Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa odspavali smo, mogli smo i jooooooos:mrgreen:, isli u nabavku, obavili kucne poslice i sad se bacam na torte. Korice se peku, fil je skuvan, ukrasi su uradjeni sinoc i preksinoc, a ja skoknula na cose da vas "cujem". Nema vas, sigurno se radi, neka i bolje tako, dobro je , nije lepo ni stalno svrljuckati ni piti puno kafe:mrgreen:, kazu nije zdravo(al je korisno:rotf:).Puno vas ljubim i odoh da napravim muzicu spanac, ljubi ga majka, zazelelo se "dete" spanaca.Baj, baj...Nije ovo kraj, veceras vas cekam na kaficicu.:bye:

Koliko vam bude teska ta "kinder" od tih 7 ili 10 jaja?Mislim,ipak je jedna kora.Ja je odavno ne pravim,cini mi se bas zbog tezine,koliko se secam,nesto mi je bila lagana.A mozda kada se oblozi fondanom bitno joj se poveca tezina?I jedno pitanje za Jacu:u kolikom plehu (mislim na dimenzije) ti peces koru za onu kapucino tortu (negde ovde sam procitala recept), kada je seces na 4 snite?Ja sam malo ogranicena sto se toga tice,jer mi je rerna ugradna,a one nisu bas nesto velike,ali je obozavam sto je multifunkcionalna,pa pece na tri nivoa istovremeno.Ne moze bas sve da bude kako bih ja volela...I,izvinjavam se,jedna molba za Jacu:recept za onu "dobos",ali u detalje,koliki pleh,koliko kora,koliko dugo se peku,i koliko otprilike bude teska.Kada budes imala vremena,znaci opusteno,ti napisi,ali de-ta-ljno...

Evo ja samo da se kratko javim. Bas sam bila u nekoj guzvi poslednjih nekoliko dana pa sam samo pratila sta se desava kod vas. A sutra putujem i necu biti tu nedelju dana tako da cemo se druziti kasnije i nadam se da se vidimo u Jagodini :)

Koliko vam bude teska ta "kinder" od tih 7 ili 10 jaja?Mislim,ipak je jedna kora.Ja je odavno ne pravim,cini mi se bas zbog tezine,koliko se secam,nesto mi je bila lagana.A mozda kada se oblozi fondanom bitno joj se poveca tezina?I jedno pitanje za Jacu:u kolikom plehu (mislim na dimenzije) ti peces koru za onu kapucino tortu (negde ovde sam procitala recept), kada je seces na 4 snite?Ja sam malo ogranicena sto se toga tice,jer mi je rerna ugradna,a one nisu bas nesto velike,ali je obozavam sto je multifunkcionalna,pa pece na tri nivoa istovremeno.Ne moze bas sve da bude kako bih ja volela...I,izvinjavam se,jedna molba za Jacu:recept za onu "dobos",ali u detalje,koliki pleh,koliko kora,koliko dugo se peku,i koliko otprilike bude teska.Kada budes imala vremena,znaci opusteno,ti napisi,ali de-ta-ljno...
Pleh je klasicna dimenzija za tortu velicine oblatna tacne, ali to je mera za kucnu varijantu, inace pravis sve x 4 ako pravis normalnu velicinu torte.Za dobosicu cu napisati recept na tortama i kolacima. Pozdrav:bye:

Evo i ja da vam se malo javnem....da ne bude da samo s mojim muzem pijete kafu :)
Kaficu sam doduse popila pre jedno sat vremena s njim, pa je otisao da spava, a ja sam tek sada zavrsila, odoh da se istusiram pa u krevet, jer i za sutra i prekosutra ima dosta posla, pa cu vam posle staviti i neku slikicu:bye:

Da se i ja pridruzim na kafi, Da sam znala da ste budne pridruzila bih se ranije. Budna sam od 5 sati, nego sam sela da radim cvetice pa tek sada sela u cose.
Koko nisi nam javila da li treba u napred prijaviti ucesce na Tortijadi.
Evo jos jednom pozivam slatke devojke koje hoce da idu da jos imam slobodnih mesta u kolima pa neka se jave. Jaca se interesovala, ali mi nista nije potvrdila. Jaco:telefon:
Ovih dana me zeza tastatura pa mucim muku da nesto napisem. Moram da kupim novu, ali to cu moci tek u aprilu.:bye:

Ma ubi me sramota, ali sta da radim, ustala sam pre sat vremena:mrgreen:, niko me nije dirao, znaju da sam umorna pa me nedeljom ne bude, sem ako ja sama ne bude budna kad imam posla oko torti.Za ovaj vikend sam gotova, od sutra ima druga tura,a danas blagdan:worth:sto se tice torti, ali kucnih obaveza mali milon, uradicu sta je hitno, bar gace ciste za sutra da imamo:rotf:, a prasina i ostalo ce da popriceka.Bacim pogled sa prozora kad sam ustala i nesto mi mutno napolju, mislim jos nisam dobro oci otvorila, kad malo bolje pogledam, a ono moji prozori placu za pranjem:hahaha: ali i to ce danas da popriceka.Teta Iro imam veliku zelju da idem u Jagodinu probacu nesto da izdejstvujem na poslu za tu subotu pa ti se sutra ili prekosutra javim obavezno.Koko kakva torta treba da bude i sto pita Teta Ira da li se unapred prijavljuje ucesce?Ako je onaj veeeeeeeeeliki krevet jos uvek slobodan sutra ili prekosutra ti javljam za rezervaciju.tako bih volela da se sve vidimo, mislim da bi to bio nezaboravan susret sa toliko pozitivne energije na jednom mestu.Sve vas puno pozdravljam.:bye:

bome i kod mene je dan D danas.... ostale jos dve da ih odnesu i odo posle rucka na selo kod kumova da punim bakterije za sutra ......a kuca u haosu pa sta da radim .....sreca deca mi mala pa se uvek izvucem na njih.....i ja sam ustala jako rano u pola 5 da nacrta m i sredim dve torte....odo kuham rucak pa se cujemo sutra .......caossssssssss

O Jaco hvala za recept za "dobos".Samo jos jedno pitanje:da li mutis koru po koru,ili umutis sve odjednom,pa samo peces?Ja pecem po tri kore istovremeno,pa jel da mutim jaja za tri kore ili za svih 8 odjednom?

I ja sam jutros malo duze spavala,juce sam napravila kolace za danas (Sremci bi lakse preboleli da nema nedeljnog rucka,nego da prodje nedelja bez kolaca),idemo kod mojih roditelja na rucak,pa se kuckamo veceras....

I zavidim vam sto non stop pravite torte,volela bih da sam u vasoj kozi...jer ponavljanje je majka ucenja,nema nista bez kontinuiranog rada....Samo radite kada imate kome,i kada vas traze....

A meni od sutra pocinje sezona mog osnovnog zanimanja ( i moje porodice),sto ce mi desetkovati vreme provedeno sa vama,ali od necega mora da se zivi,zar ne....

Lepo provedite nedelju,odmorite se za nove radne pobede....Sve vas volim....

Zadovoljna domacice, kore umutim sve odjednom, malo pri kraju masa"spadne", ali joj nista ne smeta ispece se i bude isto dobra, ali ako zelis muti tri po tri, neces nista pogresiti jedino sto ti oduzima vreme sem u slucaju da imas 6plehova pa da menjas.Eto i mi sad kuliramo sto bi rekla nasa zlatna decica, masina pere sudove, a ja odmaram.Baj,baj...:bye:

Kako da otvorim jos jedan album, jer sam izbrisala decije torte da njih smestim posebno?:roll:E imam jos novosti, kupio mi je suprug pistolj air brush, a bocu sa kompresorom ce da mi prave on i njegov kolega, e pa i to da probam.

Poslednja izmena:
oooooooo to je lepo ja bil ana salonu i nasla mali milion air bruseva sa raznim dimenzijama otvora i raznim cenama od 200 eura sa sve kompresorom do 600 eura za 8 boja istovremeno i VELIKIM KOMPRESOROM....BUDEM JOS MALO RAZMISLILA PA CU SE I JA ODLUCIT ZA NEKU VARIJANTU......IMA

Dobro jutro, ovaj airbrush sto mi je kupio ima samo jedan rezervoar i mogucnost da podesavas kolicinu boje koja izlazi, kojom jacinom istovremeno, a vise mi i ne treba, inace ga je platio 2000,00 dinara, nov, naravno, a ostali deo nece biti skup.Gledala sam i kompresore sa bocama kod nas su 100 e, pa i ako to uzmemo u obzir jeftinije je dosta nego sto kazes, a odlicno da posluzi svemu onom sto nam treba.Evo pijem kaficu i u 9h krecem naposao u firmu.Pa,pa...:bye:

Ja sam danas malo okasnila na kafu,jutarnju,jer sam imala tortu za zavrsiti.Ovaj vikend mi je bio cuuuupav.Posle podne kuvam kafu i postavljam slicice.Inace ,ne znam da li da kazem da mi je drago ili na zalost,da ima jos onih koji imaju isti problem sa spremanjem kuce,vesa,gacama. To me ponekad tako ubije u pojam da polako padam u depresiju.Onda opet kad vidim da sam sa svojom decom svaki dan,ceo dan i da koliko radim,toliko sam placena,onda se malo trgnem.Ima mnogo ljudi,zena koje rade po ceo dan,imaju isti problem i jos nisu placene za svoj posao.Rade za male pare ili za nista.

Evo i mene sa skuvanom kafom.Sudje ,tepsije i kuca na pola sredjeno.Inace kao sto sam rekla ovaj vikend je bio vau.Za subotu sam imala 11 torti za istu svadbu,pa uvece za dan skole u nasem mestu.Juce je bila torta za doktoricu,pedijatra moje dece,sto se ne moze odbiti pa ne znam kako bilo kasno poruceno ili koliko bilo posla.Znam da i vi imate takve musterije koje nisu za odbiti.I napokon i ova jutros resena.Inace sve bi bilo mnogo lakse da me pre dve nedelje nije zakacila gripa,pa stomacni virus a odmah zatim i angina grla.Hvala bogu pa me bolest kaci svakih desetak godina ,pa sad znam da sam mirna duze vreme.Tako da sam cvetove radila prosle nedelje,sve u zadnji cas.sto ne bi bilo strasno da sve torte ne idu na isto mesto.Ovako sve moraju biti razlicitog ukusa,izgleda,dekoracije.Ne znam kako vama ,ali redovno se ispostavi da kada imam puno posla,onda ili dodju nenajavljeni gosti,ili iskrsne nesto sto ti poremeti planirano.Sad se lakse dise.Vec danas pocinjem sa nekin novim cvetovima i aranzmanima ,tako da budu spremni za neku novu akciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back