Da li ti zaista misliš da bih ja zauzimala tako čvrste stavove da se nisam dobro informisala o tome šta je hrišćanstvo i šta crkva uči i šta crkva traži i koje su istorijske činjenice u korenu iste?
Čuj ti mene "da li zaista misliš".. da misliš
pošto imaš veru koja od tebe zahteva da nikad ne sumnjaš, niti ispituješ već da veruješ
očekuješ i da svi ostali funkcionišu po tom principu.
Da si se malo informisala o hrišćanstvu znala bi da je to izmišljena religija sa prostim ciljem da porobi što veći broj ljudi..postoji razlog zašto kad se obraćate bogu obraćate mu se sa
"Gospodaru"
što se toliko često u crkvi čuje da ste vi stado...
a to sa duhovnošću nema veze
jedino što pravoslavlje ima i šta ga koliko toliko drži je osnova od stare vere...te stari bogovi i dalje štite, ili se bar trude, ovaj narod
mada kako katolizacija naprediju biće toga sve manje i manje ali sa druge strane biće više para za popove a i crkve će biti lepše a stega sve jača i jača ... tako to biva kod privatnika
Ne sumnjam u to da si informisana,jasno se vidi da jesi.Mada si usput pokupila razne deznformacije i prihvatila kao istinu.
Samo smatram da pošto ne veruješ,nemožeš da razumeš osećanja verujućih,zato sam te pozvala da dođeš u crkvu,da osetiš i vidiš ono što nikada nećeš ni osetiti ni videti kod tvojih starih bogova-
ljubav koja je na prvom mestu,a ne samo zaštitu.
Dovoljno sam informisana o hrišćanstvu,mada ne onoliko koliko su mnogi drugi.
To sa porobljavanjem nema ama baš nikakve veze,naš
Bog je ljubav,mora da si negde pročitala.Ne obraćamo mu se sa "gospodaru",to nisi mogla nigde da pročitaš nego sa Gospode,katolici kažu Gospodine,a ti sama zaključi.
Stado
ovaca,kako ti voliš da nazivaš hrišćane,pravoslavce posebno,nije stado stoke,već bezazlenih-nezlobivih.
Pravoslavlje neće da nestane iako bi mnogi želeli i pokušavali da unište,pogledaj unatrag nekoliko decenija,čak naprotiv ,smatram da će jačati.
Popova ima raznih,nije moje da im sudim,svako za sebe odgovara.
Crkve i treba da nam budu lepe,mi pravoslavci volimo da su naše bogomolje bogato ukrašene.
Budi mi zdrava i vesela,