Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali nije sve ni u mladosti. Prvobitno se ide na rezultat pa onda sto mladji to bolje plus steknu iskustvo i dokazu se. Sta znam nisam pratio previse basket prethodnih godina pa necu da pametujem ali vidim da se svuda spominju sto mladji pa mladji, i sa 30 godina moze se do finala.

Naravno , samo je ne znam kad je Bogdanovic davao 40 poena ili po 40 , vec ima 23,4 godine i morao je do sada mnogo bolje da se pokaze ako je super talenat.

Pedja je jedan prosecan Paok doveo do titule , i bio mvp eurolige recimo pre nba .
I da nije bilo onog teskog loma noge
mislim da bi mogao da se poredi sa petrovicem , mada i sada je odmah tu iza ....

Ja sam prevashodno mislio na igrace koji sada imaju 18,19 godina da bi mogli kroz 2,3 godine da dostignu neki nivo naravno ako imaju talenta kao igraci koje smo pominjali.

Ja licno nisam mislio da mozemo da dobijemo i nisam ocekivao , ne u tom kontekstu da smo dominanti kao ta nasa ekipa nekada .
Ovo je sve bilo na misice , i malo je degutantno kad udjes u utakmicu i vidis da protivnik ima bolje sutere, maletene bolje igrace na svim pozicijama jbg ..al na misice smo uspeli i ovo ...sta znam , nije lose ,nije ni dobro ...Trebaju mladi talenti koje ce neko od velikih trenera uzeti pod svoje ili koji ce imati podrsku nekog naseg kao recimo sada divca i pedje u sakramentu da se razivjaju u prave igrace .

Pedja je bio ogroman talenat, davao preko 20 poena u proseku kada je imao samo 20 godina, ali nista od boldovanog nije istina...

Kako će se igrati kvalifikacije za Olimpijske igre 2016

Srbija protiv Francuske i za Rio?

Autor: Mladen Šolak

Nije nemoguće da se i to dogodi.

20.09.2015. | 13:30 3

abpk5w.jpg

/Od izveštača MONDA iz Lila/

Izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak dodatno je u nedelju, na dan finala Eurobasketa, objasnio kako će izgledati kvalifikacije za Olimpijske igre 2016.

On je na zvaničnoj konferenciji za novinare ponovio da će 18 timova igrati narednog jula tri predolimpijska turnira. Među njima biće i Srbija.

"Još nije odlučeno gde će biti organizovati ti turniri. Sve opcije su otvorene, pa i da nijedan ne bude u Evropi. Sastav grupa biće određen žrebom".

Da li će žreb biti dirigovan ili je moguće da se, teoretski, Srbija i Francuska sastanu i u toj grupi, iz koje će takođe samo jedan moći u Brazil.

"Neće biti dirigovanja. Biće to 'čist' žreb. Neće biti grupa za Afriku ili drugi konteintent. Ponavljamo, tek ćemo odlučiti gde će turniri biti organizovani. Novac nije jedini uslov. To je samo jedan kriterijum, ali ne jedini kriterijum".

http://mondo.rs/a831724/Sport/Eurobasket-2015/Kako-ce-se-igrati-kvalifikacije-za-Olimpijske-igre-2016.html

Ovo je baš bez veze i neće biti nimalo lako. Ako nam žreb ne bude naklonjen i dobijemo jake rivale u grupi biće veselo.

Imali smo mi prosle godine Katica, Stimca, Simonovica, Markovica, Bircevica, Jovica... jel ste primetili da to nije bila najtalentovanija ekipa ali sato su ovi momci sreli u glavi...

Evo redom:

Teodosic: Mi snjim necemo da se proslavimo i to sto je imao na nekim utakmicama 14-15 asistencija je znak da on previse drzi loptu u napadu sto je jako kilavo odigrao sato sto fizicki i atletski nije spreman za veci nivo. Ja zaista mislim da treba dati sancu Jaramazu, Radicevicu... mladim brzim igracima koji ce da poguraju lopzu i kidati u odbrani...

Kalinic: Decka je zalutao odkada je potpisao u Fener... On je cist odbrambeni igrac i on se tripuje da je postao igracina... Tako da bi ga izbacio iz ekipe...

Bjelica: mora mnogo da radi jos na atletici i fizici... ovako nece da igra u NBA

Bogdanovic: nije on vise dete i prosto mi je cudno da nije eksplodirao na ovom EP... Ali tu je on moze on to jos mnogo bolje

Milosavljevic: Ja sam zvezdas ali prosto nije mi jasno zasto ga Djordjevic toliko drzao na klupi... on je ocigledna igrao brutalnu odbranu i opet bi ga pozvao u ekipu ali za vecom ulogom...

Raduljica: nije spreman i van forme... gledao sam ga uzivo i on prosto nije ozbiljan smeje se na -15 i prosto jedan profesionalni sportista ne sme da dozvoli sebi da se tako UGOJI...

Kuzmic: u odbrani jako solidan ali u napada osim ofanzivnog skoka ne moze da se ocekuje mnogo od njega... ali opet ne mislim da nam je on bio problem kao sto neki to misle.

Simonovic: dobar ali mislim da mu je ovo kraj

Markovic: uvek moze da se naslonimo na njegovu borbu i kontrolu igre

Erceg: pozitivno iznenadjenje

Nedovic: moze on jos mnogo vise ali danas ga je Sale takodje drzao dosta na klupi iako je super odigrao prvo poluvreme...

Najvise me smetalo da Sale nikad nije pokazao emocije na tajm autu... on je trebao da bude jaci lider i diktator jer on je autoritet. I prosto mi nije jasno kako takav covek na svakom tajm autu pita igrace: "igramo to i to ok...ok?". Mislim da je to ne izkustvo i video sam da uvek se drzi teorije i table njegove umesto da i ponekad skloni trenersku tablu i da se ponekad i prodere na igrace i da im malo dize adrenalin kao sto to ume kari pesic, duda i zeljko...

1: Radicevic, Jaramaz, Markovic
2: Bogdanovic, Marinkovic
3: Milosavljevic, Dangubic
4: Bjelica, Mitrovic
5: Marjanovic, Jokic, Erceg

Siri spisak: Zagorac, Kuzmic, Milutinov, Nedovic

nisam ja lud ali mislim da bi ova ekipa bila jako ne zgodna zbog brzine....

Jako ne zgodna ekipa, grupu ne bi prosli od silne ne zgodnosti...

Poslednja izmena:
1: Radicevic, Jaramaz, Markovic
2: Bogdanovic, Marinkovic
3: Milosavljevic, Dangubic
4: Bjelica, Mitrovic
5: Marjanovic, Jokic, Erceg

Siri spisak: Zagorac, Kuzmic, Milutinov, Nedovic

nisam ja lud ali mislim da bi ova ekipa bila jako ne zgodna zbog brzine....

Radicevic i Jarmaz nisu ni priblizno nivo koji treba reprezentaciji, Marinkovic je talenat ali jos mnogo mora da radi i nauci, Milosavljevic je prosao zenit , Bogdanovic je nekadasnji talenat koji nije sazreo a prosao je zenit, Erceg ne moze da igra peticu, cetvorku da, Milutinov na petici, od njega ce biti dobar igrac uz dobar rad, Dangubic je samo talenat sa dobrim fizickim predispozicijama, Nedovic uz neke male korekcije u igri moze da ispuni zadatke....
To je samo moje subjektivno misljenje.

Kazete da Erceg ne moze na poz 5 sto i ja mislim ali ako niste primetili Erceg je ovo EP vise igrao na poz 5 od Milutinova :) Tako da JBG...

Mislim da treba konacno da se odreknemo Teodosica koji ce dozivotno biti dobar ulicni kosarkas i nikako sampion.
Mi smo u Sloveniji takodje samo s Markovicem bili u POLUFINALE EP za dosta slabijom ekipom.

Verujte mi mi smo protiv Francuza igrali najbolje drugu cetvrtinu bez Teodosica ako niste primetili. Molim nekoga da ubaci utakmicu ovde pa se sami proverite....
Pustite te price talenat i tako dalje.

Nama treba KOLEKTIVNA SRPSKA igra a ne da idemo u pravac kao sto su otisli Italijani, Francuzi i tako dalje gde vise individualne akcije vladaju..
Zasto da mi ne odigramo brzu kolektivnu igru gde lopta celo vreme da ROTIRA...

Da li je ovo tacno.

Olympics Qualifying Tournament is July 5-11. NBA Moratorium ends July 11th. You can already wave goodbye at having rosters at full strength.

Tacno je i mislim da nam ovo ide na ruku. Mi cemo biti samo bez Bjelice, dok recimo Francuzima nece moci da igraju Parker, Batum, Dijao, Furnije, Gober, Ajinca, Noa...itd :)

Grcka ce biti bez Spanulisa i Burusisa koji su se povukli, dok od NBA igraca nece nastupati Antetokumpo, Kufos, Kalates...sve igraci iz prve postave.

Italija ce biti mozda i najvise oslabljena: Belineli, Galinari, Barnjani...

Imamo dobre sanse da se kvalifikujemo bez obzira na zreb :mrgreen:

Mislim da treba konacno da se odreknemo Teodosica koji ce dozivotno biti dobar ulicni kosarkas i nikako sampion.
Mi smo u Sloveniji takodje samo s Markovicem bili u POLUFINALE EP za dosta slabijom ekipom.

U Sloveniji smo bili sedmi, jedva smo izborili put na SP prosle godine. Sad vec mislim da ti nas ovde zajebavas malo...

U tim kvalifikacijama opet necemo imati Bobija, a ni Jokica koji ce verovatno dosta fizicki napredovati do tada i mogao bi biti vrlo koristan.

Radicevic i Jarmaz nisu ni priblizno nivo koji treba reprezentaciji, Marinkovic je talenat ali jos mnogo mora da radi i nauci, Milosavljevic je prosao zenit , Bogdanovic je nekadasnji talenat koji nije sazreo a prosao je zenit, Erceg ne moze da igra peticu, cetvorku da, Milutinov na petici, od njega ce biti dobar igrac uz dobar rad, Dangubic je samo talenat sa dobrim fizickim predispozicijama, Nedovic uz neke male korekcije u igri moze da ispuni zadatke....
To je samo moje subjektivno misljenje.

Ne lupaj gluposti , kako moze neko reci da je igrac od 23 ili od 25 godina prosao zenit ?
Mislim kad to onda igraci dostizu zenit , sta sa 18 godina ?

Sta tek reci za Gasola koji ima 35 , taj verovatno se vise ni ne seca kada je bio u zenitu , a evo ga ubedljivo najbolji igrac na ovom EP :S

Kakve sve gluposti necu procitati ovde...........

Inace ja mislim da je i ovo jedan izuzetan rezultat , inace ono sto je bilo lose od samog pocetka je ta preterana euforija (sto se obicno zavrsi lose) , preterivanje , ovde se recimo o nekim igracima tipa Nikola Kalinic ili Stefan Markovic govorilo kao da su u najmanju ruku Kobi i Lebron.

Takodje problem kod nasih ljudi je i taj neki manjak osecaja za realnost i nostalgija , sad svi mi dobro pamtimo Bodirogu, Djordjevica, Paspalja, Danilovica, Stojakovica, Divca i ostale i kako smo mi dominirali , tukli Amere na njihovom terenu.....itd , i sad prosto ljudi na silu pokusavaju da od nekih igraca koji su prosek ili nekih klinaca koji tek treba da se dokazuju da prave novog Bodirogu, Djordjevica.......itd i da ubedjuju sebe kako smo mi opet ona kosarkaska sila kakva smo bili ranije , ali ne shvataju ili ne zele da shvate da su nazalost ta vremena prosla i da se od tad gotovo sve promenilo , promenila se i drzava u kojoj zivimo , promenile su se okolnosti, promenio se nacin rada i okolnosti pod kojima se neki novi igraci razvijaju....itd i da mi moramo prema tome da se ravnamo a ne prema tome sta smo bili pre 15 ili 20 godina.

Tako da rezultat prosle godine z Spanije pa i ovaj sad sa EP daleko nadmasuju objektivno stanje i objektivnu snagu nase kosarke generalno.

Tacno je i mislim da nam ovo ide na ruku. Mi cemo biti samo bez Bjelice, dok recimo Francuzima nece moci da igraju Parker, Batum, Dijao, Furnije, Gober, Ajinca, Noa...itd :)

Grcka ce biti bez Spanulisa i Burusisa koji su se povukli, dok od NBA igraca nece nastupati Antetokumpo, Kufos, Kalates...sve igraci iz prve postave.

Italija ce biti mozda i najvise oslabljena: Belineli, Galinari, Barnjani...

Imamo dobre sanse da se kvalifikujemo bez obzira na zreb :mrgreen:

Pogotovo ako upadnemo u grupu sa Francuskom. Ili ako se bude turnir održao u Italiji ili Turskoj kako se priča.
I mi ćemo biti bez Bobija,Bjelice,Jokića...

Ne lupaj gluposti , kako moze neko reci da je igrac od 23 ili od 25 godina prosao zenit ?
Mislim kad to onda igraci dostizu zenit , sta sa 18 godina ?

Sta tek reci za Gasola koji ima 35 , taj verovatno se vise ni ne seca kada je bio u zenitu , a evo ga ubedljivo najbolji igrac na ovom EP :S

Kakve sve gluposti necu procitati ovde...........

Ti se u sport ocigledno razumes kao mara u kriv....starost sportiste nije u godinama vec u paraboli individualnog razvoja...a uticaj ima genetsko nasledje, brzina razvoja, nacin i vrste treninga, broj utakmica i sazrevanje sportskog intelekta....i jos mnogo sta, nemam nameru da vise nabrajam jer cemu to kad ti kao dete u zabavistu razmisljas i poredis godine nekog extremno talentovanog i uspesnog pojedinca...ako ti je Gasol parametar za poredjenje sa Bogdanovicem ili Milosavljevicem onda kosarku treba ukinuti...

Па ми смо и ово добро одиграли без Бобија,Јокића а сад нећемо моћи без њих те квалификације ?
Бјелица у сваком случају је екстра користан за екипу.Он ће недостајати ако не буде играо.
Само да не буде опет тај "страх од успеха-неуспеха".Сигурно смо најјачи у европи.Или баш ,баш у врху .

Nazalost daleko smo od najjace ekipe u Evropi , realno Spanci bez obzira na neke kikseve su svetlosnim godinama ispred , pritom da ne zaboravimo da su na ovo EP dosli bez Marka Gasola, Rubija , Kalderona, Navara, Ibake, Abrinesa , takodje i Litvanija koja nas je izbacila je dosla bez Jasaitisa, Klieze, Montejunasa, brace Lavrinovic , Pociusa , takodje Francuzi bez Noe, Azinse, Kozera, takodje Grci jaki ko zemlja (sad videcemo ko ce im dogodine igrati a ko ne) , Italija takodje puna odlicnih pojedinaca .............mi imamo jednu solidnu ekipu , odlicno ukomponovanu i dobro fizicki i takticki pripremljenu i igrace koje uvek daju sve od sebe i to je to , sto se tice objektivno nekog suvog kvaliteta daleko smo od najbolje ekipe u Evropi.

Realno sad sa ovakvim timom , sa ovakvim stanjem u nasoj kosarci ..... plasirati se na olimpijadu je maltene je jednak uspeh i podvig kao nekada osvojiti je.

Па причамо о онима који хоће (или могу ) да играју.И ми имамо још играча...шта би било кад би било...Шпанци без Гасола(а то ће бити ускоро) су баш друга екипа.Какве светлосне године ?
Зашто изгубише од нас ?
Ја опет кажем,не знам можда и грешим али стварно тако видим,да смо мало другачије против Литваније (а то можемо сигурно боље) сада би била друга прича.
Не можеш имати само "солидну екипу" а победити "скоро" све из врха европе.
Видећемо.Ја се надам Риу.

Spanci i kad ostanu bez Gasola , opet imaju hrpu odlicnih igraca do 30 godina , Mark Gasol, Ljulj, Fernandez, Rodrigez, Rubio, Ibaka, Mirotic , Abrines , Pau Ribas, Ernangomez , Agilar...........itd , to su sve igraci koji ce biti tu bar jos jedno 5 ,6 godina, znaci daleko od toga da je Spanija samo Gasol.

Izgubise od nas , pa sta , svako moze da izgubi utakmicu , nisu ni oni svemoguci , a uostalom i poznati su po tome da nikad ne krecu punim gasom , vec grupnu fazu otaljavaju pa kako turnir odmice oni tempiraju formu , realno kada bi mi sa njima igrali jednu plef of seriju na 4 dobijene , mozda bi ih jednu dobili.

Inace da imamo jednu solidnu ekipu i to je to , pobedjivali smo zato sto imamo "ono nesto" sto se ne moze opisati recima , ta neka energija , hemija, takodje tu je i dobar pristup i odnos........realno da nema "toga necega" a ovim igrackim kadrom bili bismo samo jos jedna u nizu prosecnih evropskih ekipa tipa : Hrvatska, Slovenija, Ceska, Nemacka, Turska i slicne ekipe.

Kakvi paćenici. Kome je uopšte u interesu da se forsiraju ovakve priče, što košarkaši piju votku na druženju, a to sa Kalinićem i ako je istina treba da bude interna stvar koja svakako nije nerešiva.
Nadam se da je samo senzacionalizam, ali ne bi me čudilo da se radi i o Đorđeviću, jbg, možda je vreme da opet rušimo da bi gradili.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back