Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se vec ne secas sta sam napisao onda nemoj da lupas i izvrces

Za Dzenkinsa sam pisao da je uz Blazica igrac koji stalno donosi prevagu u derbiju - bio sam u pravu
Za Mitrovica sam pisao da nije konstantan igrac, i to sam u pravu
Za Kalinica sam pisao da mi se ne svidja jer nije talentovan, ali da sve postize velikim radom
Za Dangubica koliko se secam nista nisam govorio

Dakle mani me tih tvojih "secam se" od sad...

"Lazić, naravno nije za reprezentaciju ali je ove sezone bar za klasu bolje odigrao od raspalog Gagija"

Milosavljevic prosecno 11 poena u ABA ligi, Lazic prosecno 4,2 poena :hahaha:

Nema sta, za klasu bolje odigrao :rotf: Jos se ovaj vratio posle pauze od godinu dana

a sta samo su poeni merilo?

pogledaj statistiku koju je Kosta kopirao, Lazic ima bolji sut i za dva i za tri

drugo je sto on u Zvezdi nije medju prvim napadackim opcijama za razliku od Milosavljevica koji to jeste u Partizanu

Mislim da nije potrebna statistika da bi se videlo da je Milosavljevic bolji i kompletniji igrac...

Kada razmisljam kome bih radije dao da sutne sa trojke kada se napravi akcija z anjega, pa ostane sam, vez razmisljanja bi dao Lazicu.
Kada razmisljam o tome ko ce brze i kvalitetnije da povuce kontru, bez razmisljanja bi to prepustio Lazicu
Da prevede loptu? To nazalost ne znam, jer Lazic nema priliku da to radi u Zvezdi.
Da sam iskreira akciju?I To ne znam, jer Lazic nema priliku da to radi u Zvezdi.
Da cuva protivnickog beka?Svakako bih to pre dao Lazicu, Milosavljevicev plus je sto moze da zatvori i protivnicke trojke.
istina je i da Lazic bolje trci kontru, i zato sto je Milosavljevicev zadatak cesto i da zagradi kos i skoci, a Lazicu to nije u opisu igre jer postoji dominantan centar koji uglavnom sve pokupi(Marjanovic(
Milosavljevic ima skoro svu slobodu u igir Partizana, i jedan je od najvaznijih u rosteru, Lazic je prakticno trinaesto prase, sa tacno odredjenim ulogama kada udje u igru.
Istina je i to da se Lazic nije izborio za vecu i vazniju ulogu u timu, sto moze da prejudicira da nema kvalitet za to, ali ne mora da znaci.
Tako da.ne bih ja bas rekao da se to tako jasno vidi.

Kada razmisljam kome bih radije dao da sutne sa trojke kada se napravi akcija z anjega, pa ostane sam, vez razmisljanja bi dao Lazicu.
Kada razmisljam o tome ko ce brze i kvalitetnije da povuce kontru, bez razmisljanja bi to prepustio Lazicu
Da prevede loptu? To nazalost ne znam, jer Lazic nema priliku da to radi u Zvezdi.
Da sam iskreira akciju?I To ne znam, jer Lazic nema priliku da to radi u Zvezdi.
Da cuva protivnickog beka?Svakako bih to pre dao Lazicu, Milosavljevicev plus je sto moze da zatvori i protivnicke trojke.
istina je i da Lazic bolje trci kontru, i zato sto je Milosavljevicev zadatak cesto i da zagradi kos i skoci, a Lazicu to nije u opisu igre jer postoji dominantan centar koji uglavnom sve pokupi(Marjanovic(
Milosavljevic ima skoro svu slobodu u igir Partizana, i jedan je od najvaznijih u rosteru, Lazic je prakticno trinaesto prase, sa tacno odredjenim ulogama kada udje u igru.
Istina je i to da se Lazic nije izborio za vecu i vazniju ulogu u timu, sto moze da prejudicira da nema kvalitet za to, ali ne mora da znaci.
Tako da.ne bih ja bas rekao da se to tako jasno vidi.

Objasnio :ok:

Čovek bi dovodio Jagodića-Kuridžu kod vas, jbg.

Naravno da bi taj sve dao Laziću umesto Milosavljeviću, samo što to ne objašnjava ništa, osim da malo luduje ovde.

Milosavljević plejmejker. :worth:

Prvo smo imali da je Zvezda isto što i FMP, pa da je Zvezda bolja od Partizana, Čović bolji od Vujoševića, sad smo dobili i da je Lazić bolji od Milosavljevića, uprkos svakoj statistici i zdravom razumu. Čestitam. :mrgreen:

Čovek bi dovodio Jagodića-Kuridžu kod vas, jbg.

Naravno da bi taj sve dao Laziću umesto Milosavljeviću, samo što to ne objašnjava ništa, osim da malo luduje ovde.

Milosavljević plejmejker. :worth:

Prvo smo imali da je Zvezda isto što i FMP, pa da je Zvezda bolja od Partizana, Čović bolji od Vujoševića, sad smo dobili i da je Lazić bolji od Milosavljevića, uprkos svakoj statistici i zdravom razumu. Čestitam. :mrgreen:

Mislim da je ovo rekord po pitnaju duzine komentara i broja izrecenih gluposti.
1.Jagodic Kuridza je pokazao da je odlican igrac,.
Kao dobra prilika za uporedjivanje....
Milosavljevic prosecno 27 minuta 11 poena u proseku, procenat za dva 46%, za tri 28%, skokovi 3,7, asistencije 1,6 ukradene lopte 1, izgubljene lopte 1,6
Jagodic Kuridza 27 minuta prosecno 9,4 poena , procenat za dva 53%, za tri 30,6%, skokovi 7, asistencije 2,5,ukradene lopte 0,8 izgubljene lopte 1,8

Zamisli statistike, sram je bilo kako lose pokazuje, posebno kada se radi recimo o sutu za tri, ili asistencijama

To sto nije dobio pravu priliku je nesto sasvim drugo.

2.Gde pise da je Milosavljevic plejmajker?

3.Koja to statistika pokazuje da je Milosavljevic bolji igrac?

4.Ti se pozivas na zdrav razum?:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ne znam u kom klubu u ABA ligi bi Lazic bio u prvoj petorci? Svugde bi grejao klupu jer je on takav igrac. Limitiran i igrac zadatka. Milosavljevica bi svaki klub pozeleo da igra jer je 10 puta raznovrsniji. To su cinjenice a videcemo i ko ce kakvu karijeru napraviti i ko ce otici u bolji klub. Glupo je navijacki se prepucavati na ovakvoj temi.

Poslednja izmena:
Vrlo je zahvalno porediti procente šuta centra (ili lažnog centra), ili Lazića, sa nekim ko šutira non-stop, isto tako i izgubljene lopte nekog ko je ima često i nekog ko je nema skoro nikad. Isto tako i porediti centra sa bekom i procenat njihovog šuta za 2p. Tako bih i ja prošao sa procentom šuta za 3p od 40%, a u Milosavljevićevoj ulozi, imao bih 0%.

Poređenje centra i beka po statistici. Ovo je potpuni haos. :mrgreen:
Štelovanje da bi se nemoguće napravilo mogućim.

A ja svakako nisam rekao da je Milosavljević plejmejker, nego drugi je rekao da ima tu ulogu nekad.
Verovatno je svako ko dobije da prevede loptu preko pola, plejmejker. Za neke ipak trebaju računarski programi i wikipedia. ;)

Ne znam u kom klubu u ABA ligi bi Lazic bio u prvoj petorci? Svugde bi grejao klupu jer je on takav igrac. Limitiran i igrac zadatka. Milosavljevica bi svaki klub pozeleo da igra jer je 10 puta raznovrsniji. To su cinjenice a videcemo i ko ce kakvu karijeru napraviti i ko ce otici u bolji klub. Glupo je navijacki se prepucavati na ovakvoj temi.

Sasvim je moguce, cak bih rekao da je sigurno sve kako si rekao.
Ali ima jedan prolbem u tome.
Ti NE pricas o prikazanim igrama, ti pricas o MOGUCNOSTIMA.
Kada statistiku jednog i drugog igraca "sravnis" i dovedes na istu minutazu, ispostavice se da je ona skroz uporediva.
Pa kako je onda Milosavljevic BOLJI?

- - - - - - - - - -

U pravu si poptuno je bezveze porediti sut za tri poena beka Milosavljevica i centra Kuridze
Isto je besmisleno porediti broj asistencija za beka koji kada je na parketu overi svaku loptu, i cedntra kakav je Kuridza.

Poslednja izmena od moderatora:
Ako se vec ne secas sta sam napisao onda nemoj da lupas i izvrces

Evo ko lupa i lupeta:

Crvena zvezda u svojim redovima ima previse napadackih anti-talenata - Jovic, Mitrovic, Kalinic, Dangubic, Dzenkins, Lazic
To je pola tima, pola igraca ne moze da postigne na utakmici 10+ poena, jedino nekad zablista Dzenkins
Radonjic voli destruktivnu odbrambenu kosarku, tako da je potpuno zaboravio na napad

Ili ovo možda nisi ti napisao?
Sve si pogodio...

Poslednja izmena:
Sasvim je moguce, cak bih rekao da je sigurno sve kako si rekao.
Ali ima jedan prolbem u tome.
Ti NE pricas o prikazanim igrama, ti pricas o MOGUCNOSTIMA.
Kada statistiku jednog i drugog igraca "sravnis" i dovedes na istu minutazu, ispostavice se da je ona skroz uporediva.
Pa kako je onda Milosavljevic BOLJI?

- - - - - - - - - -

U pravu si poptuno je bezveze porediti sut za tri poena beka Milosavljevica i centra Kuridze
Isto je besmisleno porediti broj asistencija za beka koji kada je na parketu overi svaku loptu, i cedntra kakav je Kuridza.

Pusti statistiku. Ako gledamo statistiku onda bi rekli da je Dzenkins najbolji bek u celoj ABA ligi a on je tipican prangijas. Ima taj sut za 3 poena i u tome je dobar i time nabija statistiku. Ok je to, jako je to korisno. Ali svi mi koji pratimo kosarku vidimo neke stvari koje statistika ne vidi. Asistencije, skok, sut, odbrana, blokade, kretnja s loptom i bez lopte, timska odbrana i napad... a u svemu tome Gagi je kompletniji igrac. Siguran sam da ce Djordjevic mnogo bolje uigrati Gagija nego Lazica i siguran sam da mu treba igrac sa vecim dijapazonom u napadu i odbrani jer mu daje raznovrsniju igru. Sam Djorjevic je rekao da hoce da igramo kao Real brzo i poletno a drveni Lazic se tu ne uklapa.

Poslednja izmena:
Pusti statistiku. Ako gledamo statistiku onda bi rekli da je Dzenkins najbolji bek u celoj ABA ligi a on je tipican prangijas. Ima taj sut za 3 poena i u tome je dobar i time nabija statistiku. Ok je to, jako je to korisno. Ali svi mi koji pratimo kosarku vidimo neke stvari koje statistika ne vidi. Asistencije, skok, sut, odbrana, blokade, kretnja s loptom i bez lopte, timska odbrana i napad... a u svemu tome Gagi je kompletniji igrac. Siguran sam da ce Djordjevic mnogo bolje uigrati Gagija nego Lazica i siguran sam da mu treba igrac sa vecim dijapazonom u napadu i odbrani jer mu daje raznovrsniju igru. Sam Djorjevic je rekao da hoce da igramo kao Real brzo i poletno a drveni Lazic se tu ne uklapa.

Sve si ti u pravu.Ne moze statistika da pokaze sve dobre strane igraca na parketu.
Ali mi smo ovde pricali o tome kakav je ko igrac, a NE o tome ko koliko MOZE.
A ono sto je izvesno iz pracenja kosarkasa ove godine je da je Milosavljevic odigrao ovu sezonu otrpilike na nivou Lazica.
To je verovatno porazavajuce za njega, ali je istina.

Stos e tice reprezentacije ja sam drugog misljenja, i njega sam izneo nekoliko puta.
Reprezentaciju ce nositi nekoliko "univezalaca" koji imaju resenje za sve.To su Teodosic,Bjelica, Djordjevic ce svakako forsirati Bogdanovica, po meni vazan u rotaciji ce biti Milutinov.
Za sve ostalo treba povesti specijaliste.koji su u jednom segmentu najbolji, bilo da je odbrana, sut, pregled igre, prodor.....Za sta ce nam jos i tu univezalci?

Poslednja izmena:
Samo nakaradno tumačenje statistike koje će da 15min Lazića dovede u proporcionalnu ravan sa 27min Milosavljevića i da kaže "pa to je blizu", zanemarujući činjenicu o ulogama, umoru, vremenu provedenom na parketu i šta to znači za učinak, i ko zna čemu još, može da izjednači njihovu statistiku. Samo navijačka ostrašćenost može po praćenju igre na terenu da ih izjednači, pa čak i da prednost jednom Laziću. Milosavljević je neko ko nosi Partizan, i to prevashodno time što je najpismeniji i najsposobniji timski igrač, neko ko će sve pokrpiti i u tome se iscrpsti, a Lazić je sa razlogom trinaesto prase u svom timu, gde iz jedne ležernosti koju mu omogućavaju jači igrači, uspeva da samo ponekad korektno odradi majušni procenat svoje uloge, da nešto iz ćoška kad ostane sam, ubaci kontru svaku treću utakmicu, da "odpegla" svoju odbranu zajedno sa ostalim sirovinama u timu, jureći na smenu protivničke igrače, uživajući u benefitu dozvoljenog praga odbrane koje dobiju na reputaciju i dangubićevsko "podešavanje" kriterijuma na startu svake utakmice.

Svako davanje lopte njemu u ruke i stavljanje u Milosavljevićevu ulogu bi za 5min pokazalo svu razliku između njih dvojice. Zato on nikad ni u jednom timu neće dobiti takvu ulogu. Njih dvojica su neuporedivi, jednostavno.

Sve ostalo je nakaradno peglanje statistike i navijačka ostrašćenost koja neće da prizna ni da je jedan od najboljih igrača KKP osetno bolji igrač od jednog od najslabijeg igrača CZT. Njihovo poređenje vuče koren iz nepismenog uverenja da je Lazić nekakav "defanzivac", u nedostatku boljeg objašnjenja jedne takve pojave na terenu, koju njegov trener očito voli zbog njegovog lakog korišćenja, poslušnosti, i mogućnosti za tabanje, floping i provokacije.

Ako bi baš morali da poredimo igrače slične uloge, Milosavljevića bi poredili sa Kalinićem. I tu ja, kao Partizanovac, ove sezone dajem prednost Kaliniću, i ne znači mi što je Milosavljević generalno još uvek kompletniji igrač. Samo se nadam da će uspeti da se ubrzo vrati na nivo pre povrede, kada je bio potpuno "on fire".

Zato sam i rekao da je po meni moguće da Đorđević zbog Kalinića ne povede Milosavljevića, ukoliko proceni da mu ne trebaju dva ista tipa igrača.

PS: inače, plus-minus statistika ne znači ništa u pojedinačnom slučaju, al na velikom uzorku bi mogla puno da znači. Milosavljević ove sezone ima preko +10, što otprilike znači da sa njime najslabiji KKP u zadnjih 10ak godina dobija +10 na terenu. Bez njega, mogli smo gledati mučenje protiv Konstantina i sredinu tabele u ABA ligi (doduše, pomogao je i Pavlović, ali ne toliko kao ovaj). U tome je najvažniji značaj Milosavljevića, a ne u broju poena, jer to nije njegov primarni posao.

Zato i rekoh, Milosavljević se ne razume. Nisu ga razumeli ni Partizanovci, koji su ga zvali prve dve sezone "budalom", da bi na kraju shvatili... Pa, kako onda da shvate ostrašćeni Zvezdaši kojima su lazići i blažiči pojam.

Poslednja izmena:

Milosavljevic se istice pre svega poenima, a nama u reprezentaciji to bas i ne treba, jer to vec imamo u Teodosicu, Bogdanovicu, Bjelici, Ercegu, Raduljici i Marjanovicu... tako da Milosavljevicevo glavno oruzje bas i nece doneti neku prevagu

s druge strane odnos Bogdanovic-Lazic na dvojci je slican odnosu Teodosic-Markovic koji se vec pokazao kao dobitan

Lele, koliko pisanije.

Nemam toliko vremena jos i za te gluposti.
Zamisli kada u komentaru od 5 recenica budu 4 gluposti, koliko ih je tek ovde?
Garantovano jedan osrednji dvocifren broj.
Kako vreme prolazi, umesto da takvih glupih komentara bude manje, kod njega ih je sve vise i vise.
Prosto se zapetljao u sovje gluposti, i sad generise nove i nove, u pokusaju da se pokrije.
Ali ce to skroz tesko ici, jer mislim da posetioci ovog foruma nisu psihijatrijski slucajevi kao on.

- - - - - - - - - -

Ja svašta čitam. Od klasika, preko istorije do epske fantastike. Ali tvoje škrabanje jok.

Pre neki dna procitao od Asimova "Bogovi licno".
Moja preporuka, sjajno stivo.

PS: Stize mi e raider za dva dana, pa cu sa radoscu da se ponovo bacim na intenzivno citanje.
Klince na bazen a ja uz dobru knjigu pored.:ok:

A najviše ti se sviđa Stari Zavet, jel da?

Naravno. Stari Zavet bi trebalo svako ko je pismen da pročita.

- - - - - - - - - -

Kako vreme prolazi, umesto da takvih glupih komentara bude manje, kod njega ih je sve vise i vise.
Prosto se zapetljao u sovje gluposti, i sad generise nove i nove, u pokusaju da se pokrije.
Ali ce to skroz tesko ici, jer mislim da posetioci ovog foruma nisu psihijatrijski slucajevi kao on.

- - - - - - - - - -

Pre neki dna procitao od Asimova "Bogovi licno".
Moja preporuka, sjajno stivo.

Pročitaću čim uhvatim vremena. Zahvaljujem na preporuci.
Ako stigneš pročitaj triologiju od Aberkrombija(Oštrica, Vešala...). Potpuno neobična.

Kladim se da 90% ljudi ne pročita ni prve dve rečenice.
Em tupi u prazno em su gluposti.

- - - - - - - - - -

Realno. Oko za oko, zub za zub, i ostale mudre stvari.
A putem čitanja Tarabića i Jehovinih svedoka si uspeo da saznaš da sam ja pre godinu dana rekao da su Dangubić, Kalinić, Blažič, ciglaši (i ostaše 2 od 3), iako me ne čitaš.
Sad je sve jasno. :mrgreen:

"Oko za oko, zub za zub" su iz Haburabijevog zakonika (Muškenum), članovi 196 i 200. Ako znaš šta je to uopšte.
Sve mi se čini da si ti stao kod Sportskog žurnala.

Poslednja izmena:
Sve si ti u pravu.Ne moze statistika da pokaze sve dobre strane igraca na parketu.
Ali mi smo ovde pricali o tome kakav je ko igrac, a NE o tome ko koliko MOZE.
A ono sto je izvesno iz pracenja kosarkasa ove godine je da je Milosavljevic odigrao ovu sezonu otrpilike na nivou Lazica.
To je verovatno porazavajuce za njega, ali je istina.

Stos e tice reprezentacije ja sam drugog misljenja, i njega sam izneo nekoliko puta.
Reprezentaciju ce nositi nekoliko "univezalaca" koji imaju resenje za sve.To su Teodosic,Bjelica, Djordjevic ce svakako forsirati Bogdanovica, po meni vazan u rotaciji ce biti Milutinov.
Za sve ostalo treba povesti specijaliste.koji su u jednom segmentu najbolji, bilo da je odbrana, sut, pregled igre, prodor.....Za sta ce nam jos i tu univezalci?

Da ali Lazicu je ovo maksimum koji moze da dostigne a Gagi moze da napreduje jos mnogo. Pre povrede je bio Bogotac licno za Lazica. Samo treba da se vrati u pravu formu a mozda Djordjevic ima nesto u sebi sto moze da ga natera da zaigra na najvisem nivou.

Milosavljevic se istice pre svega poenima, a nama u reprezentaciji to bas i ne treba, jer to vec imamo u Teodosicu, Bogdanovicu, Bjelici, Ercegu, Raduljici i Marjanovicu... tako da Milosavljevicevo glavno oruzje bas i nece doneti neku prevagu

s druge strane odnos Bogdanovic-Lazic na dvojci je slican odnosu Teodosic-Markovic koji se vec pokazao kao dobitan

Nije samo poenima. On ima jako dobru kretnju pre svega u napadu i lako menja pravac, nekako je mekan kao Federer u tenisu. Sve to nekako lepo i lako izgleda kad on igra. Zasto ne povesti igraca koji moze i da odluci neku utakmicu svojom igrom i da eksplodira na EP? Lazic onako limitiran sigurno to ne moze da se ne lazemo. Dok ovaj kao sto sam vec rekao ima mnogo mesta za napredak sto je ranije i dokazao. Sa takvim igracem koji je nepredvidiv i moze da odigra vrhunski imas pregrst mogucnosti i mozes ga iskoristiti za mnogo stosta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back