Краљ Александар и краљица Драга

Да ли је Мајски преврат био оправдан?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja svakako nisam za prolivanje krvi,ali drugog načina tad nije bilo.Ako bi ih preoterali u Sibir,kao što kažeš,bile bi velike da uz pomoć Ruskog cara dođu u Srbiju i preusmu vlast!
Bilo je nacina, nisu ni morali da ga proteruju. Vec sam napisao moje misljenje o tome:

Trebalo je da urade sve potpuno isto sto su uradili, izuzev ubistva. Trebalo je da ga uhapse i da ga odvedu u neku vilu van Beograda koju bi Vojska obezbedjivala. Privremena Vlada bi za to vreme preuzela svu vlast u zemlji i sve institucije kao sto su ih preuzeli i posle ubistva.

Kralja bi u izolaciji ostavili na miru par meseci a onda bi politicari seli sa njim i razmotrili opcije:
1. da se razvede, da se ozeni stranom princezom i da postuje Ustav
2. da abdicira.

Na taj nacin je sve moglo da bude uradjeno kulturno i primereno situaciji. Masakr koji se desio sigurno nije bio primeren situaciji jer Aleksandar jeste bio nesposoban vladar ali nije bio krvnik i zlotvor. Nije ubijao politicke neistomisljenike, nije proganjao i zatvarao opozicionare, nije kreirao atmosferu straha oko sebe.

Valjda je zato tako i naj...o, da bi te Srbi postovali ili bar ostavili na miru, moras da budes sto gori zlotvor i grobar Srbije - onda ti pevaju pesme i kace tvoje slike umesto ikona.

Bilo je nacina, nisu ni morali da ga proteruju. Vec sam napisao moje misljenje o tome:

Trebalo je da urade sve potpuno isto sto su uradili, izuzev ubistva. Trebalo je da ga uhapse i da ga odvedu u neku vilu van Beograda koju bi Vojska obezbedjivala. Privremena Vlada bi za to vreme preuzela svu vlast u zemlji i sve institucije kao sto su ih preuzeli i posle ubistva.

Kralja bi u izolaciji ostavili na miru par meseci a onda bi politicari seli sa njim i razmotrili opcije:
1. da se razvede, da se ozeni stranom princezom i da postuje Ustav
2. da abdicira.

Na taj nacin je sve moglo da bude uradjeno kulturno i primereno situaciji. Masakr koji se desio sigurno nije bio primeren situaciji jer Aleksandar jeste bio nesposoban vladar ali nije bio krvnik i zlotvor. Nije ubijao politicke neistomisljenike, nije proganjao i zatvarao opozicionare, nije kreirao atmosferu straha oko sebe.

Valjda je zato tako i naj...o, da bi te Srbi postovali ili bar ostavili na miru, moras da budes sto gori zlotvor i grobar Srbije - onda ti pevaju pesme i kace tvoje slike umesto ikona.

Последњи део ми се највише свиђа! Да је био тиранин попут Тита, па и краља Петра који је затварао све Аписове противнике, не би тако завршио!

Тај кобни 29.мај по Обреновиће, је по старом календару.По овом који ми данас користимо, годишњица убиства Кнеза и Краља је 11.јун.

Naravno ali i po starom i po novom oni su izmasakrirani,pa bi trebalo da se naznaci kao dvojni datum 29maj i 11 jun

Pomolimo se za njihove duse!

U dvorskom paku otvaraju se biste Azerbecancima,a ni govora ni o jednoj bisti kralja Aleksandraili Milanaili Mihaila ciji je dvor bio sve do 1916.predsednikova palata,srusen je ili Milosa koji je i odkupio dvorski park sve do skupstine danasnje,zar Srbiji ni danas nema svoj dignitet da svoje istorijske licnosti presentuje onako kako treba-Sramota

Back