kozmetika,vase preporuke i iskustva

U toku leta...

• idem u solarijum

• stavljam kreme za samotamnjenje

• puštam da prirodno pocrnim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Najpre pozdrav svim diskutantima na forumu Krstarica.

Pitanje koje zelim da postavim ovom prilikom je zaista tipicno zensko :) Sta je to sto ste probale od kozmetike a da je na vas ostavilo pozitivan utisak, kao i koji su to proizvodi koji su po vama bacanje para? Takodje, slobodno postujte ovde sve vase male savete i tajne u vezi dobrog izgleda koje ste akumulirale u toku visegodisnjeg potrosackog iskustva ;) Mnogo je stvari koje kupujemo samo zbog reklame ili cisto da bismo probale nesto novo, a posle se kajemo. Ovo je nacin da se povezemo :) da ne bi uzaludno bacale novac.
.....

Нисам успела да прочитам већину коментара, па ако поновим нешто,
извините.

Доста тога што сте написале
(а и сама постављачица теме) сам већ одавно испробала и на крају сам "усвојила"
неки мој Правилник!...

Најбитније је за жену да увек има чисту и лепо ошишану косу.
Наравно, важно је и да ли фарбана боја одговара тену и ...али
УВЕК коса мора да буде чиста, макар се морала прати сваки дан.
Слажем се са тобом да је маслиново уље права ствар. Ја га у
последње време стављам и у шампон за косу у тренутку прања косе.

И за лице је најбитније да буде увек умивено, што би рекли, чисто!
То значи да се више пута на дан треба умивати (ако си у могућности са временом)
али кад год споља уђеш укућу, одмах скидај шминку и умивај се, остави лице да слободно дише.

87608375qw9.jpg

Препорука:
Сваки дан, макар по пола сата, без шминке, шетати поред реке или по неком парку који има пуно дрвећа, зеленила,..по могућности где је чист ваздух.
Кретати се што више,..да приметиш руменило на образима.
ОБАВЕЗНО после такве шетње умити лице,..прво млаком водом, благим сапуном и
на крају са хладном водом.

Пред спавање на лице утрљати , неку кремицу, на коју сте већ навикли
или нешто што је много добро,
с вермена на време у лице утапкати размућену (испрану у 9 вода,..
..а што у 9, немам појма, тако су и мени рекли) ..
....СВИЊКУ маст,..ону домаћу. (е сад, то је тешко набавити, али снађите се)

Све ово што сам вам препоручила је скоро бесплатно,...сем оног маслиновог
уља и свињске масти....

Од мене за сад толико,...:cao:

.

Poslednja izmena:
Moram da vam kazem da mi se ovaj Max Factor nista ne svidja. Ok, ne cmolji se, al' mi uvosti facu. Ne volem taj mat efekat, izgleda.
Ovaj Sante sto koristim je ipak zakon, ne vidi se ni da imam na licu nesto. :P

A kaze mi prijateljica da najvise reklamacija imaju za Max Factor i Dior sminku.

Moram da vam kazem da mi se ovaj Max Factor nista ne svidja. Ok, ne cmolji se, al' mi uvosti facu. Ne volem taj mat efekat, izgleda.

A kaze mi prijateljica da najvise reklamacija imaju za Max Factor i Dior sminku.

:azdaja:

pa mislila sam da bash to i trazis jer stvarno ne cmolji :lol: ...i meni uvosti facu pa ga zato koristim samo kad treba i to u kombinaciji sa colour adaptom :rumenko: ( koza mi je toliko masna da se leti i on ucmolji :lol:

I meni je koza masna i osim pudera problem mi je naci neku dobru postojanu sminku za oci...posle max dva sata licim na pandu majke mi....
Ciciban sta ti koristis za oci?(i drugi naravno,koji imaju isti problem:))

uh resila sam ja taj problem s masnom kozom ili sam na dobrom putu , koristila sam zepter swissological ( valjda se tako pise mrzi me da pogledam ) za norm-masnu kozu , sad sam presla na loreal genese po preporuci Dive ( nisam stigla da joj kazem da rezultati vec idu polako ali sigurno ) tako da sada mi je i max factor colour adapt posna :)

a oci retko sminkam osim maskare (calorie 2000 i nista vise ) , mada kad stavljam stavljam artdeco br 17 :lol: senku i mi je super postojana ( za 4 godine potrosim 2- 3 senke od 2 grama :rumenko: ) , zato maskaru ko da jedem :)

2x dnevno max, inace unistavas njen prirodni zastitni sloj! :P

Не бих се сложила са тим.
То је теорија, а како је у пракси?

Замисли жену поред шпорета лети, нема климу, а ни онај најобичнији аспиратор.
Зној само лије са лица.
..и
по теби, она треба да се умива само... оно 2 пута..?

Или....деси се да по неколико пута излазиш напоље, па се враћаш у
кућу,..а напољу неки одвратан смог.....или око 40 степени, лето.
....и
опет,.. како кажеш... умивање,.... само оно... 2 пута на дан.
Да не набрајам друге случајеве.

Можда си ме погрешно схватила:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8734675&postcount=757

Можда си мислила кад сам спомињала чешће умивање, да је сапун увек
потребан...?

Моје мишљење, у вези умивања је следеће.
Свака од нас треба да осети шта нашем лицу прија и да за то нема никаквих
правила,...оних писаних
(као што си споменула, "2 пута" на дан)

Веруј ми, да се умивам кад год дођем споља у кућу, па макар након
сат поново изашла. Једноставно осетим да ми то лицу прија,..а да
не говорим о оном честом умивању лети, кад сам у кући,
а оне врућинчине. Лице ми тражи ту воду...и јако ми то прија!

imgSizer.aspx

Poslednja izmena:
Znojenje je vrlo pozeljna stvar. Umivanje 2x dnevno sa sredstvom za ciscenje, ali ni voda nam nije sjajna, puna je kamenca.
Mozes i kosu da peres vise puta dnevno ako cemo po toj filozofiji.

:azdaja:

pa mislila sam da bash to i trazis jer stvarno ne cmolji :lol: ...i meni uvosti facu pa ga zato koristim samo kad treba i to u kombinaciji sa colour adaptom :rumenko: ( koza mi je toliko masna da se leti i on ucmolji :lol:

Moram sad da korigujem prethodnu izjavu. Dobar je last performance, samo nikako ne smem puder u prahu preko njega. Eto to sam provalila.
Uopste sam provalila da taj finish sa puderom u prahu je besmislen, sto puta je prirodniji izgled bez njega.

Poslednja izmena:
Нисам успела да прочитам већину коментара, па ако поновим нешто,
извините.

Доста тога што сте написале
(а и сама постављачица теме) сам већ одавно испробала и на крају сам "усвојила"
неки мој Правилник!...

Најбитније је за жену да увек има чисту и лепо ошишану косу.
Наравно, важно је и да ли фарбана боја одговара тену и ...али
УВЕК коса мора да буде чиста, макар се морала прати сваки дан.
Слажем се са тобом да је маслиново уље права ствар. Ја га у
последње време стављам и у шампон за косу у тренутку прања косе.

И за лице је најбитније да буде увек умивено, што би рекли, чисто!
То значи да се више пута на дан треба умивати (ако си у могућности са временом)
али кад год споља уђеш укућу, одмах скидај шминку и умивај се, остави лице да слободно дише.

Препорука:
Сваки дан, макар по пола сата, без шминке, шетати поред реке или по неком парку који има пуно дрвећа, зеленила,..по могућности где је чист ваздух.
Кретати се што више,..да приметиш руменило на образима.
ОБАВЕЗНО после такве шетње умити лице,..прво млаком водом, благим сапуном и
на крају са хладном водом.

Пред спавање на лице утрљати , неку кремицу, на коју сте већ навикли
или нешто што је много добро,

Све ово што сам вам препоручила је скоро бесплатно,...сем оног маслиновог
уља и свињске масти....

Од мене за сад толико,...:cao:

.

E, izvini, ali pricas gluposti.

Umivanje sapunom i mazanje svinjskom mascu? Prvo oderes zastitni sloj pa zapusis pore mascu - odlicno!
Odmah po ulasku u kucu, opet umivanje sapunom, pa onda isto, posle dolaska iz setnje?
(Porumeneli obrazi? :roll: Cist vazduh u gradu?)

Maslinovo ulje u sampon?! Isto odlicno, ako ces da umastis kosu a ne da je operes.

A izlazenje napolje bez sminke - da, ali sa kremom sa zastitnim faktorom, ako cemo bas da pricamo o zdravlju.

Dior sminku nisam koristila ali Max Factor je uvek bio bezveze.

A ako stvarno hoces dobar efekat, moras da platis.
Idi u nasu Sephoru i trazi da ti naprave testere! To je besplatno, tako sve probas, a i kad ti treba samo za snimanje, imas to malo sto ti daju kao tester.

Ako nece da ti daju tester, onda trazis menadzera. :D

Ne zameri ali ovo nikako ne mogu da shvatim...
Jezim se od te svinjske masti oprane u 9(volela bih objasnjenje zasto nije u 8 ili 10 voda) i saveta da detetu kad mu se zacepi nos istu uguram u nosnicu.
Jednostavno se gadim...Mislim da postoji nesto bolje od svinjske masti za lice...

Postovani forumasi,mislim da imam sjajnu vest za sve one koji kubure sa licem i koji su na ivici snage a kojima ne fali volje?:D
Dakle, prvo mali intro:
Vec 12 godina imam problematicno lice, prosla sam sve faze i sve metode lecenja, obisla sve lekare, mazala sta god sam cula da je izaslo na bilo kojoj tacki sveta. Sve sam radila pod strogim nadzorom, dakle nisam sama davala terapje i nista... Ali, moje lice je u stadijumu kad samo izlaze na vratu-kao klikeri su i po neka na obrazima. Sve to ima i nema veze sa hormonima jer pijem pilule i radim hor. testove i sve je ok. A onda sam najzad docekala cudesno resenje: U jednom salonu koji sam posecivala ranije su dobili laser,najnovije cudo za svakakve probleme pa i moj:worth:
U principu; Skida povrsinski sloj koji je kod mene tako zadebljajo posle svih fiz.-hemijskuh procesa da nije ni imao odbrambenu ulogu i njie reagovao na kreme,
Pospesuje izgradnju kolagena i revitalizaciju koze,
Dubinski unistava bakterije koje izazivaju upale i poz. delije na lojnice.
Tretman je bezbolan i traje pola sata. Rezultat se vidi nakon mj. dana i poboljsanja se nastavljaju u narednih pet mj. Dakle, nije instant sto smatram pozitivnim jer se svakog dana vidi promjena i koza dobija boju,nestaju oziljci-naravno oni plici, nestaju fleke i manje borice.Prosto koza ozivi a nema novih upala.
Radi se do 3 tretmana al ja sam cak posle prvog jaako happy a imala sam jako lose stanje. Palniram da ponovim jer sam tek sad shvatila da sam godinama mastala da nemam bubuljice i da zapravo nisam ni videla svoje lice, tj. kozu. E sad zelim jos vise, kad vec moze...
E sad, cena 1 tretmana je 300 eura, sto znam da zvuci puno al je zapravo-dzabe! Jedno ciscenje lica je oko 40 eura, kreme su 20-30. A meni nista od toga nije dalo neki rezultat koji se vidi i prosto oseca pod prstima.
Eto, ako je neko zainteresovan dacu broj i jos koji savjet.
P.s. Osecaj je takav da sad, posle 2 i po mj. svako jutro kad se probudim opipavam lice u stahu da li je sve to samo san i jako se radujem ogledalu... Po prvi put...

Jezim se od te svinjske masti oprane u 9(volela bih objasnjenje zasto nije u 8 ili 10 voda) i saveta da detetu kad mu se zacepi nos istu uguram u nosnicu.
Jednostavno se gadim...Mislim da postoji nesto bolje od svinjske masti za lice...

I meni skoro preporučivali svinjsku mast opranu u devet voda...Valjda za kijavicu, pa da guram u nos...
A, što to već neki pametni Srbin nije patentirao,kad je "za sve dobro"...??!:mrgreen:

Znojenje je vrlo pozeljna stvar. Umivanje 2x dnevno sa sredstvom za ciscenje, ali ni voda nam nije sjajna, puna je kamenca.
Mozes i kosu da peres vise puta dnevno ako cemo po toj filozofiji.

Moram sad da korigujem prethodnu izjavu. Dobar je last performance, samo nikako ne smem puder u prahu preko njega. Eto to sam provalila.
Uopste sam provalila da taj finish sa puderom u prahu je besmislen, sto puta je prirodniji izgled bez njega.

Нисам споменула какву воду,..а о коси нисам ни писала,..
НАРАВНО да се и коса треба прати, ако треба сваки дан,
боље је и то него да висе масне фронцле на све стране!

E, izvini, ali pricas gluposti.

Umivanje sapunom i mazanje svinjskom mascu? Prvo oderes zastitni sloj pa zapusis pore mascu - odlicno!
Odmah po ulasku u kucu, opet umivanje sapunom, pa onda isto, posle dolaska iz setnje?
(Porumeneli obrazi? :roll: Cist vazduh u gradu?)

Maslinovo ulje u sampon?! Isto odlicno, ako ces da umastis kosu a ne da je operes.

A izlazenje napolje bez sminke - da, ali sa kremom sa zastitnim faktorom, ako cemo bas da pricamo o zdravlju.

Хвала на лепим речима.
4.gif

Била би можда културнија, а можда и захвалнија да си видела особу
(а ја јесам) која је имала великих проблема са лицем, скоро да се
почела повлачити из јавности и само је излазила по мраку,...
ни пет најбољих дермалолога јој нису могли помоћи,...а онда јој је
неко рекао за маст...

Управо онако како сам написала,.а ти не мораш ни да пробаш,
настави да уживаш у "хемији" која је убица коже!

п.с.
Сапун нисам уопште форсирала кад сам спомињала честа умивања,
а ако се користи сапун, НАРАВНО да се мора водити рачуна који
се употребљава!

Такође, ниси ваљда помислила да треба
ставити литру маслиновог уља у мало шампона
2.gif

Не знам зашто "у 9 " (тако сам и ја чула, а веруј да је с времена
на време нанесем на лице, прија)
Тачо је , да је делотворна и за нос који је запушен, не причам напамет.

Не знам зашто ти је гадљива свињска маст..?
Кад се тако умути добро, личи на најлепше кремице, као шлаг изгледа, да не поверујеш да је то маст, али мора бити она домаћа.
Не могу увек да је набавим,
она је добра и за облоге плућа,...да не причам даље, да ти се не смучи живот,...ако ти је гадљива :hahaha:

Poslednja izmena:
...да не причам даље, да ти се не смучи живот,...ако ти је гадљива :hahaha:

posto sam ja sa mora moj muz obicno me zeza ;"a da je od kita mast onda ti se ne bi gadila jel'?" :hahaha:
probala sam za guzu deciju i nisam videla da je bolja od obicne pavloviceve masti.
ja i dalje tvrdim da su to izmislili nasi stari na selu jer naravno nisu mogli imati kojekakve kremice pre 100 godina...

I meni skoro preporučivali svinjsku mast opranu u devet voda...Valjda za kijavicu, pa da guram u nos...
A, što to već neki pametni Srbin nije patentirao,kad je "za sve dobro"...??!:mrgreen:

Marina.c možda ćeš ti imati neko stručnije objašnjenje za ovo: kad sam imala bronhitis i upalu pluća doktorka je mojoj mami predložila da mi pred spavanje namaže na grudni koš svinjsku mast (u 9 voda opranu, ofkors:) ), preko stavi gazu i da tako prespavam. Oba puta su mi do jutra prestali oni bolovi i osećaj kidanja pluća prilikom nakašljavanja ;) Kako, zašto - nemamo pojma... :)

Back