Pa zasto deci dajete hranu?
Najbolje kada sami odrastu da odluce da li da je uzimaju ili ne..........
nemoj tako,uzmi nesto drugo za primer ako imas,ovo sa hranom je malo besmisleno.Krstenje,vera,sve je to odnos tebe i Boga i nikoga drugog,tako to treba da bude odnos tvog deteta i Boga,a ako ga krstis a da se on toga ni ne seca,da moze da kaze krsten sam,a niko ga ne uci sta to znaci i kojI je smisao svega toga,onda krstenje nema bas toliki smisao koji bi trebalo da ima.Jednom je meni drug rekao "kada ces da se krstis"? (posto sam trebala ranije da se krstim pa me je nesto sprecilo).S vremena na vreme on bi me to pitao,kada sam rekla jednom da sam odlucila,krstim se(malo je i on zasluzan jer me je podsecao i navodio da razmisljam o tome),on je rekao " spasio je sebe zato sto je doprineo da crkva dobije jos jednog clana,tada sam pomislila da mozda i nece dobiti nagradu za to jer treba da se nadas da ce se to uzeti u obzir kada se bude sudilo na nebu,a ne da to cinis samo da bi sebe spasio .Tako smatram da i roditelji ne cine veliku uslugu ako krste dete,a ne uce ga veri,oprostu,pokajanju,da zna da kaze izvini,da zna da se raduje drugima,da zna da misli o drugima...i mnoge druge vrline na koje se ne obraca bas toliko paznja