Uf, a bilo je tako teško pretpostaviti da će toga biti.

Cilj je utvrđivanje
kako mozak donosi odluke i da li je svestan svojih odluka, procesa koji su doveli do odluka i stimulusa koji utiču na odluke.
Zbog čega je to pogrešan cilj?

Gde je tu negacija i šta se negira?
Ако ти направиш план или не знам како ви то стручно зовете - да би добио средства за испитивање ти мораш да наведеш ЦИЉ, је л' тако и да осмислиш
цео пројекат, је л' тако? Е сада ако је теби у старту ЦИЉ како да експериментом
докажеш оно на чему инсистирам а то је нешто позитивно што има ПОТВРДНИ резултат, рецимо: ДА, ДУША ПОСТОЈИ онда ћеш имати једне резултате а ако
ти у старту имаш ЦИЉ: НЕ НЕМАТРИЈАЛНА ДУША НЕ ПОСТОЈИ - онда добијеш
резултате и закључке какви су овде презентирани.
Уосталом и сви ови резултати које сте навели говоре у прилог томе да је испитиван само начин функционисања појединих делова мозга у смислу одговора који си и сам навео тј. КАКО - а не ЗАШТО. И ја ту уопште не видим неки смислен одговор на питање ЗАШТО је мозак тако реаговао. Те тајне и непознанице за науку су још увек ван сазнајног домета, треба да се роди неки Тесла а њега помињем стога што је описано да је он све оно што је људима покушавао да покаже путем експеримента ПРЕТХОДНО ВИДЕО У СВОМ УМУ, НЕМАТЕРИЈАЛНО, У СВОЈОЈ
ВИЗИЈИ - па је тек онда накнадно материјализовао.
Znaš li kako se rade praktične vežbe iz anatomije, eremeita? Na leševima.
Da li misliš da je anatomija netačna samo zato što se vežbe ne rade na živim ljudima koji mogu da pokreću udove, koriste mišiće i tetive, kojima srce pumpa krv?
Знам, када сам био мали силно сам желео да се за добробит човечанства бавим медицином све док ме нису одвукли у лабораторију на Анатомски институт
после чега сам повраћао 3 дана.
Neki od eksperimenata koje je endonucelase pomenuo jesu vršeni na zdravim ljudima, a naše razumevanje može biti samo produbljeno kada posmatramo sistem koji deluje van nominalnih parametara, tj. oštećeni mozak.
Informacije koje tako dobijemo su veoma upotrebljive, jer nam omogućuju da bliže ispitamo dejstvo pojedinih modula, kao i značaj njihovog sadejstva sa drugim modulima.
На мене је од свих побројаних експеримената најјачи утисак оставио онај, заборавио сам име научника који је путем кацига које се стављају на главу
и у коме је учествовао онај Р.Давкинс - а разултати тог експеримента су били
да се приликом размишљања о Богу њему (као убеђеном атеисти) један део
мозга једноставно не активира а у 80% случајева се активира - што доказује
да постоје РАЗЛИЧИТЕ ВРСТЕ МОЗГОВА код људи и да су неки центри код
неких развијени а неки не. Следствено томе - само неки болестан ум би
могао да се бави тиме КАКО ДА ЉУДИМА УМРТВИ ИЛИ ИЗБАЦИ ИЗ
УПОТРЕБЕ ДЕО МОЗГА КОЈИ ЈЕ АКТИВАН ПРИЛИКОМ РЕЛИГИОЗНИХ
РАЗМИШЉАЊА И ОСЕЋАЊА. А и сами смо сведоци да је један такав
експеримент обављен са дарвинизмом у 50 генерација у нашој земљи - а
резултат је поразан - јер су људи и даље ВЕРНИЦИ.
eremita, neki eksperimenti u vezi morala i jesu, u adekvatnoj formi svakako, bili vršeni i nad drugim vrstama.
Imaš li neku konkretnu primedbu u vezi predočenih eksperimenata, koji su inače tek majušni deo, svih eksperimenata koji su vršeni, počevši od Milgramovih ekpserimenata do danas?
Имам безброј примедби, али нећу да замарам, али све се своди на то да експериментом који се одиграва када око региструје неку ситуацију човек
реагује својим умом и сви резултати се своде на описивање КАКО долази
до такве реакције или одлуке а не ЗАШТО, тј. та објашњења ЗАШТО су више
него неубедљива.
Иначе сматрам да је велики проблем у смислу неких генијалних открића
веома строго "КАСАПЉЕЊЕ МОЗГА" И УСМЕРАВАЊЕ ТОКА МИСЛИ
ПРИЛИКОМ ОБРАЗОВАЊА НАУЧНИКА. Даћу ти пример из друге
области : знам доста ликова
који су показали у средњој школи натпросечни таленат за сликарство али
су се определили не за Ликовну академију него за Примењену. Већ негде
на 3.години - потпуно су изгубили свој таленат захваљујући усмеравању да
размишљају и стварају КОРИСНЕ или УПОТРЕБНЕ ПРЕДМЕТЕ. Значи,
њихов таленат дат од Бога је уништен. Мислим да се исто то догађа и са
људима који се баве науком.
Vidiš, eremita, ti stalno tražiš neki sukob, neku konfrontaciju.
Sve što se traži od SPC je da njeni vernici prestanu da šire kreacionističke laži, da njeni sajtovi prestanu da drže kreacinističke brošure istin onih ljudi koje su Milin i Luković proglasili sektašima, i čije je učenje suprotno pavoslavnom učenju. Samo da naglasim da nije mene briga za pravoslavno učenje, nego ukazujem na licemerje koje se pokazuje u ovoj situaciji. Kreacionisti imaju prećutnu dozvolu SPC, pa čak i logističku podršku da obmanjuju srpski narod, šire laži i izmišljotine, pljuju po nauci i naučnicima - sve je to samo na štetu srpskog naroda, a to je već tematika koje me veoma interesuje.
Svi ovi problemi bili bi kao rukom odnešeni, jednom prostom objavom SPC da smatra da je teorija evolucije tačna.
Ne traži se da SPC propagira nauku, da podržava nauku ili bilo šta takvo.
Kako ne shvatate da je jedina stvar koja se traži od SPC da objasni svojim vernicima da smatra da je teorija evolucije tačna, drugim rečima da se složi sa postojanjem nepobitne činjenice?!
Ево погледај шта ти пишеш - значи ја бих наредио ДА СЕ ПРВО ИСПИТА ТВОЈ МОЗАК и да се установи који центри у мозгу теби раде а који не. И сходно томе
бих ти забранио да се бавиш неким областима.
Да се уопште бавиш било каквим озбиљним послом и да си уопште озбиљан човек ти би се бавио размишљањем ЗАШТО ОВАКВИМ ЗАХТЕВИМА И ПРЕДЛОЗИМА
ИЗАЗИВАШ БУРНЕ РЕАКЦИЈА ВЕРНИКА. И које центре у мозгу таквим
предлозима ти покрећеш код верника. И шта тебе покреће на тако нешто.
U krajnoj liniji, postoji i teološki argument za priznanje tačnosti teorije evolucije.
Bukvalno tumačenje jevrejskog mita o postanku je ljudska tvorevina.
Evolucija nije ljudska tvorevina, nego je posledica zakona koje je ustrojio sam avramski bog.
Stavljanje ljudske tvorevine iznad božjih zakona?
Tvrdnja da su božji zakoni laž (vidi poruke koje je pisao
BOKYSTAMY)?
Tvrdnja da ljudi bolje znaju od boga, iako nam činjenice nedvosmisleno govore da ljudi greše?
Kako se to zove u pravoslavlju i da li to vodi spasenju duše?
У Цркви СТАНУЈЕ БОГ, црква је ХРАМ БОЖИЈИ а не лабораторија. У том случају Црква би могла ДА СТАВИ КАТАНАЦ НА СВОЈА ВРАТА. Да ли ти је то циљ,
с обзиром да непрекидно богохулиш???