КРЕАЦИОНИЗАМ

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ У ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ УКЉУЧИ:

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И КРЕАЦИОНИЗАМ

• САМО ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ

• САМО КРЕАЦИОНИЗАМ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali ipak je to mit, a mit nije dzabe...Zaista ne znam kako je moguce da ga ne spominju, sigurno ima neko racionalno objasnjenje za to. A mozda ne znamo dovoljno o tim civilizacijama...:think:

Kakav mit ?
Covek je napadao koga je stigao, mit je koliko je i Knez Lazar mit.
Hiljade zapisa sa njegovim imenom, u Edamu, Asiriji, Vaviloniji, Libanu, danasnjoj Turskoj, cak su ga posle njega i Asirci pominjali u svojim tekstovima.

Veruj mi, o Sargonu znamo mnogo. I imamo materijalne dokaze. Hiljade tekstova, spomenika, hramova, njegova imena na raznim predmetima, pisani izvori...
O Mojsiju ne znamo apsolutno nista. Jedini izvor koji spominje Mojsija daju Jevreji.

Не верујем - вечерас су свирали "повлачење"... е сада да ли ће да се укопавају у ровове или ће да траже премештај, не знам...:mrgreen:

Znaci Mitice na kraju si ti taj koji je sa "one strane" , sa Akakijevcima...jeretik :)
Plus, ne pristajes na bilo kakve unije sa RKC a nisi raspolozen ni za dijalog a to je protiv SPC. Imali smo teme.
Sve vreme ti uvaljujes "zapadne krastavce".

x3164679184559526_6.jpg

Racionalno, a i krajnje očigledno objašnjenje je da je u pitanju mit. :lol:
E, u nekim krajevima mit se proširio, u nekima nije.

Ne znate dovoljno čak ni o islamu, komšijama tako reći. Onda je sasvim verovatno da o tim civilizacijama znate još manje.

Kakav mit ?
Covek je napadao koga je stigao, mit je koliko je i Knez Lazar mit.
Hiljade zapisa sa njegovim imenom, u Edamu, Asiriji, Vaviloniji, Libanu, danasnjoj Turskoj, cak su ga posle njega i Asirci pominjali u svojim tekstovima.

Veruj mi, o Sargonu znamo mnogo. I imamo materijalne dokaze. Hiljade tekstova, spomenika, hramova, njegova imena na raznim predmetima, pisani izvori...
O Mojsiju ne znamo apsolutno nista. Jedini izvor koji spominje Mojsija daju Jevreji.

:hahaha:

Pa ne pominju ga jer ga nisu izmislili oni.

Eto Acteci ne pominju Noja al pominju Quetzalcoatla

E sad mozda i Jevreji pominju Quetzalcoatla al mi ne znamo dovoljno o njima?:mrgreen:

Ne znam zasto se smejete? Ja sam slucajno pomenula Noja i druge religije, a vi kroz svoju kritiku i "duhovite doskocice" izgleda da upravo potvrdjujete postojanje Noja kao zajednickog pretka cak i u drugim religijama (ili mitologijama, zavisno od stepena razvijenosti te civilizacije)...:eek::cool:

Pa lose si citao, jer i pisah da sam na vise nacina i sam iskusio neke stvari.
I znam da je vasa misao o evoluciji kakvu prestavljate danas lazna.

A kako to znaš kada ne znaš ni šta teorija evolucije tvrdi? :lol:

Stvar je sto ti mene ne mozes prihvatiti kao normalnog coveka?
Nego kao nekog vanzemaljca koji nema nikakvih drugih saznanja osim religije.

Mislim da te niko ne doživljava kao vanzemaljca, sve ostalo si pogodio. :ok:

Crkva se ne treba prilagodjavati ljudskoj mudrosti, nego naprotiv ljudi Bozijoj mudrosti, tj.. moraju da uzrastu u punoci Hristovog rasta

Hm, da... kao nekada kada je crkva tvrdila da je Zemlja ravna, pa da je Zemlja statična, pa da se Sunce okreće oko Zemlje, pa da Zemlja može da se zaustavi i ponovo pokrene, itd.
sve same netačne tvrdnje, koje nemaju nikakve veze sa verom, ali ih je crkva zastupala.
Baš kao što sada kreacionisti pokušavaju da privole crkve da teoriju evolucije odbace.

O tome sam i govorio , ali me nisi slusao u primeru da sve ostale cinjenice padaju u vodu.

Ako "padaju u vodu" onda nisu činjenica, zar ne?

No nevezano, ako si vernik , a Hristos Isus kaze da , ko se ne rodi nanovo vodom i duhom nema zivot vecni,ili kada kaze da ko ne pije njegovu krv i ne jede njegovo telo nema zivot vecni. Sta ces ti kao naucnik reci na te reci?
Zivo me interesuje?

U ovom konkretnom primeru, stvar je vere i nema veze sa naukom.

Морам да признам да твоји (и не само твоји) стални позиви: ДА СПЦ ПРИЗНА Т.Е. ми највише делују претећи.

eremita, tebi i rođendanska torta deluje preteće, tako da se ja oko toga šta tebi deluje preteće uopšte ne uzbuđujem.

Caliburn;11132865]A kako to znaš kada ne znaš ni šta teorija evolucije tvrdi? :lol:
Pa makar sam je procitao,a naravno i kontra tvrdnje , za razliku od nekih.

Mislim da te niko ne doživljava kao vanzemaljca, sve ostalo si pogodio. :ok:

Samo se ti segaci. Pravda gmize ali stize.....

Hm, da... kao nekada kada je crkva tvrdila da je Zemlja ravna, pa da je Zemlja statična, pa da se Sunce okreće oko Zemlje, pa da Zemlja može da se zaustavi i ponovo pokrene, itd.
sve same netačne tvrdnje, koje nemaju nikakve veze sa verom, ali ih je crkva zastupala.
Baš kao što sada kreacionisti pokušavaju da privole crkve da teoriju evolucije odbace.

Bogu je sve moguce, pa i da zaustavi sunce , jer ga je i pokrenuo..

Ako "padaju u vodu" onda nisu činjenica, zar ne?

Nisu, ali ne rekoh da padaju , nego ako crkva prizna neke stvari , onda ...ili ,,...ili

U ovom konkretnom primeru, stvar je vere i nema veze sa naukom.

I nema, samo pitah naucnika sta misli?

Ne znam zasto se smejete? Ja sam slucajno pomenula Noja i druge religije, a vi kroz svoju kritiku i "duhovite doskocice" izgleda da upravo potvrdjujete postojanje Noja kao zajednickog pretka cak i u drugim religijama (ili mitologijama, zavisno od stepena razvijenosti te civilizacije)...:eek::cool:

Pa kako da se ne smejemo? :lol:
Tvrdila si da Noja nema kod muslimana. A onda si rekla da ga možda ima i u drugim civilizacijama, samo što vi ne znate.
Izgleda da te je užasno lako ovaj zbuniti i zavesti. :mrgreen:

Pa kako da se ne smejemo? :lol:
Tvrdila si da Noja nema kod muslimana. A onda si rekla da ga možda ima i u drugim civilizacijama, samo što vi ne znate.
Izgleda da te je užasno lako ovaj zbuniti i zavesti. :mrgreen:

Izgleda da je tebe, Zazi, naposletku lako zbuniti, jer ti si prvi pomenuo (ili neko od vas, ne secam se vise), da u muslimanskoj mitologiji ima neki Nuh ili tako nekako, koji se izjednacava sa Nojem, ne ja!

Naravno da ne.
Ne mogu da shvatim kako mozes da udjes u diskusiju sa takvim argumentima. Kakve doskocice ?
Imas knjigu na srpskom, to je jedina koju znam iz te oblasti da je prevedena, Dr Vidosava Nedomacki, "ARHEOLOGIJA BLISKOG ISTOKA", Naucna knjiga, Beograd, 1981. Tu ti je osnovno, videces koliko je dokaza za postojanje Sargona.
Ti "mitovi" su nastali kada je on vec bio na vlasti.

Vec sam ti odgovorio, ali ti naravno ne zelis da prihvatis odgovor, jer zelis po svaku cenu da ga demonizujes i satanizujes, kao i sve naucnike u ostalom.

Ја теби нисам крив што си због уображености ментално кратковид и не капираш да ви не можете да се поставите у односу на друге људе као посебни само зато што се бавите науком, да друге људе називате глупацима, примитивцима, необразованим, затуцаним и шта све не још, јер сте и ви сасвим обични људи а не "свете краве"... "како сејеш - тако и жањеш!" У сваком случају твој изнети закључак је промашај јер уопштаваш. Убеђен сам да нису сви људи који се баве науком Еразмо Дарвин (иначе мислим да је он већи од свог унука јер је тај чича причао о "капљици"), нису сви ни Тесла ни Пупин ни Милутин Миланковић. Као што и сви монаси нису свети људи а многи јесу.

Covek je zabrinut za buduca desavanja i naivno je pomislio da ce neko prihvatiti njegovo misljenje dobronamerno, u stvari se desava jedno te isti, demonizujes bilo sta vezano za nauku, a onda se okrenes i ladno slazes da nisi protiv nauke. Veceg licemera nisam skoro video i onaj tekst o farisejima pre vazi za tebe nego za bilo koga drugog.

Верујем да је забринут - али мислим да је изабрао погрешан приступ и начин да се проблем који он види реши. Пре свега ако је тачно оно што је он написао а потом није хтео да објашњава - потпуни суноврат цивилизације је веома близу... и ту нема било какве помоћи нити ће било ко да се спасе признавањем Т.Е. - ако је тачно оно што је изнео - ТО ЈЕ КРАЈ..... нема више..
On je misljenje da poznavanje teorije evolucije moze da pomogne sadasnjim i buducim svestenicima i vernicima da lakse brane SPC od napada ateista, ali u sustini sasvim mu je dovoljno da se prestane sa sirenjem mrznje protiv nauke, a da se SPC sama brine o sebi.

Како било коме може да помогне делање и прича У КОРИСТ СОПСТВЕНЕ ШТЕТЕ? Овако како сам прочитао од вас неколико да тумачите Т.Е. - то не
би било прихваћено ни у зоолошком врту - значи ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТУМАЧИМА
а можда не у самој Т.Е. Неће бити никаквог "ширења мржње против науке"
уколико научници то сами не буду изазвали. Свесни и прибрани људи неће
дозволити злоупотербу науке против човечанства - у то сам сигуран, ма по
коју цену.

Нисам ја случајно поставио ону причу О МОРАЛУ, а ускоро ћу и о СМИСЛУ...
није случајно.

п.с. Хвала ти на оном комплименту да "ниси скоро видео већег лицемера" од мене. Али сада нема оног дежурног мода да обрише ову увреду.

А да ли теби може да дође до мозга да СПЦ НИКАДА али НИКАДА у својој историји није заузимала непријатељски став према науци, да ли може да ти дође до мозга да је Св.Сава ОСНОВАО ПРВУ БОЛНИЦУ МЕЂУ СРБИМА... и да ли теби може да дође до мозга да СПЦ никада на овај начин који је сада актуелан НИЈЕ расправљала о Старом завету - и да је то НАМЕТНУТО СПОЉА... човече, ми смо Новозаветни верници - А ВАША ХАЛАБУКА САМО ПРОИЗВОДИ КОНТРАЕФЕКАТ.

И шта је било кога од нас брига шта је урадио Ватикан и Папа - па први Давкинс није прихватио и попљувао је ту Папину изјаву о тзв."признавању" - јер то НИЈЕ никакво признавање какво ви изнуђујете. Осим тога СПЦ ЈЕ У КАНОНСКОМ ЈЕДИНСТВУ СА СВИМ ДРУГИМ ПРАВОСЛАВНИМ ЦРКВАМА - а ти мени наведи која је то православна још црква "признала" Т.Е., е да би радили ово што радите.

Na zvaničnim sajtovima SPC stoji kreacionistička propaganda, a pojedini pravoslavni vernici su u velikoj svađi sa naukom i naučnicima, što se jasno vidi iz tvojih poruka na ovoj temi i poruka koje je pisao BOKYSTAMY.
Setimo se svih laži i izmišljotina koje si izneo do sada što direktno tvojim rečima, što kroz tekstove koje si citirao.
Po meni, jedna od najgorih i najsramnijih podvala i obmana je ona sa proganjanjem vernika od strane Staljina, zbog teorije evolucije.
Taj isti Staljin je poslao na hiljade naučnika u smrt i desetine hiljada porgnao u Sibir, zato što su se slagali sa tvrdnjama teorije evolucije... i to naučnika koji su većinom bili pravoslavci.
Da li ti je palo na pamet da priznaš svoju grešku? Da se izviniš zbog pljuvanja po žrtvama istog onog terora, koji kada je usmeren protiv vernika koji nisu naučnici, iste predstavlja kao mučenike?
Nije, eremita, nastavio si po starom, da vređaš čitavu naučnu zajednicu i pri tome još besramno lažeš tvrdeći da imaš poštovanja prema nauci. :thumbdown:
Svega toga ne bi bilo kada bi SPC objavila da smatra da je teorija evolucije tačna.

Ama covece, zna se gde sta se uklapa i sta znaci.I zar treba da se prizna evolucija

Aha, "zna se"... a ovamo meni tražiš linkove i dokaze. :lol:
Da, treba da se prizan teorija evolucije, već sam objasnio zašto.

Pa Bog, zar treba da se covek zapita ko je stvorio vazduh ? ako ne pise u bibliji...itd

U redu.
Avrmaski bog je stvorio vodu, iako to ne stoji u jevrejskom mitu o postanku.
Dakle, ti unosiš svoje tumačenje.
Zbog čega se onda držati bukvalnog tumačenje tog mita? :dontunderstand:

Pa kada uzimas jednu recenicu zdravo za gotovo.

Hula je hula, a ti se na ispovesti objašnjavaj sa tvojim duhovnikom, a ne sa mnom. :bye:

Pa ako je pominje znaci da je i stvorio,kakav si lik pa zar tim tvojim glup[ostima zelis da osporis stvaranje vode?:eek:

Kako da osporim stvaranje vode, kada nije zapisano? :dontunderstand:

Pa da mozes , svima bi bilo jasno, ali nisi u stanju.....:rotf:

To sam i napisao, ne umem da objašnjavam onima sa specijalnom potrebom.

Izmedju redova ima raznih trava , gde tacno i sta?

Iz tvojih poruka, koje su pune grešaka, kojih ne bi bilo da te je bilo više na nastavi.
Deluješ kao fizički zdrav mladi čovek, pa ne verujem da te je neka hronična bolest sprečavala da pohađaš nastavu.
Dakle, ostaje nam samo bežanje. :bye:

Ma nemoj, ajde prikazi sta zapravo tvrdi taj zapadni cale?

Potraži Homiliae in Hexaemeron, pa pročitaj sam.

Opet vredjas
Da sam ja mod , do sada bi bio banovan, ali :)

Ti bi da stalno budeš zelen, ili zato što bi da budeš moderator ili od muke što nisi.

Na zvaničnim sajtovima SPC stoji kreacionistička propaganda, a pojedini pravoslavni vernici su u velikoj svađi sa naukom i naučnicima, što se jasno vidi iz tvojih poruka na ovoj temi i poruka koje je pisao BOKYSTAMY.
Setimo se svih laži i izmišljotina koje si izneo do sada što direktno tvojim rečima, što kroz tekstove koje si citirao.
Po meni, jedna od najgorih i najsramnijih podvala i obmana je ona sa proganjanjem vernika od strane Staljina, zbog teorije evolucije.
Taj isti Staljin je poslao na hiljade naučnika u smrt i desetine hiljada porgnao u Sibir, zato što su se slagali sa tvrdnjama teorije evolucije... i to naučnika koji su većinom bili pravoslavci.
Da li ti je palo na pamet da priznaš svoju grešku? Da se izviniš zbog pljuvanja po žrtvama istog onog terora, koji kada je usmeren protiv vernika koji nisu naučnici, iste predstavlja kao mučenike?
Nije, eremita, nastavio si po starom, da vređaš čitavu naučnu zajednicu i pri tome još besramno lažeš tvrdeći da imaš poštovanja prema nauci. :thumbdown:
Svega toga ne bi bilo kada bi SPC objavila da smatra da je teorija evolucije tačna.

Aha, "zna se"... a ovamo meni tražiš linkove i dokaze. :lol:
Da, treba da se prizan teorija evolucije, već sam objasnio zašto.

U redu.
Avrmaski bog je stvorio vodu, iako to ne stoji u jevrejskom mitu o postanku.
Dakle, ti unosiš svoje tumačenje.
Zbog čega se onda držati bukvalnog tumačenje tog mita? :dontunderstand:

Hula je hula, a ti se na ispovesti objašnjavaj sa tvojim duhovnikom, a ne sa mnom. :bye:

Kako da osporim stvaranje vode, kada nije zapisano? :dontunderstand:

To sam i napisao, ne umem da objašnjavam onima sa specijalnom potrebom.

Iz tvojih poruka, koje su pune grešaka, kojih ne bi bilo da te je bilo više na nastavi.
Deluješ kao fizički zdrav mladi čovek, pa ne verujem da te je neka hronična bolest sprečavala da pohađaš nastavu.
Dakle, ostaje nam samo bežanje. :bye:

Potraži Homiliae in Hexaemeron, pa pročitaj sam.

Ti bi da stalno budeš zelen, ili zato što bi da budeš moderator ili od muke što nisi.

Eto, kada covek nema pravih odhovora on pise ovako nesto?:sad2:

Imaš pamćenje kao zlatna ribica. cca 5 sekundi. :D

Ne izjednacava se to je jedan te isti mit,preuzet od Jevreja koji su ga pak preuzeli sa drugog izvora ali to je vec off.

Nije, pogledajte sta je Zazi napisao na prethodnoj strani i prestanite da me pravite budalom!

Evo!

Zapravo ne. Muislimani "počinju" u 6. veku, ali i oni imaju mit o Noju kojeg nazivaju Nuh. Što je sasvim normalno, jer je, kao i kod rišćana, izveden iz jevrejskih mitova (koji su pokupljeni od stariji naroda, ali to nije tema).
No, to ovaj mit ne čini istinitim.

Inače, niko ne spori da svi ljudi potiču od malog broja zajedničkih predaka.
Problem je što ovi zajednički preci ne potiču od gline. :D

Naravno da ne.
Ne mogu da shvatim kako mozes da udjes u diskusiju sa takvim argumentima. Kakve doskocice ?
Imas knjigu na srpskom, to je jedina koju znam iz te oblasti da je prevedena, Dr Vidosava Nedomacki, "ARHEOLOGIJA BLISKOG ISTOKA", Naucna knjiga, Beograd, 1981. Tu ti je osnovno, videces koliko je dokaza za postojanje Sargona.
Ti "mitovi" su nastali kada je on vec bio na vlasti.

Dobro, dotle bas necu da idem, samo mi je jedan korisnik (da mu ne pominjem ime) dao "slagvort" o mogucem postojanju Noja i u drugim religijama. I to je sve.:cool:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back