КРАЉЕВИНА СРБИЈА............?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa evo ja nisam pametan pa ne mogu da zakljucim. mozes li mi ti reci ?

Ne mogu.
A mozes li mi ti reci na osnovu cega Karadjordjevici polazu tapiju na presto Srbije ?Kada su njihovi preci bezali iz Srbije kada je Srbiji bilo najteze, ko moze da garantuje da ako je Karadjordje bezao posle sloma ustanka i kralj Petar II posle napada Nemacke da u buducnosti nam se opet to ne dogodi, a ovaj deo Evrope je non-stop u nekom konfliktu nije Srbija tamo neka Svedska pa da ne ratuje 200 godina bre ovde problemi tek dolaze.

Ne mogu.
A mozes li mi ti reci na osnovu cega Karadjordjevici polazu tapiju na presto Srbije ?Kada su njihovi preci bezali iz Srbije kada je Srbiji bilo najteze, ko moze da garantuje da ako je Karadjordje bezao posle sloma ustanka i kralj Petar II posle napada Nemacke da u buducnosti nam se opet to ne dogodi, a ovaj deo Evrope je non-stop u nekom konfliktu nije Srbija tamo neka Svedska pa da ne ratuje 200 godina bre ovde problemi tek dolaze.

Ja nisam rekao da Karadjordjevici imaju tapiju.

Ti si rekao da znas ko drugi moze, cak si vredjao da samo glupi to ne znaju, a sad sam ne znas :hahaha1::hahaha1:

Када?Па када дође прво руску цар који ће да постави све на право место, и сви непријатељи православља нестаће без трага,и са њим ће доћи наш краљ који је кажу од рода Немњића,и још кажу да ће од тада Србија да процвета у сваком погледу.ЕТО ТАКО КАЖУ А ВИДЕЋЕМО ШТА ЋЕ БИТИ.....

Када?Па када дође прво руску цар који ће да постави све на право место, и сви непријатељи православља нестаће без трага,и са њим ће доћи наш краљ који је кажу од рода Немњића,и још кажу да ће од тада Србија да процвета у сваком погледу.ЕТО ТАКО КАЖУ А ВИДЕЋЕМО ШТА ЋЕ БИТИ.....

tebi je definitivno bolje da se preselis na pdf naucna fantastika :hahaha1:

Kada bi Srbija postala kraljevina procvetala bi. Mislim da od nasih politicara Srbija i ne moze da se razvija. A kao sto je Srbija to ucinila za Kralja Petra I tako bi ucinila i sada sa kraljem!

Велику победу у Првом светском рату Србија је несразмерно скупо платила: током рата изгубила је 1.300.000 становника што је чинило 33% популације или чак 60% мушке популације.

Велику победу у Првом светском рату Србија је несразмерно скупо платила: током рата изгубила је 1.300.000 становника што је чинило 33% популације или чак 60% мушке популације.

pa sta da radis.. kad svaba 'teo da se siri na istok

Drang nach Osten :D

pa sta da radis.. kad svaba 'teo da se siri na istok

Drang nach Osten :D

Od susreta u Nisu 1189. Stefana Nemanje i Fridriha Barbarose pa do prevrata 1903. interesi Nemacke i Srbije su se poklapali sve do postavljanjem Karadjordjevica od strane elita Britanije i Francuske 1903.
A kakav su odnos elite Francuske i Britanije imale prema srpskim zrtvama iz I sv. rata najbolje ti govori ovaj primer:

http://www.apisgroup.org/apis/pobedazavijenaucrno.pdf

Od susreta u Nisu 1189. Stefana Nemanje i Fridriha Barbarose pa do prevrata 1903. interesi Nemacke i Srbije su se poklapali sve do postavljanjem Karadjordjevica od strane elita Britanije i Francuske 1903.
A kakav su odnos elite Francuske i Britanije imale prema srpskim zrtvama iz I sv. rata najbolje ti govori ovaj primer:

http://www.apisgroup.org/apis/pobedazavijenaucrno.pdf

Slazem se. Od austrije smo mnogo imali i dobra a ne samo zla.

No gde da nadjes nekog zivog Obrenovica? :D

Ma kakva monarhija. Nama treba anarhija. Mi smo jos na tom nivou.

Ko kaže?

Prvo, koji to Romanov je dorastao tome da može da preuzme kormilo velike Rusije. Pa, ti ruski knezovi nisu došli u Rusiju ni posle pada komunizma, da vide kako im narod diše, a sada da ih neko pusti u Kremlj.
Oni su svi postali Englezi i Amerikanci, poneki i Francuz.

Drugo, koji Nemanjić bi došao na srpski presto. Ako bi se i našao neko od loze Nemanjića, taj je neki običan građanin, bez ikakvog aristokratskog temelja. Ne možeš bilo koga postaviti na presto. Taj koji sedi na prestolu mora doneti korist zemlji, a da bi je doneo, mora biti u dobrim rođačkim i prijateljskim odnosima sa drugim evropskim monarhijama, što niko sem princa Aleksandra nije.

Dakle, može Aleksandar da nam se sviđa ili ne, ali on je jedini danas koji može i ima pravo i opravdanje da sedne na srpski presto, ili da to pravo ustupi sinu Petru.

Slazem se ovim.Kralj je institucija..svojevrstan stit od rastakanja zemlje..neka vrsta objedinjavanja.On sam kao licnost je nebitan,ali je bitna funkcija krune.Da smo je imali u ovim teskim vremenima ne bismo tako lose prosli.

Nas prestolonaslednik gresi sto svoje sinove nije vise ukljucio u zivot u Srbiji,a posebno Petra.Jer,on je mogao da odraste sa svojim narodom,da se oseti delom njega i da jednog dana (mozda) preuzme svoju ulogu.

То је Он покушао, али су му комунистичке геџе почели исмејавати сина на војној академији и то се завршило одласком сина са војне академије.
Не видим грешку где је неправилност у питању.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back