Ako je voda postojala
pre prvog dana, treći dan ima tačno kakvu ulogu?
No, dobro, da pogledamo zajedno dan treći:
Postanak [1:9-10]
Potom reče Bog: Neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mesto, i neka se pokaže suvo. I bi tako.
I suvo nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vide Bog da je dobro.
Gde ovde stoji da je avramski bog
stvorio vodu? Piše samo da ju je
premestio.
Da kreacionisti imaju malo pameti, tvrdili bi da ovaj stih predstavlja uspostavljanje kruženja vode u Prirodi, ali to ne tvrde, iako ne razumem zašto.
P.S. Sam sebe diskreditujes, Kaliburne, jer u nedostatku argumenata posezes i za najnizim kvalifikacijama.

U
nedostatku argumenata?!
Ja sam to za osnovnu skolu napisala sarkasticno, jer je korisnik tvrdio da nema nista potrebno za znanje u osnovnoj skoli.
Ah, sada je sarkastično... dva dana je bilo upravo onako kako si napisala, a sada je odjednom sarkastično... a kakvo će biti za dva dana?
A eremita tebe ne moze da natera, sam treba da se setis...treba da ti je cast sto pricas sa dve dame, od toga je jedna vrlo fina i kulturna, a ova druga tj. ja, uvazava te iz pukog principa. Treba toga da si svestan da si uvazen, a ne da si sagovornik.
Nije svako žensko dama, a što se moje časti tiče, javni forum na kome se lupeta bez ikakve mere nije mesto za dokazivanje iste.
Uzgred, da sam uvažen, ne bi ste pisali sve ono što pišete o meni, a da nisam sagovornik onda ne bi ste odgovarali na moje poruke.
Dakle, potpuno obrnuto - nisam uvažen, ali jesam sagovornik.
Ае, не прави се "на будалу"...
Napisao sam nešto netačno, eremita?
Treba li da navedem tvoje poruke koje potkrepljuju svaku reč moje poruke?
Opet? I opet?
Узгред, да те обрадујем... ДА ЛИ СИ ЧУО ЗА
ХРИШЋАНСКЕ ЕВОЛУЦИОНИСТЕ... е........ има да се отрујете............

Nemam predstavu šta u tvojoj iskrivljenoj percepciji znači taj termin.
Ukoliko si mislio na sveštenike i vernike koji smatraju da je teorija evolucije tačna, o tome smo ti pisali više desetina puta.
а од трећег дана започело је непрестано кретање воде.
OK, neprestano kretanje vode. To sam i ja napisao.
A kada je
nastala ta voda, koja se kreće?
Свети Амвросије пише: "Преко онога што је Он учинио, а што нисам могао да дознам на основу Писма, прешао сам као преко тајинства, како не бих подстакао друга питања која би се надовезала на ту тачку. Без обзира на то, на основу Писма утврдио сам да је Бог могао да прошири низије и отворене равнице, будући да је Он Сам рекао: ја ћу ићи пред тобом и путеве неравне поравнити (Ис.45,2)."
Drugim rečima, što ne piše u Svetom pismu, pravićemo se da ne postoji, a ono što nam odgovara izvešćemo iz stihova Svetog pisma.
U redu, zašto se onda eremita buni kada mu se navedu stihovi Svetog pisma, koji ukazuju na to da je Zemlja, ravna i statična?
Evo za Kaliburna i sve neverne Tome 3. dan. Znaci, tada je nastala, tj. razdelila se voda, i nastale su biljke!
Nastati nije isto štoi razdeliti.
Na pitanje nastanka vode nije odgovoreno.
Sad ko ima da kaze neka kaze, a ko ne neka zauvek cuti!
Hm, ovo je tvoje uvažavanje?
Ućutkivanje bilo koga?

Kako mi je drago što nisam uvažen.