#PPP
Ističe se
- Poruka
- 2.106
Kada ste vi u pitanju, nikada ne znash shta je metafora a shta poziv za ubijanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledajuci u rezultate ankete, u Srbiji nema Ateista/Agnostika...
Kolege istomishljenici - mi ne postojimo.![]()
A ti popisi su pouzdani ko CNN
Evo ti moj primer - ja i brat smo ateisti,kad je dolazio onaj lik za popis mi nismo bili kuci i cale na pitanje o veroispovesti kaze "svo cetvoro - pravoslavci"![]()
Па жали се Заводу за статистику - мислим да ће радо исправити неистину коју им
је дао твој отац - али то и даље неће променити резултате Пописа.![]()
Ta anketa je smeshna poshto nema ni ateista ni agnostika. Sekte su valjda u onih 0.2%.Па нема ни других вероисповести а ни секти... а иначе не знам којој грани науке
би ви уопште и припадали и шта би се на тим часовима изучавало осим марксизма... а мислим да се он проучава у оквиру социологије...
![]()
Кхм... да... иначе да је знала на поделу унутар науке и на све њене гране - ондаК би сигурно бацила Библију и уместо у Бога почела би да верује у "Животињизам"...

Дарвин НИЈЕ светац, нити божанство - само зато сам реаговао и увек ћу, јер
је више него очигледно да сте почели да СЛАВИТЕ датум његовог рођења,
па онда још једном СЛАВИТЕ датум издања његове књиге (на који дан ће
онај са великим очњацима Роберт Давкинс објавити још једну књигу у фазону
"Заблуда о Богу), направили сте филм "Creation" и украли наслов Прве
књиге Мојсијеве, борите се и рукама и ногама да избаците Веронауку из
школства - па шта још треба да урадите да би неко дигао свој глас. Треба
ваљда да чекам да направите "црвено слово" за дан када је Дарвин, гле чуда, установио приликом пецања да се црви умртве ако их добро посоли - што и публикујете у оквиру његове биографије.![]()
Ovo tvoje stalno, VI, me zbunilo, izvini moja greska.Не, нисам то рекао, неистина - а зашто се служиш неистином не знам, Бог зна.
Рекао сам да је МОЈА ТВРДЊА О ТОМЕ ДА СЕ ВИ НЕ БОРИТЕ ЗА НАУКУ
НЕГО ЗА ИЗБАЦИВАЊЕ ВЕРОНАУКЕ ИЗ ШКОЛСТВА ТАЧНА - што потврђују
резултати анкете.
Ако је ово тачно што си написао - веома ми је жао, али верујем да ако би неко
тим поводом обавестио СПЦ о таквим чињеницама да би се сигурно одрекли
средстава У КОРИСТ НАУКЕ И НАУЧНИХ РАДНИКА.
Нисам ја политичар, не брини, само обичан верник, лаик.
КО и КАКО "одвраћа" људе од науке - па ово је невероватно.
И опет неистина, наравно... ово "побијете" није истина, него је у жару расправе
један корисник поменуо "гомњиве мотке" - а оне служе фигуративно у сленгу за батине а не за убијање.
E, tu smo!
1. Ono što zameram narodu ovdi jeste da se upuštaju u kritiku nečega o čemu ne znaju ni kojoj naučnoj disciplini pripada.
2. A u šta će da veruje, zavisi od navijačkih strasti. Picololeone sirota ne zna šta je to kreacionizam, ali je vatreni kreacionista od kad je videla da si ti vatreni kreacionista. I nema tog čitanja koje će takvu situaciju da promeni.![]()

Ja od rođenja slavim Darvinov rođendan.је више него очигледно да сте почели да СЛАВИТЕ датум његовог рођења....
1. Мани се форме - загледај се у СУШТИНУ.
2. Не разумем зашто вређаш Пиколо, чему то?
3. Да ли могу да закључим да: Зази позива све присталице еволуционизма
да заједничким снагама нападну еремиту ?![]()

1. Suština ti je upravo to što malopre rekoh. Sve je to pitanje emocionalnog izbora i nema veze ni sa kakvim činjenicama ili verovanjima.
2. Nisam priemtio da je vređam. Rekao sam joj par puta da se teorija evolucije nikako ne odnosi na kamenje. Stavio sam i u potpis da vidi dobro. Nije pomoglo. I ondak sam jelte morao da ponovim još nekoliko puta da se evolucija ne odnosi na kamenje. Čisto a ne gubimo vreme sa dobacivanjima tipa "ne interesuje me proučavanje stena, ali teorija evolucije nije tačna bez obzira šta Darvin izučio o stenama"
3. Taman posla! Pa mi se ovde i okupljamo da gledamo kako mita samom sebi upada u usta. Nakon toga se eliminiše iz samog sebe (na uobičajeni način, verovatrno) pa ponovo počne kao da se ništa nije desilo i kao da samog sebe nije netom progutao.![]()

1. Suština ti je upravo to što malopre rekoh. Sve je to pitanje emocionalnog izbora i nema veze ni sa kakvim činjenicama ili verovanjima.
....
Ма нема проблема, ја сам реаговао јер сам се уплашио да си почео као иOvo tvoje stalno, VI, me zbunilo, izvini moja greska.![]()
Mada, i moj zakljucak je bio tacan, da je ovo jedna stvar oko koje mozete da se slozite.![]()
Ја сам одувек био велики заговорник далеко већег улагања у науку и културу и уметност - али на жалост ова пропала држава о томе прича само у кампањи борбе за власт. Велики допринос пропадању наше државе налази се у чињеници да нашу памет и наше научне раднике за ситне паре купују наши душмани јер суSiguran sam da hoce, zato su i trazili pare od drzave, da bi mogli da ih vrate.
Eremita, ti si koliko se secam ratnik za veru ili nesto slicno, daleko od toga da si laik.
Odvracas ih ti sa tvojim kompanjonima, iznoseci stalno lazi o naucnicima, tvrdeci da su prevaranti, lopovi, obmanjivaci, da nista ne znaju i slicno.

Mozda je u zargonu, ali je u duhu fanatika, prvo ga bijes gomnjivom motkom, pa ga vezes za nju i zapalis, kao u dobra stara vremena, u koja tako zelite da se vratitie.![]()

Postoje neke stvari koje ljudi ovde ne razumeju, bez obzira koliko im se ponavljalo....
Ја сам приметиЈо да вређаш и њу а и мене, чини ми се... и мене си био турио у
свој потпис исто нешто у вези камења и уопште нисам укапирао шта си хтео.
Зар ниси можда дошао на помисао да је она тако нешто написала захваљујући
више пута поновљеној причи о томе како је ето Т.Е. заслужна за све благодети
којима смо окружени - од компјутера па на даље.
Иначе и даље вређаш пре свега вернике, личиш ми на оне који су пуцали
на фреске у лик Исуса Христоса... ломили иконостасе и правили јавне клозете
на месту храмова - јер ово си ти сада ставио у свој потпис:
Ljudi kojima je potreban bog imaju specijalne potrebe.
хотећи тако да наведеш читаоца да су верници у ствари инвалиди тј.
људи "са специјалним потребама".

Mito priznaj da je ovo neko drugi pisao a ne ti.Ја сам одувек био велики заговорник далеко већег улагања у науку и културу и уметност - али на жалост ова пропала држава о томе прича само у кампањи борбе за власт. Велики допринос пропадању наше државе налази се у чињеници да нашу памет и наше научне раднике за ситне паре купују наши душмани јер су
људи од науке принуђени да прихвате тзв."боље услове".... јер овде немају
никакве. А то ће се свима нама у будућем времену ОСВЕТИТИ и "ОЛУПАТИ О ГЛАВУ"
Ја сам одувек био велики заговорник далеко већег улагања у науку и културу и уметност - али на жалост ова пропала држава о томе прича само у кампањи борбе за власт. Велики допринос пропадању наше државе налази се у чињеници да нашу памет и наше научне раднике за ситне паре купују наши душмани јер су
људи од науке принуђени да прихвате тзв."боље услове".... јер овде немају
никакве. А то ће се свима нама у будућем времену ОСВЕТИТИ и "ОЛУПАТИ О ГЛАВУ"
А је л' неко данас помињао Душана Ковачевића и Илију Чворовића.? ..![]()
Meni je jasno da je nauka dovela mnogo vernike do krize vere, ali to nije krivica nauke i nece se prevazici, napadanjem nauke.
1. Mito priznaj da je ovo neko drugi pisao a ne ti.
2. Pa zbog takvih kao ti nauchnici beze iz ove zemlje!
3. Pochelo je sa Nikolom Teslom i ne nazire se kraj.
4. Nemoj da me terash da citiram tvoja blacenja nauchnog sveta...

Дарвин НИЈЕ светац, нити божанство - само зато сам реаговао и увек ћу, јер је више него очигледно да сте почели да СЛАВИТЕ датум његовог рођења, па онда још једном СЛАВИТЕ датум издања његове књиге (на који дан ће онај са великим очњацима Роберт Давкинс објавити још једну књигу у фазону
"Заблуда о Богу), направили сте филм "Creation" и украли наслов Прве
књиге Мојсијеве, борите се и рукама и ногама да избаците Веронауку из
школства - па шта још треба да урадите да би неко дигао свој глас.
2. Због верника научници "беже из ове земље"! Значи не беже зато што
им држава не пружа никакве услове за рад, што нема ваљаних
лабораторија, што је држава уништила Винчу, па онај Институт за
производњу вакцина, па онај Институт за производњу семена
па у ствари уопште не постоји истраживачки
рад финансиран од државе - и за све су то криви верници и СПЦ...
И бити поврх тога толико глуп да неко помисли да ће наука имати
више пара за свој рад ако се избаци Богословски факултет са
Универзитета и са буџета и Веронаука из школства -
па то је знак веома ниске интелигенције
јер сте себи дозволили да свој оправдани бес и незадовољство због
стања и статуса научних радника у Србији усмерите у потпуно погрешном
правцу.

1. U okviru popularizacije nauke, koriste se ličnosti mnogih naučnika. Darvina je lako poštovati, jer je pored odličnog naučnika bio i izuzetno dobar, velikodušan i pošten čovek. Otud se njegov rođendan koristi kao prilika za popularizaciju ideja iz biologije.
2. Nisam nikada video nekoga da slavi dan objavljivanja "Porekla Vrsta" (pretpostavljam da na tu knjigu misliš - Darvin je objavio nekoliko knjiga).
3. Takođe, koji smo mi koji se borimo "rukama i nogama" da izbacimo veronauku? Eno, gledam unazad kroz poruke, ne vidim da sam veronauku ijednom pominjao? Možeš li da mi ukažeš na taj post?
Tjah.
Politika
B92

1. [/B][/SIZE]Ај' ми реци молим те ГДЕ СИ ВИДЕО и када је то било да се РОЂЕНДАН било ког покојног човека ПРОСЛАВЉА СА ТОРТАМА И РОЂЕНДАНСКИМ СВЕЋИЦАМА, да ли је то нормално, каква се порука шаље увођењем ОВАКВЕ ПРОСЛАВЕ...
Па знам да многе ствари ниси никада видео али Србија је одавно "земља чуда"...
Гласао си на анкети да се у школству предаје САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ што аутоматски значи ИЗБАЦИВАЊЕ ВЕРОНАУКЕ...
Uh, Eremito, ne znam da li si primetio, ali ovde se radi o DVESTAGODIŠNJICI, što je prilika da se ukaže počast velikom naučniku, da se proslavi napredak iz biologije, da se organizuju konferencije, da se popularizuje nauka...
A šta sa sličnim proslavama na Njutnove stogodišnjice, na Faradejev rođendan, na proslave koje se već sada najavljuju (decenijama unapred) oko petstogodišnjice objavljivanja Kopernikove knjige...?
Prosto su ovakve vekovnice (ne radi se o godišnjicama) lepa prilika za naučnu žurku i komunikaciju. No, ti u svemu tome vidiš neku zlobnu zaveru?
Uh, Eremito, opet...ja ovde vidim prosto marketinški trik. Radi reklame, tempirali su objavljivanje knjige (i to samo u Srbiji, nije bilo ove promocije nigde drugde koliko vidim) čoveka koji je poznat po zastupanju evolucije tako da padne na dan originalne publikacije "Porekla Vrsta".
Ovo je neverovatno paranoično razmišljanje. Organizovali ljudi proslavu dvestagodišnjice, i to sada znači da je neko proglašen svecem. Lokalna štamparska kompanija tempira objavljivanje knjige na određeni datum, to je primer svetske zavere. Kuku i lele.
Znaš li koliko često se to događa? Ovde se u Americi patriotske knjige ili istorijske knjige Amerike objavljuju redovno na 4 jul. Biografije se tempiraju na rođendane ljudi o kojima pišu. Itd. Jedini razlog je da se može napraviti reklamni poster na kome velikim slovima piše "na datum taj i taj, godišnjicu tog i tog dela, izlazi nova super knjiga koju morate da kupite!"
Dakle, ja sam na jednoj maloj anketi (koliko, pedeset ljudi ukupno?) u okviru jednog internet foruma glasao za opciju koja ne uključuje direktno veronauku.
Mislim, ako je jedan tihi glas na anketi "borba rukama i nogama"...![]()

Nije li Božić rođendansk proslava tipa koji je umro pre skoro dve iljade godina?Није "ух", него сам те лепо српски питао: ДА ЛИ СИ ИКАДА ЧУО ДА СЕ НА ДАН
РОЂЕНДАНА НЕКОГ ПОКОЈНИКА ПРАВЕ РОЂЕНДАНСКЕ ТОРТЕ СА СВЕЋИЦАМА КОЈЕ ГАСИ ГЛУМАЦ ПРЕОБУЧЕН У ПОКОЈНИКА ??? ДА ЛИ
СИ ИКАДА И ИГДЕ ЧУО ДА СЕ ДИЖЕ ЗДРАВИЦА ЗА ПОКОЈНИКА ?
Biva sam ja taj stariji, na priliku?Питај ове старије - код нас се славио Титов рођендан ДОК ЈЕ ОН БИО ЖИВ,
замисли каква би то патологија била врло слична вампиризму када би се "славио рођендан" покојном човеку на тај начин.

Što da ne? I u americi unajmljuju klovnove za rođendane.Значи ли то да ја сада људи свом детету за рођендан треба да доведу попа (пу,пу,пу далеко било) да одржи помен за
покој душе - као нема везе... "маркентишки трик".....алооооооооо.........
Makar je uvezen iz oblasti sa blagom klimom, a ne iz polupustinje.А из текста који следи потпуно је јасно да је начињен "увоз" овог новог
паганског култа из Шрузберија.

Jesu li ga obišli... triput?Darvinovi poštovaoci su, zatim, prošetali ulicama Šruzberija, usput obišavši i njegov spomenik postavljen ispred gradske biblioteke, a na kraju se zasladili ogromnom rođendanskom tortom.