Kravata

• Začetnik teme Začetnik teme ALTEC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kravatadvatd9.jpg

iz novina:
Medjutim, ni na Ostrvu pravilo nošenja kravate više nije tako kruto kao ranije.

Čuveni kuvar DŽejmi Oliver, koji je poznat po opuštenom stilu ophodjenja i kuvanja, došao je 2003. godine kod kraljice Elizabete u odelu, ali bez kravate. To je tada izazvalo buru u javnosti, ali nije posebno uzrujalo Bakingemsku palatu.

Neka mesta ipak nisu opuštena kao kraljevska palata kada su odelo i kravata u pitanju. Kad neko namerava da popije čaj u londonskom Ric hotelu što je, kažu, pravi engleski užitak, onda je bolje da veže kravatu. Ako zaboravi svoju, hotel će mu je pozajmiti.

E, pa sad tek nista, ali AMA BAS NISTA ne razumem :shock:
Sutra idem da kupim SEBI kravatu i da je nosim puna 24 sat oko vrata ... mozda mi nesto sine ... mozda uspem da razumem ...
Pozdrav, do sutra ;)
...sa sve kravatU :lol:
Sad se osećam odgovornom što sam uopšte pomenula Julianovo ''razočaranje''. :roll:

Jesi li gledala ''Mućke''? Mlađi brat Rodni se loži na žene u uniformama (a iz tvog posta se moglo zaključiti da si ti nosila kravatu, koju žene uglavnom nose uz uniformu). U tome je bila cela fora.

Sad se osećam odgovornom što sam uopšte pomenula Julianovo ''razočaranje''. :roll:

Jesi li gledala ''Mućke''? Mlađi brat Rodni se loži na žene u uniformama (a iz tvog posta se moglo zaključiti da si ti nosila kravatu, koju žene uglavnom nose uz uniformu). U tome je bila cela fora.

Hm . . . zanimljivo :lol: ja Jesam nosila uniformu nekada :lol:;)
Ali bele boje . . . bez kravate :roll:

:shock: Aaaaaaand ..... we're beck!!! :lol:

Kravata

--------------------------------------------------------------------------------

Nosite li ih? Da li vas dave?
Da li ih izbegavate ili se jednostavno divite svojoj eleganciji jer one tako mogu dobro da chuche ponekad?
Imate li problema sa vezivanjem istih?
Koliko nacina vezivanja znate: obican, windsor, polu windsor....?
ajmo malo musku temu da raspalimo ovde!
--------------------------------------------------------------------------------

Dakle . . .

Jelena, kravata se nosi zategnuta, a poslednje dugme kosulje mora da bude zakopcano.
Moze i tako kako ti kazes, ali kad se japiji raspistolje u kafani. Znaci moze, ali nije po dres kodu koji podrazumeva nosenje kravate.

Mislim, mogla si da napises i kako super izgleda kad se raskopca kosulja, sako prebaci preko ramena, izuju cipele i podvrnu nogavice - pa se sa flasom sampanjca u ruci seta pescanom plazom u suton. I da nam preporucis da tako nosimo odelo.

iz novina:
Medjutim, ni na Ostrvu pravilo nošenja kravate više nije tako kruto kao ranije.

Čuveni kuvar DŽejmi Oliver, koji je poznat po opuštenom stilu ophodjenja i kuvanja, došao je 2003. godine kod kraljice Elizabete u odelu, ali bez kravate. To je tada izazvalo buru u javnosti, ali nije posebno uzrujalo Bakingemsku palatu.

Dzejmi Oliver je chirpy cheeky Cockney sparrow - nas napaceni narod nema neku odgovarajucu rec za ove nestasne urbane proletere - i nije neki reper za protokol i finocu.

Svi znamo da su (mladi) Englezi najveca stoka u Evropi, pa tamo valjda osecaju potrebu da to kompenzuju takvim formalizmom. Ybt, 21. vek a oni razglabaju o tome da li se neki lik rukovao sa tamo nekom babom, a da nije nosio kravatu tom prilikom.

offtopic:
Jamie Oliver je sav shkrbav i slinav. Ne bih uzeo u usta ni prepechen orah iz njegove kuhinje.

Jelena, kravata se nosi zategnuta, a poslednje dugme kosulje mora da bude zakopcano.
Moze i tako kako ti kazes, ali kad se japiji raspistolje u kafani. Znaci moze, ali nije po dres kodu koji podrazumeva nosenje kravate.

Mislim, mogla si da napises i kako super izgleda kad se raskopca kosulja, sako prebaci preko ramena, izuju cipele i podvrnu nogavice - pa se sa flasom sampanjca u ruci seta pescanom plazom u suton. I da nam preporucis da tako nosimo odelo.

aahahaha...WORD :)

nego, nemoj da mi minirate temu sa nekim slinavim kuvarima!

e da: postoje kravate na pruge (prave, pod uglom itd.), zatim jednobojne, pa ond sa tackicama koje mogu biti manje, vece, zatim imamo kravate koje imaju mnooogo boja na sebi a ima i klasicnih(maksimalno 2 do tri boje).
Sta mislite o tim kombinacijama?
znam da mozda ima pametnjakovica koji bi odgovorili: sve zavisi od kosulje!
ali kod mene ne zavisi od kosulje samo...
da vas cujem!

Zapravo, svi znamo da kravata najbolje stoji na plavoj kosulji sa kratkim rukavima. :lol:

28k6bn6.jpg

Решио сам, чим се пролепша време, скупићу моода и доћи ћу овако на посао. Надам се да ћу добити повишицу, или неку другу сатусфакцију.

Da, radi se samo o pravilima oblacenja, koja se mogu slediti ili ne.
Od osobesnoti pojedinca ovisi da li ce ono - ne,
biti dozivljeno kao vulgarnost ili samosvojnost.

Ne volim videti onaj mucenicki cvor koji kravata cini,
a koji skriva tako vam lepo, prirodno pristajucu adamovku.

Kad kazem labavo,
mislim na fino, lepo nasesurene kravate,
ne omce za vesanje.

uf, ja volim da nosim kravatu ... to je tacka na i, kada treba da se spremi za kakvu posebnu priliku ili nešto. Ali ne znam, da je vezem. Jedanput sam video izgleda jednostavno ali kada sam probao nije islo .... Fali mi zenska ruka ... he he ... . Zato je uvijek drzim zavezanu tako, da je onda samo stavim. Takođe je bitna i boja kravate jer treba da je ide k kosulji. I treba da priznam, da sam vec video ljude koji su nosili nemoguce kombuinacije. Neki ljudi izgleda nemaju smisla za estetiku.

Решио сам, чим се пролепша време, скупићу моода и доћи ћу овако на посао. Надам се да ћу добити повишицу, или неку другу сатусфакцију.

A zamisli da to, od ponedeljka,postane dress code za muškarce u Srbiji! :shock::shock::shock:

Moj muskarac ne poseduje ni jednu kravatu. Nikada ga nisam ni videla sa kravatom. Niti mislim da mu treba. Odelo mu stoji fenomenalno posto je visok i krupan ali je sasvim dovoljno elegantno sa kosuljom samo ili sa nekom kvalitetnom majcom. Kravata mi je, na njemu totalno nepotrebna.

Volim inace muskarce sa kravatom ali kad to umeju da nose i kad se i tako utegnuti krecu, ponasaju i deluju lezerno a ipak je sve na svom mestu non-stop. Zoran je takav...:( Mrzim pokusaje sa iskrivljenim, izguzvanim, visecim, raspasanim i ostalim nakaradnim varijantama pokusaja elegancije, prosto kad neko to ne ume da nosi.

Leptirke ne volim ali ako je neko dobar frajer i ume opet to da nosi onda mi ne smetaju. Mrzim one smusene, tecinske, djilkoske varijante od pre 50-ak godina mada mi na ljudima iz tog dob deluju vrlo simpaticno. Mislim i live, govorim naravno o ljudima koji su sada 70+ npr.

eto...
Pozdrav.

Back