КРЕАЦИОНИЗАМ

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ У ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ УКЉУЧИ:

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• ЕВОЛУЦИОНИЗАМ И КРЕАЦИОНИЗАМ

• САМО ХРИШЋАНСКА ВЕРОНАУКА

• САМО ЕВОЛУЦИОНИЗАМ

• САМО КРЕАЦИОНИЗАМ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad je u pitanju kreacionizam, nije problem kritika pomenutih knjiga, vec pokusaj da se Stvaranje naucno dokaze.

Sto se Dawkinsa tice, sam kazes da je ateista i da siri svoj pogled na svet.
To nema veze sa naukom i tacnoscu njenih teorija, jer i on kaze da nauka ne nudi dokaz ni za postojanje ni za nepostojanje Boga.

Ако ниси способан да ПОШТЕНО расправљаш онда боље да не расправљамо, ја сам о том "шибицарењу" више пута писао, и то ме не интересује. Сада се правиш да ниси прочитао шта каже човек а он као ТЕОРЕТИЧАР ЕВОЛУЦИЈЕ ПИШЕ:

... видећемо да је Бог заблуда и то опасна заблуда!

значи он се тиме бави, он поставља хипотезу о Богу - он је за мене луд. Сада ћеш ти опет да шибицариш и да кажеш е, али он је један ... тако не мисле сви... и тако у недоглед... уосталом да ли ви имате неко тело, неку организацију КОЈА НА ОВАКВЕ ТЕМЕ ИЗДАЈЕ ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА за која би ја као читалац који није научник могао да упрем прстом и да покажем ЕВО, ОВАКО МИСЛЕ НАУЧНИЦИ СВЕТА !!! ??? Ако немате - уопште немојте више да се петљате са лаицима и да изигравате "апостоле" и "пророка Дарвина"...да се бавите религијом и вером, него гледајте своја посла.

Ja sam itekako proucavala svojevremeno T.E., pa nisam nasla nista sto bi opovrglo Bibliju.
Nije ti ni najmanje bilo sumnjiva priča da je Noje obišao ceo svet da bi ubacio na svoj čamac po dve životinje od svake vrste, uključujući bizone, anakonde, slonove, leoparde i par miliona insekata? I hranu za sve njih, pod uslovom da se međusobno ne izjedu?

Iz aviona se vidi da je ta priča istinita koliko i bajka o Crvenkapi.

eremita:
Neki teoretičari evolucije smatraju da je Darwinova prirodna selekcija možda bila blagonaklona prema osobama koje su znale upotrijebiti religiju kako bi preživjele poteškoće s kojima se pojedinci bez vjere nisu uspijevali nositi.

:lol: :lol:

A kako oni znaju ko je bio vernik, a ko ateista? Sa druge strane ateisti danas postoje i to nije bas tako mali broj ljudi u svetu i nisu izumrli.

Cini mi se da su ti tzv. teoreticari evolucije samo ocajni vernici koji pokusavaju da svoju veru dokazu kroz kvazinauku. Sam profesor koji se bavio time je vernik i logicno je da je pokusao da povuce konopac na svoju stranu. Stigli smo do toga da vernici pokusavaju teoriju evolucije da okrenu sebi u korist. :lol:

Nije ti ni najmanje bilo sumnjiva priča da je Noje obišao ceo svet da bi ubacio na svoj čamac po dve životinje od svake vrste, uključujući bizone, anakonde, slonove, leoparde i par miliona insekata? I hranu za sve njih, pod uslovom da se međusobno ne izjedu?

Nije mi sumnjiva zato sto Bog sve moze ako hoce, znaci, te zivotinje su privremeno postale mirne.

I to te cudi na pdf Religija?... :think:

Pa i cudi me, da znas, jer se iz petnih zila upreste da opovrgnete veru, kad onoooo...!!!

Још кад одузмеш њихове клонове...;)

Pa to!;):ok:

Nauka se ne bavi spasenjem, zivotom posle smrti, smislom zivota i slicnim pitanjima, tako da ne treba da ockujes takve odgovore od nje. ;)

Da, ali na fundamentalna pitanja iz Biblije nije odgovorila, jos uvek "pipa po mraku".;)

Ако ниси способан да ПОШТЕНО расправљаш онда боље да не расправљамо, ја сам о том "шибицарењу" више пута писао, и то ме не интересује. Сада се правиш да ниси прочитао шта каже човек а он као ТЕОРЕТИЧАР ЕВОЛУЦИЈЕ ПИШЕ:

... видећемо да је Бог заблуда и то опасна заблуда!

значи он се тиме бави, он поставља хипотезу о Богу - он је за мене луд. Сада ћеш ти опет да шибицариш и да кажеш е, али он је један ... тако не мисле сви... и тако у недоглед... уосталом да ли ви имате неко тело, неку организацију КОЈА НА ОВАКВЕ ТЕМЕ ИЗДАЈЕ ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА за која би ја као читалац који није научник могао да упрем прстом и да покажем ЕВО, ОВАКО МИСЛЕ НАУЧНИЦИ СВЕТА !!! ??? Ако немате - уопште немојте више да се петљате са лаицима и да изигравате "апостоле" и "пророка Дарвина"...да се бавите религијом и вером, него гледајте своја посла.

Ragovaram veoma posteno.
Dawkins je ateista i govori u njihovo ime, sta tu ima da se ne razume. U Americi oko 12% ljudi su ateisti ili tako nesto, on smatra da govori u njihovo ime, sad da li to radi ili ne, reci ce drugi ateisti, mene to ne zanima.

Ponovicu jos jednom Dawkins koji toliko govori protiv Boga, kaze:
NE POSTOJI NI JEDAN NAUCNI DOKAZ KOJI MOZE DA POTVRDI DA BOG POSTOJI, ALI NI JEDAN KOJI MOZE DA DOKAZE DA NE POSTOJI.

Ako covek sam kaze da nauka i teorija evolucije o tome ne govore, zasto onda ti insistiras da govore?

Па недоказани човече - пре него што напишеш овакву небулозу НЕОПХОДНО ЈЕ ПОТРЕБНО да објасниш пре свега себи а онда и другима шта је у оно време
за Ноја представљао појам СВЕТ ...покушај бар да нађеш литературу а не да
причаш напамет.........

:lol: :lol:

A kako oni znaju ko je bio vernik, a ko ateista? Sa druge strane ateisti danas postoje i to nije bas tako mali broj ljudi u svetu i nisu izumrli.

Cini mi se da su ti tzv. teoreticari evolucije samo ocajni vernici koji pokusavaju da svoju veru dokazu kroz kvazinauku.
Sam profesor koji se bavio time je vernik i logicno je da je pokusao da povuce konopac na svoju stranu. Stigli smo do toga da vernici pokusavaju teoriju evolucije da okrenu sebi u korist. :lol:

Слажем се са болдованим...:hahaha:

Па недоказани човече - пре него што напишеш овакву небулозу НЕОПХОДНО ЈЕ ПОТРЕБНО да објасниш пре свега себи а онда и другима шта је у оно време
за Ноја представљао појам СВЕТ ...покушај бар да нађеш литературу а не да
причаш напамет.........

Mito procitaj text jos jednom i to pazljivo, mozda ti se samo kaze ili ti nevidljivi drugar prisapne :lol:

Profesor Grafman, koji je i sam vjernik, kaže kako njegova studija pokazuje da je mozak u svojoj biti osjetljiv na vjerovanje u gotovo sve ako za vjerovanje postoji temelj.

Ragovaram veoma posteno.
Dawkins je ateista i govori u njihovo ime, sta tu ima da se ne razume. U Americi oko 12% ljudi su ateisti ili tako nesto, on smatra da govori u njihovo ime, sad da li to radi ili ne, reci ce drugi ateisti, mene to ne zanima.

NE POSTOJI NI JEDAN NAUCNI DOKAZ KOJI MOZE DA POTVRDI DA BOG POSTOJI, ALI NI JEDAN KOJI MOZE DA DOKAZE DA NE POSTOJI.

Ako covek sam kaze da nauka i teorija evolucije o tome ne govore, zasto onda ti insistiras da govore?

па онда он није атеиста:dontunderstand:

Слажем се са болдованим...:hahaha:

Mito procitaj text jos jednom, mozda ti se samo kaze, a mozda ti nevidljivi prijatelj prisapne.

eremita:
Profesor Grafman, koji je i sam vjernik, kaže kako njegova studija pokazuje da je mozak u svojoj biti osjetljiv na vjerovanje u gotovo sve ako za vjerovanje postoji temelj.

A onda nastavi da se smejes. :D

Mozda shvatis sta sam htela reci. :D

Ti si pod utiskom da se nauka bavi potvrdjivanjem ili opovrgavanjem Biblije.
Nauka proucava prirodu, a ne Boga i njegovu volju, kako ocekujes da odgovori na pitanja vere, spasenja i slicnog?

Pajeste, pod tim sam neodoljivim utiskom kad citam ovaj forum.;)

Sta "kad onoooo?"... Dokazaste nesto?...

Ono - bruka za vas:think::hahaha:

Mito procitaj text jos jednom i to pazljivo, mozda ti se samo kaze ili ti nevidljivi drugar prisapne :lol:

Pa sta to ima veze jedno s drugim?:eek:

Ragovaram veoma posteno.

Ја сам те лепо и учтиво упитао - а ти се правиш да ниси прочитао па да поновим: ИМАТЕ ЛИ ВИ НАУЧНИЦИ НЕКАКВО ВРХОВНО ТЕЛО КОЈЕ ДАЈЕ ЈЕДИНСТВЕНО САОПШТЕЊЕ У ИМЕ СВИХ НАУЧНИКА СВЕТА - ИЛИ СВАКО ПРИЧА СВОЈУ ПРИЧУ ???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back