КРЕАЦИОНИЗАМ

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ У ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ УКЉУЧИ:

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И КРЕАЦИОНИЗАМ

• САМО ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ

• САМО КРЕАЦИОНИЗАМ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti si ishla na takmichenje iz biologije i bila treca? Od koliko uchesnika? Tri? :mrgreen:
Sumnjash u Teoriju Evolucije koja je deo biologije kao shto je teorija verovatnoce za matematiku...
facepalm-1.gif

U osnovnoj shkoli wunderkind, na forumu primer mediokriteta(mozda laskam?).
Shta se desilo pa si toliko stvari pozaboravljala i/ili izgubila interesovanje? Ili si mozda selektivno povrshna kada su u pitanju stvari koje se tebi lichno ne svidjaju... :think:

да ли ти знаш како изгледа уџбеник из биологије за 7 и 8 разред?

Ti si ishla na takmichenje iz biologije i bila treca? Od koliko uchesnika? Tri? :mrgreen:
Sumnjash u Teoriju Evolucije koja je deo biologije kao shto je teorija verovatnoce za matematiku...
facepalm-1.gif

U osnovnoj shkoli wunderkind, na forumu primer mediokriteta(mozda laskam?).
Shta se desilo pa si toliko stvari pozaboravljala i/ili izgubila interesovanje? Ili si mozda selektivno povrshna kada su u pitanju stvari koje se tebi lichno ne svidjaju... :think:

Nisam se ni interesovala za T.E., morala sam da je ucim...eeej!:roll:
P.S. Otisla sam na drustvene nauke.:cool:

Пих..... нема одговора, а око поноћи морам да идем.........

Биологија 7 разред ОШ

КРЕНИМО ОД ПОЧЕТКА

Научници претпостављају да је живот на Земљи настао пре око 3,8 милијарди година. Наравно да не може са сигурношћу да се тврди како је настала прва праћелија, предак свих нас, али на основу експеримената, који су имитирали услове који су тада владали на Земљи, може да се створи слика о томе како су текли процеси настанка живота.

Затим бла, бла још 6 редова са сликама са стране.

Даље, друга лекција

ПОРЕКЛО И ЕВОЛУЦИОНА ИСТОРИЈА ЧОВЕКА

У доба владавине диносауруса сисари су били представљени малом групом релативно сситних животиња активних ноћу. Након масовног изумирања диносауруса, пре 65 милиона година, сисари су почели да се шире и насељавају средине које су им биле недоступне. Примате су населиле дрвеће.

па онда још два пасуса један од 8 редова и други закључни од 4 реда.

то је све о настанку и еволуцији у биологији коју деца данас уче.

за две,три године избациће и то мало што су нашкрабали ради реда и да најзад почну децу да уче о стварној грађи биологије, а не да је овако скрнаве.

а ово је по новом систему школовања 24. јул 2009. год. број 650-02-00178/2009-06 Министарство просвете РС

ISBN 978-86-17-16041-6

заборавих да напоменем да постоји још једна илустрација
пошто немам скенер полушаћу да опишем.
слика је у тзв ланцу

први део два мајмуна на грани; испод текст (пре 20 милиона година, Африку је насељавао први човеколики мајмун)
други део један мајмун држи се за грану (пре 10 до 5 милиона година, долази до одвајања развојних линија човеколиких мајмуна и људи)
затим три, још увек мајмун - аустралопитекус затим хомоеректус, неандерталац, хомо сапијенс и данашњи човек.

да би било једноставније ево описа

Poslednja izmena od moderatora:
Фино, баш су лепо средили школство... да лиферују медиокритете...

И после таквог часа биологије да дође поп и да каже децо све је то
ИСТИНА што је предавао профа биологије...

smil436954875464b.gif

И после таквог часа биологије да дође поп и да каже децо све је то
ИСТИНА што је предавао профа биологије...

smil436954875464b.gif

ili jos bolje
poslje takvog casa dodje pop i kaze :
"deco sve je to pogresno.
mi smo u stvari svi nastali kao nusprodukt
incestuoznog orgijanja jedne srecne familije"
:)

ili jos bolje
poslje takvog casa dodje pop i kaze :
"deco sve je to pogresno.
mi smo u stvari svi nastali kao nusprodukt
incestuoznog orgijanja jedne srecne familije"
:)

Чекај кенеди, па ниси ваљда толико пролупао да не видиш да лекције биологије за 7. и 8. разред НЕ ВРЕДИ НИ ПИШЉИВОГ БОБА... човече, скини повез са очију...а осим тога у уџбенику пише да је Земља стара 3,8 милиЈона година - а ови овде научЕЊаци су помињали неке друге цифре, чини ми се 4,5 милиЈона... и такво образовање ће да за резултат има да дете неће знати ни биологију а можда ни веронауку - што је савршени плен "за ловце на душе".

Poslednja izmena:
ee a sta se desilo sa onim bukvarom za prvake?
slovo C - crkva
ko ne ide u crkvu taj treba kod doktora..

ili tako nesto
jel to bilo neko zezanje ili je taj bukvar bio u upotrebi ?

Тај буквар никада и нигде није био у употреби - али је тачно да је неко био направио један такав модел.

E, svasta, nisam znala...Ma dzumbus su napravili od tog skolstva, sta da se radi...:ok:

ништа деца ме питају, а ја не знам шта да им кажем, али видим по њима да им се не свиђа та прича да је човек настао од МАЈМУНА.
и шта је било још занимљиво учили су о "простој" ћелији, па ме један од њих пита како бре тата ова проста деоба ћелија тако компликована(:hahaha:), не знам сине нек ти наставница објасни.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back