vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
Да ли знаш више о том препису, сећам се да сам то читао негде, али се не сећеам где, ако можеш постави цео на нет. Важно је прочитати све.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A Marička bitka?
Jel' bilo već reči o tome?
Mislim da od tog trenutka treba zapoečti s daljnjom razradom ove teme,
ako se ko ozbiljnije pozabavi analizom izvora za pomenute, naravno ....
Jel zanas koja je sad godina od postojanja ?![]()
Ma zanima me Indikt sta to znaci ?
Jedan od najranijih dokumenta (iz oktobra 1389)
koje su firentinski senatori dali na izvještaj o bitki
što su ga primili od bosanskog kralja Tvrtka:
"Srecne li su, najsrecnije, ruke dvanaestorice odanih
plemica koji su svojim macevima prokrcili put, prodrli
kroz neprijateljske redove i kroz obruc lancima
vezanih kamila, i junacki se probili do šatora samog
Murata. Srecniji od svih je onaj koji je tako silovito
ubio tako mocnog ratnika ubodom svoga maca !
Mislim da je interesantno shvatiti, da je samo jedna istina, a desetine varijanti jednog ishoda.
Događaj koji je obeležio početak kraja tzv. "Blistave Istorije Srpskog Naroda", koji, istini za volju, još uvek traje, svakako treba sagledati iz puno aspekata.
Svakako je ovo nešto oko čega treba polemisati.
Moje mišljenje je, da je u pitanju veliki poraz Srpske vojske, Srpske ideje, Srpskog naroda uopšte.
S imenom Allaha
Samo jos ovo salkacicu. Daj dokaz da Bosnjaci govore da pricaju bosnjackim jezikom. U BiH u skolama se uci bosanski i uvijek ce se uciti, a ne bosnjacki.
Vrati se na temu i zelim ti ugodno citanje . . .![]()
Pa jesi li ti pao sa marsa, ideja stradanja na kosovu je bila temelj opstanka srpskog naroda tokom 500 godina ropstva. "Veliki poraz srpske vojske", govoris o fizickom ali ne i moralnom porazu kog nije bilo.
Upravo tako, mislim da je kosovski mit upravo odrzao ideju srpstva i pravoslavlja u narodu. Ipak, ni posle skoro 500 god. narod nije preveden u muhamedanstvo. Slucaj s Bosnom je nesto drugaciji jer je uticaj bogumila bio mnogo snazniji. Pritisnuti i s pravoslavne i katolicke strane, bogumili su u najvecem broju presli u islam kako bi ocuvali imanja, pre svega.
Srbi su do nogu potukli Turke na Kosovu.
Турке су на Балкану одржавали Французи и Енглези,да би ратовали против Немачке,тако да Немачка - иако много супериорнија од њих,није могла да постане колонијална велесила.
То је оно што се крије у историјским подацима.
Турке су на Балкану одржавали Французи и Енглези,да би ратовали против Немачке,тако да Немачка - иако много супериорнија од њих,није могла да постане колонијална велесила.
То је оно што се крије у историјским подацима.
joj ljudi pogledajte ovo, nasmejalo me je do suza
![]()