Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
20 разлике, али већ током прве четвртине 15. Што је најгрђе, наше уопће нису играле лоше, напротив, али толико зицера су омашиле да је то за медаљу (ваљда брончану :lol: ). Наравно, кад се убијеш у одбрани пада концентрација и у нападу, али прва четвртина па толико машених зицера... Штета, иако су Американе бољи тим, само да није било толико наших упропаштеих чистих шутева, богами би се добро ознојиле...

Rui Machida MVP turnira.

Metar i pogacica, trci ko Yvonne Anderson na EP, a igra ko zuti Magic, dodaje bez gledanja, iza ledja, pogadja trojke preko Grude koja je pola metra visa od nje. Ne yebe zivu silu, nije se usrala ko nase protiv USA.

Na kraju 16 razlike, a bilo bi 30 da Japan nije igrao sa drugom postavom poslednju cetvrtinu. Bilo je preko 20 kad je Rui izasla. Nisu htele da ih nabiju sa 30 razlike i totalno ponize. Mada je i ovo uzas sta su im uradile.

Totalna blamaza evropske kosarke. Da dve najbolje ekipe u evropi, sampion i finalista EP pre mesec dana budu ovako izbambusane u polufinalu.

А што су наше избамбусане? Разлика од -15 током прве четвртине је првенствено због зилион наших промашаја. Преломило се у првој половини друге четвртине кад су и Американке имале серију промашаја, да смо тад нешто уболи и стигли, играло би се друкчије, али јок, наше су и даље машиле зицере...

Screenshot_20210806-173121_LiveScore.jpg

Poslednja izmena:
E jbga, greota za Francuze, generalno mislim da su odigrali mnogo slabiji mec nego protiv Slovenije i mislim da su odigrali dosta losije nego i onaj prvi mec protiv Amerikanaca kada su ih dobili (pogotovo u zavrsnici) ali i pored toga mec je bio veoma tesan i mislim da su opet komotno mogli da ih dobiju i treci put zaredom (da su makar koju idiotsku pocetnicku gresku manje napravili ili da je Gober pogodio bar nekoliko slobodnih bacanja)

Ono Francuzi iako su generalno takticki dobro odigrali, igrali su dosta strpljivo, forsirajuci igru 5 na 5, igrali su opet onako hrabro ali nazalost napravili su previse neshvatljivih pocetnickih gresaka i to u odsutnim momentima, ono pri rezultatu 73:70 prosto neshvatljivo kako su bezveze izgubili 2 lopte zaredom a to su imali priliku i da mozda prelome mec u svoju korist (kao sto su onaj prvi) , imali su cak 18 izgubljenih lopti sto je zaista previse za ovakav mec sto verovatno znaci da su se i oni malo unervozili a vecina tih izgubljenih lopti su bile potpuno glupo i neshvatljivo poklonjene lopte protivniku, takodje mislim da nisu bas najbolje iskoristili svoju prednost u reketu a nazalost malo ih je i Gober ujebo sa zaista dosta promasenih slobodnih bacanja, ono promasio je 7,8 slobodnih bacanja a tacno da je ubacio ta slobodna bacanja (uz mozda poneki promasaj) tacno bi ih dobili, tih 4,5 razlike na kraju su tacno ta promasena Goberova bacanja ali jbga, nije mu se dalo i verujem da je imao najbolje namere.
Inace ono sto je cudno iako su Francuzi bili veoma blizu i mogli da dobiju mec zaista nisu impresionirali i maltene nikog od njih ne mogu da izdvojim da je odigrao neki vrhunski mec, jedino eto mozda Jabusili sto je prijatno iznenadio i ubacio 13 poena a pogotovo one 3 trojke sto niko od njega nije ocekivao, Furnije najefikasniji sa 16 poena ali zaista uz slab procenat suta, onaj bespotrebni sut sa 10 metara pred kraj kada je pogodio samo tablu je ono no comment , definitivno ni senka onog Furnija iz tog prvog meca sa Amerikancima ili Furnija iz meca sa Slovenijom, dosta je nerezonski sutirao i promasivao , Gober ono solidan sa 16 poena i 8 skokova, bez promasaja iz igre , ono pravio je probleme Amerikance u reketu ali je bas dosta promasivao slobodna bacanja sto ih je mozda i kostalo pobede, takodje ni u odbrani se nije bas proslavio i sto je cudno za njega nije imao ni jednu blokadu, De Kolo ono veoma racionalna partija sa 12 poena, 5 skokova i 7 asistencija ali samo 4 puta je sutnuo na kos dok je protiv Slovenije sutnuo 17,18 puta, definitivno je morao malo vecu odgovornost da preuzme u napadu i malo vise da sutira, ipak je on jedan od lidera ekipe i to se od njega i ocekuje, Batum isto veoma skromna partija, osim one trojke na samom kraju trece cetvrtine gotovo nista nije uradio, ni bleda senka onog igraca iz meca sa Slovenijom, Timoti Luvavu je bio solidan sa 11 poena, ubacio i neke bitne suteve ali previse gresaka je napravio i to u odsutnim momentima i to bas glupih gresaka i tako na neki nacin anulirao ono dobro sto je uradio u napadu, centar Mustafa Fol se borio koliko je mogao, Ntilikina kada je usao u poslednjoj cetvrtini uneo je malo zivosti i svezine u igru, pogodio onu bitnu trojku za -3 i mislim da je trebalo vise da igra a on je umesto njega forsirao Tomasa Ertela koji je bo ubedljivo najgori igrac na terenu, ono delovao je totalno pogubljeno i nedoraslo ovakvom mecu, koliko li je samo loptu izgubio, ni jedan sut nije ubacio, ono zali Boze sto je ulazio uopste, mislim da je on jedan od najzasluznijih za pobedu Amerikanaca danas, ubedljivo najgori igrac je bio.
Ono zaista niko se kod Francuza nije nesto posebno istakao i odigrao neku sjajnu partiju ali uprkos tome opet su mogli da ih dobiju.
Kod Amera jedino Durent sto je razvalio u prvom poluvremenu, u durgom je vec malo stao, Tejtum je isto odigrao dobar mec i ubacio neke bitne poene, ostali znatno slabiji, iako su recimo i Lilard i Holidaj i Midlton i Levin i Adebajo ubacili po neki bitan sut ali niko sad nije imao sad neki poseban ucinak.
Inace ono sto mi je zapalo za oci je koliko se zapravo te neke super NBA zvezde slabo snalaze u ovakvoj jednoj vrsti kosarke, recimo igraci kao Lilard, Buker, Midlton, Levin pa i Adebajo koji terorisu NBA parkete u ovakvoj jednoj kosarci realno nisu ni bleda senka onih igraca iz NBA lige, ono u najboljem slucaju su mozda prosecni, realno opet Durent ih je izvukao, realno bez Durenta su jedna sasvim prosecna ekipa koga god da pozovu, mislim da nije bilo njega da bi ponovo doziveli fijasko kao u Kini, mada mislim da bi i sad mozda slicno prosli da je bilo vise kvalitetnih ekipa, utakmica i da je sistem takmicenja bio slican ili kao onaj na SP, ovako kad imas turnir sa maksimum 3,4 ozbiljne ekipe (od kojih su te 2 vec pobedile , zapavo 3 ako racunamo i Nigeriju) to onda dosta lakse i brze ide, ono mislim da je bio dosta slab i kratak turnir i ono videlo se odma da tu fali dobrih utakmica, jakih ekipa, da tu fali recimo jedna Srbija, jedna Litvanija, mocna Kanada, pa Grcka predvodjena Janisom, pa uvek neugodna Turska pa i ekipe kao sto su Rusija, Hrvatska, Portoriko (koji je uvek potencijalna nagazna mina za favorite) bi verujem isto doprineli kvalitetu takmicenja, itd.

Generalno mislim kao i celom ovam turniru dosta slaba kosarka u ovom finalu i dosta bleda partija i jednih i drugih.
Realno da su nasi bili kompletni, da nije bilo otkaza, povreda, itd i da smo spremni otisli u Tokio zaista verujem da smo mogli i do zlatne medalje.

Sad neki bi mozda rekli da Francuzi nemaju za cim da zale jer su eto nakon SP u Kini ponovo pobedili Amerikance, dosli do finala i u finalu opet pruzili jak otpor, odigrali jedan neizvestan mec i bili dosta blizu da ih opet pobede, itd , sad to je mozda tacno ali ja licno mislim da itekako imaju za cim da zale i da su propustili lepu priliku da ih jos jednom pobede i odu kuci sa zlatnom medaljom ali sami su krivi za to i sad sta im je tu im je.
Inace ja mislim da ovakva vrsta poraza verovatno najvise boli, ono kada mislis da ce ti za pobedu trebati neka svemirska igra i mozda najbolja partija ikad a ti eto i sa jednom skromnom partijom si bio u prilici da pobedis a ipak nisi to ucinio, to verujem da bas zna da bude frustrirajuce i bolno.

Mada dobro verovatno na kraju falilo je malo i srece a nazalost jos jednom se potvrdilo ono da je jako tesko pobediti istu ekipu dva puta na jednom turniru.
Sad Francuzi mozda jesu propustili priliku da uzmu tu zlatnu medalju ali generalno odigrali su dobar turnir, eto opet pobedili Amerikance, dosli do finala, uzeli srebrnu medalju i nastavili taj neki kontinuitet dobrih rezultata, ono mozda nikad nista ne osvajaju (osim onda kada su osvojili ono EP 2013 u Sloveniji) ali su skoro uvek u zavrsnicama tih velikih takmicenja i u borbama za medalju , eto i na proslom SP u Kini su izbacili Amerikance, na kraju uzeli bronzu i nasli se na pobednickom postolju, ovaj out isto pobedili Amerikance , na kraju uzeli srebro , ono oni mozda nikad ne osvajaju (izuzev tog EP 2013) ali konstantno su tu pri vrhu i medju top 3,4 ekipe i imaju jedan sasvim lep i ozbiljan kontinuitet dobrih rezultata koji traje vec 15-ak godina.

Poslednja izmena:
Formalno smo jos uvek u igri. Zahvaljujuci Yvonne koja igra simultanku sa francuskom.

Sem Yvonne niko ne moze da da kos.

Sonja igra najgoru utakmicu ikada. Jelena dobro pocela pa onda upropastila gomilu lopti. Butulija kad udje rupa u odbrani odmah, na srecu masise ovu trojku na kraju kad je ostavila igracicu samu kao duha.

Mora jos neko da pocne da igra i daje koseve.

Ovi ce samo da menjaju jednog, drugog, treceg cuvara da svez juri Yvonne dok ne ostane bez snage i trazi izmenu kao sad na kraju cetvrtine.

I centri malo da se osveste. Unisti ih Gruda. Bar da ne prave faulove nad njom. Ako nista drugo.

Sta reci na kraju.

Ekipa nespremna za poslednje dve utakmice. Marina podbacila totalno u pripremi. Prvi tim se nije video ne terenu.

Prosto je neshvatljivo da Yvonne Anderson grize i bori se kao pitbul, a ostale nista.

I to je zato sto je po prirodi takva, fighter, hoce da se dokazuje.

Nonsalantno sutiranje za tri poena, katastrofalan procenat suta za 3 i gomila promasenih slobodnih suteva.

Koliko puta ih je Yvonne ostavila same na 3 i ne mogu da pogode, onda pocnu da se kriju od lopte, da im ne doda slucajno, onda izgubimo 2 lopte kad nema kome da vrati povratnu.

I katastrofa od centara u odbrani. Bez skoka u odbrani, francuskinje su dale 10 poena vise iz druge sanse.

Ako krenu nase da skupljajuu da pomognu, ove pogadjaju trojke.

Nema spasa od uzasa sto bi se reklo.

Cestitke francuskinjama, bile su bolje. Jednom i one nas da pobede.

Cestitke nasim devojkama za titulu prvaka evrope u Spaniji. Mozda ih je i to malo zasitilo pred OI.

Videcemo sta dalje.

Sledece godine je SP u Sidneju. Australija se kvalifikovala kao domacin i jos jedno mesto je za pobednika OI.

Svi ostali idu na kvalifikacione turnire. Mi cemo biti bez Sonje, Jelene i Dajane.

Ono hvala im na cemu iako mi bas i nije jasno zasto se povlace iz reprezentacije, pogotovo recimo Sonja Vasic koja igra maltene u zivotnoj formi, ono nit su jos uvek u nekim poznim igrackim godinama, nit nista, mislim da bi obe u najmanju ruku mogle da izguraju u reprezentaciji makar jos jedan olimpijski ciklus, pogotovo sto su ove OI odrzane godinu dana kasnije od planiranog i sto sto su naredne OI u Parizu vec za 3 godine (sto ce kapiram relativno brzo proci) , tako da ladno mogu da izguraju jos taj jedan olimpijski ciklus, pa cak mozda nesto i preko toga.
Mada opet ja slabo pratim zensku kosarku i ne poznajem zensku kosarku ni delic kao musku, kapiram da se zenski sport dosta razlikuje od muskog i da ono i zarade su znatno manje i da te neke devojke zele da se udaju, da se skuce, da radjaju i odgajaju decu, da vode decu na Kalemegdan i na Kej ili Savu , da prave zimnicu i sta ja znam a ne tu da igraju i da treniraju do 40 ili do 40 i kusur godina, to kapiram da mogu samo one koje su bas zagrizene za taj sport i uzivaju u tome ili one koje nemaju nameru da se bave i nekim drugim stvarima i koje nemaju nameru da se udaju, radjaju decu, itd i koje to ne zanima.

Pa dobro Bogdanovic ce sigurno jos relativno dugo biti u reprezentaciji a i Teodosic bi isto mogao da izgura makar jos jedan olimpijski ciklus.

Inace meni je tek sad krivo sto nismo otisli na OI jer mislim da smo otisli kompletni sa Bogdanovicem, Teodosicem, Micicem, Jokicem, Bjelicom, Nedovicem, Marjanovicem, Lucicem i da smo otisli spremni makar kao za proslo Svetsko prvenstvo da smo mogli komotno da osvojimo cak i zlatnu medalju.

Generalno mislim da je dosta slab bio ovaj olimpijski turnir, da niko nije nesto impresionirao pa cak recimo ni Amerikanci ili Francuzi, ono Slovenci su super igrali u grupnoj fazi posle su osetno pali, takodje Australijanci isto kao i obicno odigrali super pripremnu fazu, pobedili Amerikance , odigrali super i grupnu fazu a onda u polufinalu u odsutnom momentu kao i uvek dosad su skroz podbacili , naprosto su se raspali (slicno kao protiv nas u Riju ili u polufinalu na SP u Kini) , u momentu kao da su zaboravili da igraju.
Takodje Spanci nikad gori, ni bleda senka one "Crvene furije" od pre recimo 5 ili 10 godina (mada vec nekoliko godina je jasno da to nije vise ona ekipa od pre) , Argentina isto neobjasnjivo losa, nikad gore nisu odigrali, ono ukupo od 7 utakmica racunajuci i onaj turnir sto su igrali pred OI u Las Vegasu sa Australijom, Amerikom i Nigerijom dobili su samo jednu i to onu protiv Japana.

Generalno sve u svemu dosta slab turnir, mozda i najslabiji ikad, realno SP u Kini pretprosle godine je bilo svetlosnim godinama ispred ovog olimpijskog turnira u svakom pogledu i sto se tice samog kvaliteta kosarke i sto se tice uzbudljivih i interesantnih utakmica, kvaliteta timova kao i brojnosti kvalitetnih timova, iznenadjenja a o atmosferi onda i sad je suvisno i govoriti, takodje mislim da je i ovaj nov sistem sa 3 grupe po 4 cime su jos dodatno smanjili broj utakmica na turniru isto promasaj, ono da se i dalje igrali po starom sistemu sa dve grupe po 6 ko zna mozda bismo i videli neku uzbudljivu utakmicu, neke produzetke , mozda jos koje iznenadjenje ili nesto tako, ovako je jos dodatno bila smanjena mogucnost za tako nesto.

Takodje recimo Francuzi (isto bez nekoliko igraca koji ni itekako mogli da im budu od koristi kao sto su recimo Rodrig Buboa iz Anadolu Efesa, Teo Maledon i Kilian Hejs koji su zaista obojica imali veoma dobru ruki sezonu u Oklahomi i Detroitu , Fabijana Kozera, Sekou Dumbije isto iz Detroita, Moermana isto iz Efesa......) koji su pobedili Amerikance (za sta im skidam kapu) sa 7,8 razlike uz jednu sasvim prosecnu igru (iako su zaista u finisu odigrali jako dobro i zaista jako hrabro i koncentrisano i nisu se pogubili u finisu kao neki) a u finalu uz cak losiju partiju nego na tom mecu (mozda i njihovu najslabiju partiju na turniru) su opet bili jako blizu da to i ponove i uzmu zlatnu medalju, ono i sa takvom igrom samo da su imali koju onako neshvatljivo i idiotski izgubljenu loptu manje ili samo da je Gober realizovao par slobodnih bacanja vise, ladno bi ih opet dobili i to treci put zaredom.
A realno Francuzi uopste nemaju jaci tim od nas (mislim cak i naprotiv) i mislim da su nasi tamo otisli kompletni i da su dali neki svoj maksimum i odigrali onako energicno, organizovano, anganzovano kako to oni umeju mislim da bi razvalili sve tamo, pa mislim da bi i te Amerikance dobili i to mozda sa 10-15 razlike, doduse nebitno sad kojom razlikom ali mislim da smo bili kompletni i otisli tamo spremni i motivisani da bi imali sasvim realne sanse i sasvim lepu priliku da uzmemo zlatnu medalju.

No jbga, goveda smo teska, zato nam sve i ide tako kako nam ide.

Mada sad za prosutim mlekom i propustenom prilikom ne vredi zaliti, sad sta je bilo bilo je, gotovo, pros'o voz, treba zaboraviti na to ali hvala Bogu bice jos prilika za dokazivanje, sledece godine je EP, onda za 2 godine SP a onda vec za 3 nove OI i o meni te 3 naredne godine zaista treba shvatiti ozbiljno, zacrtati najvise moguce ciljeve i udarnicki pokusati izvuci iz toga maksimum, po meni EP naredne godine to EP bi trebalo isto shvatiti ozbiljno ali mislim da bi to EP trebalo da bude samo kao pocetna stanica , neka odskocna daska ili uvertira za naredno SP 2023 i OI 2024 (a ne kao neki konacni cilj za sebe, to EP naredne godine bi trebalo posmatrati kao neki pocetak nekog novog ciklusa ) a onda na SP 2023 ili OI 2024 pokusati svim silama da na ta dva takmicenja uzmemo barem jednu zlatnu medalju , ono naravno zasto ne pokusati i na oba, ali realno na oba ce biti vec malo teze ali mislim da bi barem jedna zlatna medalja sa SP ili OI trebala da nam bude neki konacni cilj i mislim da je tako nesto ostvarivo, naravno uz volju i zelju igraca da igraju i da se bore za to i uz adekvatan rad i vodjenje ekipe.

Nijedna nasa kosarkasica u 5 najboljih. Rui Machida - otkrice turnira, Emma Meesseman neverovatno koliko je guraju ispala zena pre 10 dana i u top 5 stvarno ludo, Sandrine Gruda - zasluzeno, A'ja Wilson i Breanna Stewart MVP.

Yvonne je sigurno zasluzila da bude u top 5 pre belgijanke. A kad mogu kod muskaraca da budu 3 pleja, sto ne bi moglo i kod zena.

Ricky Rubio, Patty Mills, Luka Doncic, Rudy Gobert, Kevin Durant MVP.

A sto se tice muske kosarke. Realno mi smo tamo gde i hrvati.

Na SP smo bili peti tako sto smo dobili leve timove tipa filipini i sri lanka ili sta vec. A izgubili sve malo jace utakmice.

Amere smo dobili kad vise nije bilo bitno, u plasmanu 5 do 8.

Nismo uspeli da se plasiramo na OI i to u sred Beograda.

Tako da nema sta da pricamo da cemo biti kao hrvati, mi vec jesmo kao hrvati.

Inace sam siguran da Jokic nece vise igrati nikada, a verovatno ni Bogdan kojeg stizu godine i povrede. Nedovic po ko zna koji put ispaljuje selektora. Ostali su vec u godinama kao i zenski tim, a mladi nece da igraju.

Tako da ne vidim tu neki izlaz.

Odnosno vidim. Da ne treba ulagati toliki novac u kosarkase. Mozda probati sa zenskom kosarkom ovo sto planira Marina.

I novac usmeriti u male sportove koji mogu da donesu medalju na OI.

I sto vise dovoditi strance, kao Zurabija, Yvonne, uciniti sve sto se moze da zaigra Nikolina Milic, mozda cak i kod muskaraca dovesti stranca ili nekog ko ima nase poreklo, a hoce da igra...

A sto se tice muske kosarke. Realno mi smo tamo gde i hrvati.

Na SP smo bili peti tako sto smo dobili leve timove tipa filipini i sri lanka ili sta vec. A izgubili sve malo jace utakmice.

Amere smo dobili kad vise nije bilo bitno, u plasmanu 5 do 8.

Nismo uspeli da se plasiramo na OI i to u sred Beograda.

Tako da nema sta da pricamo da cemo biti kao hrvati, mi vec jesmo kao hrvati.

Inace sam siguran da Jokic nece vise igrati nikada, a verovatno ni Bogdan kojeg stizu godine i povrede. Nedovic po ko zna koji put ispaljuje selektora. Ostali su vec u godinama kao i zenski tim, a mladi nece da igraju.

Tako da ne vidim tu neki izlaz.

Odnosno vidim. Da ne treba ulagati toliki novac u kosarkase. Mozda probati sa zenskom kosarkom ovo sto planira Marina.

I novac usmeriti u male sportove koji mogu da donesu medalju na OI.

I sto vise dovoditi strance, kao Zurabija, Yvonne, uciniti sve sto se moze da zaigra Nikolina Milic, mozda cak i kod muskaraca dovesti stranca ili nekog ko ima nase poreklo, a hoce da igra...

Pa realno mi smo i dalje svetlosnim godinama ispred Hrvata, pa Hrvati osim tim par NBA zvezda osim Krune Simona prakticno nemaju ni jednog igraca koji igra Evroligu , dok mi imamo MVP-ja u NBA, MVP-ja i Evroligi, 2,3 igraca u prvoj petorci Evrolige i MVP-ja Evrokupa kao i MVP-ja Jadranske lige.
Takodje koliko vec godina Hrvati nemaju predstavnika u Evroligi , ono realno iako mi mozda nismo ono sto smo bili nekad ili smo trenutno u nekoj krizi opet ne mozes Hrvate da spominjes ni u istoj recenici sa nama kada se radi o kosarci.

Inace na tom SP smo veoma dobro izgledali do nekog momenta, recimo mozda je problem bio sto nismo adekvatno tempirali formu, odigrali smo cak 10 prijateljskih utakmica sto je zaista previse (jer i prijateljska utakmica je isto kao i svaga druga i isto mora da se odigra i odradi kao i svaka druga i ono igrao ti prijateljsku utakmicu ili na nekom velikom takmicenju odprilike isto ti oduzima energije) i to svih 10 pobedili , takodje igrali smo super na SP do nekog momenta ali onda nas je verovatno onaj poraz od Spanaca malo sasekao , a onda smo naleteli na zaista u tom momentu sjajnu Argentinu koja je igrala ubedljivo najbolju kosarku na tom prvenstvu i koja je tad odigrala verovatno svoj najbolji mec (kao i sledeci protiv Francuza u polufinalu) u poslednjih 10-15 godina, mozda su tad protiv nas i Francuza odigrali svoja dva najbolja meca jos od Indijanapolisa i Atine.
Takodje eto ta pobeda protiv Amerikanaca mozda nema toliku rezultatsku vaznost kao recimo ona iz Indijanapolisa ali svakako se racuna, ono veruj mi Amerikance nikad nije lako dobiti (mislim pogledaj mucene Spance samo koji vec 10-15 godina nisu uspeli da ih pobede makar u nekoj prijateljskoj utakmici ako nista drugo, pa cak i pred to SP u Kini Spanci su isto kao i sad izgubili od njih u prijateljskoj utakmici u Las Vegasu) i ta pobeda iako toliko nam ne znaci rezultatski ali sigurno da znaci za renome i imidz nase kosarke ( i eto uz Argentince i Francuze smo tek treca reprezentacija koja ih je pobedila 2 puta na nekom velikom takmicenju, dobila ih je doduse i 2 puta Australija i to zaredom 2019 i 2021 ali doduse oba puta u prijateljskim mecevima).

A to sto nismo uspeli da se plasiramo na OI , to je ono prosto kiks sto je normalno u sportu i prosto splet losih okolnosti i posledica otkaza Jokica, nemogucnosti Bogdanovica da dodje zatos to je jos igrao plej-of sa Atlantom, povreda nekih igraca, pa onda i povereda nekih igraca i tokom samog turnira, pa onda i nedostatku vremena za pripreme i uigravanje, tako da nakupilo se tu dosta nesrecnih faktora a pritom Italijani su odigrali mozda svoj najbolji mec u poslednjih 10-15 godina, ono da su bacili kacu za kupus usla bi im u kos , a nekada kada protivnik odigra tako iznad svojih mogucnosti ponekad zaista i nema leka vec samo mozes da mu cestitas i da konstatujes da nisi imao srece to vece , tako da kad se skupi ta gomila faktora i kad se uzme u obzir da nam maltene ni jedna okolnost nije isla na ruku nazalost takav ishod je bio mozda i neizbezan , ali opet nije kraj sveta i taj neuspeh treba shvatati samo kao alarm i upozorenje za buduce izazove.

Inace sto se tice Bogdanovica taj ke kao gazela, moze kao od sale da izgura bar jos jedno 2 olimpijska ciklusa, kao recimo i Micic, Nedovic, Kalinic, Lucic pa mozda cak i Teodosic s obzirom da je on igrac koji igra glavom i koji neko telo kao Apolon ili brzinu kao antilopa nije ni imao (mada za njega mi je realno da se oprosti od reprezentacije tamo posle SP 2023 ili OI 2024) , a Jokic ce siguran sam opet zaigrati za reprezentaciju jer mislim da je i njemu zao zbog ovoga i da i on oseca da treba malo da se iskupi zbog toga.

Inace ne trebaju nam stranci, vec treba sto vise ulagati u nase igrace i njih forsirati i upravo u klubovima treba smanjiti broj stranaca i sto vise forsirati nase igrace (pa makar malo i na ustrb rezultata, pogotovo sto to nisu stranci koji prave razliku i koji su ne znam koliko kvalitetni) i ti takozvani "mali" ili "alternativni" sportove ne mogu nikako da zamene kosarku nit mogu da budu isto sto i kosarka, ipak smo mi zemlja kosarke i kosarka za nas nema alternativu i tako i treba razmisljati, mislim svaka cast i Milici Mandic i Mikecu i onoj Jovani karatistkinji i vaterpolistima ali realno na njihove uspehe su maltene vec sad ljudi zaboravili i maltene tesko da ce ih se iko i setiti do iduce olimpijade, nazalost to mozda nije pravedno ali je tako, takodje to sto cemo mi da na OI zahvaljujuci tako nekim sportovima uzmemo 10 medalja umesto 5 verujem da nikom nesto ne znaci ali medalja u kosarci , pogotovo zlatna itekako znaci (ja verujem da bi vecina ljudi svih ovij 9 medalja koliko su nasi uzeli tamo, pa cak plus i sve medalje sa pretnodnih OI u Riju menjali za jednu zlatnu medalju u kosarci i za jos jednom "Igra Rock 'n' Roll cela Jugoslavija" ispred skupstine kao posle Atine ili Indijanapolisa) , ono realno za mozda dva meseca da pitas ljude na ulici ko je recimo Davor Mikec, Zuran Datunasvili ili Jovana Prekovic verujem da vecina ljudi ne bi imala pojma a recimo o nekim uspesima i titulama u kosarci kao recimo u Indijanapolisu, Istanbulu ili Atini se i dan danas prica , toliko godina posle.
Tako da ono svaka cast svima njima ali kosarka je ipak kosarka i to kosarka je nesto sto za nas nema alternativu.

Pa ne mogu stalno da se traze izgovori.

Kao ovi odigrali utakmicu zivota, pa oni odigrali utakmicu zivota.

Pa kad ce nasi da odigraju utakmicu zivota.

Evo kosarkasice su odigrale 5 utakmica zivota u mesec dana Italija, Spanija - ostavile Spaniju bez medalje u sred Spanije, Belgija, Francuska, Kina.

A kosarkasi nikad.

Znaci vreme je da se suocimo sa realnoscu i kazemo da to ne valja i da ne funkcionise.

Besmisleno je bacati pare. Ovaj OKT je kostao bar 3 miliona evra. 2 za licencu, pa organizacija, pa osiguranja igraca, mozda i vise. I nista.

Za te pare moze 15 Mikeca, Jovana i Zurabija da trenira 3 godine do Pariza.

Pametnije je dati pare za nesto nego za nista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back