Наводно су обе српске династије биле у сродству са Немањићима,бар тако се данас тврди, (мада сам уверен да је то небулоза), а ни један владар из обе династије НИКАД није себе нити своју породицу представљао наследницима Немањића,што би сигурно било потенцирано да је истинито.
Zasto mislis da je nebuloza?
Biti potomak po zenskoj liniji ne znaci biti naslednik jer je dinastija Nemanjica u muskoj liniji izmrla 1422 godine-to je drasticna razlika,a kod nas stalno izjednacavaju termine potomak,pretendent i nalsednik prestola i misle da je to sve isto...i ja sam potomak neke svoje cukun-cukun babe pa to ne znaci da mogu da tvrdim da sam ja pripadnik muske loze njene porodice...
Biti potomak je istorijska cinjenica,a biti pretendent nesto sasvim drugo za sta se zahteva jos mnogo stvari osim potomstva...Npr.,U Nemackoj zivi knez Sulkowski von Bielitz koji je direktan potomak kneza Milosa Obrenovica,ali nikad nije tvrdio bilo kakve pretenzije prema prestolu jer potice od njegove cerke Jelisavete,znaci po zenskoj liniji sto ga u Srbiji automatski diskvalifikuje...
Na taj isti nacin su preko svog rumunskog porekla i kralj Milan i kralj Aleksandar(ne ostali Obrenovici) bili potomci Nemanjica,a opet na drugi nacin Aleksandar Karadjordjevic...uostalom,uvidom u geneoloske tablice vidi se da su skoro sve vladarske familije u Evropi su potomci Nemanjica na ovaj ili na onaj nacin!
Nemanjici su osim sinova imali i cerke koje su udavali po Evropskim dvorovima,a potomci tih istih cerki su trenutno svuda po Evropi...ne vidim sta je tu nemoguce ili nebuloza?
Poslednja izmena: