KUDA STE SVE PUTOVALI ?

codemaker:
Dobro, jeste primili dve granate, jedva ste se oporavili, a sad se cisti odavde, ovo nije politicka tema! :evil:
Ako zelis da diskutuje o turizmu, lepo se registruj, pa kaze nesto pametno!

Zao mi je sto si :evil: , ali turizam i istorija su vezani, znas da su turisticke price pune istorije.
Brzopleto si zakljucio - po principu "mora svako svoje" ( ne lici mi na tebe, jer si mi "matematicko-logicki tip", 8), realan i tolerantan ,ali, desava se) - niti sam iz ZG ni iz Hrvatske uopste .(Nije tema, ali vidi kako si se zaleteo - moj grad ( koji, dakle, nije ZG) je "primio" stotine hiljada granata i sl. Neko ce sad da zakljucuje i koje sam nacije, jer, bice, cim ovo onda mora biti ono...a nidje veze). Zapanjujuca slucajnost je da je jedna od poginulih osoba onda u ZG-u bila bas iz mog grada, iz kojeg je "izasla". Turisticke price su pune slicnih kurioziteta...dakle, ne izadjoh iz teme...da ne kazes...).
Da, nije politicka tema, nego turisticka , a turizam ide sa istorijom - znas vec o cemu sve vodici pricaju.
A lepo se registrovah , cak ranije od tebe ( opet brzoplet zakljucak - ne biti prijavljen ne znaci ne biti registrovan).
A kad si dugo za kompom, popusti paznja...
A nas dvoje smo (lepo prijavljeni) vec "pametno" 8) komunicirali... :wink:

Ipak ne zelim ovde da pricam o bombama, ratovima, pogibijama... Zao mi je svakog coveka ko je poginuo onih besmislenih vremena, jer niko nije nista dobio, svi smo debelo izgubili.

Ne znam kada sam to sa tobom komunicirao, kad se stalno prijavljujes kao gost i to pod razlicitim privremenim nick-ovima. Ako smo vec komunicirali, bar kazi ko si, pa da to bude jasno. Ako si registrovan/a, koristi svoj nick, nesto ne verujem da imas razloga da se sakrivas, a nema ni potrebe.

U svakom slucaju, da se vratimo na temu...

OK 8) :arrow:
Nadam se da ce biti vise - do sada evropske zemlje, po specificnostima kulture i istorije ( i ostalog) svaka zanimljiva na svoj nacin :
prvo, sve novonastale od Vardara pa do Triglava, uzduz i popreko( sto "onda", sto "sad"),
Italija, Austrija, Madjarska, Bugarska, Grcka,
Francuska, Nemacka, Svajcarska, Ukrajina, Ceska, Poljska, Rusija

Ajde da i ja odgovorim... Turska, Mađarska, Italija, Kalifornija i Nevada... Izvinjavam se nekome, ako sam nešto propustio... A mislim da sam propustio Holandiju i Masačusets. :) Mrzi me da pišem kako je gde... Ako ima pitanja, odgovorićemo. ;)

koloseum1.jpg

Koloseum, Rim 2002.

koloseum2m.jpg

Koloseum iz drugog ugla, Rim 2002.

Za početak.. ;)

Austrija (Beč, Salcburg, Insbruk, Zell Am See...)
Bosna (Banja Luka, Višegrad...)
Bugarska (Sofija)
Engleska (London)
Grčka (Solun, Halkidiki-Sarti)
Holandija (Amsterdam-Šipo aerodrom)
Hrvatska (Zagreb, Dubrovnik, Koprivnica, Pula...)
Italija (Trst, Venecija)
Madjarska (Budimpešta, Eger, Tata Banja...)
Makedonija (Skoplje, Ohrid...)
Nemačka (tranzit)
Poljska (Varšava, Lublin, Krakov)
Rumunija (Temišvar, Bistrica, Kluž, Sigišoara, Brašov, Sinaja, Snagov, Bukurešt)
Slovenija (Ljubljana, Bled, Bohinj, Vrhnika, Idrija, Tolmin, Most na Soči...)
Slovačka (tranzit)
Tunis (Sus, Port El Kantaui, Tunis, Hammamet, El Jem, Gabes, Matmata, Douz, Touzer, Gafsa, Nefta, Kebili...)
Turska (Antalija, Side, Aspendos, Perge, Alanja)
USA (Georgia-Atlanta, North Carolina-Cherokee, Ohio-Cincinnati, New York-New York, Tennessee-Knoxville...)
Švajcarska (Cirih, Lozana, Ženeva, La Shaux De Fonds, Neushatel...)

Nemacka-Frankfurt,Stuttgart,Mannheim,Minhen
Austria-Bec
Italia-Rim,Milano,Bolonja,Ancona
Francuska-Pariz
Svedska-Stockholm
Finska-Helsinki
Danska-Kopenhagen
Holandija-Amsterdam
Slovenija-Ljubljana,Kranjska Gora
Poljska-Varsava
Madjarska-Budimpesta
Hrvatska-Zagreb,Split,Rijeka
Bosna-Banjaluka,Sarajevo
Turska-Istambul

Zelja mi je da jednom posetim Englesku,Irsku i naravno zemlju snova USA

Bosna - Bijeljina, Tuzla
Hrvatska - Split, Dubrovnik
Madjarska - Budimpesta
Malta - Sliema, St Julians...
Tunis - Sous
Egipat - Hurgada

To je moj skroman spisak.
Zelja ima mnogo:
- Evropa (Amsterdam, Pariz, London, Bec, Moskva...)
- Srednja i Juzna Amerika (Mexiko, Kuba, Dominikana, Venecuela, Brazil...)
- SAD (L.A., New York...)
- Afrika (Kenija, Zanzibar)
- Karibska ostrva, Sejseli, Maldivi...
- Australiju, Novi Zeland

Ma ceo SVET!!!

Ako Bog da, bicu zadovoljan da se ostvari jedna polovina!
Pozdrav svim ljubiteljima putovanja

Madjarska - Segedin, Budimpesta
Hrvatska - Osijek, Vukovar, Zagreb
Slovenija - Portoroz
Makedonija - Skoplje
Grcka - Atina, Solun, Paralia, Olimpic Beach, Leptokaria, Larisa, Peleponez
Austrija - Bec

Tek mi je 16 godina, a zelja je mnoooooooogo nadam se da cu proputovati jos..

dekibre:
Bosna (Banja Luka, Višegrad...)
samo on bio u vishegradu? koliko ja znam u 'ono doba' na more se svuda ishlo preko vishegrada...
prelep grad btw... boravila u njemu nebrojeno mnogo puta...

i josh bih dopunila svoj spisak:
usa - florida /miami, naples, orlando/
new york
hrvatska - zagreb
bih - banja luka
srbija - zlatar, mladenovac /nikad pre nisam bila na zlataru, a ja mislila poznajem srbiju uzduz i popreko :? /

nadam se da tju dodati josh bar rusiju ove godine...

The KoMsiNicA:
Novi Zeland, Australija, Egipat, Grcka, Italija,Francuska,Spanija,Monako ammm Austrija,Nemacka i ako se racuna dva dana provedena na aerodromu u Singapuru :lol: heh....
Iskreno...Ne postoji najveci utisak jer svaka zemlja nosi nesto svoje,pozitivno ili negativno... Zaljubljenik sam u orijent pa malo vishe naginjem ka starim kulturama kakva je Egipatska ali recimo Monako je prica za sebe,sa ulica da im jedes kako je cisto...Novi Zeland raj na zemlji,drzava i uredjenje kakva ova nasha mala Srbija nece imati ni narednih dvesta godina. Ako si gledala Gospodara Prstenova e ti pejzazi iz filma su totalno realisticni. U isto vreme dok se skijash niz neki vulkan na jugu severnog ostrva na severu ostrva se ljudi kupaju na plazama...perverzija. Ali zemlja gde bih sutra otishla da zivim je definitivno Australija. Nije za dzabe toliko ljudi emigriralo u zemlju bogatu i uredjenu kao Amerika a sa manje kriminala i svih tih sranja nego sto USA ima....Toplo preporucujem cim skupish neku kintu pravac Australija da se vidi..Ostaces ocarana veruj mi.
Ne priznajemo ti SINGAPUR jer si tamo bila samo u tranzitu, slazemo se sto se tice Australije da je lepa, ali ne toliko da je najbolja za zivot, u stvari sve zavisi ko sto trazi, za mene je najbolje u J. AMERIKU, da ne nabrajam zemlje i njihove ljepote...

The KoMsiNicA:
Samo sam htela da dodam neke zanimljivosti
Jeste li znali : :D (ovo kao clanak u casopisu ehheh)
Da Novi Zeland ima dva puta vecu povrsinu od bivshe Juge a svega 2 miliona stanovnistva standard im je takav da svaka porodica ima kucu ,zgrade za stanovanje skoro i ne postoje svaki clan porodice ima auto a pride svemu tome na 2 miliona stanovnika imaju 40 miliona grla stoke. Zamislite koji je to prihod....Kriminal ne postoji!!! :shock: zato sto su ostrvska zemlja i taj jadnicak bi jedino mogao da pobegne da prepliva Tasmanijsko more ka Austaraliji....a ta mala plava povrsinica izmedju NZ i Australije koja izgleda kao da je 2 cm udaljena se avionom prelece 4 sata! [/b]
Tasmanija je mnogo prirodnija od N. ZELANDA I AUSTRALIE...

Back