Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh bre zenske,ala ste se raspricale danas!Nisam bila kod kuce ceo dan,pa sada kada sam dosla na forum,imam sta i da vidim...Pozdrav za nove clanice.Mnozimo se sto je dobro.Natasha svaka cast,zatrpa nas linkovima...Sve torte su vam super,da ne detaljisem.Koko,nisam u BG,ali sam na 1/2h voznje od istog,pa ako imas vremena da se provozas do ravnog Srema,javi se.Da popijemo kaficu.Pozdrav za sve,i sve vas volim...

Poslednja izmena:
E Natasha bas si stvarno zlatna, sto bi rekla Daca, ima tako dobrih ideja i naravno kako sta da se napravi ,super bas ti hvala.
A meni upravo odose dve zenice, izgubile moj broj pa dosle nenajavljene treba im tortica i zamislite sta su izabrali DUGU, kada su je videle rekle su ona i ni jedna druga, tako da idemo iz pocetka...Ljubim vas sve:cmok2:

A drage zenice, tu ste. Primetih ja da se moj tekst, kao osvrt na kurs, iznenada izgubio, pa sam pomislila da sam nekog uvredila, pa ga moderator izbrisao. I nista za to. Kad sada vidim da se vodila bas polemika oko toga. Jos jednom da objasnim, mislim da je mnogo za 3 ili 6 sati, jer nema vise, to je sve...To je nesto mozda za pocetak, ali mi vi ovde stvarno ne licite na pocetnike. I to je u svetu, ovoliko i ovoliko... U svetu je i jedna trospratna svadbena torta, od sundjer testa i sa buter kremom 500, 600,1000 evra.a verujem da bi svaka od vas mogla da je napravi.
Jer na kraju krajeva, sve smo mi delile neka znanje, neko vise, neko manje, zavisi od iskustva, pa ne znam da li je neciji konto postao puniji... Veliki pozdrav

Ma ne znam ni ja engleski:mrgreen:, ali su slike toliko jasne da mislim da ti bas i ne treba da citas, mada naravno uz objasnjenje se mnooooogo lakse radi.
Carli mislim da i ne treba vise polemisati, nekom je mnogo, nekom nije, moj konto se nije uvecao borim se za goli zivot, ali se ne predajem, sto bi rekla ma nek ide zivot...:whistling:

...............................
Jer na kraju krajeva, sve smo mi delile neka znanje, neko vise, neko manje, zavisi od iskustva, pa ne znam da li je neciji konto postao puniji... Veliki pozdrav
Konto (novčani) možda jeste puniji, možda nije... Ali neki drugi "konto" je svakako puniji :ok:.
ja npr. znam koliko mi je Jaca pomogla... i obe znamo da će toga biti još... Obostrano, međusobno... bez razmišljanja i prebrojavanja koliko šta košta ili vredi. Naravno da svako znanje košta i treba da se plati. I svi od nečega živimo.
Ali ima stvari koje su izvan toga, teško se obračunavaju i imaju drugačiju i lepšu vrednost. :heart:

Bas vam zavidim, mogu misliti kako vam je bilo, ja obozavam takve ususkane sedeljkice, moje koleginice sa posla, mladje su od mene 10-15 godina, i ja idemo 1-2 mesecno subotom popodne u jedan kafic u ZR i tamo uz toplu nesicu i picence se iscavrljamo do mile volje i napunimo baterije za posao. Bas lepo sto ste se druzili.:heart:

Dobro jutro.Teta Ira stvarno si ranoranilac,ja sad tek na miru pijem jutarnju kafu.Potvrdjujem ono sto je Smeh rekla.Stvari kao sto je sinocnji susret su od neprocenjive vrednosti,one duhovne koje od nas cine bolje ljude.Mogla sam sinoc naci trista izgovora da ubedim samu sebe da ne mogu naci vremena da se vidim sa Kokom i teta Irom,najlepsi osecaj je bio kad sam u ponoc otisla kuci punog srca jer sam podelila svoje vreme sa ljudima vrednim toga.Hvala vam sto postojite.:bye:

Drage moje,kakvo iskustvo imate sa "Eterika" bojama za kolace,da li ih kupujete u prahu ili tecne,i gde ih kupujete?Prvenstveno me zanima bojenje slaga,i to tamnije nijanse:plava,crna, braon...Ko ih koristi,neka mi kaze svoje iskustvo.

Ja koristim Eterikine icing boje i u prahu, ali prilikom bojenja slaga ove u prahu obavezno rastvoriti, jer ako se ne rastvore, ostaju one ruzne tackice. Ja ih rastvaram sa malo mleka. Ali da znate da su sve boje dosta blede, kako neko rece, anemicne, i treba dosta da se dobije jaca nijansa. Ali da znate da crvena koliko god da dodate, dobijate roze, jace i slabije nijanse. Mislim da je Daca rekla da Eurowiltove boje koje koristi, daju crvenu i sa slagom, sto nije slucaj sa Eterikinim. Njihove icing boje su jake i sijaju, ali za rad sa masom, u slagu se takodje ne moze dobiti nijansa, koja je na ambalazi. :bye::bye::bye:

Koristim i ja Eterikine boje i tecne i u prahu, tecna je lepa plava, ona tirkizno plava, a u prahu je drugacija, jako je lepa i pink, zelena, ma sve su dobre i crna i braon, ali za crvenu nema dileme Eurowiltova je zakon. Boje rastvaram u vodi nikako u mleku jer onda imaju onaj anemican izgled, drugaciji sastav i gustinu ima mleko od vode.Poz i ljuuuubac:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back