КРАЉЕВИНА СРБИЈА............?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сматрам да треба рехабилитовати припаднике Југословенске војске у отаџбини ( познате и као четници, равногорци ) , као и враћање земље њиховим породицама али нисам присталица тога да у скоријем периоду вратимо монархију, бити за краља 1941-1945 и данас није исто. А свакако да треба исправити историјску неправду према припадницима четничког покрета, покрета који се борио против комуниста и нациста ( и комунисти и нацисти су учинили велико зло српском народу ).

Добро упућени људи кажу да су београдска предграђа била последња локација многобројним часним четницима и господи српској коју су комунисти стрељали махом 1944-е и 1945-те. О томе да титоистичким партизанима ништа није било свето говори податак да је један од великих злочина партизана у једном црногорском граду почињен баш на Православни Божић или Бадње Вече ( нисам сугуран који од ова два датума је у питању ).

Што се тиче послератне улоге комуниста довољно је само поменути одређене ствари.
Авнојевским границама Србија је била драстично осакаћења, важно је напоменути и Устав из 1974. , прогон Српске Православне Цркве, прогон оних интелектуалаца који су покушали да оживе српску националну идеју ( многи од тих интелектуалаца су морали да беже из своје најмилије земље у страху од затворских мука на које би их комунисти сасвим сигурно ставили ) , форсирање југословенске нације са којом су се само Срби идентификовали, наметање грађанима Црне Горе да се изјашњавају као Црногорци уместо да то оставе као слободну вољу народу, да сами одлуче како желе да се изјашњавају, као Срби или Црногорци, форсирање нове Муслиманске нације, опет без остављања слободне воље тим људима како желе да се изјасне, као Муслимани или Срби исламске вероисповести, удаљавање Македоније од дотад јој доста блиске Србије.

Познат је и случај тројице Срба, чланова послератне владе Социјалистичке Републике Хрватске који су због свог залагања за аутономију крајишких Срба били искључени из друштвеног живота а за једног од њих се основано сумња да је био убијен у затвору у кога су га комунисти сместили.

Зато сматрам да је враћање отете имовине дужност Србије према неправедно стрељаним људима.

I koga da dovedemo? Onoga sto ide da slavi sa ustasama "dan nezavisnosti"! Do tog dana sam imao neutralno misljenje o njemu ali posle tog ..... Oce covek opet da se miri sa "bracom" i da nas uvlaci u grobnicu. Hvali se kako mu deca pricaju 3-4 jezika a srpski nisu imali vremena uciti. Isto tako kakav je to kralj koji podrzava bombardovanje "svog" naroda? Jedini pravi covek je bio princ Tomislav a on je nazalost preminuo. Covek koji je bio sa SVOJIM narodom od prvog dana i koji je radio u interesu svog naroda a ne sebe. Steta sto ga nisu proglasili za kneza u Srpskoj kada su hteli.

74f2105b01a2ae4107b1312e53058670_large.jpg

http://www.nacional.hr/clanak/15820/pitomac-karadordevic

Da rezimiramo:think: ova budala na slici bi trebalo da bude kralj samo zato sto je potomak Karadjordja Petrovica, koji cak nije ni oslobodio Srbiju od Turaka, vec posle sloma ustanka pobegao u Austriju, dok je Milos Obrenovic ostao u Srbiji da se bori za srpski narod. Ja sam protiv bilo kakvog tipa monarhizma, ali ako neko treba da bude kralj, neka bude onaj ko je zasluzniji, a to sigurno nije ovaj lik. Cak je bolje i Velju Ilica krunisati za kralja, pa neka i on osnuje dinastiju.............................:bye:

Da rezimiramo:think: ova budala na slici bi trebalo da bude kralj samo zato sto je potomak Karadjordja Petrovica, koji cak nije ni oslobodio Srbiju od Turaka, vec posle sloma ustanka pobegao u Austriju, dok je Milos Obrenovic ostao u Srbiji da se bori za srpski narod. Ja sam protiv bilo kakvog tipa monarhizma, ali ako neko treba da bude kralj, neka bude onaj ko je zasluzniji, a to sigurno nije ovaj lik. Cak je bolje i Velju Ilica krunisati za kralja, pa neka i on osnuje dinastiju.............................:bye:

nek bacaju kamena s`ramena pa ko dalje dobaci njemu kruna :hahaha: a onom drugom ****

a da raspisemo konkurs medjunarodni za srpskog kralja ???
ko da vise milijardi evra u srpsku privredu taj je kralj sa pravom nasledja......samo da ne pobedi miskovic...pa covek i onako poseduje onoliko srbije....ili da zamolimo putina...nek ponese ruske devizne rezerve---bar pola i da mu damo presto,,,,,

još se u srbiji uče deca da je kralj odneo zlato tokom 2. sv. rata
kada se desi mentalni preporod u srba, tada će i ovoj zemlji biti bolje...sa kraljem ili bez njega kao nosioca vlasti

Слажем се. Ипак неко треба да то покрене. Можда је то дужност Крунског савета? А какви су тамо, нема изгледа да то буде за њиховог времена. Не знам како су се тамо увукли, али се чврсто држе да нешто не унапреде о менталном препороду. А и СПЦ је пуна убачених противника монархије, тако да се све то своди на одржавање корупције, јер то одговара тој одабраној већини.
Па и овде на Крстарици има чудних ствари, прича се на све стране како је престолонаследник био у хрватској амбасади, а нико није споменуо да ли је био и на Газиместану? Сви истичу само пропагандне негативне вести а добрих се нико ни не удостоји објавити.

Слажем се. Ипак неко треба да то покрене. Можда је то дужност Крунског савета? А какви су тамо, нема изгледа да то буде за њиховог времена. Не знам како су се тамо увукли, али се чврсто држе да нешто не унапреде о менталном препороду. А и СПЦ је пуна убачених противника монархије, тако да се све то своди на одржавање корупције, јер то одговара тој одабраној већини.
Па и овде на Крстарици има чудних ствари, прича се на све стране како је престолонаследник био у хрватској амбасади, а нико није споменуо да ли је био и на Газиместану? Сви истичу само пропагандне негативне вести а добрих се нико ни не удостоји објавити.

Srbija je još pod uticajem UDBA - e, Titovog puta, posleratne pljačke ( kada su tkz. oslobodioci, oslobadjali tudje kuće, stanove, fabrike i u iste se uselili )....
a za Krstaricu da ne pričam...prepuna je državne murije ( njihovi postovi se lako provale, jer su prosti )

Pa stvarno ne znam koliko nam je to sa kraljem potrebno. Mozda bi monarhiju u nekim protokolarnim da ne kazem dekorativnim segmentima trebalo pribliziti drzavi, otprilike na isto odstojanje na kojoj se nalazi i crkva. Da se vise pojavljuje u javnosti, pri postema stranih drzavnika, neka vrsta dodatka zvanicnoj diplomatiji, takodje da jace utice na partije i izrazava svoje stavove (ukoliko ih uposte ima) ali izvrsnu vlast ne. Stvarno ne znam cime bi danasni Karadjordjevici uopste opravdali da odjedared ni krivi ni duzni dodju na celo srpskog naroda. Mislim ni engleska kraljica nema neku izvrsnu vlast ali ako joj se nesto ne svidja onda ona to kaze i politicari triput razmisle da li neku odluku doneti nasuprot njenom misljenju. A iskren da budem meni Karadjordjevici nekako deluju kao stranci na privremenom radu u Srbiji, vode racuna o svom preduzecu i akcijama i cekaju...sta?

Srbija je još pod uticajem UDBA - e, Titovog puta, posleratne pljačke ( kada su tkz. oslobodioci, oslobadjali tudje kuće, stanove, fabrike i u iste se uselili )....
a za Krstaricu da ne pričam...prepuna je državne murije ( njihovi postovi se lako provale, jer su prosti )

Интересантно је да многи ипак знају много о свему, али се не изјашњавају. Ја то разумем за оно време кад се није смело, али ваљда сад још увек није баш чисти рај као пре? Или је ШТИП још увек у Србији? Ако је тако, онда ми је јасно зашто још увек не могу добити оно што тражим а на шта имам сва законска права. Значи да су закони још увек, не као ђентлеменски у ГБ него партијски не написани који су на снази и државни написани који се не примењују. Па се још чудимо зашто нам је тако?
Није Краљ или Председник личност која решава проблеме него систем и механизми са којима се они служе. Зато приговарати да је престолонаследник ГЛУПАВ нема везе са проблемом. Луј 14 је као дете створио француску имерију, и то није урадио он него систем који му је то омогућио. Тако је и у републици, систем који омогућује све могуће крађе и малверзације и све последице тог система и његове употребе.

Краљ Ђорђе Шести је био мутав и није могао да изговори једну реченицу а да се не замуца, и то му није сметало да га народ воли и поштује, јер се служио системом који не муца. И народ то поштује, дело урађено по систему а не по свом самовлашћу, као у народној рапублици. Једном ми је отац рекао; да избегнем да зависим од нечије воље, него да се држим закона који не зависи од нечије воље. Кад то буде могуће у Србији онда ће сваки Србин, као и било ко други у Србији моћи да безбрижно живи и ужива у свом раду, а то је могуће само у краљевини Србији, без разлике да ли ће она бити парлементарна или класична, и да ли ће бити краљ будала или нормалан. Систем је чудо.

Интересантно је да многи ипак знају много о свему, али се не изјашњавају. Ја то разумем за оно време кад се није смело, али ваљда сад још увек није баш чисти рај као пре? Или је ШТИП још увек у Србији? Ако је тако, онда ми је јасно зашто још увек не могу добити оно што тражим а на шта имам сва законска права. Значи да су закони још увек, не као ђентлеменски у ГБ него партијски не написани који су на снази и државни написани који се не примењују. Па се још чудимо зашто нам је тако?
Није Краљ или Председник личност која решава проблеме него систем и механизми са којима се они служе. Зато приговарати да је престолонаследник ГЛУПАВ нема везе са проблемом. Луј 14 је као дете створио француску имерију, и то није урадио он него систем који му је то омогућио. Тако је и у републици, систем који омогућује све могуће крађе и малверзације и све последице тог система и његове употребе.

Краљ Ђорђе Шести је био мутав и није могао да изговори једну реченицу а да се не замуца, и то му није сметало да га народ воли и поштује, јер се служио системом који не муца. И народ то поштује, дело урађено по систему а не по свом самовлашћу, као у народној рапублици. Једном ми је отац рекао; да избегнем да зависим од нечије воље, него да се држим закона који не зависи од нечије воље. Кад то буде могуће у Србији онда ће сваки Србин, као и било ко други у Србији моћи да безбрижно живи и ужива у свом раду, а то је могуће само у краљевини Србији, без разлике да ли ће она бити парлементарна или класична, и да ли ће бити краљ будала или нормалан. Систем је чудо.

Slazem se ovim.Kralj je institucija..svojevrstan stit od rastakanja zemlje..neka vrsta objedinjavanja.On sam kao licnost je nebitan,ali je bitna funkcija krune.Da smo je imali u ovim teskim vremenima ne bismo tako lose prosli.

Nas prestolonaslednik gresi sto svoje sinove nije vise ukljucio u zivot u Srbiji,a posebno Petra.Jer,on je mogao da odraste sa svojim narodom,da se oseti delom njega i da jednog dana (mozda) preuzme svoju ulogu.

Poslednja izmena:
Da rezimiramo:think: ova budala na slici
Ипак, могло би се мало уљудније изражавати.
Karadjordja Petrovica, koji cak nije ni oslobodio Srbiju od Turaka,
Ау, брате. :eek:
vec posle sloma ustanka pobegao u Austriju, dok je Milos Obrenovic ostao u Srbiji da se bori za srpski narod.
Без Првог устанка (у ком је Карађоррђе урадио највећи део ствари, не би било ни Другог.
(Друга је ствар касније, после Другог устанка, Милошева мудра политика, према унутра и прама споља...).

Ja sam protiv bilo kakvog tipa monarhizma, ali ako neko treba da bude kralj, neka bude onaj ko je zasluzniji, a to sigurno nije ovaj lik.
Буди против, то је легитимно право сваког. Али, онда и није ти битно ко је какав лик, зар не? ;)

Cak je bolje i Velju Ilica krunisati za kralja, pa neka i on osnuje dinastiju.............................:bye:
:roll: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back