Kriptovalute

I da se podsetimo onih milijardi koje je Bridzvoter uplatio bas na ovaj pad trzista
Oni su se istina zastitili time za svoj portfolio ali je vremenski interval na koji su se opredelili impresivan

Mnogo pre korona virusa, sto vam ukazuje da virus i uticaj na trziste predstavljaju samo mali fragment u balon ekonomiji

Preporucujem knjigu Reja Dalia, bosa tog fonda Principles
Ja sam je citao prosle godine al je sada razumem jako dobro dok posmatram promene trzista i inerciju drzavnih banaka

Danas se o ovoj valuti najvise prica u politicko-ekonomskim sferama...

Ljudi na veliko nesto muvaju, kupuju, preprodaju, zaradjuju...

Ova virtualna valuta se pretvorila u svetsko cudo.

Ne verujem da ce u Srbiji zaziveti...Ne moze da se drzi u slamarici....

Jos mi nije bas sve jasno oko te valute, a vama? :think:
Cahsback, lyconet od oktmovri pusta svoja kripto valuta koja kje ima vrednost od 1e,za 5 godini kazuvat deka kje dostigne okolu 500edo5000e edna nivna kripto valuta

print4.png

ne znam za vas, al ovo je za mene skolski primer hiperinflacije u najavi. ovako nesto sam video samo u knjigama.

ako ne bude pustanja u bankrot nekih prezaduzenih entiteta na trzistu...

ako bude kontrolisanih bankrota kao 2008 i 2009e, i odrze se samo zdrave finansijske strukture uz likvidaciju trulog tkiva, ima nade da nece biti 1929a

bice kontrakcije na srednji i duzi rok uz nikakav rast mozda i 10 godina sledecih necemo preci ranije vrhove, ali...bar nece biti Titanika

i da ne zaboravim, ova grafika je uracunala i onih 50-60 milijardi koje je FED svakog meseca pumpao u medjubankarsko trziste kratkorocnih pozajmica da ublazi anticipirani pad trzista mesecima pre nego se zaista i desio

Prvo ovo nije tema o kriptovalutama.

Ovo je originalna tema o buttcoinu. Koja je vremenom preimenovana u kriptovalute jer je doslo do poplave istih posle buttcoina i imamo evoluciju teme.

Valuta ce biti digitalna i njom cu ja vrsiti transakcije kao i vi. Ali ne ovo sada, jer ovo su nebuloze. Sve osim izvorne ideje je najobicnija prevara.

Ali koncept digitalne ili papirne valute je vezan za ekonomiju kako god okrenes

Buduca vrednost buduce valute ce zavisiti od ovih makro kretanja koja ja povremeno spominjem

O da. Buduca digitalna valuta ce imati vrednost koja fluktuira. Zavisno od stanja ekonomije.

Kina ovih dana poziva na uvodjenje jedne svetske valute. To je ozbiljna materija, sa ozbiljnom ekonomijom koja bi stala iza takvog poduhvata. Uz to pozivaju i druge da se ukljuce. To bi znacilo da se moze ostvariti konsenzus i poverenje. A to je kljuc.

Ta nova potencijalna valuta, ona lako moze biti digitalna. Kripto sto bi vi rekli. Mogli bi uskoro imati evoluciju, mnogo brze nego sto se misli.

Ne buttcoina. Buttcoin je djubre. Kao i ostala postojeca resenja.

Kazem djubre ali ne jer idejno nisu dobra resenja. Cak naprotiv.
Vec u praksi su djubre. Nema nicega iza njih osim potrosnje struje ili cak nema ni toga vec samo par brzih klikova i kreirane zilijarde virtuelnih novcica.

Steta sto jako malo ljudi razume sta pisem, i sta sam postigao.
Steta sto postavljas takva pitanja. Znaci da ni ti nemas siru perspektivu.

Ako ti ne razumeš razliku između kriptovalute i digitalne verzije fiat valute onda je problem u tebi a ne meni.

Jedna svetska valuta je obična glupost ako nije prava kriptovaluta, decentralizovana i sa matematički predefinisanom distribucijom. Dakle nemoguća misija jer to države neće prihvatiti, svaka će hteti kontrolu a neće prihvatiti tuđu.

Ako ti ne razumeš

Dakle nemoguća misija jer to države neće prihvatiti, svaka će hteti kontrolu a neće prihvatiti tuđu.

Oprosti sto sam izdvoji samo deo poruke i skinuo nebitno morao sam da izdvojim ovo da bi moglo da se naglasi

Ovo sto si napisao vec postoji u praksi, zove se € i EU

Dakle ono o cemu se diskutuje medju nekim entitetima na trzistu je prosto prosirenje primera iz prakse na veci skup ucesnika

Tesko je doci do nekog smisla ako se polazi od pogresnih osnova

To su valute blokova, teško da će Rusija, Kina, Indija pa i drugi pristati na oduzimanje finansijske slobode i mehanizama. Videli smo da ni evro ne funkcioniše u praksi, tj funkcioniše samo za Nemačku.

Prvo ovo nije tema o kriptovalutama.

Ovo je originalna tema o buttcoinu. Koja je vremenom preimenovana u kriptovalute jer je doslo do poplave istih posle buttcoina i imamo evoluciju teme.

Valuta ce biti digitalna i njom cu ja vrsiti transakcije kao i vi. Ali ne ovo sada, jer ovo su nebuloze. Sve osim izvorne ideje je najobicnija prevara.

Ali koncept digitalne ili papirne valute je vezan za ekonomiju kako god okrenes

Buduca vrednost buduce valute ce zavisiti od ovih makro kretanja koja ja povremeno spominjem

O da. Buduca digitalna valuta ce imati vrednost koja fluktuira. Zavisno od stanja ekonomije.

Kina ovih dana poziva na uvodjenje jedne svetske valute. To je ozbiljna materija, sa ozbiljnom ekonomijom koja bi stala iza takvog poduhvata. Uz to pozivaju i druge da se ukljuce. To bi znacilo da se moze ostvariti konsenzus i poverenje. A to je kljuc.

Ta nova potencijalna valuta, ona lako moze biti digitalna. Kripto sto bi vi rekli. Mogli bi uskoro imati evoluciju, mnogo brze nego sto se misli.

Ne buttcoina. Buttcoin je djubre. Kao i ostala postojeca resenja.

Kazem djubre ali ne jer idejno nisu dobra resenja. Cak naprotiv.
Vec u praksi su djubre. Nema nicega iza njih osim potrosnje struje ili cak nema ni toga vec samo par brzih klikova i kreirane zilijarde virtuelnih novcica.

Steta sto jako malo ljudi razume sta pisem, i sta sam postigao.
Steta sto postavljas takva pitanja. Znaci da ni ti nemas siru perspektivu.
Иза валуте стоји пре свега поверење, а онда и законска принуда. Ниједна валута се не може јести, нити се од ње могу правити контакти за површине које проводе струју...

Иза валуте стоји пре свега поверење, а онда и законска принуда. Ниједна валута се не може јести, нити се од ње могу правити контакти за површине које проводе струју...
To je zapravo zabluda.

Naime, fiat valute su podbočene isključivo činjenicom da su poreski žetoni.

Raste popularnost bitcoin bankomata diljem svijeta
Bitcoin kriptovaluta

https://www.lider.media/autor/lider-3020
Broj bitcoin bankomata porastao je za 70 posto. Samo prošle godine postavljeno je preko 3100 ‘kriptomata‘ diljem svijeta

Broj bitcoin bankomata diljem svijeta znatno je porastao tijekom prošle godine, kada je postavljeno preko 3100 'kriptomata' diljem svijeta, što upućuje na sve veći interes za kriptovalute.
Popularnost kriptomata je u porastu
Budući da potražnja za ovom vrstom imovine i dalje raste, bitcoin bankomati, poznati i kao BTM, polako ali sigurno pojavljuju se svugdje u svijetu. Podaci otkrivaju da je tijekom protekle godine broj 'kriptomata' u svijetu porastao preko 70 posto.

Do sada je postavljeno više od 7600 'kriptomata' diljem svijeta, koji pružaju potrošačima jednostavan način kupnje i prodaje njihovih bitcoina.
377405.jpg

foto
Čak je i Nigerija, o čemu smo pisali ranije, postavila svoj prvi bitcoin bankomat prošlog mjeseca kao odgovor na sve veće zanimanje i prihvaćanje blockchain tehnologije u zemlji. Blockstale BTM, poduzeće koje stoji iza bankomata za prodaju bitcoina u afričkoj državi, želi distribuirati još 30 novih BTM-ova diljem zemlje, a sve kako bi Nigerija postala afrička država s najvećim brojem BTM-ova.
Vezani članci

I dok na Afriku opada tek manje od 1 posto svih BTM-ova postavljenih po svijetu, zapad nastavlja voditi na ljestvici s više od 80 posto postavljenih 'kriptomata'.
SAD ima više od 5000 postavljenih bitcoin bankomata diljem zemlje, a mnogi operateri prijavljuju značajno povećanje broja transakcija, što znači da ih u tome nije spriječio ni koronavirus, a ni karantena
377406.jpg

Tijekom vremena bitcoin bankomati su osjetili rast popularnosti, a ona je na neki način povezana i s Google pretragama u kojima se najčešće našao bitcoin, što nas dovodi do jasne slike o sve većoj potražnji za vodećom kriptovalutom.

generalbytes_bitcoin_atm_4f8501daeb.jpg

https://www.lider.media/poslovna-sc...rnost-bitcoin-bankomata-diljem-svijeta-131073

Back