KREMANSKO (NE)PROROČANSTVO

Ne verujem u proroke, jer sledim princip slobodne volje. Ali sam i pored toga čitao neka proročanstva, između ostalog i Kremansko proročanstvo. Pre nekoliko godina u Gradskoj biblioteci našao sam izdanje iz 1940. i izdanje iz 1992. godine. Uzeo sam oba, uporedio ih i smejao se do suza. Naime, u izdanju iz 1940. se govori o tome kako su Tarabići sve što su „prorekli“ i pogodili, pa se navode detalji iz istorije itd. Ali se nigde ništa ne govori o budućnosti, recimo nijedna rečenica o Hitleru koji je tada već uveliko orgijao po Evropi. U izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići predvideli i Hitlera i Tita i televiziju i silazak ljudi na Mesec i Hladni rat i šta sve ne... Ali o budućnosti ni reči. A onda sam pročitao knjigu Kremansko neproročanstvo od Voje Antonića i učvrstio se u svom ubeđenju da ljudi (odabrana grupa ljudi) piše a zatim ispunjava proročanstva. Knjigu možete downloadovati ovde:

Ja mislim da je tako sa većinom proročanstava, ili ih prave, ili dopunjuju, ili bar tumače kako kome trenutno odgovara.

Istina nije stvar bilo kakvog dokazivanja (instrumentalnog, filozofskog, intelektualnog) već je stvara stanja svesti same osobe. Svako prihvata za istinu ono što odgovara njegovom stanju sevsti. (Kada kažem stanje ne mislim da je jedno više a drugo niže.)
Da nije tako svi bismo sledili ista učenja, istu religiju, istu politički partiju ili ateizam....
Otuda pitanje da li je Krem. Pror. istina ili ne nije presudno ali može pomoći čitaocu da se dublje zapita i zainteresuje u pravcu istraživanja o samom životu.
Onaj ko stvarno zna šta je ikada bilo i šta će biti o tome nikada neće otvoreno govoriti ili pisati na jedan konkretan način kako bismo možda voleli. Za to postoji dublji razlog....
I pored toga moguće je zaviriti u budućnost koju uistinu kreiraju ljudi, jer imaju slobodnu volju. Ali, mnogo je lakše reći o budućnosti jedne osobe nego cele mase. Lakše je govoriti o budućnosti osobe ako sama osoba nije dovoljno kreativna, nije doboljno samostalna i nije dovoljno odgovorna...
Može se govoriti i o krupnim dogadjajima ali koja bi bila svrha svega toga. Zapravo, to bi narušilo slobodnu volju ljudi i svrhu postojanja života - da čovek ili cela grupa iskusi ono što je i kreirala.
Nije na odmet pogledati knjigu The Modern Day Prophet.
Život suštinski nijednog pojedinca ne lišava saznanja o ključnim dogadjajima koji mu predstoje. Onako kao što postoje znaci obaveštenja i upozorenja na drumu slično postoje "znaci" na životnom putu svake osobe, porodice, nacije, države, planete...Život uopšte nema tajni. Jedina prepreka do spoznaje istine je sama svest čoveka koju pak on sam mora nastojati menjati - ekspandirati.

Poslednja izmena:
Пророчанства постоје. Само треба разликовати: истинита и лажна.
Црква је увек имала пророке и људе надахнуте Духом Светим којима је откривана будућност. Једни од таквих су и Тарабићи: Милош и Митар. Иако простодушни људи и обични пастири, Бог им је откривао будуће догађаје, јер "Бог не гледа ко је ко" и "Дух дише где хоће", како пише у Светом Писму.
Друга је ствар што су неки људи касније извртали њихове речи и у разним издањима убацивали нешто што Тарабићи никад нису изјавили или избацивали по својој вољи нешто да не би се замерили актуелној власти.
Ипак, остале су нетакнуте многе њихове пророчке речи које су потпуно исправне. Помињали су они и Хитлера и Тита, као негативне личности, али су издавачи накнадно то брисали и мењали.
Зна се да постоје на, најмање, три места копије оригиналног преписа Креманског Пророчанства: негде у иностранству, у државном архиву и у приватном власништву. А оригинални препис је у темељу једне куће у западној Србији...
Грех је ругати се пророчким речима и пророцима. Поготово кад то чине неки верници из СПЦ. Иначе, Тарабићи су и погодили да ће архијереји и свештенство СПЦ отпасти у богоодступништво, па зато данас се у СПЦ негирају Тарабићи: јер их Тарабићи разобличише!

Ne verujem u proroke, jer sledim princip slobodne volje. Ali sam i pored toga čitao neka proročanstva, između ostalog i Kremansko proročanstvo. Pre nekoliko godina u Gradskoj biblioteci našao sam izdanje iz 1940. i izdanje iz 1992. godine. Uzeo sam oba, uporedio ih i smejao se do suza. Naime, u izdanju iz 1940. se govori o tome kako su Tarabići sve što su „prorekli“ i pogodili, pa se navode detalji iz istorije itd. Ali se nigde ništa ne govori o budućnosti, recimo nijedna rečenica o Hitleru koji je tada već uveliko orgijao po Evropi. U izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići predvideli i Hitlera i Tita i televiziju i silazak ljudi na Mesec i Hladni rat i šta sve ne... Ali o budućnosti ni reči. A onda sam pročitao knjigu Kremansko neproročanstvo od Voje Antonića i učvrstio se u svom ubeđenju da ljudi (odabrana grupa ljudi) piše a zatim ispunjava proročanstva. Knjigu možete downloadovati ovde:

http://www.paralax.co.yu/kp.htm

E kada sam sada želeo da se uključim u ovu raspravu, hteo sam da naglasim da sam ja pročito verziju koja je izdata negde pedesetih godina prošlog veka u kojoj sam i ja zaključio da su "proročanstva " iz prošlosti veoma precizna a budućnost veoma maglovita.
Jasno je da ljudi izdaju ovu knjigu radi lakovernih, a zarada je motiv.

. U izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići predvideli i Hitlera i Tita i televiziju i silazak ljudi na Mesec i Hladni rat i šta sve ne... Ali o budućnosti ni reči. A onda sam pročitao knjigu Kremansko neproročanstvo od Voje Antonića i učvrstio se u svom ubeđenju da ljudi (odabrana grupa ljudi) piše a zatim ispunjava proročanstva. Knjigu možete downloadovati ovde:

Зар ниси прочитао, да ће у будућности сви Срби стати под једну шљиву. Или оно беше јабуку:think: Но нема везе, волим и шљиву и јабуковачу.

Зар ниси прочитао, да ће у будућности сви Срби стати под једну шљиву. Или оно беше јабуку:think: Но нема везе, волим и шљиву и јабуковачу.
И то је погодио, а то је ово време. Заиста сада има (православних) Срба да стане под једну шљиву. СПЦ је екуменска (јеретичка) а Тарабић је ово говорио проти Захарићу. Обојица су били православни, и кад су говорили о Србима, мислили су на православне а не на екуменисте.

И то је погодио, а то је ово време. Заиста сада има (православних) Срба да стане под једну шљиву. СПЦ је екуменска (јеретичка) а Тарабић је ово говорио проти Захарићу. Обојица су били православни, и кад су говорили о Србима, мислили су на православне а не на екуменисте.

Ништа не брини. Док је босанских владика па и Никанора СПЦ никада неће бити екуменска;)

Dobro si obavešten. Ja i dalje tvrdim da su "proroci" oni ljudi kojima su poznati potezi vladara sveta i imaju dozvolu da ih najavljuju, a slepe narodne mase misle da ih ispunjava neka nadljudska sila.

Zasto govoris tako zajedljivo i gordo kao da je ta ,, masa ,, tek nesto bezvredno sto treba biti potcinjeno nekom vrednijem i ,, prosvetljenom ,,....? A sto se tice proroka pa tu su astrolozi nisu proroci, ali uspesno tumace buducnost.....
pozdrav

Ништа не брини. Док је босанских владика па и Никанора СПЦ никада неће бити екуменска;)
СПЦ је већ деценијама у тешкој јереси екуменизма, а и босанске владике и Никанор су у истој заједници са екуменистима што и њих чини јеретицима.

Nije ti palo na pamet da postoji odabrana grupa ljudi koja odlučuje šta će se i kad obelodaniti narodu? 1940.g. nisu znali kako će Hitlerove aktivnosti uticati na nas, zato nisu ni pustili u štampu deo o Hitleru i Titu.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ma da bas tako... Ja cu za koju godinu da napisem knjigu o svojim prorocanstvima gde cu pomenuti npr. da sam predvidela demonstracije u bg i paljenje ambasade, ali namerno nisam htela to da kazem ranije da me vlasti ne bi uhapsile i proglasile ludakom...
Slepo verujes, a to nikako ne valja...

Upravo sam procitala knjigu istog autora pod nazivom " Da li postoje stvari koje ne postoje" i mogu reci da me je odusevila. Iako sam ranije bila pomalo sujeverna ovaj izuzetni autor je srusio mnoge moje zablude. Svakako cu procitati i ovu knjigu, ali bi takodje procitala i Kremansko prorocanstvo pa da mogu da uporedim...

Ne može da kaže zato što niko ne zna šta će se desiti u budućnosti, jer budućnost nije određena i zacrtana, već zavisi od slobodne volje svih nas. Masonski red B Nai B Rith piše proročanstva, naručuje ih, zatim ih ispunjava, a slepe narodne mase misle da ih ispunjava neka nadljudska sila...

Mora da postoje poprilicno godina, obzirom da su sveti Jovan Bogoslov i sveti Malahije radili za njih?

Back