_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Ne. Ja istrazujem...
A neko veruje da su drugi narodi prepisivali od Jevreja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne. Ja istrazujem...
И сада си ти забринут за СПЦ зато што си атеиста а онај Цалибурн зато што је паганин а Зазјавало зато што је комуниста...е, свашта...![]()
Ако мже укратко (и без сличица и дијаграма)

Pa mora biti da ipak ima. Uzgred, navedi mi neku kreacionisticku literaturu, pa da vidimo...
Да не будем опширан,укратко - ако тзв."научно образовани" теолози буду народу у цркви уместо црквене проповеди проповедали ОНО ШТО ЈА ИМАМ ПРИЛИКЕ ДА ЧИТАМ ДА ВИ "ПРОПОВЕДАТЕ" - има поп да добије батине... као што су неки верници већ правили џубус по црквама због измене старог начина литургије јер су прочитала да таква ОДЛУКА надлежних црквених власти не постоји! Са чиме ви хоћете да се играте?
Да попови БУДУ ВАШИ "ПРОПОВЕДНИЦИ"...о, Господе Боже ???
I mene bas zivo interesuje odgovor na ovo pitanje , a Endonukleaza nikako da se udostoji da odgovori, da li se pokajao, da li se stidi...ne znam...

Na zvaničnim sajtovima SPC stoji kreacionistička propaganda, a pojedini pravoslavni vernici su u velikoj svađi sa naukom i naučnicima, što se jasno vidi iz tvojih poruka na ovoj temi i poruka koje je pisao BOKYSTAMY.
Setimo se svih laži i izmišljotina koje si izneo do sada što direktno tvojim rečima, što kroz tekstove koje si citirao.
Po meni, jedna od najgorih i najsramnijih podvala i obmana je ona sa proganjanjem vernika od strane Staljina, zbog teorije evolucije.
Taj isti Staljin je poslao na hiljade naučnika u smrt i desetine hiljada porgnao u Sibir, zato što su se slagali sa tvrdnjama teorije evolucije... i to naučnika koji su većinom bili pravoslavci.
Da li ti je palo na pamet da priznaš svoju grešku? Da se izviniš zbog pljuvanja po žrtvama istog onog terora, koji kada je usmeren protiv vernika koji nisu naučnici, iste predstavlja kao mučenike?
Nije, eremita, nastavio si po starom, da vređaš čitavu naučnu zajednicu i pri tome još besramno lažeš tvrdeći da imaš poštovanja prema nauci.
Svega toga ne bi bilo kada bi SPC objavila da smatra da je teorija evolucije tačna.
.

Ја теби нисам крив што си због уображености ментално кратковид и не капираш да ви не можете да се поставите у односу на друге људе као посебни само зато што се бавите науком, да друге људе називате глупацима, примитивцима, необразованим, затуцаним и шта све не још, јер сте и ви сасвим обични људи а не "свете краве"... "како сејеш - тако и жањеш!" У сваком случају твој изнети закључак је промашај јер уопштаваш. Убеђен сам да нису сви људи који се баве науком Еразмо Дарвин (иначе мислим да је он већи од свог унука јер је тај чича причао о "капљици"), нису сви ни Тесла ни Пупин ни Милутин Миланковић. Као што и сви монаси нису свети људи а многи јесу.
Верујем да је забринут - али мислим да је изабрао погрешан приступ и начин да се проблем који он види реши. Пре свега ако је тачно оно што је он написао а потом није хтео да објашњава - потпуни суноврат цивилизације је веома близу... и ту нема било какве помоћи нити ће било ко да се спасе признавањем Т.Е. - ако је тачно оно што је изнео - ТО ЈЕ КРАЈ..... нема више..
Nije problem u tumacima koji znaju teoriju evolucije, problem u onima koji NE ZNAJU teoriju evolucije, kao ti i onda je nakaradno tumace.Како било коме може да помогне делање и прича У КОРИСТ СОПСТВЕНЕ ШТЕТЕ? Овако како сам прочитао од вас неколико да тумачите Т.Е. - то не
би било прихваћено ни у зоолошком врту - значи ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТУМАЧИМА
а можда не у самој Т.Е. Неће бити никаквог "ширења мржње против науке"
уколико научници то сами не буду изазвали. Свесни и прибрани људи неће
дозволити злоупотербу науке против човечанства - у то сам сигуран, ма по
коју цену.
Нисам ја случајно поставио ону причу О МОРАЛУ, а ускоро ћу и о СМИСЛУ...
није случајно.
п.с. Хвала ти на оном комплименту да "ниси скоро видео већег лицемера" од мене. Али сада нема оног дежурног мода да обрише ову увреду.
Па корецимо тебе овде може да узима за озбиљно - погледај само шта пишеш и још очекујеш да те неко поштује. Извини, али ја теби не би оставио ни 2 козе да причуваш а камоли да узимам за озбиљно оно што ти овде износиш.
Хоћеш да кажеш и да тврдиш ДА СУ РУСКИ НОВОМУЧЕНИЦИ НАВЕДЕНИ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ И НАСЛИКАНИ НА ИКОНАМА ИЗМИШЉОТИНА
И ЛАЖ???
Иначе први пут сам овде чуо да је Стаљин прогонио научнике - зашто то није
озбиљније презентовано и у јавности ??? И не разумем како то може бити да је убијао свештенике јер нису признавали Дарвина а научнике зато што јесу ???
Шта је то "научна заједница"... прилично релативан појам.......![]()
Ne znam zasto se smejete? Ja sam slucajno pomenula Noja i druge religije, a vi kroz svoju kritiku i "duhovite doskocice" izgleda da upravo potvrdjujete postojanje Noja kao zajednickog pretka cak i u drugim religijama (ili mitologijama, zavisno od stepena razvijenosti te civilizacije)...![]()

Pa makar sam je procitao,a naravno i kontra tvrdnje , za razliku od nekih.

Samo se ti segaci. Pravda gmize ali stize.....
Bogu je sve moguce, pa i da zaustavi sunce , jer ga je i pokrenuo.

Nisu, ali ne rekoh da padaju , nego ako crkva prizna neke stvari , onda ...ili ,,...il
1. До каквих налаза тј.чињеница је дошла наука:
iz polja neuronauka, po pitanju strukture ljudskog uma,
porekla i strukture morala, prirode svesti, ???
Да попови БУДУ ВАШИ "ПРОПОВЕДНИЦИ"...о, Господе Боже ???
Ne može ukratko, zato i ne ulazim u ovu diskusiju.
Ako te zaista zanima, preporučujem ti knjige Rite Karter ("Mapping the Mind", "Exploring Consciousness", "Multiplicity"). Jonah Lehrer takođe ima lep opis ("How we Decide"). Na polju neuroetike, tu je knjiga Majkla Gazanige, "The Ethical Brain". A ako želiš uvid u izvor mnogih svojih stavova, pogledaj Burtonovu knjigu "On Being Certain".
No, sumnjam da te zanima dalje od "koju rečenicu mogu da upotrebim da napadnem ovog neprijatelja, koga doduše samo ja vidim"...
Caliburn;11133686]
Makar si je pročitao.
Mogu li znati u kojoj knjizi si je pročitao?![]()
Ako tražiš moje advokatske usluge, moram ti skrenuti pažnju da sam veoma zauzet, ali ću te preporučiti advokatskoj kancelariji koja se stara o pravnoj strani mojih poslova.

Znači, BOKYSTAMY, ti misliš da se Sunce okreće oko Zemlje, pa je avramski bog zaustavio Sunce?!
Samo ti piši, jer svakom svojom porukom sve više demonstriraš koje su negativne posledice bukvalnog tumačenja Svetog pisma.![]()
Sve vreme ti objašnjavamo da nije "ili-ili".![]()
Ја теби нисам крив што си због уображености ментално кратковид и не капираш да ви не можете да се поставите у односу на друге људе као посебни само зато што се бавите науком, да друге људе називате глупацима, примитивцима, необразованим, затуцаним и шта све не још, јер сте и ви сасвим обични људи а не "свете краве"... "како сејеш - тако и жањеш!" У сваком случају твој изнети закључак је промашај јер уопштаваш.
Верујем да је забринут - али мислим да је изабрао погрешан приступ и начин да се проблем који он види реши. Пре свега ако је тачно оно што је он написао а потом није хтео да објашњава - потпуни суноврат цивилизације је веома близу... и ту нема било какве помоћи нити ће било ко да се спасе признавањем Т.Е. - ако је тачно оно што је изнео - ТО ЈЕ КРАЈ..... нема више..

Како било коме може да помогне делање и прича У КОРИСТ СОПСТВЕНЕ ШТЕТЕ?
Овако како сам прочитао од вас неколико да тумачите Т.Е. - то не би било прихваћено ни у зоолошком врту - значи ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТУМАЧИМА а можда не у самој Т.Е.
Неће бити никаквог "ширења мржње против науке" уколико научници то сами не буду изазвали. Свесни и прибрани људи неће
дозволити злоупотербу науке против човечанства - у то сам сигуран, ма по
коју цену.

Нисам ја случајно поставио ону причу О МОРАЛУ, а ускоро ћу и о СМИСЛУ... није случајно.

п.с. Хвала ти на оном комплименту да "ниси скоро видео већег лицемера" од мене. Али сада нема оног дежурног мода да обрише ову увреду.

Па корецимо тебе овде може да узима за озбиљно - погледај само шта пишеш и још очекујеш да те неко поштује. Извини, али ја теби не би оставио ни 2 козе да причуваш а камоли да узимам за озбиљно оно што ти овде износиш.
Хоћеш да кажеш и да тврдиш ДА СУ РУСКИ НОВОМУЧЕНИЦИ НАВЕДЕНИ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ И НАСЛИКАНИ НА ИКОНАМА ИЗМИШЉОТИНА И ЛАЖ???
Иначе први пут сам овде чуо да је Стаљин прогонио научнике - зашто то није озбиљније презентовано и у јавности ???
И не разумем како то може бити да је убијао свештенике јер нису признавали Дарвина а научнике зато што јесу ???

Шта је то "научна заједница"... прилично релативан појам.......![]()
Ne može ukratko, zato i ne ulazim u ovu diskusiju.
Ako te zaista zanima, preporučujem ti knjige Rite Karter ("Mapping the Mind", "Exploring Consciousness", "Multiplicity"). Jonah Lehrer takođe ima lep opis ("How we Decide"). Na polju neuroetike, tu je knjiga Majkla Gazanige, "The Ethical Brain". A ako želiš uvid u izvor mnogih svojih stavova, pogledaj Burtonovu knjigu "On Being Certain".
No, sumnjam da te zanima dalje od "koju rečenicu mogu da upotrebim da napadnem ovog neprijatelja, koga doduše samo ja vidim"...
.
Advokat, a ima pristup laboratoriji?![]()
Ja ti rekoh sta rekoh, a ti razmisli
Ali nisi u pravu.

Dobro, ali ne mozes ni ti tako - dodjes, pa odes...!
Posejao si ljubopitljivost, a imas i naviku da pises "nadugacko", pa mogao bi zaista da to objasnis, jer si to prvo napisao meni.
Iz mnogih razloga.Caliburn;11134207]I pošto si to pročitao smatraš da teorija evolucije nije tačna?
Zašto?
Sada pročitaj ponovo i videćeš da nigde ne piše da sam ja advokat.![]()

Gde sam napisao da se sunce okrece oko zemlje?Bolje bi bilo da ti razmisliš, a još bolje da uzmeš knjigu u šake i naučiš nešto, a ne da tvrdiš da se Sunce okreće oko Zemlje.![]()
Opet gde ja tvrdim da se sonce okrece oko zemlje?Ah, ja nisam u pravu, teorija evolucije nije tačna, i Sunce se vrti oko Zemlje?
Samo nastavi!
Posle tvojih i eremitinih postova teško da će ostati ijedan obrazovani pravoslavac na ovom podforumu... skloniće se da ih ne povezuju sa vama.![]()

Фино... и ти на моје просто питање одговараш са насловима пет књига - а уједно живиш у уверењу да би поп могао то верницима лепо да објасни када им чита Оче наш.???
Како - осим да нешто масно лаже???
То би личило на ону ужасну причу о томе КАКО ЖИВОТИЊЕ У КЛАНИЦАМА ТРЕБА ПРЕ КЛАЊА ОПУШТАТИ...ДОВЕСТИ ИХ У СТАЊЕ ДА СЕ НЕ ПЛАШЕ.. ЈЕР ОНДА ЈЕ ТО КАО ХУМАНО КЛАЊЕ....
Ти си нешто написао...то што си написао су ужасне ствари... и сада не желиш то даље да објашњаваш, и шта сада осим да мени остаје да слободно тумачим оно што си ти као човек који се бави науком написао??? А после ћеш се бунити и ти и твоји јуришници зато што сам ја то слободно протумачио ???

Фино... и ти на моје просто питање одговараш са насловима пет књига - а уједно живиш у уверењу да би поп могао то верницима лепо да објасни када им чита Оче наш.???
Како - осим да нешто масно лаже???
Ти си нешто написао...то што си написао су ужасне ствари...
и сада не желиш то даље да објашњаваш, и шта сада осим да мени остаје да слободно тумачим оно што си ти као човек који се бави науком написао??? А после ћеш се бунити и ти и твоји јуришници зато што сам ја то слободно протумачио???

Dakle materija misli, zna, oseca, prepoznaje, stvara, pati, place.
Opasni su psiholozi, ali i oni se razvode![]()
Dakle materija misli, zna, oseca, prepoznaje, stvara, pati, place.
Opasni su psiholozi, ali i oni se razvode![]()
=endonuclease;11134471]Zašto je ovo čudnija ideja od ideje da "nematerija" misli, zna, oseća, prepoznaje, stvara, pati, plače...?
Takođe, ako ti se ne sviđaju zaključci, imaš li alternativno objašnjenje za podatke?
I neuronaucnici se razvodeOvo je čista neuronauka - ne psihologija.

To jest: "Gle! I mrtvi ljudi mogu da imaju puls"![]()

Iz mnogih razloga.
Sve jedno![]()
Gde sam napisao da se sunce okrece oko zemlje?
...
Opet gde ja tvrdim da se sonce okrece oko zemlje?
Bogu je sve moguce, pa i da zaustavi sunce , jer ga je i pokrenuo.
A da nije tacna to nije, jer je izmisljotina debela![]()