Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videli smo sve dobro i lose na ovom prvenstvu, 4. mesto nije neuspeh u ovoj konkurenciji ali nije bas ni da smo nesto uspeli. Nista ovo ne mora biti lose ako se izvuku pouke i zakrpe ocite rupe, a ja se nadam da cemo ponovo biti drugi vec u Brazilu dogodine. ;)

Za to vreme da navijamo da svi ovi igraci ostanu zdravi i da im pridodamo centra (Marjanovic kao prvi i jedini pik za dominaciju pod kosem sto bi donelo stabilnost celokupnoj igri), da igraci dalje napreduju kao i selektor, za kog se nadam da ce u PAO da pece preko potreban zanat, posto mu liderstvo, harizma i osecaj svakako ne manjkaju.

Djordjevic je uspeo u nameri da igra brzu i atraktivnu kosarku, ali bez stabilnosti pod kosem i atleticizma u odbrani (Litvanci i Francuzi nas ubise tu), to se pretvorilo u ispucavanje uglavnom iz nemoci.
Drugim recima, umesto Mute na klupi dobro bi nam dosao Sasa Obradovic, ta nijansa nam je sada falila.

Nisam ni očekivao ništa bolje. Da sutra igramo još jednu utakmicu dobila bi nas i Gruzija.
Očajno tempiranje forme i još gore vođenje. E sad ako je tačno da su Teo, Bjelica, Kalinić i Erceg u svlačionici napljuvali Sala biće još gore.
I ne shvatam svrhu vođenja Milosavljevića, Simonovića, Milutinova ...

Nazalost, pokazalo se da je u ovom trenutku 4. mesto za nas sastav sasvim realan rezultat.

Da li je problem bio u prejakoj grupi gde smo uvek igrali prvi i morali da redom dobijamo sve meceve, ili ta selidba iz Berlina u Lil, ali sada moramo priznati da su se problemi videli jos u osmini finala i cetvrtfinalu (ne smem da zamislim sta bi bilo da smo u ta dva meca sutirali trojke kao danas ili u petak), a kada se naislo "na tvrdo" usledila su dva poraza, uz totalni raspad igre. U zadnje dva meca mi skoro da nismo ni imali organizovanu igru u napadu, a u odbrani smo bili prilicno nesigurni, neverovatno je kako su nam protivnici uzimali lopte nakon promasaja pod nasim kosem.

Teodosic - Mislio sam da je nakon proslog SP konacno sazreo, ali ne, na ovom se vratio na nivo reprezentativnih igara iz 2009-2012, kada ga krene sut i kada je raspolozan, onda je jedan od najboljih igraca Evrope, ali kada ga zatvore ili kada mu nije dan, onda je ocajan, gubi lopte i ne moze nista ni da pogodi ni da iskreira, a sto je najgore, mi i dalje skoro u potpunosti zavisimo od njegove igre.

Simonovic - Odradjivao je neke stvari u odbrani, mozda je u napadu mogao da bude i efikasniji, ali mislim da je svoju ulogu korektno odradjivao.

Kuzmic - Jednostvano mi nije jasno sta se desilo sa ovim momkom, u grupi je odigrao relativno pristojno, da bi se u eliminacionoj fazi potpuno raspao, bez poena! Mozda je i Djordjevic tome delimicno kriv, jer ga je stavljao u startnih pet, a zatim ga posle prvih gresaka vadio napolje i zakucavao na klupu, ali cinjenica je da je covek i danas usao sa klupe i opet bio los, u svakom slucaju, kandidat za najvece razocarenje ekipe.

Bogdanovic - Odigrao je napadacki prilicno losije nego 2014, mada je nakupio znatan broj skokova i asistencija, odradjivao je posao u odbrani, znacajno vreme je provodio i na pleju i na krilu.

Bjelica - Da smo osvojili neku medalju, verovatno bi bio kandidat za MVP prvenstva ili za idealnu ekipu, ovako ce ostati nas najbolji strelac i igrac, ali je i on podbacio na zadnje dve kljucne utakmice, falili su njegovi skokovi, a u odbrani je bio previse mekan i cesto je dopustao protivniku 2+1.

Markovic - Odigrao je turnir na svom standardnom nivou, a to sto nije umeo da u dovoljnoj meri ima ucinak u napadu nije toliko njegova krivica, on je jos od 2007. takav to je veci problem za selektora i savez, jer nema adekvatnog resenja na toj poziciji, mislim da se tu lepo videlo sta je znacio Jovic na proslom SP kao treci plej.

Kalinic - Uz Kuzmica najvece razocarenje turnira, ni bleda senka proslogodisnjeg igraca. U napadu veci deo turnira nije bio narocito opasan, a i u odbrani je bio slabiji nego ranije. Ne znam sta je i sa njim bio problem, da li umor, povreda, ili neka svadja sa Djordjevicem.

Nedovic - Na pripremama je bio verovatno nas najkonstantniji igrac, protiv Spanije nas je vratio u zivot, ali posle je poceo da pada i u napadu i u odbrani, otprilike i on i Bogdanovic su tu negde prema prikazanim igrama, nijanse sive.

Milosavljevic - Bio je covek zadatka (odbrane), ali kao i za Simonovica, mislim da je
morao za to vreme i da poentira.

Raduljica - Protiv Spanaca je na pocetku bio uspavan, ali posle ga je Teo lepo hranio loptama, uvek je bio dvocifren po broju poena i sa pristojnim brojem skokova. Medjutim, da li zbog umora, covek je igrao manje od 20 minuta po mecu sto je za nas bilo kobno jer se ispostavilo da nismo imali prave rezerve, a u odbrani se videlo da nije uspevao da zaustavi ozbiljnije protivnike (Gasol, Veseli, Valancijunas).

Erceg - Da smo uzeli medalju, bio bi najbolji seti igrac prvenstva, odigrao je dobro protiv Ceha, i pre toga, ali je najgore odigrao zadnje dve najbitnije utakmice.

Milutinov - Najmladji je i igrao najmanje, ali na zadnje dve utakmice je po meni Djordjevic morao da ga ubaci makar na par minuta. Ako je pak bila ideja da se vise igra sa dve cetvorke, onda je bilo korisnije razmotriti da se povede Mitrovic ili Macvan (o koga se Djordjevic ipak ogresio ne pozivajuci ga cak ni na pripreme)

Sad ce mnogi opelsti po Djordjevicu, ali ovo je uz Marjanovica manje/vise najjaci sastav koji smo mogli da povedemo, on je koristio prednosti sirokog rostera, ali fakat je da ga je Litvanac u kljucnom mecu takticni nadmudrio.

Sve u svemu, ulazak medju cetiri ekipe i izborene kvalifikacije za Rio predstavljaju uspeh i napredak, ali se ne treba dizati u nebesa, videcemo sta ce biti na tim kvalifikacijama za OI, mislim da bi konacno bio red da odemo na olimpijadu, ali za to ce biti neophodno da se resi pre svega pitanje centra, (sto ce opet zavisiti od toga kakve ce sezone imati Marjanovic, Raduljica, Kuzmic i Milutinov), kao i pitanje jos jednog iole pouzdanog pleja (jer mislim da se vise ne smemo oslanjati samo na promenjivog Tea i napadacki limitiranog Markovica)

Milosavljevic nije mogao previse da poentira jer je premalo i gledao kos, u bitnim utakmicama nije uopste ni gledao. Ocekivao sam takvu ulogu za njega, on je igrac koji je u stanju da ucini da petorka ne pada kada on udje u igru, sto i statistika dokazuje. Jedan od dvojice trojice sa pozitivnom plus/minus statistikom i protiv Litvanaca, jednostavno je usao i za svoje vreme primirio Kuzminskasa koji nas je ubijao. Kao sto rekoh, nije mu ni bila primerena neka velika uloga na prvenstvu, ali Djordjevic je morao malo vise da probava i sa njim i sa Kuzmicem u odredjenim trenucima.

U vezi Kalinica, Djordjevic je pricao posle utakmice da se utakmice ne igraju na drustvenim mrezama a mislim da to ima veze s njim. Ljudi pricaju da on jos sa parketa maltene lajkuje tvitove u kojima se Djordjevic kritikuje sto on igra malo... Tako da, slucaj s njime je moguce odnos sa Djordjevicem. A moguce je da je i Bogdan u toj prici, i on isto voli te stvari da radi.

Jbt, a sta Milosavljevic da kaze...

Poslednja izmena:
Nije problem to sto Milosav igra samo odbranu, on je to korektno i odradjivao, ali problem je sto je to u ovom timu radio i Simon, dobrim delom i Markovic, a suterski deo ekipe je generalno podbacio kad je bilo najvaznije. Ispostavilo se da smo imali previse tih specijalaca i jednosmernih igraca u rosteru ovog puta, cini mi se da niko nije bio od pocetka do kraja relativno konstantan i u odbrani i u napadu.

Nisam ni očekivao ništa bolje. Da sutra igramo još jednu utakmicu dobila bi nas i Gruzija.
Očajno tempiranje forme i još gore vođenje. E sad ako je tačno da su Teo, Bjelica, Kalinić i Erceg u svlačionici napljuvali Sala biće još gore.
I ne shvatam svrhu vođenja Milosavljevića, Simonovića, Milutinova ...

Ovo o sukobu tj svadji nisam znao, gde si to procitao ? :)
I koji je eventualni povod ?

Ne vidim po cemu je ovo toliki neuspeh. Pa uporedite prethodna dva prvenstva sa ovim.

Pa jedino u tom slucaju i jeste uspeh.

- - - - - - - - - -

Ovo o sukobu tj svadji nisam znao, gde si to procitao ? :)
I koji je eventualni povod ?

Ma ne verujem da je doslo do bilo kakvog sukoba.Nema sanse.

- - - - - - - - - -

Nije problem to sto Milosav igra samo odbranu, on je to korektno i odradjivao, ali problem je sto je to u ovom timu radio i Simon, dobrim delom i Markovic, a suterski deo ekipe je generalno podbacio kad je bilo najvaznije. Ispostavilo se da smo imali previse tih specijalaca i jednosmernih igraca u rosteru ovog puta, cini mi se da niko nije bio od pocetka do kraja relativno konstantan i u odbrani i u napadu.

Ma ekipa je drasticno pala posle grupne faze.U svim segmentima su podbacili.

Jedna stvar mi upada u oci.Zasto je Djordjevic poveo Milutinova tamo kad nije igrao uopste? Zasto vodis igraca da ti zauzima mesto a ne dajes mu da igra?

Po svemu sudeci ovo finale ce biti jedna rutinska trening utakmica za Spance.

To bi bilo i najpostenije.Ne zbog toga sto su nas pobedili Litvanci,nego sto je Spanija podizala formu iz meca u mec,a i zbog Gasola kojem je ovo mozda i poslednje takmicenje u dresu reprezentacije.

- - - - - - - - - -

I napredovacemo na FIBA rang listi bar za 1 mesto, jer iz sledeceg proracuna ispada Eurobasket 2007(nas najgori do sad), a ulazi ovaj.

Pa kazem,u tom slucaju jedino i jeste uspeh.

Ali ako uzmes u obzir da mi nismo Finska ili Ceska u kosarci,i kad se uzme u to kako su igrali u grupnoj fazi i gazili sve pred sobom,onda smo se svakako nadalimnogo boljem rezultatu,u najmanju ruku finalu i vizom za OI.

I zato sto spanije ima jos jedan sastav koji iz raznih tazloga ne igra sada ...Dakle jaki su i najkvalitetniji u ovom momentu i zasluzuju zlato.
Elem , nije mi se dopalo ponizavanje nasih kosarkasa od strane Litvanaca u nekoliko navrata u polufunala , bilo je nekih nesportskih poteza .
Treba da uce od Novckog i stalih sta je sport. Nek ih zgaze Spanci .

I zato sto spanije ima jos jedan sastav koji iz raznih tazloga ne igra sada ...Dakle jaki su i najkvalitetniji u ovom momentu i zasluzuju zlato.
Elem , nije mi se dopalo ponizavanje nasih kosarkasa od strane Litvanaca u nekoliko navrata u polufunala , bilo je nekih nesportskih poteza .
Treba da uce od Novckog i stalih sta je sport. Nek ih zgaze Spanci .

De me podseti ko nije igrao za Spance?

Mark Gasol , Navaro ,Rubio , Ibaka,Calderon

- - - - - - - - - -

I jos neki vrhunski samo mi mozak stao ...Bukvalno dve prejake petorke imaju

Jbt,mozak mi stao...pa oni ce i na naredna dva da budu prvaci.

Doduse,mi ih dobismo sad ali dzaba kad to nismo uspeli da valorizujemo.

Mozda se sad stvaori misljenje da je evropska kosarka slaba jer ispada da Spanci sa drugim timom budu sampioni (doduse,mec je u toku :D). :think:

Jbt,mozak mi stao...pa oni ce i na naredna dva da budu prvaci.

Doduse,mi ih dobismo sad ali dzaba kad to nismo uspeli da valorizujemo.

Mozda se sad stvaori misljenje da je evropska kosarka slaba jer ispada da Spanci sa drugim timom budu sampioni (doduse,mec je u toku :D). :think:

Pa jeste , spancima svala cast .
I slaba je , nije to nikakva tajna ...Pa mi nemamo ozb Nba igraca

Nadam se uskoro nekom novom stojakovicu , divcu , bodrogi , igracima kojima nece biti problem da pogode otvoren sut i da ima zbog koga da se strastveno prati Nba ponovo .

Pa jeste , spancima svala cast .
I slaba je , nije to nikakva tajna ...Pa mi nemamo ozb Nba igraca

Nadam se uskoro nekom novom stojakovicu , divcu , bodrogi , igracima kojima nece biti problem da pogode otvoren sut i da ima zbog koga da se strastveno prati Nba ponovo .

To je tesko.U ovoj ekipi samo Teodosic i donekle Bjelica odskacu i to poprilicno.Marjanovic ce biti zaista vazan sraf u reprezentaciji.

Jednostavno nemamo vise igrace koje smo imali,koji su bili super zvezde i koji resavaju utakmicu. Djordjevic,Bodiroga,Danilovic,Divac,Savic,Rebraca,Stojkaovic,Obradovic...

Mi znamo kakve smo igrace imali,koji kad su igrali samo je bilo pitanje sa koliko ce razlike da dobiju protivnika.Zivimo u ubedjenju da je to tako i sada,posebnoposle srebra na SP,ali to nije tako.

Uzecu Bogdanovica za primer.Supertalenat,alimislim da kako je otisao u Tursku,nista nije napredovao.Ovde je davao po 30-40 poena,ali trebas das pokazes taj talenat i kvalitet i kad odes tamo.

Secam se kad su igrali ovde Djordjevic,Danilovic,Divac,Paspalj,Sasa Obradovic...ovde su razbijali,ali su jos vise napredovali kad su oitsli napolje.

Stojakovic je otisao iz Zvezde kao neko ko nije bukvalno odigrao nista,a postao je NBA zvezda. Danilovic je ubijao u Italiji posle Partizana,Djordjevic u Barseloni,Realu,Obradovic u Albi,Divac u Lejkersima...

Poslednja izmena:
Naravno , samo je ne znam kad je Bogdanovic davao 40 poena ili po 40 , vec ima 23,4 godine i morao je do sada mnogo bolje da se pokaze ako je super talenat.

Pedja je jedan prosecan Paok doveo do titule , i bio mvp eurolige recimo pre nba .
I da nije bilo onog teskog loma noge mislim da bi mogao da se poredi sa petrovicem , mada i sada je odmah tu iza ....

Ja sam prevashodno mislio na igrace koji sada imaju 18,19 godina da bi mogli kroz 2,3 godine da dostignu neki nivo naravno ako imaju talenta kao igraci koje smo pominjali.

Ja licno nisam mislio da mozemo da dobijemo i nisam ocekivao , ne u tom kontekstu da smo dominanti kao ta nasa ekipa nekada .
Ovo je sve bilo na misice , i malo je degutantno kad udjes u utakmicu i vidis da protivnik ima bolje sutere, maletene bolje igrace na svim pozicijama jbg ..al na misice smo uspeli i ovo ...sta znam , nije lose ,nije ni dobro ...Trebaju mladi talenti koje ce neko od velikih trenera uzeti pod svoje ili koji ce imati podrsku nekog naseg kao recimo sada divca i pedje u sakramentu da se razivjaju u prave igrace .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back