eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
Šta je?
Svetosavski kreacionisti nisu ažurni sa novom naukom, pa si morao da na brzaka utrpaš kakvog mračnog zapadnog pesnika?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta je?
Svetosavski kreacionisti nisu ažurni sa novom naukom, pa si morao da na brzaka utrpaš kakvog mračnog zapadnog pesnika?![]()
... ово је нови моменат.............
![]()
A jatebi preporučujem da čitaš bukvar. Možda tvoja glupost splasne, pa nećeš više postavljati ovakva idiotska pitanja:
Па ако ти тврдиш да сте експериментима дошли до оваквог следа ствари у човечијем мозгу, изводећи закључак да човек у ствари нема нематеријалну душу него да постоје процеси који тек по обављању одлуке "обавештавају свест" о учињеном - ПА КО ОНДА СЛАЖЕ СВЕ ПОДАТКЕ, РАЗВРСТАВА ИХ И КО ОНДА ОДЛУЧУЈЕ О ОДРЕЂЕНОЈ ОДЛУЦИ И НА ОСНОВУ ЧЕГА??? КО ??? Или ШТА ???
Молио бих те да ово последње "застрашујуће" појасниш. Имам утисак да ти позиваш становништво тј. популацију ДА СЕ ПРИЈАВИ ДОБРОВОЉНО НА НЕКАКВЕ "ВЕЖБЕ И ТЕРАПИЈЕ" ? Или сам погрешно разумео ???
Јер ако си ти напред навео да ИМАШ МОЋ да МЕЊАШ ЉУДСКУ СТРУКТУРУ МОЗГА како је и на који начин могућа било каква "вежба" да би се "спречиле злоупотребе" - И ОДАКЛЕ СИ СИГУРАН ДА САМО ТИ ИМАШ ТУ МОЋ И ДА ТУ МОЋ ВЕЋ НЕКО НИЈЕ "ОТКУПИО" ???
Па то ти објасни - (мени је верски то јасно) али ти објасни стручно???![]()
Не претеруј... остави поруке... и онда га нема да да одговоре... и онда почне ово на теми што није дозвољено...
Niko. Nema "ja" koje to radi. "Ja" nastaje tek emergentno, iz borbe različitih probabilističkih sistema unutar mozga. Ogroman broj odluka se donosi potpuno mehanički, uz unos sistema slučajnosti iz temporalnog režnja.
Sistem svesti i sistem odlučivanja su potpuno odvojene stvari.
Значи, ти мислиш да је људски мозак нека врста ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ-а када су поједине одлуке у питању. А у највећем броју одлука мислиш да је мозак справа са бројним решењима која функционише попут бубња у игри на срећу лото-а ...
па шта извуче - то је то. Али опет у оба случаја тј. и у случају перпетуум мобиле-а а и у случају бубња за лото - НЕШТО (а рекао си да то "нешто" није "ЈА") је морало убацити одређене податке и одређена решења ? ШТА ЈЕ ТО НЕШТО ???
У противном требало би да закључимо да су људи, али пази СВИ ЉУДИ бесловесне машине које ни у једном случају НЕМАЈУ СЛОБОДУ ИЗБОРА нити било какву слободу, да ли си то хтео да нам саопштиш?
п.с. О осталом делу твог поста ћу мало касније...
Значи, ти мислиш да је људски мозак нека врста ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ-а када су поједине одлуке у питању. А у највећем броју одлука мислиш да је мозак справа са бројним решењима која функционише попут бубња у игри на срећу лото-а ...
па шта извуче - то је то. Али опет у оба случаја тј. и у случају перпетуум мобиле-а а и у случају бубња за лото - НЕШТО (а рекао си да то "нешто" није "ЈА") је морало убацити одређене податке и одређена решења ? ШТА ЈЕ ТО НЕШТО ???
У противном требало би да закључимо да су људи, али пази СВИ ЉУДИ бесловесне машине које ни у једном случају НЕМАЈУ СЛОБОДУ ИЗБОРА нити било какву слободу, да ли си то хтео да нам саопштиш?
п.с. О осталом делу твог поста ћу мало касније...
Ja bi reko da imamo svu slobodu, al za njenu upotrebu nismo odgovorni.
Tako nekako![]()
оригинал поставио: ендонуклеаза
Inspirisan svojom opštom paranojom, pogrešno si razumeo.
...................
Nego, moram da primetim nešto. Koliko vidim, opšta paranoja ljudi koji veruju u "svetske moćnike" koji u nekakvim mračnim sobama planiraju detaljne zavere i napade na ljudsku rasu (a onda se, valjda, grohotom smeju dok maze svoju belu persijsku mačku) dovodi do automatske reakcije da se ovde radi o nekakvim zloupotrebama koje se planiraju. Jako je tužno gledati ljude koji su vernici, a koji pritom imaju tako ciničan pogled na svet. Nezamislivo je da neko može želeti dobro za svet - uvek se sumnjivo gleda kako taj drugi želi nekako da nas iskoristi ili napadne...
оригинал поставио ендонуклеаза
Da neka nematerijalna duša kontroliše tvoje noge i ruke, ona to i dalje može da radi bez problema. Ako ona zapravo planira tvoje buduće postupke nezavisno od mozga, ona bi te zaustavila kada kreneš da zaposliš prostitutku. Prosto, ma šta tvoj mozak hteo, tvoja duša bi mogla da zaustavi. Ali toga nema.
Ovo je posebno pogubno na moralnom planu. Ja (ili bilo koji iole dobar neurolog ili neuronaučnik) bih mogao da tvoju osnovnu ličnost trajno promenim - recimo, da te pretvorim u sadističkog ubicu, isključujući određene centre mozga. Pritom, tvoja inteligencija, tvoja sećanja, tvoje emocije...bi sve ostalo netaknuto.
Štaviše, i tvoja vera bi ostala netaknuta! I ti bi je koristio u racionalizaciji: kada te policija uhvati, šanse su da bi rekao nešto u stilu "to su bili grešnici, Bog mi je rekao da ih ubijem".
(Jeste zastrašujuće, ali to nije poenta; poenta ovde je šta ti to govori o strukturi čoveka. A ne zaboravi, koliko je zastrašujuće, toliko je i obećavajuće: ako naučimo ovo dovoljno, i ako uspemo da sprečimo zloupotrebe, moći ćemo da izlečimo dobar deo zla u ljudima - i to bez nekih Orvelovskih zahvata, prostom dobrovoljnom vežbom i terapijom.)
Evo ti lepo ovako. Imaš čoveka koji ima problem da se razljuti, pa u besu uradi stvari koje posle mora da plaća skupo i teško. Ovo mu kvari život.
Mi danas imamo set terapija (u okviru kognitivno-bihevioralne terapije) koje umeju značajno da pomognu. Ali biće i boljih uskoro. I šta sada raditi? Pa, ako čovek ima ikakve kontrole nad sobom, otićiće kod lekara i pokušaće da nauči kako da kontroliše ovaj aspekt svoje ličnosti koji mu toliko štete nanosi.
Polako se razvijaju terapije (privremeno se daju lekovi, pa se onda radi terapija, pa se onda polako prestaje sa lekovima) koje pomažu u ovome.
Isto važi i sa hroničnim bolovima. Ljudi sa teškim hroničnim bolovima obično završe kao zavisnici od raznih snažnih analgetika, i nisu u stanju da funkcionišu u društvu. Razvijena je već terapija (dve nedelje intenzivne terapije, ljudi bukvalno žive u izolovanom hotelu i svaki trenutak je deo terapeutskog pristupa), na kognitivno-bihevioralnim osnovama, koja omogućava razbijanje ovog ciklusa. Ona ne zaustavlja bol, ali uči ljude kako da ignorišu taj hronični bol, i budu funkcionalni bez stalnog uzimanja lekova...
.
Prvo, struktura mozga se neprestano menja.
Drugo, što se tiče velikih, naglih promena, lepo sam rekao da se radi o stvarima koje može da izvede svaki kompetentan neurolog, neurohirurg ili neurobiolog. Dakle, ovde se ne radi o nekoj mojoj "moći", već o znanju koje svako može da savlada ako uloži potrebno vreme i napor.
Stručno ovo nije nikakav problem. Kada podeliš dve hemisfere mozga, ti prekidaš komunikaciju višeg nivoa između njih. Time, ono što je ranije bio ujedinjen proces, sada predstavlja dva odvojena procesa.
Možeš ovo zamisliti kao dve susedne zgrade, u kojima gomila multiprocesorskih servera vrši neki program (mada, opet, ljudski um nije program, na toj tački analogija prestaje da važi). I onda presečeš fajber-optički kabl između dve zgrade... Dobijaš dve grupe servera koje i dalje rešavaju isti program, ali na različite načine, i u različitim pravcima.
Ja bi reko da imamo svu slobodu, al za njenu upotrebu nismo odgovorni.
Tako nekako![]()
Дивота............![]()
Бар си могао да погледаш ДАТУМЕ линкова које потураш и да мало размишљаш, али ево овде је најбоље сабрано - међутим, обрати пажњу на болдовано:
Значи не треба подметати разноразна тумачења, полуистине или "истине" - него једноставно ПРОНАЋИ САОПШТЕЊЕ СА НАЈАВЉЕНОГ СКУПА ОД 3-7. МАРТА
2009. ГОДИНЕ... уколико је тај међународни скуп уопште одржан - ја га нисам успео пронаћи...
According to the widely accepted scientific account, the universe erupted 15 billion years ago in an explosion called the 'Big Bang' and has been expanding and cooling ever since. Later there gradually emerged the conditions necessary for the formation of atoms, still later the condensation of galaxies and stars, and about 10 billion years later the formation of planets. In our own solar system and on earth (formed about 4.5 billion years ago), the conditions have been favorable to the emergence of life. While there is little consensus among scientists about how the origin of this first microscopic life is to be explained, there is general agreement among them that the first organism dwelt on this planet about 3.5 - 4 billion years ago. Since it has been demonstrated that all living organisms on earth are genetically related, it is virtually certain that all living organisms have descended from this first organism. Converging evidence from many studies in the physical and biological sciences furnishes mounting support for some theory of evolution to account for the development and diversification of life on earth, while controversy continues over the pace and mechanisms of evolution.
Zaista je sumnjiva ta "dusebriznost" za SPC!
Sta vas briga!
I odakle ti ideja da se nobrazovano stanovnistvo okuplja oko SPC?
I da si zaista sociolog, ovo je podlo sto pises, jer nije istina!
A ima istine u tome da se ljudi osecaju nezasticeno, pa im je lakse da budu u nekom skupu, ali zar ti nije palo na pamet da se i obrazovani ljudi (oni tek!) osecaju nezasticeno i da su zato "prisli" Crkvi?![]()
Zasto ponizavas stanovnistvo i vernike da su neobrazovani?
I ništa ne znaš o istoj?!![]()
Nekoliko stvari, kao što su to da te mnoge stvari zamaraju, da te mrzi da čitaš, da misliš da se teorija evolucije bavi stenama, da smatraš da ima malo čega korisnog u osnovnoj školi, da pokazuješ fundamentalno nerazumevanje nekih osnovnih pojmova iz prirodnih nauka, itd.
O tome ti i pričamo. Evolucija i jeste dokazana, jer da teorija evolucije nije tačna ni tih lekova ne bi bilo.
:
Nematerijalnost u smislu "nelokalizovana elektrohemijska interakcija između milijardi neurona" nije isto što i nematerijalnost u smislu "natprirodni duh koji nekako pokreće materijalno telo".
Problem je u tome što mnogi neće prihvatiti ovo. Sofistikovaniji oblici ovoga što sam ti opisao se razvijaju, i isto onako kao što danas ateisti koriste TE kao "dokaz" da Bog ne postoji, tako će se ovi argumenti koristiti u budućnosti.
A ako teologija prema njima zauzme isti stav kao i prema TE...
Koliko smo ovde videli citata od sveštenika koji napadaju TE kao đavolju rabotu, iako se moderna medicina ogromnim delom zasniva na alatkama i zaključcima nastalim iz TE?
Mi danas već vidimo šta se događa u slučaju TE. Sveštenici bi mogli vernicima da objasne da TE ne protivureči veri. Umesto toga, imamo onakve izjave kao na onom video Oca Joila. I onda kada vernici vide takve izjave, pa zatim kasnije shvate do koje mere su te izjave krajnje idiotske - počnu da sumnjuaju i u sve ostalo.
Seti se šta sam ovde već pričao -
Kakve će tek stvari biti u vezi novih razvoja u okviru neurologije...
Odluka prethodi svesti. Na nju utiče milion stvari kojih uopšte nismo svesni. Ona se potpuno formira, i onda se ispostavlja svesti nakon što je telo već pokrenuto. Tada svest prima tu odluku, i proizvodi priču o tome kako je ova odluka načinjena - iako ta priča ima malo veze sa stvarnošću.
Evo ti još dva primera.
Eksperiment u kome naučnik stoji na stepeništu biblioteke, i nudi ljudima (ko god prođe može da učestvuje) pet dolara da urade jednu kratku anketu. Anketa se sastoji od jedne jedine stvari: ljudi dobiju papir na kome je slika čoveka, i nekoliko stvari u vezi sa njim (recimo, voli pse ali je alergičan na mačke). I ima samo jedno pitanje: "na skali od jedan do deset, koliko vam se sviđa ovaj čovek" (jedan bi bilo da se ne sviđa uopšte, pet je neutralno, deset bi bilo da se sviđa mnogo).
Svi ljudi dobijaju istu sliku, svi odgovaraju na isto pitanje, tekst je uvek isti. Postoji samo jedna razlika. Pre nego što ljudima da da odgovore na anketu, naučnik ih zamoli da za trenutak pridrže plastičnu šolju sa kafom, da on izvadi olovku za njih iz tašne. Ljudi pridrže šolju, na samo sekundu-dve i onda je vrate naučniku, i onda odgovore na pitanje.
U polovini slučajeva, međutim, čaša sadrži vruću kafu, a u polovinu ledenu kafu. I znaš šta se događa?
Među ljudima koji su samo na par sekundi u rukama držali hladnu šolju, velika većina ne voli čoveka opisanog u anketi. Među ljudima koji su držali vruću šolju, velikoj većini se čovek opisan u anketi sviđa.
Par sekundi osećaja hladnog ili vrućeg izaziva dovoljan prajming da se potpuno menja percepcija o čoveku. (Ovo je kasnije pokazano na milion primera. Recimo, ako spustiš temperaturu u sobi u kojoj šef intervjuiše nekog čoveka, značajno smanjuješ šanse da će taj čovek dobiti posao.)
Čak i kompleksnost stvari o kojima razmišljamo utiče na naše izbore. Recimo, veoma jednostavan eksperiment (ima ih masa, ali ovo je jedini koji mi pada na pamet, a koga mogu objasniti u okviru ovog foruma): učesnicima (ljudi u kasnijim godinama života) je dato parče papira sa brojem, koji može imati između dve i devet cifara. Zadatak koji im je dat je da zapamte broj (mogu da ulože koliko god žele vremena u memorizaciju) i da kada su ga zapamtili, ostave papir na stolu i odu u susednu zgradu, gde drugom naučniku kažu koji broj su zapamtili.
Na putu između dve zgrade, zaustavi ih treći naučnik, koji kaže "kao znak zahvalnosti za učešće u eksperimentu, evo male nagrade u vidu dezerta - ako želite, možete uzeti ovu voćnu salatu, ili ovo parče čokoladne torte".
I znaš šta? Velika većina ljudi koji su pamtili brojeve sa dve cifre odabere voćnu salatu, a velika većina onih koji su pamtili brojeve sa sedam ili više cifara odabere čokoladnu tortu.
Zašto? Lepo. Naš duboki mozak ne razmišlja o dugoročnim posledicama. Njegov cilj je da obezbedi osnovne potrebe, i otud on traži hranu sa što više masti, što više kalorija, i što više šećera; on hoće čokoladnu tortu. Naš racionalni prefrontalni korteks, međutim, pogotovo u kasnijim godinama života pazi na holesterol, gojaznost, kalorije, i tome slične stvari. On potiskuje impulse iz dubljih delova mozga, i bira voćnu salatu.
Ali prefrontalni korteks takođe sadrži radnu memoriju, i koordiniše matematičke sposobnosti. Radna memorija ima prosečnu veličinu od sedam jedinki (plus minus dve) - otud nam je lako da zapamtimo brojeve do otprilike sedam cifara, a onda postaje sve teže i teže.
Otud, kod ljudi kojima je zadatak bio da pamte dve cifre, prefrontalni korteks nije zauzet, i može uspešno da potisne impulse iz dubokog mozga. Kod ljudi koji moraju da pamte dugačak broj, prefrontalno korteks je zauzet...i nema snage i vremena da potiskuje duboke impulse. I duboki um tada ima priliku da uživa u čokoladnoj torti.
Ono što nije za smejanje je koliko često ovakve stvari dovode do dugoročno poraznih rezultata. U trenutku nepažnje, zauzetosti, emocionalne uzbuđenosti mi uradimo nešto za šta posle moramo da platimo ogromnu cenu. I pitamo se "šta mi bi da to uradim"?
"Šta bi" je promena strukture uma. Iako je telo isto, um doslovno nije isti (nema iste veštine, želje, volju, misli...) u različitim stanjima svesti. U jednom stanju smo uradili ono što nam je tada izgledalo kao najbolja stvar - i onda smo to žalili u drugom stanju svesti, kada su drugi delovi našeg uma bili aktivni. Efektivno, bili smo različiti ljudi u ta dva trenutka.
Najveći i najteži zadatak svakog čoveka je integracija: kako "okupiti sebe" u što koherentniju celinu, tako da ekstremi ličnosti nisu suviše daleko od centra.
Ovo već polako utiče na zakonodavstvo; a kakve će imati posledice na ideju greha...videćete. Ako vam nije jasno iz dosadašnjeg opisa, ne znam kako da vam objasnim bolje.
Тачно је да је било некаквих изјава, и ја сам читао неку изјаву Папе којом критикује протестантске креационисте али и сами протестанти су "отпали" од Папе па је то по мало смешно. Иначе БИТНА је било више пута најављивано Међународно саветовање које је требало да се одигра од 03.-07. марта 2009. године и нашао сам вест као "ПОЧЕЛО ЈЕ ЗАСЕДАЊЕ" ... али иза тога само м у к... т а ј а ц... тако да не знам шта се даље догађало а веома је битно када ви нама православцима потежете као аргумент Папину изјаву... а и то доста је смешно јер СПЦ је у канонском јединству са осталим православним црквама а не са Ватиканом. А ни једна православна црква колико је мени познато нија доносила било какву одлуку поводом Т.Е. Србија је мала земља - обратите се Русима па да чујемо шта они кажу...Deo izveštaja Međunarodne teološke komisije rimokatoličke crkve, kojom je predsedavao tadašnji kardinala Racinger, sada papa Benedikt XVI, objavljenog jula 2004. godine.
Mogu da navedem još masu pisama, izjava, objava, memoranduma, uputstava raznih rimokatoličkih visokih poglavara, ali ovo je valjda dovoljno.
Uzgred, u rimokatoličkim školama se predaje teorija evolucije, ali ne i kreacionizam, koji rimokatolici tretiraju kao izmišljotinu ultrakonzervativnih protestanata, što gle čuda i jeste.![]()
Ne zanima me šta će se desiti sa SPC, ali me veoma zanima šta će se desiti sa velikim delom vernika, koji će biti vraćeni u mračni Srednji vek, ukoliko se ovakav trend pružanja logističke podrške kreacionistima od strane SPC nastavi.
Pa stvarno vam nije stos! Prvo vi "nabacite" nesto o tom kamenju, "uturite" to u T.E., onda ostali komentarisu (iz dobrote, da vas uvaze, a i da pobiju i te argumente), a onda ti isti ispadnu krivi i da su oni pomenuli to kamenje?
Naravoucenje: ne treba se s vama upustati u raspravu!![]()
Poreklo vrsta sam samo procitala (u delovima) i tacno je da detaljno to nije trebalo da se uci. Ali kako tako pakosno izvlacis zakljucak da nisam isla na takmicenje, covece, bila sam 3. u Republici! Eeeejjjj!!!!![]()
Чему параноја? Уопште нисам мислио на тебе - него у недостатку твог присуства остали корисници почињу да се зезају јер нема наставка расправе... видиш како је Јелена срећна, одмах је почела да чисти нокте...![]()
Ја "параноичан ?
Ти си помињао ЗЛОУПОТРЕБЕ, ти си помињао сопствене МОЋИ а затим мене (и не само мене оптужио за параноју).Но добро, то ти је изгледа метод.
Примећујем да немамо одговор КО ЈЕ ТАЈ који ће одлучивати ШТА ЈЕ ТО ЗЛО У ЧОВЕКУ и НА ОСНОВУ ЧЕГА ће тај неко одлучивати о ЗЛУ ?
Ne pokusavaj da podmeces, rekoh vec da sam itekako dobro znala biologiju, a zacudola se vasem mesanju "baba i zaba" na temi.
A drugo, krajnje je vreme da mi neko objasni kako iz T.E. proisticu lekovi?
Sve ostalo su zanimljivosti iz sveta neurologije, sto i sama imam cesto prilike da slisam, bespotrebno je da se o tome ovako nadugacko prica. Sve se svodi na terapeutske metode, tj. medicinu, i ne vidim sta je Crkva tu duzna da se izjasnjava, kad se nije nio do sad mesala u medicinu?
Razumem ja da tebe čitanje mnogo zbunjuje.
Objasniću ti opet.
Kreacionista je izneo tumačenje geoloških podataka koje u osnovi tvrdi da je Zemlja veoma mlada, što ne odgovara tome da je Zemlja nastala pre oko 4,5 milijardi godina. Onda je drugi geolog ispitao njegove podatke i njegove zaključke i utvrdio da je kreacionista pogrešio u najboljem slučaju, a u najgorem, prezentovao samo podatke koji se mogu protumačiti u skladu sa idejom o mladoj Zemlji.
Ta ideja je izneta kao argument protiv evolucije, jer u slučaju da je bila tačna, evolucija ne bi bila moguća, pošto ne bi imala dovoljno vremena za delovanje.
Zato je iznetpomenuti članak.
Dakle, "stene" nisu dokaz za teoriju evolucije, nego obaranje argumenta protiv teorije evolucije.
Teorija evolucije se ne bavi stenama.
Da si zaista išla takmičenje, pokazala bi makar deo sposobnosti koje takmičenje zahteva: znanje, logiku, razmišljanje... no kako toga slabo ima, ili uopšte ne ma u tvojim porukama, tvoja tvrdnja o takmičenju je u najbolju ruku sumnjiva, ako ne i potpuno netačna.
Čitajući poslednje dve-tri stranice, primetio sam da ste ti, sale i picololeone, takođe besomučno spamovali.
Verovatno vas je to sprečilo da odgvorite na sva pitanja koja sam vam do sada postavio, a koja ste vi odlučili da ignorišete jer ili ne znate odgovor ili je odgovor poakzatelj koliko niste u pravu.
.
Čitajući poslednje dve-tri stranice, primetio sam da ste ti, sale i picololeone, takođe besomučno spamovali.
Verovatno vas je to sprečilo da odgvorite na sva pitanja koja sam vam do sada postavio, a koja ste vi odlučili da ignorišete jer ili ne znate odgovor ili je odgovor poakzatelj koliko niste u pravu.
Pogrešno si razumeo, eremita. Ti si paranoičan, bez znakova navoda.
Setimo se rođendanske torte za prizivanje marksističko-lenjinističkih duhova koji će prebijati popove.![]()
Pominjao je i lečenje i preventivu, što je i osnovni cilj istraživanja koja navodi, ali ti je to izgleda promaklo... i posle pitaj zbog čega mislimo da si paranoičan.
Zanimljivo, ja sam bio uveren da hrišćanstvo barata pojmovima dobra i zla.
Тачно је да је било некаквих изјава, и ја сам читао неку изјаву Папе којом критикује протестантске креационисте али и сами протестанти су "отпали" од Папе па је то по мало смешно.
Иначе БИТНА је било више пута најављивано Међународно саветовање које је требало да се одигра од 03.-07. марта 2009. године и нашао сам вест као "ПОЧЕЛО ЈЕ ЗАСЕДАЊЕ" ... али иза тога само м у к... т а ј а ц... тако да не знам шта се даље догађало а веома је битно када ви нама православцима потежете као аргумент Папину изјаву... а и то доста је смешно јер СПЦ је у канонском јединству са осталим православним црквама а не са Ватиканом. А ни једна православна црква колико је мени познато нија доносила било какву одлуку поводом Т.Е. Србија је мала земља - обратите се Русима па да чујемо шта они кажу...![]()
Са којим "великим бројем верника", када си већ 100 х написао да нема ни 3% верника СПЦ?![]()
Ви имате тешку параноју од тих креациониста - а овде од неког анонимног Петровића... стварно ми нисте јасни ?
Epa evo, Kaliburne, iz razloga ovog gore boldovanog ti ne odgovaramo, zato sto uporno vredjas i licno prozivas, a iznosis malo argumenata. Jedino si u prvoj recenici izneo argument, i, dobro, shvatila sam to jos ranije, ali evo primam k znanju.
Trudi se da malo bolje i dublje osmislis postove.
![]()
Опет те 'вата виртуелна логореја - сачекај са' ће Ендо да одговори, не мораш да дречиш.![]()
zato sto uporno vredjas i licno prozivas, a iznosis malo argumenata
Kалибурне, знаш ли ти за ону паметну "они који знају да говоре, говоре кратко"?
Kалибурне, знаш ли ти за ону паметну "они који знају да говоре, говоре кратко"?
Ništa više od izjave nije ni potrebno.
Kada bi SPC napravila takvu izjavu veliki deo problema bi bio rešen.
Uostalom, imaš Humani generis iz 1950. godine.
Stav RKC prema teoriji evolucije se od tada samo popravlja.
Čekaj malo, eremita, tražio si da ti navedemo bilo koju crkvu koja je prihvatila teoriju evolucije kao tačnu.
Sada kada si shvatio da si se zaleteo, jer najbrojnija hrišćanska denominacija prihvata teoriju evolucije, krećeš sa pričom kako RKC nema veze sa SPC.
Uzgred, eremita, opet iznosiš laži, jer sam ja našao izveštaj sa te konferencije za svega 0,23 sekunde:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5859797.ece
http://www.cleveland.com/world/index.ssf/2009/03/vaticanbacked_rome_conference.html
http://www.news-releases.uiowa.edu/2009/march/032709depew.html
http://www.ad2000.com.au/articles/2009/apr2009p3_3004.html
Ne znam italijanski, pa ne mogu da ti navedem članak iz lista "L'Osservatore Romano", u kome su navedeni i delovi obraćanja pristunima, pojedinih učesnika.
Ako se pitaš ko je finansirao konferenciju, to ćeš naći ovde:
http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/mar/09030905.html
Ti si ishla na takmichenje iz biologije i bila treca? Od koliko uchesnika? Tri?Epa evo, Kaliburne, iz razloga ovog gore boldovanog ti ne odgovaramo, zato sto uporno vredjas i licno prozivas, a iznosis malo argumenata. Jedino si u prvoj recenici izneo argument, i, dobro, shvatila sam to jos ranije, ali evo primam k znanju.
Trudi se da malo bolje i dublje osmislis postove.
![]()
е пошто нас сматраш да смо необразовани онда да ти дам још један саветSale, znaš li da je za tako nešto potrebna publika koja shvata šta je rečeno?![]()