Krštenje

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Govece svoj stav namece rogovima, covjek govedo svoj stav drugome namece rijecima.

Naravno. Govedo naviklo na bič veruje da je strah najbolji pokretač. Pa onda izgovara:
Uzivaj, imaces kad i da places od muke, ali ti tad nece biti do mudrovanja kao sto sad pokusavas biti mudar.
ili:
Ne krstiti dijete znaci biti najveci neprijatelj svom djetetu, jer ako umre nekrsteno, slijedi mu odlazak tamo gdje su isli svi ljudski narastaji do Hrista : u pakao! I u paklu ce camiti i cekati opste vaskrsenje. Pa vi izvolite, mudrujte po vasim pametima.

Ne, najbolje je da mudrujemo po tvojim pametima. Jerbo svi smo mi blesavi, a jedino si ti pametan. Ti bre ne znaš kud će da ode autobus ako ne vidiš onu pločicu napred, a znaš kud će ko da ode od ovolikog sveta. :lol:

Pametan i razuman je onaj ko ima Bozji dar da zna za postojanje Boga i ko slusa Boga i ko zivi Bogu po volji.
Ja znam kud ce ko da ode od ovolikog svijeta jer je Bog to kazao, jer to nije moja pamet, nego je to receno iz Bozijih usta prije dvije hiljade goddina.

Pametan i razuman je onaj ko ima Bozji dar da zna za postojanje Boga i ko slusa Boga i ko zivi Bogu po volji.
Ja znam kud ce ko da ode od ovolikog svijeta jer je Bog to kazao, jer to nije moja pamet, nego je to receno iz Bozijih usta prije dvije hiljade goddina.

Pametan je onaj koji ima visok IQ.
Ti svoju pamet i nemaš. Pa ne vidiš da ima i pametnijih i vernijih od tebe, ali se ne rizikuju da kažu ko će kuda. :D

СРПСКЕ СЛАВЕ И ВЕРСКИ ОБИЧАЈИ - Епископ НИКОЛАЈ и протођакон Љубомир Ранковић

Ако ти боље знаш од светог Владике.....

Dok ne očistim, tema ide pod ključ.

edit: kao što sam navela u Akcijama moderatora: nedopustovo je nekog nazivati satanistom zato što ne pripada određenoj veri.
Nema više samo brisanja takvih postova.

немам утисак да ваљано обављаш посао, склањаш пепео а остављаш жар.
несумњиво си свесна тога.

Poslednja izmena:
СРПСКЕ СЛАВЕ И ВЕРСКИ ОБИЧАЈИ - Епископ НИКОЛАЈ и протођакон Љубомир Ранковић

Ако ти боље знаш од светог Владике.....

Kada je rođen taj vladika, a od kada se kuva žito za slave? ;)
Kao što sam već napisao, kuvanje žita za slavu je štetan magijski obred, koji je SPC uvela relativno skoro. Jasan je pokazatelj da narod ne kuva žito za pojedine slave i da se žito kuva za pokojnike.
Ja sam već objasnio simboliku slavskog žita, koje su svesni i oni u SPC, koji su uveli obred kuvanja žita - zato su ga i uveli.
Sve je to deo tendencije da se Srbi odvoje od svojih slava i da SPC ima veći uticaj na njih i da ih podjarmi još više svojim dogmama.

Kada je rođen taj vladika, a od kada se kuva žito za slave? ;)
Kao što sam već napisao, kuvanje žita za slavu je štetan magijski obred, koji je SPC uvela relativno skoro. Jasan je pokazatelj da narod ne kuva žito za pojedine slave i da se žito kuva za pokojnike.
Ja sam već objasnio simboliku slavskog žita, koje su svesni i oni u SPC, koji su uveli obred kuvanja žita - zato su ga i uveli.
Sve je to deo tendencije da se Srbi odvoje od svojih slava i da SPC ima veći uticaj na njih i da ih podjarmi još više svojim dogmama.

Neverovatno , ali moram ponovo da se slozim sa tobom .

Не могу веровати да сте озбиљни....

Још у житију св. Јована евхаитског имамо да је цар Јулијан Одступник хтео да се наруга хришћанима за време Васкршњег поста наредивши да се све намирнице на пијаци попршћу идолском крвљу да би се верни оскрвнили.
Епископу се јави св.Теодор Тирон и посаветује га да свака породица једе оно што има, укува пшеницу и заслади медом.....

Не могу веровати да сте озбиљни....

Још у житију св. Јована евхаитског имамо да је цар Јулијан Одступник хтео да се наруга хришћанима за време Васкршњег поста наредивши да се све намирнице на пијаци попршћу идолском крвљу да би се верни оскрвнили.
Епископу се јави св.Теодор Тирон и посаветује га да свака породица једе оно што има, укува пшеницу и заслади медом.....

И ово је тачно...

Не могу веровати да сте озбиљни...

Slava je živi zavet između sveca i porodice koja ga slavi, a ti svecu prinosiš mrtvo žito.
Šta misliš koji je simbolizam magijskog obreda kuvanja žita? :think:
Ne umem jednostavnije da ti objasnim.

Ovo baš nikakve veze sa slavom nema.
Ako ti ne vidiš razliku između posta i slave i prskanja krvlju namirnica i poštovanja slave, onda je sasvim jasno da ne razumeš zbog čega je pogrešno kuvati žito za slavu.

U nekim krajevima gde nije bilo sveštenika u blizini, morao je narod donese nekuvano žito na 7-10 dana ranije u crkvu da ga osvešta, pa onda da ga uoči Slave ukuva.

Samo malouman bi služio gostima nekuvano žito.....

U nekim krajevima gde nije bilo sveštenika u blizini, morao je narod donese nekuvano žito na 7-10 dana ranije u crkvu da ga osvešta, pa onda da ga uoči Slave ukuva.

Samo malouman bi služio gostima nekuvano žito.....

Па зар не видиш да Цалибурн прича "О МАГИЈИ" - која нема никакве благе везе са кувањем кољива...него са неким ко зна каквим секташима.

школе нас спремају за сутра. одличне беху оне јуче...
за глупост је безбожницима бог изговор.

Da da vidim koliko ove današnje spremaju za sutra... zato ceo svet pokušava
da vrati svoje škole na staro

a za glupost ...nisam ja ta koja veruje da
je jevrejski kradljivac stoke koji je uz to i rob u stvari bog
niti da je isti hodao po vodi...

Poslednja izmena od moderatora:
А тебе изгледа стварно није срамота да пишеш овакве неистине - увек исто... када ћете се дозвати памети:

"...................................................................................
Лако је научити животињу. Лако је научити Простака. Али
је тешко научити онога, који је ненаучен већ постао учитељ
другима.
Кад се човек окрене лицем к Богу сви га путеви воде Богу.
Кад се човек окрене лицем од Бога, сви га путеви воде у
пропаст. Ко се одсудно одриче Бога и речју и срцем тај не
може ништа у животу учинити, што га не би водило његовом
потпуном разорењу, и телесном и душевном.
За то се не жури да тражиш џелата безбожнику. Он га је
нашао сам у себи, поузданијег него што му га сав свет може
дати.
О три предмета не жури да говориш: о Богу - док не утврдиш
веру у Њега, о туђем греху - док се не сетиш свога, и о​
сутрашњем дану - док не сване................................"
ПРАВОСЛАВНА ФИЛОСОФИЈА ЖИВОТА

:zcepanje:
Uh uh uh
pa i ti kao i goranbeograd pošto nemate nikakvu čvrstu osnovu nego samo
onu izmišljenu
čim vam neko iznese činjenice odmah krenete da se