Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao cure!

Ja moju kafu odavno popila, a inace je obozavam, u svim varijantam u bilo koje doba dana. Samo ne volim onu "sikterusu" i "s nogu".

Jos ne mogu slicicu da nakacim, ali to mozda i nije tako vazno i onako ce tu najverovatnije biti slika mog macankovica koji se zove Lifti :mace:. Nasla sam ga kod lifta u zgradi i posto je bio mali kao bedz na grudima nisam mogla da vidim da li je miskic ili zenkica, pa sam dala ime Lifti. To mi je zvucalo nekako unisex, a opet, nadjen je pored lifta.

Ja sam na ovaj forum dosla zahvaljujuci vasoj Emi koja je ovde clan. Imala sam to zadovoljstvo da je upoznam. Dobar deo radnog veka druzila sam se sa racunarom, pa je valjda motanje po kuhinji sa drvenim oklagijama, medju sarenim bojama koje donesem s pijace, pravilo dobru ravnotezu elektronici. :ajmo: Naravno, pored toga, moja mama je iz Banata, pa su u nasoj kuci razne saso mange od testa bile deo svakodnevnog folklora. Narocito one kore sto se razvlace preko celog stola, padaju preko ivica, ali se testo ne pokida.

Tako, malo o meni dok ne popunim svoj profil. Inace sam 71 godiste.

Pozdrav svima i jos jednom hvala na dobrodoslici. :cao:

Cao Cure!

Ja sam moju kafu odavno popila, a inace je volim u svim varijantama, u bilo koje doba dana. Ne volim samo one takozvane "sikter" i "s nogu".

Dok ne popunim profil malo o meni. Lifti je ime mog macankovica kojeg mnogo volim. Ko je ikad imao kucnog ljubimca zna kakvo je to podvlacenje pod kozu. Dala sam mu ime Lifti zato sto sam ga nasla pored lifta u zgradi. Bio je toliko mali da uopste nisam mogla da razaznam je li muskic ili seka, pa je dobio unisex ime. :)

Na forum sam dosla zahvaljujuci Emi koja je ovde clan, imala sam to zadovoljstvo da je upoznam. Dobar deo radnog veka provela sam druzeci se sa kompjuterskom tehnologijom, pa mi je motanje po kuci sa varjacom i oklagijom, medju raznim bojama koje donesem s pijace, prirodno pravilo ravnotezu. Pored toga, moja mama je iz Banata, pa su u nasoj kuci razne saso mange od testa bile deo svakodnevnog folklora. Narocito domaci rezanci za supu, strudla i one kore sto se tegle preko celog stola, padnu preko ivice, ali se ne pokidaju.

Inace sam 71 godiste, razvedena, s akcentom da bih svakome pozelela takav brak i takav ljudski i pun razumevanja razvod. Neobicno, ali istinito.

Sve vas pozdravljam i hvala jos jednom na toploj dobrodoslici. :cao:

Ova je slika samo za Jacu. Da se iskupim zbog one slike od juce.

i584755_PRIJATELJI.jpg

Pa može i u lešnikar, ali ima li pre toga neko njivu sa bostanom:mrgreen:radije bih tamo, ali da ima blizu i neki bunar da hladimo lubenice i neko drvce da uvatimo ladovinku:super:

Eto ja danas odoh po wiltonov katalog , pa reko kad sam već tu da odem i do Rake da kupim biljunu mast jer je u mojoj okolini nema.
Medjutim, uvek ono medjutim:cool:zvezda upekla a već sam se u dolasku naklatila od N. BG, preko drage nam i mile Gazele, na kojoj su svakim danom sve veća i veća zagušenja saobraćaja. Jedva nadjoh prodavnicu, vidim lepo piše Raka, ali spolja...ummmm:sad2: Sumnju mi poveća slika unutra....vidim samo desetak penzionera, koji vuku neke ogromne kutije, svaki po 10 l ulja, pola dzaka pasulja....i još po nešto...:dontunderstand:Da nisam ja zalutala da se ovde ne deli neka pomoć...hmmmm.
Gledam oko sebe jedan brka i jedan dečko dodaju, služe, ma mislim se ja to je....pitaću pa šta bude, neće me biju...Ili nedaj Bože dok sam se ja gužvala na Gazeli i milela, a to je ohohooo potrajalo možda počo rat:eek:, ili opet nestašica ulja.. :sad2:
U tom dodjem ja na red...šta oćeš, ljubazan bariton me pita, a jedva čeka svima da nam vidi ledja. Ja ga gledam, dve bakice iza mene viču Rakooo i za mene 10 flaša....ooo Rako..Skupim ja hrabrost i rekoh Biljnu mast. Kolko ćeš, opet on a ne gleda me već mi okrenut ledjima.. pppa rekoh koliko košta. Ma kolko ti oćeš bre masti, viknu on jače. Ja opet ..pa zavisi..kolik.....na to on viknu..Imam samo kantu od dvajs kila

Ma šta će mi 20 kg masti nemam ja lanac poslastičarnica, u to on viknu opet, e načo sam jutros jednu kantu imaš sreće kolko i upitno me gleda. Ja opet da zaustim...da pitam koliko, medjutim preseče me njegov pogled i rekoh, pa 500 gr. pa nek košta kolko košta...:dash:meri onaj dečko mast..oš još nešto, pita ljubazni Raka, a ja još uvek ne znam koliko će me to zadovoljstvo koštati, ali zatražih i lešnike...Kolko ćeš opet on, ja zatražih 500 gr, on opet viče NEMAAAAA, samo po kilo, ne radi mi vaga ispod kile. ma dobro daj 1kg., kad mi sabra koliko treba da platim namolim ga za još 500 gr čokolade jer sam njenu cenu videla, dadoh pare, on mi vrati samo krupne novčanice, još nekih 12,13 dinara ne, ali ja već počeh akciju izvlačenja, jer pritisak iza mene se povećavao. I da znate potraga za biljnom masti ne postoji i dalje je kod Rake ima, vuku se samo zalihe kao pre 15 godina, a ja lepo sad sedim pijem kaficu, odoh da obučem nešto sexi, jer katalog je tu, a trebam mužu da opravdam nove namete na porodični budžet:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Ljubim vas i pišem malo kasnije........ostatak:bye::heart:

Ova je slika samo za Jacu. Da se iskupim zbog one slike od juce.

i584755_PRIJATELJI.jpg
Za Belu Radicu pozdrav i hvala oproshteno:heart::cmok2:
Moze sledece okupljanje kod mene u lesnikaru i onako mi je potrebna pomoc, pa ko velim kad se nudite ajde da vidimo... Veliki pozdrav i ljubac za sve zenskice male i velike.:cmok::cmok2::zag::heart:
Moze i leshnikar, i jabukar, i krushkar (ala lupam):zcepanje:, moze i kukuruzar i bilo shta i bilo gde samo da se okupljamo i gajimo ovakva lepa druzenja:super:.Moj zivot je sada bogatiji zbog vas, sve ste divne, pa gde god da smo:cmok2:

Devojke ja sam kod tog Rake odlazila pre dvadesetak godina i onada je bila guzva verujem nista manja nego sada. Nisam skoro bila ali imam u planu ali tek u avgustu. treba uhvatiti kondiciju za takvu avanturu i dobro se pripremiti i fizicki i psihicki. Sta da se radi, covek ima sve sto drugi nemaju i jos po povoljnim cenama pa moze i da zanoveta i gundja.
Jedino mi nije jasno da za sve te godine niko u Beogradu nije pokusao da otvori slicnu prodavnicu sa tom robom.:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:
Ovih par dana jurim da pribavim sve papire za italijansku vizu ali neznam da li cu uspeti. Nisam verovala da je italijansku vizu tri puta teze dobiti nego americku. Uzas:besna::besna::besna:

Pa jeste, i moj burazer kad je pre tri godine išao u It, i imao poziv i pismo, pa su ga ispitivali kao nekad gestapo...jedva je vizu dobio, i to samo na 7 dana koliko je trajalo to takmičenje:evil:al šta ćeš evo ide priča o ukidanju viza, stižu Lepšiiii daniii:klap:

PREDLOG ZA RAZMIŠLJANJE

STAVIMO TAČKU NA PLJAČKU

Gledam danas ovaj wiltonov katalog, gledam ja njega gleda on mene...pa se nešto razmišljam. Pregledala sam mnooooge sajtove preko kojih se mogu kupiti ovi proizvodi.
Kontaktirala mnoge i na 2 su mi ponudili mogućnost slanja robe u Srbiju. Poštarina USA-Sr bi bila nešto preko 30$, ali kada bi se organizovalo nas nekoliko pa poručili ono što nam treba, i to po povoljnijim uslovima nego ovde to bi bio posao. A i izbor je mnogo veći.
Razmislite malo o tome.....Samo na 2 proizvoda već imamo uštedjenih tih 30 dolara, a gde je sve ostalo....:heart::heart::heart:.

Pa jeste, i moj burazer kad je pre tri godine išao u It, i imao poziv i pismo, pa su ga ispitivali kao nekad gestapo...jedva je vizu dobio, i to samo na 7 dana koliko je trajalo to takmičenje:evil:al šta ćeš evo ide priča o ukidanju viza, stižu Lepšiiii daniii:klap:

Pa jel su bili fašisti ili nisu, svidlo im se, a kao mnogo vole Srbe i Srbiju :dash:, hvala ne treba... Dragi žabari...:rtfm:

Teta Iro, jel idete na letovanje? Ili u posete? U svakom slučaju srećno sa vizom i lepo nam se odmorite.

PREDLOG ZA RAZMIŠLJANJE

STAVIMO TAČKU NA PLJAČKU

Gledam danas ovaj wiltonov katalog, gledam ja njega gleda on mene...pa se nešto razmišljam. Pregledala sam mnooooge sajtove preko kojih se mogu kupiti ovi proizvodi.
Kontaktirala mnoge i na 2 su mi ponudili mogućnost slanja robe u Srbiju. Poštarina USA-Sr bi bila nešto preko 30$, ali kada bi se organizovalo nas nekoliko pa poručili ono što nam treba, i to po povoljnijim uslovima nego ovde to bi bio posao. A i izbor je mnogo veći.
Razmislite malo o tome.....Samo na 2 proizvoda već imamo uštedjenih tih 30 dolara, a gde je sve ostalo....:heart::heart::heart:.

Tanja, to jeste tačno, ali postoji mali problem - naša carina. Oni su mnogo bezobrazni, osim što pljačkaju (20e min. carine za neku sitnicu koja te košta možda 10), još može da se desi i da ti nešto ukradu iz paketa, naročito kad ima sitnih stvari. Kad kupuješ nešto jedno, onda baš ne mogu da pošalju sa carine prazan paket, ali ovako kad ima sitnica, može da se desi da ti nešto ukradu i imaš sreće ako ti nekad stigne sve kompletno. Miloševićevo doba se završilo, ali naša carina to još ne zna... :heart:

Draga Inka trebalo bi da idem u Rim kod drugarice iz devojackih dana. Ona je udata za italijana i zivi u Rimu. Placaju mi avionsku kartu, a i smestaj kod njih. Meni je san da vidim Rim, a i da se ispricam sa drugaricom. Jos gajim nadu da cu uspeti. Jedva cekam da ukinu vize, ali cisto sumnjam.
Ako se ukinu vize sve ce biti mnogo lakse i sa nabavkom materijala i alata za ovo nase majstorisanje, a za sada moramo da se snalazimo kako ko ume.

Tanja, to jeste tačno, ali postoji mali problem - naša carina. Oni su mnogo bezobrazni, osim što pljačkaju (20e min. carine za neku sitnicu koja te košta možda 10), još može da se desi i da ti nešto ukradu iz paketa, naročito kad ima sitnih stvari. Kad kupuješ nešto jedno, onda baš ne mogu da pošalju sa carine prazan paket, ali ovako kad ima sitnica, može da se desi da ti nešto ukradu i imaš sreće ako ti nekad stigne sve kompletno. Miloševićevo doba se završilo, ali naša carina to još ne zna... :heart:
Ma znam ja njih, eee ko ih ne zna skupo bi ih platio, ali ja sam par puta prošle i pretprošle godine naručivala stvari iz USA i nikad mi ništa falilo nije, paketi stigli kući
carina ništa, a ne daj Bože da to urade znam koga bih za gušu:whistling::hahaha:
Tetka Ira vize se ukidaju 1000% od 1 januara....:cool::super::brus::bye:

Tanja, a ja sam naručivala pre jedno 2 godine iz PME-a, iz V. Britanije i oni meni naplatili carinu 20 e, a ono što sam kupila nije bilo skuplje od toga, baš su bezobrazni. Daj tu gušu da je ja malo zagušim :banovati::tease::azdaja::tiganj:

Ideja ti je odlicna samo je stavka postarine ogromna. ja sam isto nesto cackala i nasla par sajtova i kontakt osoba i tako povoljnih stvari da ti se u glavi zavrti, sve stima sve divno kad postarina da mi to stigne vise od cene svega sto sam narucila. Tako da sam za sad odustala.

Pa ja sad ne znam:think:. Izgleda da mu carina dođe ko lutrija. Neko plati, neko ne. Kako se kome zalomi. Ja se sećam da je ranije sve što je jeftinije od 100 dolara bilo bez carine. I za knjige, ne bi trebalo da se carine, bar ja do sada nisam plaćala. Ali nisam baš toliko često naručivala da bih mogla da izvučem neko pravilo.:cistinaocare:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back