Kraljevski put

Kad već prave te kratke snimke, treba da ga pusti da u svakom delu objasni
jedan deo učenja, bez da ga prekida.
Dejan se, kako sam shvatio, ograničio na vreme koje će biti dovoljno da u čitaocu zadrži pažnju. Zato je svoje predavanje i ograničio na 15-16 minuta. Možda je ta vežba za one koji prvi put slušaju o ovom učenju i dobra, ali postoje i drugi načini da u slušaocu održiš pažnju, pričati zanimljivije, kao što to Goran radi, npr.

Mi smo ovde prirodno talentovani, nemoraš da nas grdiš.

Pričala sam jednom, ali davno, kako nas je pohvalio jedan budistički monah koji
drži meditativna povlačenja širom Evrope. Kaže, onima na zapadu kada zada
da budu prisutni i u ostalim aktivnostima, a ne samo kada sede u formalnoj
meditaciji, oni počnu da se sudaraju po trpezariji i dvorištu. :lol: Stave fokus
pažnje ispred sebe il gde god i ništa drugo ne primećuju.

Ovo je sada bilo dosta bolje. Produžili su vreme. A i sam je shvatio da će
morati da se vrati na priču o centrima.
Ili čita šta mi ovde pišemo..:lol:
Ne znam da li čita ova naša piskaranja, ali mislim da bi trebao sebi napraviti koncept predavanja kako ne bi skakao sa teme na temu, jer su pojmovi u učenju Rada dosta nepoznati široj javnosti i gubi vreme na objašnjenju tih pojmova, a ne uspeva ih u pravom svetlu objasniti. Dobro, tu mu odmaže i Slobodan svojim pitanjima.

Recimo, danas je iznenada u temi o svesti počeo objašnjavati o uticaju meseca na čoveka i ostao potpuno nedovršen. Jer da bi se govorilo o uticaju meseca, moraju se ljudi upoznati o streli stvaranja, o zakonu trojke i zakonu oktave i kako se mesec uopšte našao u priči.
Mislim da mu je koncept pogrešan jer nije počeo od početka, od A, B i C uticaja, zatim idu zakoni trojke i sedmice povezan sa strelom kreacije, pa tek onda tema o centrima, rad na centrima kroz samoposmatranje i kasnije idu teme o svesti, hrani utisaka itd.
Učenje je zahtjevno i ne može se objasniti u kratkim crtama. I treba Slobodanu reći da ga ne odvlači od teme o kojoj govori pitanjima koja su nastala iz učenja drugih škola. Povezanost sa drugim školama može potražiti kad shvati osnovu ovog učenja.

Ne znam da li čita ova naša piskaranja, ali mislim da bi trebao sebi napraviti koncept predavanja kako ne bi skakao sa teme na temu, jer su pojmovi u učenju Rada dosta nepoznati široj javnosti i gubi vreme na objašnjenju tih pojmova, a ne uspeva ih u pravom svetlu objasniti. Dobro, tu mu odmaže i Slobodan svojim pitanjima.

Recimo, danas je iznenada u temi o svesti počeo objašnjavati o uticaju meseca na čoveka i ostao potpuno nedovršen. Jer da bi se govorilo o uticaju meseca, moraju se ljudi upoznati o streli stvaranja, o zakonu trojke i zakonu oktave i kako se mesec uopšte našao u priči.
Mislim da mu je koncept pogrešan jer nije počeo od početka, od A, B i C uticaja, zatim idu zakoni trojke i sedmice povezan sa strelom kreacije, pa tek onda tema o centrima, rad na centrima kroz samoposmatranje i kasnije idu teme o svesti, hrani utisaka itd.
Učenje je zahtjevno i ne može se objasniti u kratkim crtama. I treba Slobodanu reći da ga ne odvlači od teme o kojoj govori pitanjima koja su nastala iz učenja drugih škola. Povezanost sa drugim školama može potražiti kad shvati osnovu ovog učenja.
Kada je pomenuo Mesec zabrinula sam se kako će to shvatiti ljudi
koji prvi put slušaju o učenju. Još tako van svakog konteksta.
I ja imam problem kada govorim javno, da ne mogu uzemljenje da
nađem. Rasprši mi se pažnja. Napravim koncept i to malo pomogne,
al opet, kao da slušam nekog drugog da priča. Više volim da pišem.

kuku.gif

Voditelj je pobedio sa orbovima. :lol: Imam sreće što nisam od Dejana prvi put
čula za učenje. Ne sumnjam da on za sebe zna i da razume mnogo više od
mene, ali ne ume da prenese.

Back