Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva pustosh.:(
Nikog nema, pa cak ni Teta Ire koja uvek prva ustaje i prva pije kaficu, evo ja pijem svoju nesicu, ali i nije bas nesto kad vas nema.Sigurno radite ili odmarate, ili ste u gostima.:roll:
Moja radna nedelja na poslu pocinje sutra, a radna nedelja u kuci pocinje danas, igranka sa torticama sve do nedelje:mrgreen:
Puno vas cmok, cmok , cmok :heart::heart::heart::bye:

I ja sam tu. Bila sam i jutros u zoru ali me je mrzelo da vas za praznike budim tako rano.:rotf:
Danas bogami i ja odmaram. bas sam se ovih dana umorila. Nisam mogla ni prstom na nozi da mrdnem ali evo danas sam vec u formi. Bas mi prija ovaj raspust da se malo odmorim od dece i njihovih problema. Ali evo od sutra startujem da radim cvetice i neke figurice pa neka se nadje.:heart::cao:

tu sam ...........odmaram uz pegluu ..... i pokusavam mrdati svim prsticima_umor savladao_jedva se izborih ....ovde je radni dan i sve se giba i krece....ja se spremam za nove tortilje kojih je uuuuuuuuuuuuuuuuuu....muz puz dolazi ranije sa posla tako da ce odlazak po jedno dete u vrtic pripasti njemu_ala sam kvarna_____.ljubac zenskici pa se cujemo.......

ja inace radim pet stvri u isto vreme tako da vas nezbuni poruka _peglam pijem kafu malo catujem i spremam ideje za narucene tortilje i sve to u isto vreme___......evo sad slusam i sina koji mi cita neku knjigu ..jeste da bas sve i ne razumam ali i slusanje je radnja........ljubim vas

Drage moje i ja evo ispratila goste,izbanjala se u kadi da se vratim u normalu.Imam osecaj da pali, kao da sam detaljno skinula umor sa sebe.Spremna za novu akciju.Ali od sutra.Danas kuliram.Sutra ranom zorom startujem sa cveticima,jer imam par svadbenih u najavi.Zato cujemo se i vidimo.Uzivajte.

Sa zakasnjenjem srecni praznici.Ne smem nista da se zalim,sve ste vec napisale,proslo je i prezivelo se.vec danas pocinjem sa pripremom za vikend,figure,ukrasi,a motivacije nigde.napravih jednu figuru,pa nadjoh izgovor da odmorim tako sto skoknuh da vidim sta radite,a ono i vi vec zasukale rukave za nove radne pobede.Tako i treba,malo mi je lakse kad vidim da nas ima vise koje ne mogu da mrdaju prsticima.vazno da funkcionisu oni koji su potrebni za tastaturu:lol:.

Drage moje,evo me...Bila kod dragih mi roditelja na rucku,najela se preko mere,nauzivala, pomogla dragom muzu da zalije rasadnik, pa stigla na forum...

Uh....

Kaze poslovica da pazite sta zelite,mozda vam se zelje ostvare...Tako je kod mene.Samo kukam kako nemam posla,pa da je vise,pa jos koja torta....A sada...Za onu legendarnu svadbu,za torte na legendarnom stalku znate...E sada, za istu tu svadbu,imam jos dve narucene torte,plus jos jednu u najavi...Al' me krenulo...Znaci na stalku tri torte,plus jos sigurne dve,a mozda i tri,to je pet ili sest

I pitate se vi u cemu je sada problem!?Pa u tome sto ne znam kako da se organizujem,tj. kada da pocnem da ih pravim.Znaci nema ukrasa,samo torte,jer ja cu to sve ukrasavati slagom.Ali da li mi je bolje da recimo pocnem u utorak,pa polako do petka uvece,kada mora sve biti gotovo,ili da za dva dana napravim sve,radeci po ceo dan?I jedna i druga varijanta dolaze u obzir,jer ja svoje vreme mogu da organizujem kako ja hocu,kada nisam zaposlena.

Ako pocnete da ih pravite 2 - 3 dana ranije,da li ih drzite u frizideru,pa ih samo finisirate zadnji dan,ili kako vi radite?

Svaki savet ce mi mnogo znaciti i dobro doci.Nadam se da me razumete,jer ipak se sa ovakvom situacijom srecem prvi put.

P.S.Treba mi proveren recept za neku cokoladnu tortu,tipa "reform" torte,nesto sto pouzdano ne curi, i sto je naravno ukusno...

evo ja cu prva.torte uvek bez obzira na kolicinu porudzbina pocnem veceras ako idu prekosutra.Uradim kore i filove.Sutradan sastavljam sve i na kraju dana ukrasavam,tj nekad po celu noc,tako da ti onaj dan kad je isporuka ostaje da popravis ako se nesto ne daj boze desi.Svaku tortu posebno stavljam ufizider,yako i transportujemo i na licu mesta postavljamo na stalak.Sad sve zavisi kakav ti je stala i da li moze posebno da se transportuje.Od coko torti ti je dobra gabon s tim da kuvas fil od zumanaca,posto po receptu idu ziva zumanca sto bas nije preporucljivo,dobra je i stara zerbo,grilijas,boem...

evo ja cu prva.torte uvek bez obzira na kolicinu porudzbina pocnem veceras ako idu prekosutra.Uradim kore i filove.Sutradan sastavljam sve i na kraju dana ukrasavam,tj nekad po celu noc,tako da ti onaj dan kad je isporuka ostaje da popravis ako se nesto ne daj boze desi.Svaku tortu posebno stavljam ufizider,yako i transportujemo i na licu mesta postavljamo na stalak.Sad sve zavisi kakav ti je stala i da li moze posebno da se transportuje.Od coko torti ti je dobra gabon s tim da kuvas fil od zumanaca,posto po receptu idu ziva zumanca sto bas nije preporucljivo,dobra je i stara zerbo,grilijas,boem..

Hvala Daco...

Moze da se transportuje odvojeno,tako cu i raditi.Samo ne znam za koliko vremena sam sposobna da napravim 5 torti?!Sve nesto mislim da odvojim cetvrtak i petak za to,pa valjda cu zavrsiti.Nisam valjda kilava. Ili mozda jesam?

Pisi negde,bilo gde,moze i na pp recept za tu "gabon".

A vi drugi,za neke druge cokoladne...I vasa iskustva sa pravljenjem 5 torti istovremeno....

Iako sam bila u fazi pravljenja zubnog mosta i razmišljala da li zbog toga (i zbog Uskrsa, naravno) dođem, prevagnula je želja da se pojavim. Svima čestitam. Prvo vama koje ste donele torte, zatim organizatorima, a posebno Vesni i Branki, naravno.Ja nisam stigla da pravim tortu, ali sam napravila onu sa pelenama kao ideju za babine-može se napraviti i jedna okrugla, ne mora biti na sprat.Meni je moja torta bila draga, jer se sve vaše divne torte jedu, a u moju će neko sladak da ka... i piš....Ukoliko organizatori budu zainteresirani, ja sam voljna da iduće godine malo svima dosađujem demonstacijama (ne vama sa foruma, vi se profi) nego čistim amaterima i početnicima. Jaco, baš me obradovao susret, ali mi je žao što su me (bez)zubi ometali da ne meljem stalno.Dragana, Gorica i Ljubiša su se pokazali kao ljudi koji su zagrizli dobro u ovo i sigurna sam da će svaku sugestiju za iduću tortijadu da uvaže. Pratim vas redovno i nadam se da ću imati ponešto da kažem, vama-koje me obarate pred kompjuterom kad vidim slike.Svima cmooook

Htela sam prvo da svima čestitam Uskrs, ali me tema ponela. Pošto sam "moj" Uskrs provela sa jednom ogromnom i posebnom "porodicom" u Jagodini, ovaj Uskrs smo proveli sa porodicom , sestrama, prijateljima i bilo je divno. Baš volim što imam dva Uskrsa, onda svi možemo da se nađemo. U Vukovaru je bio divan dan, sedeli smo napolju, bilo nas je tridesetak. Baš je bila uživancija, sad treba početi raditi...

Draga Marija,ne mogu vam opisati koliko mi je drago sto ste nam se pridruzili.Ja sam vas inace sasvim drugacije zamisljala.Ne znam zasto.Verovatno zbog respekta koji sam stekla slusajuci price o vama.Videla sam u subotu tortu koju je Mira donela za svadbu.Ono sto me je odusevilo je bio cvet,pretpostavljam,magnolije ili slicno.Toliko je drugaciji od ostalih koje smo navikli da vidimo.I mustre za fondan su prelepe.Ne mogu docekati dan kada cemo se Emina i ja organizovati da dodjemo do vas.Inace torta od pelena je fantasticna.Sto se tice pokazivanja,prezentacije,i pored toga sto nas vecinu smatrate profesionalcima imamo mi jos sta uciti od vas.Zato jos jednom dobrodosla i radujem se druzenju sa vama.

Zadovoljna domacice,bez obzira na kolicinu i broj torti, posto sam domacica kao i ti, nikad nisam pocinanjala sa tortama pre cetvrtka.S tim sto ja pecem piskote i kuvam filove uporedo,petak posle podne ih filujem,a finis je uvek taj dan kada torte odlaze.Doduse ja moje torte isporucujem na lice mesta i pogotovo mladenacke donosim pola sata do sat pre iznosenja na stolove.Jednom se desilo da su konobari pri iznosenju torte ,odvalili deo donje(na tri sprata) i od onda je ja postavljam na kolica i njihovo je da je izvezu napolje.Svi moji stalci su napravljeni tako da se prevoze rastavljeni i dekoraciju obicno postavljam na licu mesta.Sve zavisi od situacije do situacije.Ja licno ne volim kada slag prenoci.Sto se fondana tice to je ok,za napraviti vece ranije.Inace pravila sam i po 17-20 torti za istu svadbu i stigne se.Dekoracije napravim ili kupim ranije,i ostalo ide polako, bez panike.Ne sumnjam da ces se uspeti organizovati ,ali uvek ostavi sat dva viska,zbog nepredvidjenih situacija,jer naravno, uvek se mogu dogoditi.

Iako sam bila u fazi pravljenja zubnog mosta i razmišljala da li zbog toga (i zbog Uskrsa, naravno) dođem, prevagnula je želja da se pojavim. Svima čestitam. Prvo vama koje ste donele torte, zatim organizatorima, a posebno Vesni i Branki, naravno.Ja nisam stigla da pravim tortu, ali sam napravila onu sa pelenama kao ideju za babine-može se napraviti i jedna okrugla, ne mora biti na sprat.Meni je moja torta bila draga, jer se sve vaše divne torte jedu, a u moju će neko sladak da ka... i piš....Ukoliko organizatori budu zainteresirani, ja sam voljna da iduće godine malo svima dosađujem demonstacijama (ne vama sa foruma, vi se profi) nego čistim amaterima i početnicima. Jaco, baš me obradovao susret, ali mi je žao što su me (bez)zubi ometali da ne meljem stalno.Dragana, Gorica i Ljubiša su se pokazali kao ljudi koji su zagrizli dobro u ovo i sigurna sam da će svaku sugestiju za iduću tortijadu da uvaže. Pratim vas redovno i nadam se da ću imati ponešto da kažem, vama-koje me obarate pred kompjuterom kad vidim slike.Svima cmooook
Mislila sam da cu sigurno videti i Vas i Boru i bas mi je drago da je tako i bilo, nista se niste promenuli(ono za zube ne racunam), duh Vam je ostao isti, a i Bora kao i uvek raspolozen.Zorica se obradovala pozdravima, a dogovorile smo se da vas oboje pozovemo tj.spremamo zene da organizujemo jednu prezentaciju, tako da se nadajte pozivu.Bez obzira koliko mi znamo, daleko smo od vaseg znanja, bar ja za sebe to mogu da kazem, tako da svaki savet je dobrodosao, a pogotovo kada su novine u pitanju gde zelimo jos vise da naucimo.Znaci cucemo se i videti uskoro(nadam se).A za jagodinske domacine mislim da se nema reci, mi smo se isto tako lepo taj dan proveli kod nase Koke na kafici, jos vise se ispricali i bas nam je bilo lepo.Pozdravljam Vas i Boru.:heart::bye:
Pozdrav za sve" slatke devojke":heart::bye:

Evo mene prvi put ovde danas.

Ceo dan smo rasadjivali,i uopste ne znam odakle mi snage da kucam....A vetar je duvao posle podne kao blesav,i nosio prasinu u oci,tako da samo trepcem,da bih uopste mogla da citam.

Hvala vam svima koje ste mi dale savete,i recepte,bice od svega toga nesto,nadam se.Jos uvek nemam tremu,a i imam previse posla,pa ne stizem toliko ni da razmisljam.

Sve vas volim i pozdravljam,pa se javljam sutra u ovo doba...

Pozdrav devojke. Evo vratila sam se iz Botanicke baste. Sin mi je tamo imao izlozbu zajedno sa grupom studenata fakulteta primenjenih umetnosti u cast dana planete Zemlje,
pod nazivom Green planet. Bas sam se lepo prosetala i procaskala sa mladim svetom.
A evo sad malo da procaskam i sa vama. Pa onda na spavanje.:cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back