::klap:
Ideja je super:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Pa gde si bila sa ovom sličicom, pre nekoliko meseci kada mi je crkao moj mezimac Mulinex.Sada ga zovem hromi Daba, jer mu se polomila jedna metlica.

E i jutros smo katapultirali.Sad ćemo da razvijemo novu porodičnu disciplinu-hvataj tost u letu:zcepanje::zcepanje:
Odoh sam da nafilujem tortu.Ova je jedna obična torta, za obične ljude.Normalne i drage.:heart:

Back