Само судбине, а не каријере
имају животно стварне вредности у односу на професионалне.
Да би се поновила и обновила државотворност, покренули суверенистички циклуси,
неопходан је замах самоуверености наших сада унижених неслободних грађана.
Будући или први Кнез Србије, поново ће постати слуга саборности Државног савета, како би Кнез заслужио суверенитет тежином преузете судбине у целокупности српске традиције.
Србија је опет близу својим увек претешким и највећим искушењима.
* * *
Ја, се не надам и не верујем ропству,
као облика мање рискантног друштва за разлику од оног сувереног, стално преиспитивајућег, стално опасног по живот ограниченог суверена, али зато слободног по целокупни народ,
већ знам,
да ће Србија бити опет Кнежевина ослобођена, али не одмах призната, баш због тих несуверенистичких слуга и спољних господара судбине српског рода.
Исто знам да је Краљевина далеко у мислима, јер слобода је толико далека у мом народу,
у господству и српској елити.
Ако будем прокламован за Кнеза, суверенитет ћу условно пренети Државном савету (Већу-Сенату),
који ће га проследити Народној скупштини како би Влада имала потпуну слободу и потпуну одговорност да креативно поступа, да бих што боље служио једном једином бићу српског рода.
Када наше институције буду пуно тога урадиле, а међособно контролисане и исправљане, зарад народног увећања слободе и увећања његове среће,
Државни савет са наоружаним уставобранитељима, вратиће овом Кнезу или другом изабраном Кнезу
одговарајући увећан суверенитет у односу на увећане грађанске слободе и богатство.
- - -
Ово је ауторски текст Mystic+
забрањено копирање без дозволе аутора, да не би дошло до погрешног схватања,
порекла текста, његовог мотива и злонамерног тумачења