KUDA STE SVE PUTOVALI ?

Navesti cu samo drzave, radi manjeg teksta...
FRANCUSKA
ITALIJA
SPANIJA
MALTA
PORTUGALIJA
ENGLASKA
BELGIJA
HOLANDIJA
NJAMACKA
NORVESKA
POLJSKA
LITVANIJA
MOLDAVIJA
UKRAJNA
BUGARSKA
RUMUNIJA
TURSKA
GRCKA
KIPAR
IZRAEL
LIBANON
SIRIJA
EGIPAT
JORDAN
J.JEMEN
INDIJA
KINA
KOREA
JAPAN
FILIPINI
MALEZIJA
AUSTRALIJA
TASMANIJA
REUNION
MADAGASKAR
TANZANIJA
MAURICIUS
J. AFRICKA UNIJA
OBALA SLONOVACE
TOGO
KONGO
NIGERIJA
SENEGAL
TUNIS
ALZIR
ALBANIJA
MAROKO
SAUDISKA ARABIJA
KANADA
MEKSIKO
BAHAMI
SALVADOR
PANAMA
KUBA
VENECUELA
BRAZIL
ARGENTINA
KAPO VERDE
USA---- U NAJMANJE NJENIH 15 DRZAVA
ALI SUMADIJA MI JE IZUZETNO DRAGA...

Srbija: Novi Sad, Sombor, Subotica, Sremski Karlovci, Golubac, Branicevo, Ivanjica, Krusevac, Arandjelovac, Lazarevac, Mionica, Vrnjacka banja, Palic, Srebrno jezero, Zlatar, Zlatibor, Kop...pa valjda je to to + usputni gradici na ekskurzijama, ono po pola sata,pa se to ne racuna.

ljudi ja nikad u zivotu nisam bila u Crnoj Gori :?

Grcka - dosta puta na moru, Solun
Bugarska - 2 puta, Suncev breg i Sofija
Makedonija - Skoplje
Slovenija - Ljubljana
Madjarska - Budimpesta, Balaton...
Austrija - Bec :D i Salcburg
Ceska - Prag
Nemacka - Minhen! Tubingem!
Francuska - Strazbur

pa to je to zasad! Nikad nisam bila u Italiji, a volela bih vise od svega!!!!!!!!

Lejdi Di:
Srbija: Novi Sad, Sombor, Subotica, Sremski Karlovci, Golubac, Branicevo, Ivanjica, Krusevac, Arandjelovac, Lazarevac, Mionica, Vrnjacka banja, Palic, Srebrno jezero, Zlatar, Zlatibor, Kop...pa valjda je to to + usputni gradici na ekskurzijama, ono po pola sata,pa se to ne racuna.

ljudi ja nikad u zivotu nisam bila u Crnoj Gori :?

Grcka - dosta puta na moru, Solun
Bugarska - 2 puta, Suncev breg i Sofija
Makedonija - Skoplje
Slovenija - Ljubljana
Madjarska - Budimpesta, Balaton...
Austrija - Bec :D i Salcburg
Ceska - Prag
Nemacka - Minhen! Tubingem!
Francuska - Strazbur

pa to je to zasad! Nikad nisam bila u Italiji, a volela bih vise od svega!!!!!!!!
Pa ako je to tacno da nikad nisi bila u CG evo ja te pozivam da budes moj gost i taman da se upoznamo, puno pozdrava PARADIZO

Dosta sam putovala po nasoj zemlji pa da ne smaram ;)
Bila sam u Grckoj, Turskoj, Engleskoj i Austriji (samo u Becu). Velika mi je zelja da odem u Italiju i Francusku.
Posjetila sam dosta gradova u Americi...Skoro citavu zapadnu obalu a planiram nesto slicno da uradim i za istocnu obalu. Nisam nikad bila u Juznoj Americi i Japanu a voljela bih. ALi ima vremena ;)

E trebalo bi uvesto jos novina... Bilo bi lepo kad bi svako od vas rekao da li putuje sa srpskim pasosem i zivi u zemlji Srbiji ili negde "preko grane"... Mislim da to igra veliku ulogu u svemu tome! Cisto sumnjam da ste vi sa velikim listama proveli sate i sate ispred ambasada da bi vam se smilovali! Takodje, neko je sa 16 godina obisao 10 zemalja, a neko sa 60 godina 12 zemalja... I sad je kao taj 60-ogodisnjak u prednosti. Bilo bi dobro kad bi svako rekao otprilike u kojim je godinama, jeste malo glupo, ali ono " do 35. obisao sam to i to". Veliki pozdrav za sve i zaista vam mnogima zavidim! Kisses...

Ovako je nekako isao raspored
Slovacka
Italija
Madjarska
Austrija
Engleska
Argentina
Urugvaj
Turska
Bugarska
Grcka
Spanija

od bivsih ex-yu republika...Hrvatska, Bosna i CG
Najveci utisak je ostavila Argentina
I da, sve sa SCG pasosem..muke moje. Necete verovati, ali od svih gore navedenih, najvise su me iscimali Urgvajci za vizu. Mesec dana su me zezali.
Ovo sve do 25 godina.

Pele_cool_boy:
E trebalo bi uvesto jos novina... Bilo bi lepo kad bi svako od vas rekao da li putuje sa srpskim pasosem i zivi u zemlji Srbiji ili negde "preko grane"... Mislim da to igra veliku ulogu u svemu tome! Cisto sumnjam da ste vi sa velikim listama proveli sate i sate ispred ambasada da bi vam se smilovali!

Mislim da je stvarno prednost ukoliko neko ima i neki drugi pasoš (da nemoraš da vadiš vize), jer do ovo godine sam isključivo putovao sa srpskim pasošem a od marta ove godine sam dobio hrvatski pa je razlika drastična, samo još da prorade low cost kompanije pa ćemo kao u sretna vremena na kaficu u neku evropsku metropolu. Sigurno je da je i velika prednost ako neko radi napolju pa ima dovoljno para i vremena za putovanja. Mada mi iskustvo govori da ima jedan broj ljudi kod nas koji su lenji i neorganizovani po pitanju putovanja pa radije prihvataju život u getu nego da nešto urade po pitanju rešavanja problema kada treba ići na put.
Da ne zaboravim imam 35 godina i do sada sam živeo i radio u Požarevcu, Beogradu, a sada sam u Kuli.

Pošto sam već slao listu zemalja i gradova koje sam posetio evo malo detaljnijeg opisa sa posebnim osvrtom na primedbe koje su sugerisane u gore navedenom citatu.

Austrija (Beč, Salcburg, Insbruk, Zell Am See...)
Bio u poseti više puta, tranzitu, radio na crno, kako u sretna vremena tako i u vreme viza uvek išao sa srpskim pasošem, viza se dobija uz gomilu papira ako te poziva neki naš gastarbajter, inače zemlja je prelepa i vredi je posetiti kako zimi tako i leti

Bosna (Banja Luka, Višegrad, Foča...)
Banja Luka, poseta zetu u vojsci i prijatelju iz vojske
Višegrad-Foča, ekskurzija u osmom razredu

Bugarska (Sofija)
Šoping tura, srpski pasoš, viza nije potrebna

Engleska (London, Peterborough)
Poslovna poseta sajmu u Londonu , srpski pasoš, viza dobijena na 6 meseci
Poslovan poseta dobavljačima opreme iz Peterborougha, hrvatski pasoš, viza nije potrebna

Grčka (Solun, Halkidiki-Sarti)
Letovanje, srpski pasoš, grupna viza u agenciji

Holandija (Amsterdam-Šipo aerodrom)
ovo možemo zanemariti

Hrvatska (Zagreb, Dubrovnik, Koprivnica, Pula...)
Dubrovnik, ekskurzija u četvrtom srednje
Zagreb, poseta na proputovanju kroz Hrvatsku
Koprivnica, poslovna poseta fabrici Vegete, srpski pasoš, viza nije potrebna
Pula tačnije rt Kamenjar, tri nedelje vojni poligon

Italija (Trst, Venecija, Milano, Prato Sessia)
Putovanje sa roditeljima u sretna vremena, srpski pasoš, viza nije potrebna
Poslovna poseta dobavljačima opreme iz Prato Sessia, hrvatski pasoš, viza nije potrebna

Madjarska (Budimpešta, Eger, Tata Banja, Segedin...)
Budimpešta, posetio je više puta, tranzit kroz Budimpeštu, čekanje za vizu neke treće zemlje, uvek srpski pasoš, viza se lako dobija
Eger, esperanto seminar, srpski pasoš, nije bila potrebna viza
Tata banja, esperanto seminar, srpski pasoš, nije bila potrebna viza
Segedin, šoping tura, poseta Oputszar etno selu, srpski pasoš, viza se lako dobija

Makedonija (Skoplje, Ohrid...)
Posete kumovima u sretna vremena

Nemačka (tranzit)
ovo možemo zanemariti

Poljska (Varšava, Lublin, Krakov)
Lublin, esperanto seminar, srpski pasoš, viza se dobija uz poziv domaćina i slovačka tranzitna viza je tada bila potrebna, umalo u Budimpešti da kupimo kartu za voz koji prolazi kroz Češku u poslednjem trenutku smo pitali da li voz prolazi samo kroz Slovačku
Ostala mesta posetili na proputovanju do Lublina

Rumunija (Temišvar, Bistrica, Kluž, Sigišoara, Brašov, Sinaja, Snagov, Bukurešt)
Verovatno već neki po spomenutim gradovima naslućuju da se radi o Velikoj Drakula turi u organizaciji agencije Karpati iz Novog Sada, sa odličnim vodičem Borom, hrvatski pasoš, viza mi nije bila potrebna

Slovenija (Ljubljana, Bled, Bohinj, Vrhnika, Idrija, Tolmin, Most na Soči...)
Ljubljana - Vrhnika, služio vojsku, viza mi nije trebala bili smo zajedno tada
ostala mesta posetio za uskrs ove godine u sopstvenom aranžmanu, hrvatski pasoš, viza mi nije trebala.

Slovačka (tranzit)
Ovo možemo zanemariti

Tunis (Sus, Port El Kantaui, Tunis, Hammamet, El Jem, Gabes, Matmata, Douz, Touzer, Gafsa, Nefta, Kebili...)
Letovanje u Tunisu preko Argusa sa odličnim (ponavljam odličnim) vodičem Tomom, kružna tura po Sahari i ekskurzija do glavnog grada Tunisa, srpski pasoš, viza se lako dobija na aerodromu.

Turska (Antalija, Side, Aspendos, Perge, Alanja)
Letovanju u Alanji, srpski pasoš, viza se lako dobija na aerodromu
Ostala mesta smo posetili rentiranim autom kao i dva predivna vodopada severni Duden Baši i Kuršunlu (ovaj drugi toplo preporučujem).

USA (Georgia-Atlanta, North Carolina-Cherokee, Ohio-Cincinnati, New York-New York, Tennessee-Knoxville...)
Cherokee, učestvovao u programu Letnji poslovi u Americi, radio u kazinu, srpski pasoš, vizu čekao sedam dana u Budimpešti odmah posle bombardovanja
Ostala mesta su bile posete prijateljima, rodjacima i ekskurzije u slobodne dane

Švajcarska (Cirih, Lozana, Ženeva, La Chaux De Fonds, Neushatel...)
La Chaux de Fonds, esperanto seminar, srpski pasoš, viza se dobija uz poziv domaćina
Ostala mesta sam posetio u sklopu putovanja do La Chaux de Fondsa.

limunada:
Madjarska,Grcka,Austrija,Njemacka,Italija,Spanija,Francuska i Monako...za sad... :) Nadam se da nece ostati na tome... Kao sto rece komsinica svugdje ima nesto da se vidi i svaka zemlja je zanimljiva na svoj nacin,cak je velika razlika od grada do grada,ali od nabrojanih cini mi se da je najbolja za zivot Njemacka,mozda sto sam tamo najduze bila.Tamo mi se sve svidjelo,osim klime... :? Najljubazniji narod su Grci,a najveci utisak na mene je ostavio Monako...Nekako nestvarno... :roll:
Pricaj o Monaku....

Ja sam ovog proleca bila u Španiji, Costa Brava, Barselona...Barsa je prelepa, mislila sam da od Pariza nema lepšeg grada, ali izgleda da ipak ima!Treba otići, super je i za odmor na leto , a dobro je i kao proputovanje. Usput sam obišla i Italiju, Veneciju, Veronu, Lido di Jesolo, i Azurnu obalu koja je tek ludilo..Nica, Kan, Monako..ma strava!

Back