"Kraljevina Srbija"- buducnost ili ne?

Da li Srbija treba da bude kraljevina?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da naivno veruju da ako obnovimo monarhiju da ce se stvari same od sebe resiti . Ali ukoliko misle na savremenu monarhiju promene bi bile kozmeticke prirode . Jer bi srbi i dalje glasali po svom nahodjenju za ljude koje i sada glasaju i drzavu bi vodili isti ljudi kao i sada

Не би.

Али никада ти то нећеш схватити, да лупеташ о немогућим стварима.

Само судбине, а не каријере
имају животно стварне вредности у односу на професионалне.

1572347516953.png

Да би се поновила и обновила државотворност, покренули суверенистички циклуси,
неопходан је замах самоуверености наших сада унижених неслободних грађана.

Будући или први Кнез Србије, поново ће постати слуга саборности Државног савета, како би Кнез заслужио суверенитет тежином преузете судбине у целокупности српске традиције.

1572344109173.png

Србија је опет близу својим увек претешким и највећим искушењима.

* * *

Ја, се не надам и не верујем ропству,
као облика мање рискантног друштва за разлику од оног сувереног, стално преиспитивајућег, стално опасног по живот ограниченог суверена, али зато слободног по целокупни народ,

већ знам,

да ће Србија бити опет Кнежевина ослобођена, али не одмах призната, баш због тих несуверенистичких слуга и спољних господара судбине српског рода.

Исто знам да је Краљевина далеко у мислима, јер слобода је толико далека у мом народу,
у господству и српској елити.

Ако будем прокламован за Кнеза, суверенитет ћу условно пренети Државном савету (Већу-Сенату),
који ће га проследити Народној скупштини како би Влада имала потпуну слободу и потпуну одговорност да креативно поступа, да бих што боље служио једном једином бићу српског рода.

Када наше институције буду пуно тога урадиле, а међособно контролисане и исправљане, зарад народног увећања слободе и увећања његове среће,
Државни савет са наоружаним уставобранитељима, вратиће овом Кнезу или другом изабраном Кнезу
одговарајући увећан суверенитет у односу на увећане грађанске слободе и богатство.

- - -
Ово је ауторски текст Mystic+
забрањено копирање без дозволе аутора, да не би дошло до погрешног схватања,
порекла текста, његовог мотива и злонамерног тумачења

Sistem? Pa lepo bi bilo u mastanju decjem sve to. Ali sistem je korumpiran i los ako nisi primetio. Imas ogroman jaz izmedju vizije buducnosti koju imas i koja je mzda ok, i realnosti. Ne nudis nikakvo povezivanje odnosno resavanje. Samo tvrdis da ce uvodjenje monarhije taj jaz da prebrodi a ne znas ni sam kako.

Licis na evro fanatike koji su mislili da ce posle 5. oktobra da potece med na slavinama. Ne, ne licis nego si istog sklopa.
Kako je lepo videti kad neko ovako pokuša da bude vidovit i promaši. Zašto bih ja nudio bilo kakvo povezivanje, ne bavim se politikom? Da li možeš da dobaciš do jednostavnog zaključka da samo želim bolji sistem. Ne ovaj, ili onaj DS pre njega, ili isti ovaj pre DS-a, ili bili koji socijalistički/komunistički/neokomunistički.
Hajde sad probaj da mi prišiješ neku drug opciju, sa ovom si promašio, ali žestoko si promašio. :lol:

Kako je lepo videti kad neko ovako pokuša da bude vidovit i promaši. Zašto bih ja nudio bilo kakvo povezivanje, ne bavim se politikom? Da li možeš da dobaciš do jednostavnog zaključka da samo želim bolji sistem. Ne ovaj, ili onaj DS pre njega, ili isti ovaj pre DS-a, ili bili koji socijalistički/komunistički/neokomunistički.
Hajde sad probaj da mi prišiješ neku drug opciju, sa ovom si promašio, ali žestoko si promašio. :lol:

Ti se ne baviš politikom, ali većina ljudi, plebs se bavi politikantstvom i populizmom.

Oni uopšte ne razlikuju politikantstvo od političkih nauka, zato i misle da znaju političke nauke, misle da se za nešto pitaju i da odlučuju o stvarima o kojima ne znaju i ne mogu da misle.

Oni ne kapiraju da im se populari udvaraju i slatko ih lažu kako bi preko plebsa samo stigli na vlast.

Daj narodu da se pita i radi mu posle šta hoćeš - propala republika

Метафизичко стање, примордијална традиција и онтологија

Иницијација Архонта и/или Кратоса

Друштвени Договор

о

Јавној (општој) и Приватној (појединачној) ствари.

Сви појединачно улажу део слободе и део суверенитета у Јавну ствар

Друштвени Уговор + Традиција (културне/моралне/обичајне норме)

Политика - заједнички интерес свих (суверенитет изражавања)

Економија - појединачни интерес свих (слобода привређивања)

Принципи облика мешовите владавине и њеног мешовитог устава

Принцип мешовитоси: Монархија + Република + Демократија

(Мешовит устав / облик владавине: Државе(Принципат/Монархија + Република/Сенат) + Друштво(Демократија/Влада + Народна скупштина) = Корпоративна Србија)

Демократска начела: Слобода изражавања / Једнакоправност / Изборност-смењивост / Јавност / Одговорност

Немешовитост и контрола институција: Установе / Норме / Трипартитност власти

Државна и друштвена Јавна пракса / Друштвена Приватна пракса

Закон

Држава + Друштво​

To je sustina vlasti u svim uredjenim drzavama nemackoj engleskoj francuskoj holandiji . Nema vladavine pojedinca niti dozivotnog mandata onog ko ima vlast . Niti moze mandat ostaviti sinu . To je sustina e sada sminka se razlikuje neke uredjene drzave imaju formalno kralja ali samo formalno jer tako zeli njihov narod ( nas narod to ne zeli i mi nemamo monarha) a tvrdnje da cenam biti bolje ako prekopiramo formu a ne sustinu su smesne isto kao kada bi tvrdili da bi nam krenulo bolje i da bi se svi problemi resili kada bi iskopirali zastavu grb ili himnu uspesnih zemalja ( jer i kralj je u savremenim i razvijenim monarhijama samo simbol drzave bez stvarne vlasti i uloge u drzavnim poslovima , simbol drzave bas kao grb zastava i himna)

Jedina razlika u odnosu na danas da prekopiramo monarhiju bi bilo dodatno opterecenje drzavnog budzetajer u monarhiji se ne placa samo kralj nego i kraljica kraljeva deca stricevi tetke( samo do udaje) majka
Doduse otvorila bi se i neka radna mesta koja bi se takodje financirala iz budzeta
Dvorska luda ( za to bi bila ostra konkurencija)
Razni poltroni
Vozaci
telohranitelji
Krunski savet
Sekretari stilisti savetnici
Pobrojane"zaposlene" ne bi imao samo kralj nego i svi clanovi njegove porodice osim dvorske lude koja bi bila placana zamo za kralja ostale clanove porodice bi zabavljao soping ili pravljenje afera za zutu stampu ili na kraju krajeva razni poltroni i d...e uvlakaci

Jedina razlika u odnosu na danas da prekopiramo monarhiju bi bilo dodatno opterecenje drzavnog budzetajer u monarhiji se ne placa samo kralj nego i kraljica kraljeva deca stricevi tetke( samo do udaje) majka
Doduse otvorila bi se i neka radna mesta koja bi se takodje financirala iz budzeta
Dvorska luda ( za to bi bila ostra konkurencija)
Razni poltroni
Vozaci
telohranitelji
Krunski savet
Sekretari stilisti savetnici
Pobrojane"zaposlene" ne bi imao samo kralj nego i svi clanovi njegove porodice osim dvorske lude koja bi bila placana zamo za kralja ostale clanove porodice bi zabavljao soping ili pravljenje afera za zutu stampu ili na kraju krajeva razni poltroni i d...e uvlakaci
Republikanac u ludilu od republike gde se završni račun o potrošnji nije predao zadnjih 8g govori o državnim troškovima.. Ja sam ti rekao trci u SNS možda i do ministra doguras.. :)

Најгоре јајаре које су по комитетима цинкале људе и њихова деца, данас су монархисти да све пуца...

Па још ако су успели да се углаве у разне секте типа: масони, ротаријанци, малтежани, темплари, ... трилатерала, илуминати, ...
Где је њиховој безбожној срећи крај!

И овде бришу постове де им се критикују њихови Карађок идоли, а шта би тек радили да су на власти опет 100% ко у доба Тита им, или Александра?

Фуњара остаје фуњара.

Наравно, ставили су данас место Тите за идол ону мутаву енглеску кретенчину, а ПОЈМА НЕМАЈУ о томе шта је права Краљевина...

Срећом народ је у Србији доста паметан да провали ко је шта, поготову те монархо-мајмуне (што и није тешко...), а за Краљевину, све у своје време и по Божјој Милости.

ко ће читати... :kafa: ... ова руљистичка лудила и недостојности

Republikanac u ludilu od republike gde se završni račun o potrošnji nije predao zadnjih 8g govori o državnim troškovima.. Ja sam ti rekao trci u SNS možda i do ministra doguras.. :)
Sta bi se promenilo da smo monarhija? Sta kao vlada bi podnosila zavrsni racun kralju koji nema vlast i ne bavi se drzavnim poslovima . Sta bi to vucicanateralo da podnese zavrsni racun??

Sta bi se promenilo da smo monarhija? Sta kao vlada bi podnosila zavrsni racun kralju koji nema vlast i ne bavi se drzavnim poslovima . Sta bi to vucicanateralo da podnese zavrsni racun??
Ulizice i poslušnici, nepismeni i vi ostlai ne bi bili tu gde jeste po državnim firmama, već bi radili poslove za koje imate odgovarajuće škole, zanate ili veštine. Neko poljoprivredno dobro, rudnik ili asfaltiranje puteva. To su sve pošteni poslovi, za koje nije potrebno znati nešto na pisati... pardon, napisati.

Они, чији су ђедови кварили морал и слободу, па њихови очеви, мисле да ће унуци бољшевизма поправити ову непоправљиву републику !?!! То је тек банда !!!

Смешно и недостојно друштвањце - само су за крчму, да крчме !
Sta sad sto je moj deda bio pripadnik Proleterske brigade koja je poterala Svabe i borila se protiv ustasa, sad smo mi banda?

Moreeeeee.... nije vas Tito dovoljno vaspitao vas kulake na froncle! :D

Sta sad sto je moj deda bio pripadnik Proleterske brigade koja je poterala Svabe i borila se protiv ustasa, sad smo mi banda?

Koji su logor oslobodili kad su se borili protiv ustaša? Ili jopš bolje pitanje, koliko im je ustaša došlu krajem rata, da se zajedno bore u otimanju?

i moj deda je bio partizan . Ali nije bio komunista. I ja se ponosim time sto je bio partizan u vremenima kad su kraljevi bezali moj deda je imao hrabrosti da ispravi kicmu i stane nemcu koji je porobio pola evrope da stane na crtu . Da neda svoje sa puskom u ruci da brani svoje . Kad nas je nato bombardovao mene digli na hrvatsku granicu ocekivali kopnenu invaziju sa sobom sam poneo dedino odlikovanje iz onog rata . Nosio sam ga u dzepu misleci kako je on u svoje vreme branio kucu zemlju i svoje rodjene na istim ovim prostorima na kojima sam ja tada bio spreman da branim svoje . Ali ne mozes ocekivati da to razume neko ciji su dedovi bezsli i skrivali se kad je bilo gusto oni zato imaju razumevanja za kralja kukavicu koji je i sam pobegao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back