C.E.T.N.I.K...
Početnik
- Poruka
- 7
Nemas ti pojma o Kosovskom boju, bilo je oko 180,000 turaka a oko 45,000 srba od toga oko 10,000 Brankovicevih koji su se brzo povukli zbog mocvarnog terena a posle i napustili bitku inace sta bi bilo eeeeeehhhh
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dobro, ovo smo odavno shvatili...Pogrešne istorijske izvore ste čitali.
I, je l mu tad Milica dala ćerku u harem? Da isprati oca Murata Alahu, onako, domaćinski, sa ženom?Srpska vojska je do nogu potukla tursku vojsku.Bajazit je pobegao glavom bezobzira.U jednom trenutku je shvatio da mora da se vrati po Muratovo telo.
Je l? Pa u kojoj crkvi ih zarobio i tu ih pogubio?U međuvremenu je Lazar raspustio vojsku i krenuo sa velmožama u crkvu da se zahvali božanstvu na pobedi.
Tada je naleteo Bajazit i zarobio Lazara i srpske velmože i tu ih je pogubio.To je istorijska istina zapisana u turskim dokumentima.
Otišao je sa svojom svitim u crkvu "Samodreža".Dobro, ovo smo odavno shvatili...
I, je l mu tad Milica dala ćerku u harem? Da isprati oca Murata Alahu, onako, domaćinski, sa ženom?
Je l? Pa u kojoj crkvi ih zarobio i tu ih pogubio?
I je l Kosovka devoja zapajala ranjene vitezove u crkvi ili u porti crkve?
I da li se krstaš Boška Jugovića vio po Kosovu, ili po crkvenoj porti... i gde je razgonio Turke na buljuke, kao soko tica golubove?
Doktore, kad ćeš jednom da shvatiš da su nas Turci još tada zajebavali sa "istorijskom istinom" zapisanom u njihovim dokumentima?
Voliš da guslaš, voliš... ali, bez obzira na moju "učenost" i tvoj podsmeh... slaba ti je istina...Otišao je sa svojom svitim u crkvu "Samodreža".
Nakon šest meseci od Kosovskog boja , Žigmund Luksemburški je napao Srbiju,Milica se obratila za pomoć Bajazitu i tada mu je dala svoju ćerku.
To je moj "učeni" Ljubo istina.
tkacio:U redu je...Ljubo nije mi namera da nekog podcenim,pišemo i saznajemo.
Vojska je skupljala ratni plen kao naplatu za ratovanje.
Azathoth, takve pesmice više nemoj na ovom pdf-u postavljati. Javna opomena.

Mislim da je interesantno shvatiti, da je samo jedna istina, a desetine varijanti jednog ishoda.
Događaj koji je obeležio početak kraja tzv. "Blistave Istorije Srpskog Naroda", koji, istini za volju, još uvek traje, svakako treba sagledati iz puno aspekata.
Svakako je ovo nešto oko čega treba polemisati.
Moje mišljenje je, da je u pitanju veliki poraz Srpske vojske, Srpske ideje, Srpskog naroda uopšte.
Maricka bitka je prekretnica posle koje i Romejsko carstvo postaje vazalna drzava !
Na Kosovu polju turci su izveli 2 vojske jednu iz Anadolije, a drugu iz Rumelije i nema sanse da je bitka trajala dva dana, a o tome pisu savreminici tih desavanja: Sveti Stefan Lazarevic ( Zapisi na mramornom stubu ) i Bajazit koji salje ferman sa posmrtnim ostacima svog oca Murata za Brusu. Bajazit se posle bitke na Kosovu zadrzao oko mesec dana gde je njegova vojska cinila pljacku i otimacinu...
Код Нешрија, турског кроничара, има слично. Плус да је Бајазит пре повратка у Брусу тражио Оливеру од Милице. После саветовања са Патријархом и велможама она је на то пристала поставивши неке теже услове, које је Бајазит прихватио и поштовао.
А што се тиче битке на Марици, такође су разни извори са различитим описима. Право питање би могло бити, да ли је било Срба Краљевића Марка, или јаничара српског порекла на Косову. И сам Краљевић Марко је велика непознаница као Краљ.