Krštenje

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Али ти си се Бога одрекао... и сикћеш само, и хулиш...
док ти не стигне "опомена"...:cool:
Istina je da u bogove ne verujem, ali verujem u ljude, u prijatelje, porodicu, ljubav, dobrotu, pomoć u nevolji, pa valjda je to neki plus kod davanja žutih kartona. ;)

Да заиста верујеш у све то што си набројао никада не би хулио на Бога - а хула се не опрашта...:cool:

Da ti zaista veruješ u tvog boga, imao bi dovoljno poverenja u njega i dozvolio bi mogućnost da on bolje od tebe zna kako i šta radi.
S obzirom da ti ne dozvoljavaš mogućnost da on čini drugačije od onoga kako si ti zamislio, mislim da bi bilo zanimljivo čuti odgovor na pitanje da li je ograničavanje boga hula, makar to bio i avramski bog. :think:

Kao protestant, verujem da dete treba da se odluci da li zeli i u kojoj crkvi da se krsti.
Ja sam mesane krvi i sam sam izabrao izmedju pravoslavlja i protestantizma kojim cu putem krenuti odn. na koji nacin zelim Bogu sluziti. Krstenje deteta nije garancija da ce dete uzverovati i biti spaseno - a znamo da ce samo verujuci biti spaseni a ne krsteni. Krstenje je obred priznanja da cemo Bogu sluziti a beba ne moze da se izjasni...

Pa spasenje je za one koji uzveruju... Bez vere nema spasenja. To nas uci Biblija - knjiga za koju se i pravoslavne i katolicke i protestantske crkve slazu da je Rec Bozja i temeljna knjiga hriscanske crkve.

pa nije fer da se osoba samim rodjenjem vec zaduzila a nije potpisala ugovor za dozivotnu otplatu nametnutog joj duga...
to ni banke ne rade...
realno - spasenje jeste lisavanje sebe nametnutog nam greha - a jedino zdravorazumno spasenje i posteda sebe je 'spasenje' u vidu ateizma. nema boga, nema problema - ostaje nam razum, sloboda razmisljanja i postavljanja pitanja.

Pa spasenje je za one koji uzveruju... Bez vere nema spasenja. To nas uci Biblija - knjiga za koju se i pravoslavne i katolicke i protestantske crkve slazu da je Rec Bozja i temeljna knjiga hriscanske crkve.

I ti veruješ svemu što piše u Bibliji ? I u srednjem veku su ljudi verovali u sve što im crkva kaže...

Back