КРЕАЦИОНИЗАМ

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ У ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ УКЉУЧИ:

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И КРЕАЦИОНИЗАМ

• САМО ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ

• САМО КРЕАЦИОНИЗАМ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли ти стварно мислиш да на овај начин можеш "убити Бога у народу"???:roll:

Ne obraćam se narodu. Ovde ima cca 50 komata ljudi koji diskutuju i baš bih bio budala kada bih poverovao da mogu da izmenim mišljenje bilo koga od njih. :D

Jednostavno sam izneo svoje mišljenje. Mož i da ne bude tačno (teoretski, narafno :mrgreen:).
Al mi se čini da tebe sad žulja što sam u pravu ili ne vidiš zašto nisam u pravu, il vidiš a ne možeš da dokažeš.
Jerbo, da je drugačije reko bi mi što ja to nisam u pravu. Budi pošten pa priznaj da klinci koji danas izlaze iz škole imaju sve manje pojma o bilo čemu.
Ne znam kolko si mator, al iz moje matore perspektive kvalitet je tako opao da više nije ni žalono. Smešno je.

Да ли ти стварно мислиш да на овај начин можеш "убити Бога у народу"???:roll:

Zar se avramski bog uči u školama, eremita? :lol:

Ovo nikako ne stoji, jer ja sam ucila i Darvinovu teoriju, pa mi to nije smetalo da odaberem ono najbolje od oba. Osim toga, u biologiji je tek jedan mali deo Darvinova teorija, a mnogo veci deo opisuje strukturu zivih organizama.
:rtfm:

Da si je učila ne bi je zvala "Darvinova" teorija, baš kao što ne bi mislila da se bavi stenama, a da si zaista odabrala najbolje od oba bili bi smo pošteđeni makar tvojih gluposti koje si do sada napisala.
Drugim rečima, polako počinješ da se krećeš eremitinom omiljenom oratorskom tehnikom - laži. ;)

Ovo nikako ne stoji, jer ja sam ucila i Darvinovu teoriju, pa mi to nije smetalo da odaberem ono najbolje od oba. Osim toga, u biologiji je tek jedan mali deo Darvinova teorija, a mnogo veci deo opisuje strukturu zivih organizama.

Bio jedan komitet koji je teo da napravi konja uzimajući najbolje delove ponuđenih rešenja.
I tako je nastala kamila. :)

Inače, u pravu si. Darvinova teorija kao posebna tema uči se malkice. Međutim, možeš li zamisliti na šta bi ličila biologija da nismo svesni srodnosti između različitih životinjskih i biljnih vrsta? Učili bismo pojedine organizme bez ikakve veze, jer po kreacionizmu oni i nemaju veze. Danas nam ove sličnosti (koje recimo izučava komparativna anatomija) izgledaju očigledne. No, koliko bi bila očigledna da nije bilo radova ranijih istraživača?

Svojevremeno si pitala kakve veze ima medicina sa teorijom evolucije.
Evo ti jedan primer. Da nismo svesni povezanosti životinjskih vrsta međusobno i sa čovekom, teško da bismo eksperimentisali na životinjama ne bismo li našli lekove za ljude.
Ili bismo ograničili eksperimente na odokativne sličnosti, ne uzimajući u obzir mnogo dublje i složenije sličnosti koje omogućavaju da se znanja stečena o nižim bićima primenjuju u humanoj medicini.

Uzgred, kreacionisti su bučni pa izgleda da ih je mnogo. Ipak, ima li ikakav rad od praktične vrednosti kojim su oni zadužili čovečanstvo? :confused:

Bio jedan komitet koji je teo da napravi konja uzimajući najbolje delove ponuđenih rešenja.
I tako je nastala kamila. :)

Inače, u pravu si. Darvinova teorija kao posebna tema uči se malkice. Međutim, možeš li zamisliti na šta bi ličila biologija da nismo svesni srodnosti između različitih životinjskih i biljnih vrsta? Učili bismo pojedine organizme bez ikakve veze, jer po kreacionizmu oni i nemaju veze. Danas nam ove sličnosti (koje recimo izučava komparativna anatomija) izgledaju očigledne. No, koliko bi bila očigledna da nije bilo radova ranijih istraživača?

Svojevremeno si pitala kakve veze ima medicina sa teorijom evolucije.
Evo ti jedan primer. Da nismo svesni povezanosti životinjskih vrsta međusobno i sa čovekom, teško da bismo eksperimentisali na životinjama ne bismo li našli lekove za ljude.
Ili bismo ograničili eksperimente na odokativne sličnosti, ne uzimajući u obzir mnogo dublje i složenije sličnosti koje omogućavaju da se znanja stečena o nižim bićima primenjuju u humanoj medicini.

Uzgred, kreacionisti su bučni pa izgleda da ih je mnogo. Ipak, ima li ikakav rad od praktične vrednosti kojim su oni zadužili čovečanstvo? :confused:

Ma taman posla, niko ne porice srodnost organizama u tom smislu...da se ne bi mogli vrsiti eksperimenti...Ali to jos ne znaci da treba da se prizna T.E., jer to su sve "duse", zato se i uporedjuju i vrse eksperimenti.

A sto se tice kreacionisticke literature, zaista ne znam.

Bez uvrede ali moje zapazanje koje sam izveo na osnovu onog sto pises ovde,tvoje slabe memorije koju pokazujes,kao i veliku nezainteresovanost za znanjem, jeste da to sto si ti ucila nisi i naucila. Ili kako bi nas narod rekao izvetrelo ti je,na jedno uslo a na drugo izaslo,tako je obicno kad se nesto buba bez volje i zelje da se nauci.

Bez uvrede ali moje zapazanje koje sam izveo na osnovu onog sto pises ovde,tvoje slabe memorije koju pokazujes,kao i veliku nezainteresovanost za znanjem, jeste da to sto si ti ucila nisi i naucila. Ili kako bi nas narod rekao izvetrelo ti je,na jedno uslo a na drugo izaslo,tako je obicno kad se nesto buba bez volje i zelje da se nauci.

Ja sam to sa velikom voljom i zainteresovanoscu ucila, ali jeste izvetrelo znanje; a ponajmanje mi je stalo da me ovde na forumu neko "uci".:cool::rtfm:

Ne obraćam se narodu. Ovde ima cca 50 komata ljudi koji diskutuju i baš bih bio budala kada bih poverovao da mogu da izmenim mišljenje bilo koga od njih. :D

Jednostavno sam izneo svoje mišljenje. Mož i da ne bude tačno (teoretski, narafno :mrgreen:).
Al mi se čini da tebe sad žulja što sam u pravu ili ne vidiš zašto nisam u pravu, il vidiš a ne možeš da dokažeš.
Jerbo, da je drugačije reko bi mi što ja to nisam u pravu. Budi pošten pa priznaj da klinci koji danas izlaze iz škole imaju sve manje pojma o bilo čemu.
Ne znam kolko si mator, al iz moje matore perspektive kvalitet je tako opao da više nije ni žalono. Smešno je.

Али, буди и ти поштен па реци да ли је ово лаж:

07.јула 2001.године

Ministarstvo je
planiralo da veonauku uvede u skolskoj 2002/ 2003. godini. Naime, za ovuskolsku godinu Ministarstvo prosvete spremalo je prvi reformski paketkoji se sastoji od elemenata rasterecenja nastavnih planova i programa,borbe za kvalitet i stabilizaciju sistema koji je prema recima Knezevica"10 godina bio u potpunom ludilu, i koji je trebalo vratiti u normalnufunkciju gde cas traje 45 minuta i gde se zna sta je cas a sta odmor".

Исте те године, тј.2003. наша држава је потписала *ебену Болоњску декларацију:

А то шта садржи та Болоњска декларација осим болесноумних експеримената "ин виво" нећу ни да коментаришем јер се потуно слажем са тобом да је ниво образовања сведен на такву меру да производи "мале дебилне потрошачке медиокритете" смештене у кавезима квази-држава под контролом ЕУ.

Али одакле ти идеја ДА ЗБОГ БОЛОЊСКЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ која је донела стварни и драстични пад образовања ОПТУЖИШ ВЕРОНАУКУ КОЈА ЈЕ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТ И УОПШТЕ НЕ ИДЕ У ПРОСЕК ОЦЕНА ??? Не смем ни да напишем шта бих радио тадашњем "министру" Кнежевићу - а ти се запитај ЧИЈИ ЈЕ ОН БИО и ко је он уопште!!!
icon8.gif

Веронаука са нивоом образовања других предмета НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ.

Ma taman posla, niko ne porice srodnost organizama u tom smislu...da se ne bi mogli vrsiti eksperimenti...Ali to jos ne znaci da treba da se prizna T.E., jer to su sve "duse", zato se i uporedjuju i vrse eksperimenti.

A sto se tice kreacionisticke literature, zaista ne znam.

Ne govorimo o istim stvarima.
"Srodnost organizama" nastala je zbog evolucije.

Ne govorim o literaturi. Kažem da je doprinos kreacionista nauci (ne veronauci) nepostojeći. Njihova buka je oko toga šta navodno nije tačno u nauci. Međutim, njihov konkretni doprinos je nikakav.

Ја? Какве "јереси"? Знаш ли ти уопште шта је јерес и ко је јеретик?
icon8.gif

Знаш ли ти уопште КО ОДЛУЧУЈЕ о томе шта је јерес ???
icon8.gif

SPC.
A ti odstupas od ucenja SPC, kao sto sam i dokazao.

"Glas javnosti", 9. septembar 2004.
I svetska javnost reagovala na potez srpskih vlasti da se ne izučava Darvinova teorija

Odluka ministarke prosvete Ljiljane Čolić o izostavljanju Darvinove teorije iz nastavnih planova i programa za biologiju u osmom razredu odjeknula je ne samo u domaćoj, već i u svetskoj javnosti, a polemika je u roku od 48 sati prevazišla ne samo školske, već i državne granice.

U celu polemiku uključila se posredno i SPC. Prema informaciji koju je prenela Beta, predsednik Srpske pravoslavne crkve za pripremu programa verske nastave episkop braničevski Ignjatije još pre tri godine je kazao da nastava verounauke nije kontradiktorna nastavi iz drugih naučnih disciplina i to potkrepio upravo primerom Darvinove teorije.

Али, буди и ти поштен па реци да ли је ово лаж:

07.јула 2001.године

Ministarstvo je
planiralo da veonauku uvede u skolskoj 2002/ 2003. godini. Naime, za ovuskolsku godinu Ministarstvo prosvete spremalo je prvi reformski paketkoji se sastoji od elemenata rasterecenja nastavnih planova i programa,borbe za kvalitet i stabilizaciju sistema koji je prema recima Knezevica"10 godina bio u potpunom ludilu, i koji je trebalo vratiti u normalnufunkciju gde cas traje 45 minuta i gde se zna sta je cas a sta odmor".

Исте те године, тј.2003. наша држава је потписала *ебену Болоњску декларацију:

А то шта садржи та Болоњска декларација осим болесноумних експеримената "ин виво" нећу ни да коментаришем јер се потуно слажем са тобом да је ниво образовања сведен на такву меру да производи "мале дебилне потрошачке медиокритете" смештене у кавезима квази-држава под контролом ЕУ.

Али одакле ти идеја ДА ЗБОГ БОЛОЊСКЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ која је донела стварни и драстични пад образовања ОПТУЖИШ ВЕРОНАУКУ КОЈА ЈЕ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТ И УОПШТЕ НЕ ИДЕ У ПРОСЕК ОЦЕНА ??? Не смем ни да напишем шта бих радио тадашњем "министру" Кнежевићу - а ти се запитај ЧИЈИ ЈЕ ОН БИО и ко је он уопште!!!
icon8.gif

Веронаука са нивоом образовања других предмета НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ.

Pojma nemam. Al verujem ti na reč.

Što se tiče veronakuke, rekao sam zašto smatram da je pogubno uticala na nivo ostalih predmeta.

Oko evropskog školskog sistema... Nedavno sam imao prilike da vidim evropske "PISA" testove za osnovce. Ukoliko neka škola uspeva da pripremi đake tako da uspešno prođu na ovakvom testu, onda je to za mene super-škola. Makar pripremala potrošačke mediokritete. :)

On se pre svega obracao tebi i tvojim istomisljenicima, e sada sto vi mislite da su vasi stavovi isti kao i stavovi SPC to je drugo pitanje.
Vi ne priznajete SPC i njene zvanicne stavove.
Tebe bas briga za ovo sto Ignjatije prica ?

Па то што Игњатије прича ја сам написао бар 500 х - али су ме и даље пљували, јер није њима циљ МИР него РАТ са Веронауком, а протестантски креационисти су само изговор да напљују Православље...

Додуше истине ради, Игњатије није дао "званични став СПЦ" - ЈЕР ЈЕ ЗВАНИЧНИ СТАВ И САМО АКО ЈЕ У ОБЛИКУ ЗВАНИЧНОГ САОПШТЕЊА ... све остало су лични ставови на које владике свакако имају право.

Па то што Игњатије прича ја сам написао бар 500 х - али су ме и даље пљували, јер није њима циљ МИР него РАТ са Веронауком, а протестантски креационисти су само изговор да напљују Православље...

Додуше истине ради, Игњатије није дао "званични став СПЦ" - ЈЕР ЈЕ ЗВАНИЧНИ СТАВ И САМО АКО ЈЕ У ОБЛИКУ ЗВАНИЧНОГ САОПШТЕЊА ... све остало су лични ставови на које владике свакако имају право.

Mito, takvi ljudi postoje.
Dokaz za to ste ti i tvoji istomisljenici.
Vi nista ne znate o TE, niti o mnogobrojnim, vise nego transparentnim saznanjima i dokazima u oblasti porekla coveka. Tu i tamo ste nesto naculi, to vas zabavlja, smesno je sa vase tacke gledista, jer, zbog cega bi se neko mucio(badava), kada postoji Bog, i on je sve sve stvorio. Ti naucnici, trose zabadava MILIJUNE dolara, kako si i sam rekao.
Sa druge strane cenite Teslu, naravno.
Niko ne pljuje po pravoslavlju. Samo ukazujemo na cinjenice.

Lepo pise da se oglasio SPC. Ignjatije je bio PR zato sto je to njegov reon.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back