RODJENDAN ZA PAMCENJE
Pre dve nedelje napunio sam 38 godina.Vac po tradiciji,probudio sam se prilicno neraspolozen.Godine cine svoje.Otisao sam do kuhinje uveren da ce mi zena ulepsati dan i reci:,,Dobro jutro,ljubavi,srecan ti rodjendan,muzicu moj zlatni''.Nije mi rekla ni dobro jutro,a kamoli ostalo cemu sam se nadao.Dobro,pomislio sam,zene sgodinama postanu takve,ali deca ce se sigurno setiti tatinog rodjendana.Ni deca nisu nista rekla.Duboko razocaran otisao sam na posao.Cim sam usao u kancelariju,docekala me je sekretarica Milica s osmehom na licu i procvrkutala:-Dobro jutro,gospodine sefe,zelim vam dobro zdravlje i sve najbolje za vas rodjendan!Odma sam se osecao bolje.Ipak se neko setio da mi je danas rodjendan.Udubio sam se u posao i radio do dva.Tada je na vrata pokucala Milica. -Znate sefe ,danas je tako lep dan ,a i vama je rodjendan,pa vas pozivam na rucak! -To je najlepsa stvar koju sam danas cuo-rekoh radosno.-Sa zadovoljstvom prihvatam vas poziv. Otisli smo na rucak u odlican italijanski restoran na periferiji,popili smo nekoliko casa vina i uzivali u odlicnoj hrani.Kada smo se vracali,Milica je upitala: -Znate sefe tako je poseban dan ,zasto bismo se vracali u kancelariju? -U pravu ste-rekao sam! -Onda vas pozivam na casu dobrog vina kod mene u stan-rece sekretarica.Prihvatio sam .Cim smo usli u stan udobno sam se smestio.Milica nam je nasula vino i kad smo se kucnuli,rekla je:-Samo trenutak,sefe da se presvucem u nesto udobnije! -Svakako.Samo napred-odgovorio sam,vidno uzbudjen,a vec me je hvatala i nervoza zbog svega sto ce uslediti.Otisla je u spavacu sobu i vratila se posle pet minuta .U rukama je nosila veliku tortu,a iza nje su isli moja zena ,moja deca,prijatelji i nekoliko kolega.I svi su pevali:,,Srecan ti rodjendan!"A ja sam sedeo na kaucu ,potpuno iznenadjen i go golcijat.