Краљ Милан
Primećen član
- Poruka
- 769
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bilo je nacina, nisu ni morali da ga proteruju. Vec sam napisao moje misljenje o tome:Ja svakako nisam za prolivanje krvi,ali drugog načina tad nije bilo.Ako bi ih preoterali u Sibir,kao što kažeš,bile bi velike da uz pomoć Ruskog cara dođu u Srbiju i preusmu vlast!
Bilo je nacina, nisu ni morali da ga proteruju. Vec sam napisao moje misljenje o tome:
Trebalo je da urade sve potpuno isto sto su uradili, izuzev ubistva. Trebalo je da ga uhapse i da ga odvedu u neku vilu van Beograda koju bi Vojska obezbedjivala. Privremena Vlada bi za to vreme preuzela svu vlast u zemlji i sve institucije kao sto su ih preuzeli i posle ubistva.
Kralja bi u izolaciji ostavili na miru par meseci a onda bi politicari seli sa njim i razmotrili opcije:
1. da se razvede, da se ozeni stranom princezom i da postuje Ustav
2. da abdicira.
Na taj nacin je sve moglo da bude uradjeno kulturno i primereno situaciji. Masakr koji se desio sigurno nije bio primeren situaciji jer Aleksandar jeste bio nesposoban vladar ali nije bio krvnik i zlotvor. Nije ubijao politicke neistomisljenike, nije proganjao i zatvarao opozicionare, nije kreirao atmosferu straha oko sebe.
Valjda je zato tako i naj...o, da bi te Srbi postovali ili bar ostavili na miru, moras da budes sto gori zlotvor i grobar Srbije - onda ti pevaju pesme i kace tvoje slike umesto ikona.
Тај кобни 29.мај по Обреновиће, је по старом календару.По овом који ми данас користимо, годишњица убиства Кнеза и Краља је 11.јун.
upravo tako 29 maj po starom ili 11 jun ,Treblo bi taj dan 29 dan bude kao usud nad Obrenovicima naznacen,a 11 zvanicno naravno1Ма битно је означити....29. мај има у целој тој причи већу симболику....али није датум најбитнији у свему томе.
upravo tako 29 maj po starom ili 11 jun ,Treblo bi taj dan 29 dan bude kao usud nad Obrenovicima naznacen,a 11 zvanicno naravno1
Желео бих само да Вас обавестим да ће помен краљевском пару бити одржан у суботу 11. јуна у Цркви Светог Марка са почетком у 11 часова.
Pomolimo se za njihove duse!Na danasnji dan se dogodio ovaj strasni zlocin koji je promeni tok istorije....
]
Pomolimo se za njihove duse!

tako je!Koliko znam bila je sagradjena izmedju dva rata jer je kralj Petar po dolasku na vlast naredio da se Simicev konak koji se nalazio na tom mestu srusi(1904) da ne bi podsecao na tragediju i budio ruzne uspomene!