gost 271475
Buduća legenda
- Poruka
- 26.923
ма жено Божија читај Јована Дучића, па ће ти бити јасно о каквим се овде људима ради, узалуд ти је тај посао![]()
Objasni meni, molim te...pošto mi nikako nije jasno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ма жено Божија читај Јована Дучића, па ће ти бити јасно о каквим се овде људима ради, узалуд ти је тај посао![]()
Morash biti vernik da bi razumela kako je on razumeo.Objasni meni, molim te...pošto mi nikako nije jasno.
Morash biti vernik da bi razumela kako je on razumeo.Mi sa kritichkim mishljenjem i normalnom logikom drugachije poimamo svet oko nas.
Nije problem isključiću deo sivih ćelija na trenutak, ako vredi.
( Od ovoliko tema, smoriste ljudi sa ovom jednom...)
A, pa ne...ovde ima jos da se pise sve dok se i zadnji "naucni' argumenAt ne iznese....sta ces, ko je neostvaren na nekom polju, ovde "briljira"...!![]()
Ali, naučnih argumenata će uvek biti...na pragu smo novih otkića ()...jednostavnije je staviti tačku na ideju kreacije.
Jašta...nekima je ovo jedini način da se ostvare...samo mislim da nas dve ne mislimo na iste ljude.![]()
ко те убедиЈо?
наука нема граница, она ти је као хоризонт.
Јело, Јело цццц
Ja navijam za Mitu!
Mita vs. evolucionisti!![]()
Pa zar nisam to isto rekla?
Uvek zaboravim da neki vole da im se crta...
Nego...šta si hteo da kažeš o Dučiću?
чини ми се да си рекла да смо на прагу нових открића. којих, чега?
а за Дучића, немој да се замараш![]()
O čemu pričaš?
Mislila sam da se mnogo brineš za moje "opredeljenje"...?
Vrludave putanje novih otkrića zaprepastile bi te.чини ми се да си рекла да смо на прагу нових открића. којих, чега?
Ko smisao života nije tražio, taj nije živeo, ali ako ga je tražio, nikad nije bio dovoljno srećan. ЈД
Ретко је човеков циљ зао, а често су зла средства којима остварује циљ.Vrludave putanje novih otkrića zaprepastile bi te.
Znaš li šta je inventar ličnosti?
To bi bio sažet opis ličnosti nekog čoveka koji se dobija standardnim testovima.
E, istorija ovih testova je interesantna.
Prvi su izgledali kao oni što se danas objavljuju po ženskim stranama zabavne štampe.
Inteligentni subjekti mogli su da naslute kakva je namera ispitivača pa su davali odgovore u skladu sa njegovim očekivanjima.
Onda su testovi postajali komplikovaniji, namera ispitivača teško se mogla naslutiti.
Zatim su uvođene razne smicalice koje treba da izbegnu neiskrene odgovore. Recimo, društveno prihvaćen odgovor na svako pitanje je uvek DA ili uvek NE. Ovo nagoni subjekta da nakon prvih desetak pitanja pokuša da odgovori iskrenije.
Ili su uvodili takozvn stop-pitanja, koja su zapravo bila značajna u gomili irelevantnih informacija.
No, prava revolucija je nastupila kada su počeli da koriste statistiku. Umesto stare tehnike - da ispitivač osmisli test, pretpostavi odgovre koje daju određene grupe ljudi, pa to onda proveri na nekakvom uzorku ispitivača, uvedeni su računari.
Reprezentativnim subjektima davani su testovi koji "veze s mozgom nemaju". Pitanja su bila maštovita i krajnje bezvezna. Ograničena samo maštom ispitivača.
Kao što je bilo za očekivati, većina odgovora je bila slučajna i nikakve veze sa crtama ličnosti nije imala. Ipak, izvesna pitanja redovno su davala iste odgovore kod određene grupe ljudi (recimo siledžija ili stidljivih ili nesposobnih da se orijentišu u prostoru).
Statistički obrađena, ova pitanja davala su precizne karakteristike i predispozicije određene ličnosti. Pomoću njih bilo je moguće detektovati potencijalne serijske ubice kao i mladiće koji imaju naklonosti prema košarci.
Prva objašnjenja bila su da je ljudski mozak, pa i mozak istpitivača nesposoban da kvalitetno obradi ovako kompleksne veze.
Ono što ispada iz endonukleazinih primera je da problem nije toliko kompleksan, koliko je nedostajalo znanja da se te veze objasne.
Sada imamo i ovakve informacije, a prostor u kojima se mogu primenjivati značajno je proširen.
....
Jesmo li kao u iskonske sate
Nalik na tvoje obličje i danas?
Ako li nismo, kakva tuga za nas,
Ako li jesmo kakva beda za te.
.....
Dučić
Vrludave putanje novih otkrića zaprepastile bi te.
Znaš li šta je inventar ličnosti?
To bi bio sažet opis ličnosti nekog čoveka koji se dobija standardnim testovima.
E, istorija ovih testova je interesantna.
Prvi su izgledali kao oni što se danas objavljuju po ženskim stranama zabavne štampe.
Inteligentni subjekti mogli su da naslute kakva je namera ispitivača pa su davali odgovore u skladu sa njegovim očekivanjima.
Onda su testovi postajali komplikovaniji, namera ispitivača teško se mogla naslutiti.
Zatim su uvođene razne smicalice koje treba da izbegnu neiskrene odgovore. Recimo, društveno prihvaćen odgovor na svako pitanje je uvek DA ili uvek NE. Ovo nagoni subjekta da nakon prvih desetak pitanja pokuša da odgovori iskrenije.
Ili su uvodili takozvn stop-pitanja, koja su zapravo bila značajna u gomili irelevantnih informacija.
No, prava revolucija je nastupila kada su počeli da koriste statistiku. Umesto stare tehnike - da ispitivač osmisli test, pretpostavi odgovre koje daju određene grupe ljudi, pa to onda proveri na nekakvom uzorku ispitivača, uvedeni su računari.
Reprezentativnim subjektima davani su testovi koji "veze s mozgom nemaju". Pitanja su bila maštovita i krajnje bezvezna. Ograničena samo maštom ispitivača.
Kao što je bilo za očekivati, većina odgovora je bila slučajna i nikakve veze sa crtama ličnosti nije imala. Ipak, izvesna pitanja redovno su davala iste odgovore kod određene grupe ljudi (recimo siledžija ili stidljivih ili nesposobnih da se orijentišu u prostoru).
Statistički obrađena, ova pitanja davala su precizne karakteristike i predispozicije određene ličnosti. Pomoću njih bilo je moguće detektovati potencijalne serijske ubice kao i mladiće koji imaju naklonosti prema košarci.
Prva objašnjenja bila su da je ljudski mozak, pa i mozak istpitivača nesposoban da kvalitetno obradi ovako kompleksne veze.
Ono što ispada iz endonukleazinih primera je da problem nije toliko kompleksan, koliko je nedostajalo znanja da se te veze objasne.
Sada imamo i ovakve informacije, a prostor u kojima se mogu primenjivati značajno je proširen.
Ретко је човеков циљ зао, а често су зла средства којима остварује циљ.
нисам чито али,* * *
Једном у час тужан ноћни, док размишљах, дух немоћни,
над књигама које древну науку у себе скрише,
бејах скоро у сан пао, а неко је на праг стао
и тихо је закуцао, куцнуо што може тише.
"Посетилац неки - шанух - куцнуо што може тише,
само то и ништа више."
* * * Е.А.П.
Znam da si skriven u morima sjanja,
ali te stigne duh koji te sluti;
Nebo i zemlja ne mogu te čuti,
A u nama je tvoj glas od postanja.
* * *
само то и ништа више."
* * * Е.А.П.
Hoćeš da kažeš "Mudar čovek priprema hleb u peći, a budala se češlja u dvorištu"
Kakve veze ima tvoj komentar sa mojom porukom ili bilo čim drugim?![]()
* * *
само то и ништа више."
* * * Е.А.П.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.
Gustav Le Bon
![]()
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.
Gustav Le Bon