Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadomak nasheg grada nalazi se jedno malo selo pored reke Tise...Kada smo se mm i ja vencali, od svadbe i poklona ostalo neshto novca, da ge ne bi uzalud potroshili u tom selu u bashti jednog dede kupimo plac.Godinama smo zidali i sazidali jedan kucerak, sa velikom terasom, predsobljem, kupatilom dnevnom sobom i kuhinjom...malo ali sltako...selo je pokraj Tise...slepo selo, nema posle njega puta...u selu ljudi malo cudni ali dobri, prihvatili nas kao nihove...tamo odlazimo kada nam se smuci grad...tamo te petlovi bude, au 18h zalaju kerei onda vishe nishta ne cujesh, samo cvrcka koji ti peva vecernju pesmicu na mesecini rasutoj po kuci i bashti..mm i ja ni svetlo na terasi ne palimo, mesecina obasjava sve, pijemo kaficu i cutimo, slushamo tishinu i uzivamo...za dva dana si kao nov...od pre par godina poceli ljudi da kupuju kucetamo i da zive...dolaze...kuce su bagatela...nece mladez na selo...vec u velike gradove, na beton, mermer, guzvu...

Dobro jutro i od mene!
Mm 2. dan na godišnjem odmoru i on vodi decu u školu i u vrtić. Već su se svi pitali imaju li deca oca, jer ih samo ja odvodim i dovodim iz škole, eventualno deda i baka.:zcepanje:
Jednom da i ja popijem nesić onako bez frke
Ljubim Vas i želim Vam prijatan dan!

Rodjen sam u gradu,skolovao se u gradu,sad zivim u gradu,doduse daleko od Srbije,a mislim na selo.Nikoga nemam na selu,nikad tamo nisam ziveo,a zivotna zelja mi je da penzionerske dane provedem u nekom srpskom selu.Ali bas selu,ne varosici.Zgadio mi se i asfalt,i betom,i mermer,i narod,i saobracaj,aerodromi...sve.Bem ti zivot,da me probudi slavuj ili petao,a ne mobilni telefon.I da cujem tisinu,mir...da cujem kako nista ne cujem.To mi je zivotni san,dace Bog valjda.
Tu smo! Ostaviću svoj rodni grad gladnima grada. Upravo sam pred kupovinom salaša. Pevac za buđenje je obavezan, kokice se podrazumevaju, voda za pecanje u blizini i obavezno konjče, kucovi i sl. Računaj se pozvanim. Roštilj, ražanj i sličnu skalameriju nadam se podrazumevaš. :whistling:

Tu smo! Ostaviću svoj rodni grad gladnima grada. Upravo sam pred kupovinom salaša. Pevac za buđenje je obavezan, kokice se podrazumevaju, voda za pecanje u blizini i obavezno konjče, kucovi i sl. Računaj se pozvanim. Roštilj, ražanj i sličnu skalameriju nadam se podrazumevaš. :whistling:

Lepo, lepo poziv samo za musko drustvo a vas ostale ko sisa.
A gde se nalazi to idilicno mesto ako sme da se zna :think::cao::cao:

Boze zdravlja,za 3-5 godina to isto planiram.Sumadija ili Vojvodina,zavisi ko pretegne,zena ili ja.:lol:

Rado, sto ti je dobra ova fora za odmor:ok::ok::ok:
Mada se ja iskreno, slazem sa Jacinom verzijom, ne bih se ni malo bunila:rotf:;)
Pota, uzivaj u igrackama iz paketa:ok:

Ljubim vas sve, odoh u setnju, jelo se preko zime, moram sad na aktivnosti;)

7c620814.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back